Wat is een infraroodsauna

Definitie van een infrarood sauna: een infrarood sauna is een type sauna dat licht gebruikt om warmte te creëren. In tegenstelling tot traditionele sauna’s, die de lucht om je heen verwarmen, verwarmt een infrarood sauna je lichaam rechtstreeks. Dit zorgt voor een diepere penetratie in de huid, wat kan resulteren in intenser zweten en mogelijk een grotere ontgifting. Het infrarood licht dat in deze sauna’s wordt gebruikt is aan de veilige kant van het lichtspectrum, dus het bevat geen schadelijke UV-stralen. Infrarood sauna’s worden geprezen om hun mogelijke voordelen voor de gezondheid, waaronder ontspanning, verbeterde bloedsomloop, pijnverlichting en zelfs gewichtsverlies.

Waarom een infraroodsauna kopen

Wat is een infraroodsauna ? Vraag u niet alleen af wat een infraroodsauna is – ervaar het zelf met de hoogwaardige selectie infraroodsauna’s van X-Trend. Van compacte ontwerpen tot ruime modellen, wij hebben de perfecte optie voor uw levensstijl en huis. Uw comfort en tevredenheid zijn de hoogste prioriteit bij X-Trend. Bent u van plan een infraroodsauna te kopen? Als u meer wilt weten over onze prijzen, modellen en opties, vul dan het formulier in:

Wat is een infraroodsauna

X-Trend is gespecialiseerd in de nieuwste en beste infrarood sauna technologie. Met onze ultramoderne producten kunt u diep en ontspannen zweten in het comfort van uw eigen huis. Ons doel is u te helpen uw algehele gezondheid en welzijn te verbeteren door middel van warmtetherapie.

Infraroodsauna’s verschillen van traditionele sauna’s omdat ze elektrische stroompjes gebruiken om infraroodwarmte rechtstreeks op het lichaam af te geven, in plaats van de lucht te verwarmen zoals in een traditionele sauna. Dit type warmte dringt dieper door in de huid en de spieren en biedt vele voordelen voor de gezondheid, zoals een betere bloedsomloop, stressverlichting, ontgifting, pijnverlichting en nog veel meer.

Bij X-Trend gebruiken we alleen materialen van hoge kwaliteit om onze klanten de best mogelijke infraroodsauna te bieden. We begrijpen dat dit soort technologie soms verwarrend kan zijn. Daarom streven we ernaar om nuttige informatie te verstrekken op onze website, zodat u meer te weten komt over wat een infraroodsauna is en hoe het werkt. Geïnteresseerd? Laat uw contactgegevens achter op deze pagina en een van onze experts neemt binnenkort contact met u op.

wat is een infraroodsauna

Infraroodsauna om te ontgiften

Bij X-Trend helpen we onze klanten graag om er op hun best uit te zien en zich goed te voelen, dus we zijn verheugd om de nieuwste infraroodsauna’s te introduceren. Maar wat is een infraroodsauna, vraagt u? Het is een type sauna dat infrarood licht gebruikt in plaats van traditionele stoom om het lichaam van binnenuit te verwarmen. Deze diep doordringende warmte bevordert ontgifting, ontspanning en stressverlichting, verlicht pijn en verbetert de bloedsomloop. In dit artikel leggen we vijf manieren uit waarop een infraroodsauna uw lichaam helpt te ontgiften.

Detox door te zweten

De meest voor de hand liggende manier waarop een infraroodsauna uw lichaam helpt ontgiften is door te zweten. De ver infraroodstraling in een infraroodsauna dringt enkele centimeters diep door in de huid en verwarmt de kerntemperatuur alsof u zich in direct zonlicht bevindt of intensief sport. Tijdens dit proces produceert het lichaam zweet, dat gifstoffen bevat zoals zware metalen, chloor, koolmonoxide en andere chemicaliën die zich in de loop der tijd in het lichaam hebben opgehoopt.

