Wat zijn de verschillende soorten infrarood sauna’s ?

De verschillende soorten infrarood sauna’s 

Infrarood sauna’s hebben aan populariteit gewonnen vanwege hun vele voordelen voor de gezondheid. Ze worden gecategoriseerd op basis van de golflengtes die ze uitstralen en bieden elk hun eigen unieke voordelen. Er zijn verschillende soorten infrarood sauna’s, waarvan de meest voorkomende nabij-infrarood, midden-infrarood, ver-infrarood en infrarood sauna’s met een volledig spectrum zijn.

Nabij-infrarood sauna’s

 • Nabij-infrarood sauna’s maken gebruik van de kortste golflengte die op celniveau in het lichaam kan doordringen en de gezondheid en regeneratie van cellen bevordert.
 • Dit type sauna wordt vaak gebruikt voor wondgenezing, een verbeterde immuunfunctie en pijnverlichting.
 • Van nabij-infrarood licht is ook bekend dat het huidverjonging ondersteunt, waardoor het een populaire keuze is voor anti-verouderingstherapieën.

Mid-infrarood sauna’s

 • Mid-infrarood sauna’s werken op een langere golflengte dan nabij-infrarood sauna’s, waardoor de warmte dieper doordringt in het zachte weefsel van het lichaam.
 • Hierdoor zijn mid-infrarood sauna’s bijzonder geschikt om de bloedsomloop te verbeteren en spierontspanning te bevorderen.
 • Ze worden vaak gebruikt voor pijnverlichting, vooral bij mensen met artritis en andere chronische pijnaandoeningen.

Var infrarood sauna’s

 • Infrarood sauna’s zenden de langste golflengtes uit en dringen diep door in het lichaam om ontgiftingsprocessen te stimuleren.
 • Ze staan bekend om hun vermogen om gewichtsverlies te bevorderen, spierspanning te verlichten en de cardiovasculaire gezondheid te verbeteren.
 • Infrarood sauna’s worden ook vaak gebruikt ter ondersteuning van het algehele welzijn en stressvermindering.

Volledig spectrum infrarood sauna’s

 • Infrarood sauna’s met een volledig spectrum zijn ontworpen om de voordelen te bieden van alle drie de soorten infraroodwarmte – dichtbij, midden en veraf.
 • Ze bieden een allesomvattende benadering van wellness door een scala aan gezondheidsvoordelen te bieden, van cellulaire gezondheid tot ontgifting en ontspanning.
 • Infrarood sauna’s met een volledig spectrum worden vaak beschouwd als de meest veelzijdige en holistische keuze, die voorziet in een grote verscheidenheid aan gezondheidsbehoeften.

Infrarood Pods

 • Infrarood pods zijn een uniek type infrarood sauna dat nabij- en ver-infrarood verwarmingselementen combineert.
 • Ze bieden een geweldige optie voor ontgifting en worden steeds populairder vanwege hun compacte ontwerp en efficiënte verwarmingstechnologie.

Samengevat hangt het type infrarood sauna dat je kiest af van je persoonlijke gezondheidsdoelen en voorkeuren. Elke sauna biedt zijn eigen voordelen, zodat er voor iedereen een geschikte optie is.

Wat zijn de verschillende soorten infrarood sauna's ?

Welke soorten kachels worden gebruikt in infrarood sauna’s ?

Infrarood sauna’s zijn een populaire keuze voor mensen die de voordelen van een sauna willen ervaren. Ze maken gebruik van verschillende soorten kachels om de nodige infraroodwarmte te produceren. De kachels die in deze sauna’s worden gebruikt kunnen worden onderverdeeld in verschillende soorten, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen.

Koolstofverwarmers kunnen bij verschillende soorten infrarood sauna’s 

Koolstofverwarmers worden het meest gebruikt in infrarood sauna’s. Deze verwarmers genereren langgolvige infraroodwarmte, die bekend staat om zijn veiligheid en efficiëntie. De warmte van koolstofverwarmers is zacht maar krachtig en zorgt voor een effectieve en rustgevende sauna-ervaring.

