Wat maakt een barrel sauna uniek ?

Wat een barrel sauna uniek maakt

 • Ontwerp en esthetiek: Barrel sauna’s hebben een duidelijke ton vorm, waardoor ze een unieke esthetische aantrekkingskracht hebben. Ze zijn meestal gemaakt van cederhouten duigen en stalen banden, die bijdragen aan hun rustieke charme. Het ontwerp is niet alleen visueel aantrekkelijk maar ook functioneel, omdat het een efficiënte warmtecirculatie mogelijk maakt.
 • Efficiënte warmtecirculatie: De ronde vorm van een barrel sauna heeft veel voordelen, waarvan een efficiënte warmtecirculatie een van de belangrijkste is. De gebogen wanden laten de hete lucht op natuurlijke wijze circuleren, waardoor een gelijkmatige warmteverdeling in de sauna ontstaat. Dit ontwerp voorkomt koude plekken die kunnen ontstaan in traditionele vierkante of rechthoekige sauna’s.
 • Energie-efficiëntie: Barrel sauna’s staan ook bekend om hun energie-efficiëntie. Door hun unieke ontwerp hebben ze minder energie nodig om de ruimte te verwarmen. De dikke houten duigen werken als uitstekende isolatoren, houden de warmte effectief vast en verlagen het energieverbruik.
 • Therapeutische voordelen: Net als andere soorten sauna’s bieden barrel sauna’s verschillende gezondheidsvoordelen. Regelmatig gebruik van een barrel sauna kan de bloedsomloop verbeteren, stress verlichten en de gezondheid van de huid bevorderen. Het unieke ontwerp van een barrel sauna kan deze therapeutische effecten echter versterken door een gelijkmatigere warmteverdeling.
 • Gemakkelijk te maken en te vervoeren: Door de ton vorm van deze sauna’s zijn ze compacter en makkelijker te maken en te vervoeren dan andere soorten sauna’s. Door dit ontwerp zijn ze een populaire keuze voor mensen die een persoonlijke sauna in hun huis of achtertuin willen installeren.
 • Verschillende houtopties: Barrel sauna’s kunnen gemaakt worden van verschillende houtsoorten, elk met unieke eigenschappen. Hemlock Fir is bijvoorbeeld betaalbaar en staat bekend om zijn lange levensduur, omdat het hard wordt naarmate het ouder wordt. Ceder, een andere veelgebruikte houtsoort, wordt gewaardeerd om zijn aromatische eigenschappen en rotbestendigheid.
 • Afkoelingsproces: Een belangrijk onderdeel van de sauna-ervaring is de mogelijkheid om tussen de sessies door effectief af te koelen. Het ontwerp van een barrel sauna bevordert dit proces doordat gebruikers naar buiten kunnen gaan en snel kunnen afkoelen voordat ze de sauna weer betreden. Dit verbetert de algehele sauna beleving, waardoor elke sessie aangenamer en heilzamer wordt.
Wat maakt een barrel sauna uniek

Welke houtsoort wordt gebruikt voor barrel sauna’s ?

Cederhout

Cederhout, met name Western Red Cedar, wordt sterk aanbevolen voor de bouw van barrel sauna’s voor buiten. Deze houtsoort is favoriet vanwege zijn uitstekende rotbestendigheid, isolerende eigenschappen en aromatische eigenschappen. Bovendien zal ceder minder snel barsten of kromtrekken bij hoge temperaturen, waardoor het een ideale keuze is voor sauna constructie. Ook Eastern White Cedar is een populaire keuze.

Clear Cedar en Knotty Cedar

Clear Cedar en Knotty Cedar zijn andere varianten van cedar die gebruikt worden in de sauna bouw. Clear Cedar wordt als superieur beschouwd vanwege de hoge kwaliteit, terwijl Knotty Cedar een optie van lagere kwaliteit is, maar nog steeds functioneel. Deze ceder soorten worden gekozen vanwege hun duurzaamheid en rotbestendigheid.

Grenen

Grenen is een andere veelgebruikte keuze voor barrel sauna’s. Dit zachthout is gemakkelijk te bewerken en heeft goede isolerende eigenschappen. Het heeft echter niet dezelfde rotbestendigheid als ceder, wat de levensduur in de sauna kan beïnvloeden.