Door deze gifstoffen uit te zweten, kunt u uw systeem effectief van binnenuit reinigen zonder onaangename bijwerkingen zoals misselijkheid of diarree, zoals bij sommige andere ontgiftingsmethoden.

Stimuleren van de bloedsomloop

Infraroodsauna’s kunnen ook de bloedsomloop in het lichaam stimuleren, waardoor gifstoffen sneller door het lymfestelsel worden verplaatst en dus efficiënter uit het lichaam worden gespoeld. Tijdens een saunasessie in een infraroodsauna verwijden de bloedvaten zich door de verhoogde warmte, waardoor een betere doorbloeding van het hele lichaam ontstaat en zuurstofrijke bloedcellen gemakkelijker door het lichaam kunnen worden vervoerd, met bijkomende voordelen zoals een betere spijsvertering en algehele gezondheid.

Pijnbestrijding met een infrarood sauna

De ver infraroodstraling in een infraroodsauna kan ook helpen pijn te verlichten, omdat deze enkele centimeters diep in het spierweefsel en de gewrichten kan doordringen, waardoor het weefsel met weinig ongemak wordt verlicht. De verhoogde circulatie door deze vorm van warmtetherapie kan ook de flexibiliteit en mobiliteit verbeteren, waardoor mensen met chronische pijn of gewrichtsstijfheid een groter bewegingsbereik hebben en minder pijn lijden tijdens dagelijkse activiteiten zoals sporten of zelfs gewoon boodschappen doen in de stad!

Stress verminderen in infraroodcabine

Een van de voordelen van het gebruik van een infraroodsauna voor ontgiftingsdoeleinden is dat het ook een aantal mentale gezondheidsvoordelen biedt! Een verblijf in een infraroodsauna kan u helpen ontspannen dankzij het kalmerende effect op de spieren en het vermogen om een gevoel van kalmte en rust in uw geest te creëren, wat direct in verband wordt gebracht met een verhoogd serotoninegehalte – een hormoon dat verantwoordelijk is voor gevoelens van geluk en tevredenheid!

Bovendien kan tijd doorbrengen in de infraroodsauna ook helpen om het stressniveau te verlagen, omdat het een diepe ademhaling bevordert, die op zijn beurt de kalmte in lichaam en geest ondersteunt!

Verbetering van gezondheid en huid

Tijd doorbrengen in een infraroodsauna helpt niet alleen om schadelijke gifstoffen uit uw lichaam te spoelen, maar kan ook extra voordelen opleveren voor de gezondheid van uw huid! Doordat zweten de poriën aan de oppervlakte van de huid opent, kunnen vuil, olie en bacteriën die vastzitten onder lagen dode huidcellen ontsnappen, terwijl zuurstof diezelfde poriën vult, waardoor ze helder blijven door verstopping te voorkomen!

Omdat zweet ook de collageenproductie in de huidcellen stimuleert, wordt de teint van de huid verder verbeterd, wat resulteert in een gezondere teint.

Zoals u ziet, zijn er vele manieren waarop een infraroodcabine bij X-Trend kan helpen uw lichaam te ontgiften, maar wat belangrijker is, het heeft een positief effect op de geestelijke gezondheid door het verlagen van stressniveaus en het bevorderen van ontspanning, samen met het verbeteren van de lichamelijke gezondheid!

Wat is een infraroodsauna
Wat is een infraroodsauna

Gebruik van een infraroodsauna

Bij X-Trend zijn we altijd op zoek naar manieren om onze klanten te helpen de ultieme ontspanning en wellness in hun leven te bereiken. Daarom hebben we ons assortiment infraroodsauna’s ontwikkeld – een onberispelijke manier om te ontspannen en tot rust te komen na een lange dag. We weten dat niet iedereen vertrouwd is met deze nieuwe technologie en met het juiste gebruik ervan. Daarom hebben we deze handige gids gemaakt met 8 tips voor een effectief gebruik van een infraroodsauna!