Keramische kachels

Een ander type verwarming dat gebruikt wordt in infrarood sauna’s is keramisch. Keramische kachels zijn zeer efficiënt en effectief in het produceren van ver infrarood warmte. Ze zijn een populaire keuze omdat ze snel hoge temperaturen kunnen bereiken en deze constant kunnen handhaven. Een nadeel is echter dat ze soms “hete plekken” kunnen creëren door een ongelijkmatige warmteverdeling.

Halogeenverwarmers

Halogeenverwarmers bieden een andere optie voor infrarood sauna’s. Deze verwarmers produceren ook infrarood licht om diep te laten zweten. Hoewel halogeenverwarmers niet zo gebruikelijk zijn als koolstof of keramische verwarmers, zijn ze nog steeds een effectieve warmtebron voor infrarood sauna’s.

Koolstofvezelverwarmers

Koolstofvezelverwarmers zijn een variant van koolstofvezelverwarmers, maar met enkele duidelijke verschillen. Deze verwarmers worden als zeer effectief beschouwd en worden vaak gekozen vanwege hun grote oppervlak, waardoor de warmte gelijkmatig wordt verdeeld zonder dat er hete plekken ontstaan.

Ver Infrarood (FIR) verwarmers

Far Infrared (FIR) verwarmers zijn een specifiek soort verwarmers die infrarode golflengtes uitstralen. Deze kachels worden meestal gebruikt voor convectiewarmte in de sauna en bieden een unieke en heilzame ervaring van warmtetherapie.

Kortom, het type kachel dat wordt gebruikt in een infrarood sauna kan van grote invloed zijn op de ervaring van de gebruiker. Van koolstof en keramische kachels tot halogeen en koolstofvezel kachels, elke kachel biedt zijn eigen voordelen. Als je deze verschillen begrijpt, kun je de juiste infrarood sauna kiezen voor je specifieke behoeften en voorkeuren.


Wat is het beste hout voor een infrarood sauna ?

 • Western Red Cedar: Dit hout wordt van oudsher gebruikt in sauna’s omdat het goed bestand is tegen vochtige omstandigheden. Het weert ook insectenplagen af. Western Red Ceder is niet alleen duurzaam, maar heeft ook een rijke kleur en aromatische geur die bijdraagt aan de sauna sfeer.
 • Basswood: Dit wordt beschouwd als een eenvoudige keuze voor infrarood sauna’s zonder franje. Basswood is goedkoop en relatief duurzaam, waardoor het een praktische keuze is voor mensen met een budget. Het heeft geen sterke geur, wat gunstig kan zijn voor mensen met allergieën of gevoeligheden voor sterke geuren.
 • Hemlock: Hemlock is een ander veelgebruikt hout voor infrarood sauna’s. Het staat bekend om zijn rechte nerf en uniforme textuur, wat zorgt voor een strakke en moderne uitstraling. Hemlock is ook bestand tegen rotting, waardoor het een goede keuze is voor een vochtige omgeving als een sauna.
 • Populier: Populier is een andere houtsoort die vaak in infrarood sauna’s wordt gebruikt. Dit hout is licht van gewicht en heeft een gladde nerf, waardoor het gemakkelijk te bewerken is. Het trekt ook minder snel krom of verdraait bij hitte en vochtigheid.
 • Grenen: Sommige sauna fabrikanten gebruiken grenen vanwege de beschikbaarheid en lagere kosten. Grenen heeft een lichte kleur en een kenmerkende nerf die uw sauna een rustieke uitstraling kunnen geven. Het is echter niet zo duurzaam als andere houtsoorten en kan minder goed tegen de hoge hitte van een sauna.

Het beste hout voor een infrarood sauna hangt af van verschillende factoren, waaronder uw budget, esthetische voorkeuren en persoonlijke gevoeligheden. Houtsoorten als Western Canadian Cedar, Thermal Aspen en Basswood bieden een combinatie van duurzaamheid, schoonheid en betaalbaarheid. Hemlock, Poplar en Pine kunnen echter ook een goede keuze zijn, afhankelijk van uw behoeften en voorkeuren.


