Barrel sauna buiten | Belgisch premium merk van barrelsauna’s

Op zoek naar een mooie barrel sauna voor in de tuin? Ontdek dan hier de unieke buitensauna’s van X-Trend, van Belgische productie en kwaliteit.

Met jaren ervaring in de sauna wereld, is X-Trend de partner die u kan helpen bij het kiezen van de beste barrelsauna.

Vraag hier alle informatie, prijzen en expert advies aan omtrent ons ruim gamma barrel sauna’s:

barrel sauna kopen prijs

NU MET €749 KORTING !

GRATIS OPMETING, PLAATSING EN AANSLUITING.


Buitensauna ton sauna kopen

Barrelsauna | beste buitensauna

Een barrelsauna betekent letterlijk “een sauna in een grote houten ton”.

Omdat de circulatie in een barrel sauna zo goed geregeld is, warmt de sauna niet alleen heel gelijkmatig op, maar ook sneller dan elk ander type sauna. Die snellere opwarmtijd is ideaal, zodat je minder lang hoeft te wachten tot je de sauna kunt gebruiken.

Een barrelsauna of buitensauna is ook een echte blikvanger in je tuin.

Standaard leveren we onze sauna in thermohout. Dit garandeert een langere levensduur. Al onze barrelsauna’s zijn ook voorzien van een schinglesdak (leien dak) en regenlatten.

Wij werken alleen met hoogwaardig Europees duurzaam hout dat zorgvuldig wordt geselecteerd voor de productie van onze premium barrel sauna’s.

barrel sauna kopen prijs

Barrel sauna
Barrel sauna kopen
Barrel sauna kopen

Barrel sauna met thermohout

Voor al onze barrelsauna’s werken we standaard met duurzaam thermohout: sparrenhout dat een langere levensduur krijgt door een thermische behandeling. Dit proces zorgt er ook voor dat het hout licht is van gewicht. Hierdoor gaat je buitensauna langer mee, m.a.w. je geniet van een duurzame barrel sauna.

Hoe wordt het thermohout gemaakt ?

Ons Europese en FSC-gecertificeerde naaldbomen-hout wordt langdurig onder hoge druk verhit in een speciale stoomoven, waardoor de structuur en de duurzaamheid sterk verbeteren. De suikers en harsen veranderen van samenstelling waardoor het bijvoorbeeld niet meer interessant is voor insecten.

FSC-label (Forest Stewardship Council) is een internationaal label voor duurzame bosbouw. Het label is van toepassing op hout en afgeleide producten. Een FSC-label garandeert dat een product afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen of gerecycleerd materiaal.


Barrel sauna met hout kachel

Kachels in de buiten sauna

Barrelsauna met elektrische kachel

Geniet van totaal gemak met een elektrische kachel. Kies de gewenste temperatuur door eenvoudig op een knop te drukken, en vrij snel bereikt deze kachel de perfecte saunatemperatuur. Je kan de temperatuur regelen met een timer of de app die hoort bij de barrel sauna. De kachel wordt ook geleverd met saunastenen om extra water op te gieten. Dit is een A-kwaliteit kachel van Harvia (marktleider in saunakachels).

Barrelsauna met houtkachel

Een houtkachel in een barrel sauna zorgt voor een authentiek en gezellig gevoel. De geur van het brandende hout en de sfeer van het dansende vuur zorgen voor een unieke beleving. Het geeft ook extra licht en kan hogere temperaturen bereiken. Ook bij deze kachel zitten sauna stenen om extra water op te gieten. Door extra water op de sauna stenen te gieten kun je extra condens maken. Ervaren sauna gangers kunnen ook genieten van het gebruik van opgietingen met geur oliën.

barrel sauna kopen prijs

Barrel sauna met panoramisch glas

Type glas in de barrel sauna

Er zijn verschillende types glas mogelijk voor je buitensauna:

Geen panoramisch glas

Zonder panoramisch glas wordt de achterkant van de barrel sauna afgesloten met hout naar keuze. Zo kunt u optimaal genieten van uw privacy.

Half panoramisch glas

Heb je een prachtig uitzicht? Geniet dan optimaal van het uitzicht met half panoramisch glas wanneer u de barrelsauna gebruikt.

Volledig panoramisch glas

Liever een heel open gevoel? Geniet optimaal van je uitzicht met volledig panoramisch glas als je de barrelsauna gebruikt. Dit is de populairste keuze.

Ramen vooraan of niet

Standaard zijn er geen ramen voorzien aan de voorkant. Maar als je een ruimtelijker gevoel wil, kan je kiezen voor de optie met twee ramen aan de voorkant.


Barrel sauna hout

Extra opties bij de barrelsauna

Elzen vloer

Een elzenhouten vloer is een echte aanrader voor een barrelsauna. Het zorgt niet alleen voor stabiliteit, maar deze houtsoort blijft ook relatief koel, waardoor het aangenaam is om op te lopen of te liggen.

Ergonomische rugsteunen

Rugsteunen bieden optimale ondersteuning en zorgen voor extra comfort. Onze ergonomische rugsteunen worden geleverd in sets van twee.

Cosy light in de barrelsauna

De optie ‘Cosy light’ geeft een extra, sfeervolle dimensie aan iedere barrelsauna. Het licht is rechtsboven geplaatst en kan met een drukknop worden ingeschakeld of uitgeschakeld.

LED-verlichting onder de banken

LED-verlichting onder de banken in je barrelsauna is een echte aanrader. Deze LED verlichting is volledig weggewerkt onder de banken van de barrel sauna. Het warme, verborgen licht geeft een extra gezellig effect.


Barrel sauna prijzen
Barrel sauna voor buiten kopen
barrel sauna met zicht buiten

Barrelsauna, buitensauna: vragen

Ben je op zoek naar een unieke manier om van het buitenleven te genieten en tegelijkertijd te ontspannen? Ontdek dan onze barrelsauna’s of buitensauna’s met prachtige designs. Hier beantwoorden we al je brandende vragen over deze trendy buitentrend:


Prijsofferte ontvangen:

Stap 1 van 2

Barrel sauna voor buiten
Barrel sauna tonsauna kopen
Barrel sauna tuin prijs buitensauna