Wat is een infraroodsauna ?

Voordat we ingaan op de praktische tips en trucs, leggen we graag uit wat een infraroodsauna is. Een infraroodsauna gebruikt ver infrarode lichtgolven om uw lichaam rechtstreeks te verwarmen, in plaats van de lucht om u heen te verwarmen zoals traditionele stoomsauna’s doen. Deze lichtgolven dringen diep door in uw huidweefsel en spieren, warmen ze op en verbeteren de bloedsomloop. Dit betekent dat meer zuurstofrijk bloed sneller door uw lichaam wordt gepompt, waardoor vermoeide spieren worden verlicht en uw algehele gevoel van welzijn toeneemt.

Voorbereiden op het gebruik van infraroodsauna

Het gebruik van een infraroodsauna kan in het begin intimiderend lijken, maar als u deze eenvoudige stappen volgt, kunt u ervoor zorgen dat uw tijd in de sauna aangenaam en ontspannend is:

Neem een douche voor de infrarood sauna

Hoewel de temperatuur niet zo heet is als in een stoombad of hot tub, is het belangrijk om uw huid te reinigen voordat u de infraroodsauna ingaat, zodat u kunt genieten van de voordelen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat zweet of vuil uw poriën verstoppen.

Draag comfortabele kleding

Het is belangrijk om lichte kleding te dragen wanneer u een infraroodsauna bezoekt, omdat zware stoffen zoals jeans of wol de luchtcirculatie kunnen belemmeren en oververhitting kunnen veroorzaken.

Drink vooraf veel water

Zoals bij elke inspanning is het belangrijk om veel water of elektrolytische dranken te drinken terwijl u in de infraroodsauna zit, zodat u niet uitgedroogd raakt terwijl u in de sauna zit.

Hoe lang in de infraroodsauna

De duur van het verblijf in een infraroodsauna hangt grotendeels af van de individuele voorkeur, maar er zijn enkele richtlijnen die moeten worden gevolgd om de effectiviteit te maximaliseren:

Start langzaam

Als u voor het eerst een infraroodsauna gebruikt, begin dan met 10 minuten bij een lage temperatuur (ongeveer 110°F) en verhoog geleidelijk totdat u de temperatuur vindt die u het prettigst vindt.

Stop met sessies van 20-30 minuten

Sessies van 20 tot 30 minuten worden aanbevolen voor degenen die de beste resultaten willen van hun infraroodervaring. Minder dan 20 minuten kan te weinig warmte opleveren, terwijl meer dan 30 minuten kan leiden tot oncomfortabele temperaturen of zelfs oververhitting.

Zet uzelf niet te veel onder druk

Oververhitting kan gevaarlijk zijn. Luister daarom naar uw lichaam en neem indien nodig pauzes tijdens de sessie; zitten tijdens langere sessies helpt u de temperatuur in de kamer te reguleren en geeft uw benen de broodnodige rust.

Tips omtrent gebruik van infraroodsauna

Infraroodtechnologie biedt naast pure ontspanning nog een aantal andere voordelen, maar er zijn enkele extra voorzorgsmaatregelen waarmee u rekening moet houden:

Vermijd direct zonlicht

Zoals eerder gezegd dringt ver infrarood licht dieper door dan traditionele lichtbronnen, wat betekent dat het zonder bescherming niet direct op uw huid mag komen. Beperk indien mogelijk directe blootstelling aan zonlicht tijdens het gebruik van een infraroodsauna, vooral als u een lichte huidskleur heeft, aangezien UV-straling ook door glazen ramen/deuren kan dringen!

Castorolie

Castorolie staat er al eeuwen om bekend dat het het immuunsysteem versterkt. Het aanbrengen van ricinusolie op specifieke gebieden zoals de buik/bekken voordat u naar de sauna gaat, kan de absorptie van de warmte van de ver-infraroodstralen verhogen, wat extra therapeutische voordelen kan opleveren!