Zijn er hybride infrarood sauna’s ?

De laatste jaren is de populariteit van sauna’s sterk toegenomen, omdat mensen op zoek zijn naar ontspanning, ontgifting en algehele wellnessvoordelen. Een saunatype dat in de belangstelling is komen te staan is de hybride infrarood sauna. Deze sauna’s combineren de voordelen van traditionele sauna’s met de efficiëntie van infraroodtechnologie en bieden een unieke en aangename sauna-ervaring.

Wat zijn hybride infrarood sauna’s?

Hybride infrarood sauna’s zijn een combinatie van traditionele saunawarmte en moderne infrarood efficiëntie. Deze sauna’s maken gebruik van een combinatie van traditionele saunakachels en infrarood kachels om een veelzijdige sauna-ervaring te creëren. Traditionele saunakachels gebruiken meestal stenen of andere materialen om warmte op te wekken, terwijl infrarood kachels infrarode golven uitstralen die direct in het lichaamsweefsel doordringen.

Hoe werken hybride infrarood sauna’s?

De combinatie van traditionele en infrarood verwarmingselementen in hybride sauna’s zorgt voor een veelzijdige en effectieve sauna-ervaring. De traditionele verwarmingselementen in deze sauna’s produceren hoge temperaturen, waardoor het lichaam diep kan zweten en gifstoffen kan afvoeren. Aan de andere kant geven de infraroodstralers infraroodgolven af die de huid binnendringen en zorgen voor een zachte en kalmerende warmte die dieper in het lichaam kan doordringen.

Voordelen van hybride infrarood sauna’s

Hybride infrarood sauna’s bieden verschillende voordelen die ze aantrekkelijk maken voor saunaliefhebbers. De combinatie van traditionele en infrarood sauna’s zorgt voor een veelzijdige sauna-ervaring die tegemoet komt aan individuele voorkeuren. De hoge temperaturen van de traditionele saunakachels bevorderen diep zweten en ontgifting, terwijl de zachte warmte van de infrarood kachels therapeutische voordelen biedt zoals ontspanning en pijnverlichting.

Bovendien staan hybride sauna’s bekend om hun energiezuinigheid. Infrarood saunakachels verbruiken minder energie dan traditionele saunakachels, waardoor ze kosteneffectiever zijn in gebruik. Bovendien kunnen gebruikers de temperatuur en duur van elk verwarmingselement aanpassen aan hun specifieke behoeften en voorkeuren.

Overwegingen bij de aanschaf van een hybride infrarood sauna

Als u overweegt een hybride infrarood sauna te kopen, is het belangrijk om verschillende modellen en fabrikanten te onderzoeken en te evalueren. Factoren om rekening mee te houden zijn onder andere de grootte en het ontwerp van de sauna, de kwaliteit en duurzaamheid van de verwarmingselementen en eventuele extra functies of accessoires.

Het is ook raadzaam om een professional of specialist in sauna’s te raadplegen om er zeker van te zijn dat de hybride infrarood sauna voldoet aan de veiligheidsnormen en geschikt is voor uw specifieke behoeften.

Hybride infrarood sauna’s bieden mensen de mogelijkheid om de voordelen van zowel traditionele sauna’s als infraroodtechnologie te ervaren. Door traditionele saunakachels te combineren met infrarood heaters, bieden deze sauna’s een veelzijdige en aanpasbare sauna-ervaring. Of u nu diep wilt zweten en ontgiften of een zachte warmtetherapie wilt, een hybride infrarood sauna kan een waardevolle investering zijn om uw wellness routine te verbeteren.


Soorten infrarood sauna’s vergelijken | Prijzen Aanvraag in 7 Sec:

Stap 1 van 2

Wat zijn de verschillende soorten infrarood sauna's