Buitensauna met houtkachel

Overweeg je om een buitensauna met houtkachel te kopen? Buitensauna’s, de met warmte gevulde toevluchtsoorden voor ontspanning en verjonging, worden steeds populairder.

Steeds meer mensen ontdekken de talloze voordelen van sauna’s, van het bevorderen van ontgifting en het verbeteren van de bloedsomloop tot het verlichten van stress en het verbeteren van het algehele welzijn.

Heb je interesse in prijzen en modellen van een barrel sauna? Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat.

Voordat je een aankoop doet, is het belangrijk om je opties zorgvuldig te overwegen. In dit artikel bespreken we 7 factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een buitensauna met houtkachel.

buitensauna met houtkachel

Ga naar: Wat is een buitensauna met houtkachelLocatie van de barrel saunaGrootteMateriaalType houtkachelsVentilatie van de buitensaunaAccessoiresBepaal uw budgetVeel gestelde vragenKoop een buitensauna met houtkachel

Wat is een buitensauna met houtkachel ?

Een buitensauna met houtkachel is een type sauna dat ontworpen is om buiten geïnstalleerd te worden en verwarmd te worden met een traditionele houtkachel. Het biedt een meer authentieke en rustieke sauna-ervaring in vergelijking met elektrische of infrarood sauna’s.

Hier zijn een paar redenen waarom je zou kunnen overwegen er een te kopen:

Authentieke ervaring: Een houtgestookte sauna biedt een traditionele en authentieke sauna-ervaring. De geur van brandend hout draagt bij aan de algehele sfeer en geeft een gevoel van ontspanning en rust dat moeilijk te evenaren is.

Warmtekwaliteit: Houtgestookte sauna’s produceren zachte, zachte warmte en uitstekende stoom. Veel saunaliefhebbers geloven dat de warmte van een houtkachel superieur is aan die van een elektrische kachel.

Onafhankelijkheid van elektriciteit: Met een houtgestookte sauna hoeft u zich geen zorgen te maken over de toegang tot elektriciteit. Dit maakt het ideaal voor afgelegen locaties zoals een huisje of hutje in het bos.

Kosteneffectief: Hoewel er aanloopkosten zijn voor de houtkachel en de installatie, kunnen de lopende kosten lager zijn, vooral als je toegang hebt tot gratis of goedkoop brandhout.

Esthetiek: Een houtgestookte sauna kan een prachtige aanvulling zijn op je achtertuin of tuin en een vleugje rustieke charme toevoegen.

Gezondheidsvoordelen: Zoals elke sauna biedt een houtgestookte sauna tal van gezondheidsvoordelen, waaronder een betere bloedsomloop, verlichting van spierpijn, betere slaap en verlichting van stress.

Onthoud dat elk type sauna zijn eigen unieke voor- en nadelen heeft en dat de beste keuze afhangt van uw persoonlijke voorkeuren en omstandigheden.


Locatie van uw buitensauna met houtkachel

Bij het bepalen van de plaatsing van je buitensauna met houtkachel zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Een belangrijk aspect is de locatie. Gaat u hem in uw ruime tuin plaatsen, waar u kunt genieten van de omringende natuur en een serene oase kunt creëren? Of misschien in de buurt van uw uitnodigende zwembad, zodat u naadloos kunt overschakelen van een verfrissende duik naar een verjongende saunasessie? Een andere optie is een barrel sauna op uw gezellige terras, zodat u er vanuit uw huis gemakkelijk bij kunt.

Naast de locatie is het ook belangrijk dat de sauna op een vlakke ondergrond staat. Dit zorgt niet alleen voor stabiliteit, maar garandeert ook de veiligheid van de gebruikers. Je wilt er zeker van zijn dat het oppervlak het gewicht van de sauna kan dragen, zodat het een solide basis vormt voor jaren van ontspanning en welzijn.

Bovendien is toegankelijkheid een andere belangrijke overweging. De locatie moet een duidelijk en gemakkelijk pad hebben, zodat u moeiteloos uw sauna kunt bereiken. Gemak is immers van het grootste belang als het gaat om het genieten van de vele voordelen van een sauna-ervaring.