Drink veel vocht

Zoals bij elke fysieke activiteit helpt het drinken van veel water na de sessie de cellen te rehydrateren die vermoedelijk zijn uitgeput door het uitzweten van de gifstoffen die vrijkomen tijdens de warmte therapiesessies; hydratatie moet onmiddellijk na elk van deze ervaringen plaatsvinden!

Kies voor een X-Trend infraroodsauna

Bij X-Trend streven we ernaar onze klanten te voorzien van alle informatie die ze nodig hebben om zich op hun best te voelen door middel van onderzoek en ontwikkeling door onze teamleden die experts zijn in de gezondheids- en wellness-industrie. Door op de hoogte te blijven van de nieuwste producten, zorgen we ervoor dat onze klanten de meest geavanceerde oplossingen krijgen die relevant zijn voor de behoeften van vandaag en dat ze het meeste uit hun ontspanningstijd halen in een van onze topmodellen!

Welke infrarood sauna kiezen

Gezondheidsvoordelen Infrarood Sauna

Infraroodsauna : FAQ’s

Wat is een infraroodsauna ?

Een infraroodsauna is een type sauna dat licht gebruikt om warmte te genereren. In plaats van de lucht te verwarmen, gebruikt een infraroodsauna infrarode lichtgolven om het lichaam rechtstreeks te verwarmen. Van dit type sauna wordt gezegd dat het effectiever is dan traditionele sauna’s, omdat het de weefsels diep verwarmt, de pijn verlicht en ontspant terwijl het in de huid dringt en ontgift.

Hoe werkt een infraroodsauna ?

Een infraroodsauna zendt infrarode lichtgolven uit die door de lucht reizen en direct in het lichaam doordringen. Deze golven worden door het lichaam geabsorbeerd en omgezet in warmte, die vervolgens de bloedsomloop stimuleert, de zuurstoftoevoer naar de spiercellen verhoogt, de spieren ontspant en de poriën opent voor een betere zweetproductie. De verhoogde temperatuur helpt ook om de spieren te ontspannen en spanning los te laten, wat resulteert in meer ontspanning.

Wat zijn de voordelen van een infraroodsauna ?

Het belangrijkste voordeel van een infraroodsauna is dat het diepere genezingslagen creëert voor lichamelijk en geestelijk welzijn. De diepe warmte dringt dieper door in de huid en het spierweefsel dan een traditionele droge sauna, waardoor een betere ontgifting en verlichting van pijnlijke spieren, stijfheid en gewrichtspijn mogelijk is.

Bovendien is bekend dat het de stofwisseling stimuleert, de slaapkwaliteit verbetert, het stressniveau verlaagt en zelfs gewichtsverlies bevordert door een verhoogde calorieverbranding tijdens saunasessies.

Is het veilig om infrarood sauna’s te gebruiken ?

Absoluut! Infrarood sauna’s worden als veilig beschouwd voor zowel korte als lange termijn gebruik, zolang u de veiligheidsrichtlijnen volgt, zoals gehydrateerd blijven tijdens uw saunasessie, aandacht besteden aan bestaande of zich ontwikkelende medische aandoeningen, en het vermijden van extreem hoge temperaturen.

Het is ook belangrijk dat u niet langer in de sauna blijft dan aanbevolen (meestal 20 minuten of minder), zodat u niet oververhit raakt en geen risico loopt op uitdroging of andere gezondheidsproblemen bij langdurige blootstelling.

Hoe vaak moet ik een infraroodsauna gebruiken ?

Hoewel er geen eenduidig antwoord is op de vraag hoe vaak u een infraroodsauna moet gebruiken, omdat dit afhangt van individuele factoren zoals leeftijd, lichamelijke conditie of medische geschiedenis, wordt over het algemeen aanbevolen om te beginnen met één tot twee saunabezoeken per week van elk 10 tot 15 minuten.

Van daaruit kunt u het aantal geleidelijk verhogen, afhankelijk van hoe uw lichaam reageert. U mag echter nooit meer dan 30 minuten per sessie of meer dan drie keer per week saunaën, tenzij een arts dit goedkeurt. Denk er ook aan niet te lang in de cabine te blijven als u zich daar ongemakkelijk of te warm voelt.

Wat moet ik dragen tijdens een sessie ?

U moet lichte kleding dragen als u een infraroodsauna gebruikt, zoals een korte broek zonder zakken of knopen, omdat de hitte zich daarin kan ophopen en ongemak kan veroorzaken. Ook absorberen donkere kleuren meer warmte, terwijl lichte kleuren warmte reflecteren. Doe tenslotte eventuele sieraden af voordat u het hokje binnengaat, want die kunnen tijdens de sessies erg warm worden.

Kan ik alcohol drinken voordat ik de infraroodsauna bezoek ?

Nee, het is beter geen alcohol te drinken voor een bezoek aan de infraroodsauna. Alcohol verlaagt de kerntemperatuur van het lichaam doordat de bloedvaten bij het huidoppervlak verwijden en het voor het warmte reguleringsmechanisme van het lichaam moeilijker wordt om effectief af te koelen. Daarom kan het drinken van alcohol voor de infraroodsauna leiden tot oververhitting en uitdroging.

Welke infraroodsauna te kiezen

Waarin verschilt een infraroodsauna van een gewone sauna ?

In een infraroodsauna wordt het lichaam van de gebruiker rechtstreeks verwarmd door elektromagnetische straling. In conventionele sauna’s daarentegen wordt de lucht verwarmd door stoom of hete stenen, die vervolgens de gebruiker indirect verwarmen door convectie. In een infraroodsauna wordt het lichaam direct verwarmd, wat resulteert in een efficiëntere en aangenamere sauna-ervaring.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van infraroodsauna ?

Het gebruik van een infraroodsauna wordt in verband gebracht met tal van gezondheidsvoordelen. Deze omvatten ontgifting, verbeterde bloedsomloop, stressverlichting en verlichting van pijnlijke spieren en gewrichtspijn. Bovendien wordt aangenomen dat infrarood sauna’s het natuurlijke genezingsproces van het lichaam ondersteunen, celgroei en verjonging bevorderen, en helpen bij gewichtsverlies door een verhoogd calorieverbruik te stimuleren.

Zijn er veiligheidsmaatregelen voor een infraroodsauna ?

Voor een veilige en lonende infraroodsauna-ervaring raden wij de volgende veiligheidsrichtlijnen aan:

Raadpleeg een arts voordat u een infraroodsauna gebruikt als u gezondheidsproblemen of zorgen heeft.
Begin met een korte sessie (10-15 minuten) en verhoog de duur na verloop van tijd.
Zorg ervoor dat u voor, tijdens en na uw saunasessie voldoende water drinkt.
Luister naar uw lichaam en verlaat de sauna als u zich onwel, duizelig of misselijk voelt.
Gebruik een handdoek om op te zitten en draag losse, comfortabele of geen kleding, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur.

Wat is een infraroodsauna

Samenvattend heeft X-Trend u met succes het antwoord gegeven op de vraag wat een infraroodsauna is. We hebben u gedetailleerde informatie gegeven over de verschillende gezondheidsvoordelen van deze sauna en hoe het u kan helpen uw algehele welzijn te verbeteren. We hopen dat dit artikel u met onze kennis en ervaring in staat heeft gesteld om een weloverwogen beslissing te nemen wanneer u overweegt of een infraroodsauna voor u de juiste keuze is.

De infraroodsauna heeft vele gezondheidsvoordelen die uw welzijn in een mum van tijd zullen verbeteren. Dus als u geïnteresseerd bent in meer informatie of het kopen van een infraroodsauna bij ons, laat dan uw contactgegevens achter op deze pagina en wij nemen binnen 24 uur contact met u op. We horen graag snel van u!


Infrarood sauna | Offerte:


Stap 1 van 2