Door deze factoren zorgvuldig te overwegen en mee te nemen in uw besluitvormingsproces, kunt u de perfecte omgeving voor uw barrelsauna creëren, zodat u jarenlang optimaal kunt genieten en ontspannen.

buitensauna met houtkachel
Barrel sauna met hout kachel

Grootte van de buitensauna met houtkachel

Bij het kiezen van een sauna is de grootte een cruciale factor die zorgvuldig overwogen moet worden. Kiezen voor een te kleine sauna kan leiden tot een benauwde en oncomfortabele ervaring, omdat misschien niet al uw gasten erin passen. Aan de andere kant zou investeren in een te grote sauna niet alleen geldverspilling zijn, maar ook onnodig veel ruimte innemen in je huis.

 • Grootte van de buitensauna is belangrijk: De grootte van de buitensauna met houtkachel is cruciaal om comfort en efficiënt gebruik te garanderen.
 • Capaciteit: Zorg ervoor dat de gekozen sauna comfortabel plaats biedt aan het aantal mensen dat er regelmatig gebruik van zal maken.
 • Vermijd overdimensionering: Investeren in een onnodig grote sauna kan leiden tot verspilling van geld en ruimte.
 • Gezinsgrootte en frequentie van bijeenkomsten: Dit zijn belangrijke factoren om te overwegen bij het bepalen van de grootte van uw sauna.
 • Perfecte pasvorm: Streef naar een saunagrootte die past bij uw behoeften, zodat iedereen van de voordelen kan genieten zonder zich benauwd of buitengesloten te voelen.
buitensauna met houtkachel

Buitensauna of barrel sauna voor buiten: materiaal

Bij het kiezen van het materiaal voor uw sauna is het cruciaal om rekening te houden met verschillende factoren.

Het materiaal heeft niet alleen invloed op de esthetische uitstraling van de sauna, maar speelt ook een belangrijke rol bij de duurzaamheid en onderhoudsvereisten.

 • Ceder: Cederhout, vooral Western Red Cedar, is een populaire keuze voor buitensauna’s vanwege de duurzaamheid en natuurlijke weerstand tegen vocht, rot en temperatuurschommelingen.
 • Eucalyptus en Basswood: Andere geschikte materialen voor sauna’s zijn eucalyptus en basswood. Deze soorten zachthout staan bekend om hun lange levensduur.
 • Thermo-spar: Thermo-spar is ook een uitstekend materiaal voor sauna’s en biedt unieke eigenschappen zoals een hoge thermische efficiëntie.
 • Vloermateriaal: Voor de vloer van een buitensauna is beton een populaire keuze vanwege de duurzaamheid en hittebestendigheid. Een houten vloer bedekt met glasvezel en verf kan ook jarenlang meegaan.
 • Esthetiek en sfeer: De keuze van het hout kan een grote invloed hebben op de esthetiek en sfeer van je sauna. Het uitgesproken aroma van cederhout kan bijvoorbeeld de algehele saunabeleving versterken.

Onthoud tot slot dat het beste materiaal voor uw buitensauna uiteindelijk afhangt van uw persoonlijke voorkeuren en eisen. Houd bij uw keuze rekening met factoren als onderhoud, kosten en uiterlijk.

Barrel sauna buiten

Houtkachels voor uw buitensauna

Als je vervolgens overweegt welk type houtkachel je in je sauna wilt gebruiken, is het belangrijk om de opties af te wegen.

Houtkachels

Houtkachels zijn een populaire keuze onder saunaliefhebbers en staan bekend om hun authenticiteit en hun vermogen om een rustgevende en uitnodigende sauna-ervaring te creëren. Het knisperende geluid van het brandende hout en het natuurlijke aroma dragen bij aan de algehele sfeer en zorgen voor een meeslepende en ontspannende omgeving.

Elektrische kachels

Aan de andere kant zijn elektrische kachels een handig alternatief, met een probleemloze bediening en temperatuurregeling. Ze missen echter de rustieke charme en de zintuiglijke ervaring van een houtkachel. Uiteindelijk hangt de keuze tussen de twee af van uw persoonlijke voorkeuren en het soort sauna-ervaring dat u wilt creëren.

Ventilatie van de buitensauna

Voldoende ventilatie is absoluut cruciaal voor een buitensauna. Het draagt niet alleen bij aan de veiligheid van het saunagebruik, maar speelt ook een vitale rol bij het verlengen van de levensduur van de sauna zelf door het effectief voorkomen van vochtophoping.

Voor optimale ventilatie kunnen verschillende methoden worden gebruikt, zoals strategisch geplaatste ventilatieopeningen, ventilatieramen die naar behoefte geopend of gesloten kunnen worden, of zelfs de installatie van een betrouwbare dakkap om de luchtcirculatie te bevorderen.

Met deze ventilatiemaatregelen kunt u optimaal genieten van uw saunabeleving, in de wetenschap dat de omgeving comfortabel is en ontspanning bevordert.


Accessoires voor uw buitensauna met houtkachel

Bij het kiezen van accessoires voor uw buitensauna is het belangrijk om met een paar belangrijke elementen rekening te houden.

Hier volgen enkele belangrijke accessoires voor uw buitensauna met houtkachel:

 • Banken: Houten banken, met hun natuurlijke en warme uitstraling, zijn een populaire keuze. Maar als je een andere persoonlijke stijl hebt, kun je ook andere materialen overwegen, zoals metaal of steen. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke esthetiek en duurzaamheid voor uw saunabeleving.
 • Verlichting: Het soort verlichting dat u kiest kan de sfeer van uw sauna sterk beïnvloeden. Zachte, dimbare verlichting kan een rustgevende sfeer creëren, perfect voor ontspanning. Aan de andere kant kan feller licht zorgen voor een meer verkwikkende ervaring, ideaal voor mensen die houden van een verjongende saunasessie. Overweeg aanpasbare verlichtingsopties om aan je stemming en voorkeur te voldoen.
 • Sauna gereedschap: Hoewel een emmer en pollepel essentieel zijn voor het gieten van water over de verwarmde stenen om stoom te genereren, kunt u uw sauna-ervaring verbeteren met een stijlvolle set die past bij de algehele esthetiek van uw sauna. Kies voor mooi gemaakt gereedschap dat niet alleen een functioneel doel dient, maar ook bijdraagt aan de visuele aantrekkingskracht van je sauna.
 • Sauna deur: De keuze van de saunadeur kan de algehele uitstraling van uw sauna aanzienlijk beïnvloeden. Glazen deuren zien er modern en strak uit, laten natuurlijk licht binnen en creëren een gevoel van openheid. Houten deuren daarentegen geven een meer traditionele en rustieke esthetiek en voegen warmte en karakter toe aan uw sauna ruimte. Houd rekening met uw gewenste saunadesign en -stijl bij het kiezen van de deur die het beste bij uw voorkeuren past.
 • Thermometer/Hygrometer: Het controleren van de temperatuur en vochtigheidsgraad in uw sauna is cruciaal voor zowel de veiligheid als het comfort. Een betrouwbare thermometer/hygrometer zorgt ervoor dat u de optimale sauna-omgeving kunt handhaven, zodat u met gemoedsrust kunt ontspannen en genieten van uw saunasessies.
 • Hoofdsteun/rugleuning: Verrijk uw saunasessies door een hoofdsteun en rugleuning aan uw saunabanken toe te voegen. Deze accessoires bieden extra comfort en ondersteuning, zodat u volledig tot rust kunt komen en kunt genieten van een echt ontspannen sauna-ervaring. Kies materialen en ontwerpen die passen bij de algehele esthetiek van uw sauna en geef tegelijkertijd prioriteit aan comfort en duurzaamheid.
 • Saunastenen: Saunastenen spelen een cruciale rol bij de warmteverdeling en stoomproductie. Kies voor stenen van hoge kwaliteit die bestand zijn tegen hoge temperaturen en een efficiënte warmteoverdracht bieden. De juiste keuze van saunastenen zorgt ervoor dat u de gewenste sauna-ervaring krijgt, met een balans van warmte en stoom die u omhult in een rustgevende en verkwikkende atmosfeer.

Buitensauna’s: uw budget

Tot slot, maar zeker niet onbelangrijk, is het bij het opzetten van je eigen buitensauna cruciaal om een realistisch en passend budget vast te stellen. Sauna’s zijn verkrijgbaar in een breed scala aan prijzen, afhankelijk van verschillende factoren zoals de kwaliteit van de gebruikte materialen, de grootte van de sauna en de accessoires die je kiest. Door de tijd te nemen om zorgvuldig je budget te bepalen voordat je een aankoop doet, voorkom je niet alleen het risico op te hoge uitgaven, maar zorg je er ook voor dat je een sauna kiest die perfect aansluit bij je behoeften en voorkeuren.

Denk aan de materiaalkwaliteit – of u nu de voorkeur geeft aan de traditionele warmte van cederhout of de moderne strakheid van glas en staal. Denk na over de grootte en capaciteit van de buitensauna, of het nu een knus hoekje in uw huis is of een ruim toevluchtsoord voor u en uw geliefden. En vergeet de accessoires niet – van sfeerverhogende verlichting tot ingebouwde geluidssystemen, er zijn eindeloos veel opties om uw sauna-ervaring te verbeteren.

Neem dus even de tijd om na te denken over uw budget en alle details die uw sauna echt op maat maken. Als u nu een weloverwogen beslissing neemt, zult u jarenlang ontspannen en genieten.


Veel gestelde vragen: buiten sauna’s


Koop een buitensauna met houtkachel

Samengevat is een buitensauna met houtkachel een fantastische aanwinst voor elke achtertuin. Hij biedt niet alleen een verjongende en rustgevende sauna-ervaring, maar geeft je buitenruimte ook een vleugje natuurlijke charme en warmte. Wanneer je de perfecte buitensauna voor jouw behoeften overweegt te kopen, is het belangrijk om verschillende factoren zorgvuldig te evalueren.

 • Denk ten eerste aan de ideale locatie voor uw sauna. Misschien wilt u hem in de buurt van uw huis of in een afgelegen hoekje van uw tuin voor een intiemere en rustigere ervaring. Denk vervolgens na over de grootte van de sauna. Zoek je een knusse sauna voor persoonlijk gebruik of een grotere buitensauna voor vrienden en familie? Als je deze beslissing neemt, weet je zeker dat je de sauna vindt die perfect past bij je behoeften.
 • Als het gaat om materialen, kies dan hoogwaardige opties die bestand zijn tegen de elementen en een lange levensduur hebben. Ceder is een populaire keuze vanwege de natuurlijke weerstand tegen rotting en het aangename aroma. Houd ook rekening met het type houtkachel waar je de voorkeur aan geeft. Een houtkachel draagt niet alleen bij aan de authenticiteit en charme van de sauna, maar zorgt ook voor een constante en consistente warmtebron.
 • Ventilatie is een ander cruciaal aspect om rekening mee te houden. Een goede ventilatie helpt de temperatuur en vochtigheid in de sauna te reguleren, waardoor een comfortabele omgeving ontstaat.
 • Denk ook na over de accessoires die u wilt om uw sauna-ervaring te verbeteren. Van banken en verlichting tot handdoekrekken en muzieksystemen, deze toevoegingen kunnen uw ontspanning naar een hoger niveau tillen.
 • Tot slot is het belangrijk om een budget vast te stellen voor uw buitensauna. Dit helpt bij het nemen van beslissingen en zorgt ervoor dat u een sauna vindt die aan uw behoeften voldoet en tegelijkertijd binnen uw gewenste prijsklasse valt.

Door deze factoren zorgvuldig te overwegen, kunt u de perfecte buitensauna vinden die zowel uw ontspanning als de algehele sfeer van uw achtertuin verbetert. Mis de vele gezondheidsvoordelen niet die sauna’s bieden, zoals een betere bloedsomloop, verlichting van stress en ontgifting. Creëer je eigen persoonlijke oase en geniet van de sereniteit en verjonging van een buitensauna, gewoon in het comfort van je eigen huis.


Buitensauna met houtkachel | Prijzen Aanvraag in 7 Sec:

Stap 1 van 2


buitensauna met houtkachel