Thermisch gemodificeerd Nordic Spruce

Thermisch gemodificeerd Nordic Spruce wordt ook gebruikt voor barrel sauna’s. Het thermische modificatie proces verbetert de duurzaamheid en rotbestendigheid van het hout, waardoor het een geschikt alternatief is voor cederhout. Het verbetert ook de isolerende eigenschappen van het hout, wat essentieel is voor het behoud van de sauna warmte.

Eucalyptus en Basswood

Naaldhout zoals Eucalyptus en Basswood zijn uitstekende keuzes voor sauna’s vanwege hun hoge warmtetolerantie. Deze houtsoorten zijn bestand tegen hoge temperaturen zonder krom te trekken of te barsten. Ze geven ook een unieke esthetische uitstraling aan het interieur van de sauna.

Sparren en dennen (vurenhout mix)

Een mix van sparren en dennen, ook wel bekend als vurenhout mix, kan worden gebruikt voor doe-het-zelf sauna’s met vaten. Deze houtsoorten worden vaak gebruikt omdat ze verkrijgbaar en betaalbaar zijn. Ze bieden een goede isolatie en zijn relatief eenvoudig te bewerken, hoewel ze misschien niet dezelfde duurzaamheid bieden als ceder of thermisch gemodificeerd vurenhout.

Samenvattend kan het soort hout dat gebruikt wordt voor barrel sauna’s sterk variëren, afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, kosten, duurzaamheid en persoonlijke voorkeur. Ceder, vooral Western Red Ceder, heeft vaak de voorkeur vanwege de superieure kwaliteiten. Maar andere houtsoorten zoals Grenen, Eucalyptus, Basswood en thermisch gemodificeerd Scandinavisch vurenhout bieden ook goede alternatieven.


Zijn barrelsauna’s geschikt voor kleine ruimtes ?

Barrelsauna’s zijn uniek in hun ontwerp en functionaliteit, waardoor ze een populaire keuze zijn voor veel sauna liefhebbers. 

 • Efficiëntie en veelzijdigheid: Een van de belangrijkste voordelen van barrel sauna’s is hun efficiëntie en veelzijdigheid. Ze zijn zo ontworpen dat ze 23% minder ruimte nodig hebben om te verwarmen dan cabine achtige sauna’s van dezelfde grootte, wat een aanzienlijk voordeel is op het gebied van energieverbruik. Dit maakt ze ideaal voor kleinere ruimtes, omdat ze dezelfde sauna-ervaring kunnen bieden terwijl ze minder energie verbruiken.
 • Afmetingen: Als je overweegt of een barrel sauna geschikt is voor een kleine ruimte, is het belangrijk om te bedenken dat ze weliswaar efficiënt en veelzijdig zijn, maar dat je het niet krap wilt hebben. Het is cruciaal om de juiste maat te kiezen voor uw barrel sauna. Het is belangrijk om de juiste balans te vinden tussen ruimte en comfort.
 • Gebruik buiten: Barrel sauna’s kunnen gebruikt worden in kleine buitenruimtes zoals achtertuinen. Door hun unieke ontwerp zijn ze compact en bieden ze toch een robuuste sauna-ervaring. Dus zelfs als je een kleine achtertuin hebt, kan een barrel sauna een geweldige aanvulling zijn.
 • Warmteverdeling: Het gebogen ontwerp van een barrel sauna is beter dan een traditionele vierkante sauna van dezelfde grootte omdat het een kleinere bruikbare luchtruimte creëert. Dit resulteert in een betere warmteverdeling door de hele sauna, wat de algehele ervaring verbetert, zelfs in een kleinere ruimte.
 • Cooling Down: Na een sauna gang is het belangrijk om goed af te koelen. Dit kan zelfs in een kleine ruimte met een barrel sauna. Het ontwerp zorgt ervoor dat u gemakkelijk kunt in- en uitstappen, zodat u goed kunt afkoelen voordat u aan een volgende sessie begint.
 • Materiaal overwegingen: Tot slot, als je een barrel sauna overweegt voor een kleine ruimte, is het materiaal dat voor de constructie wordt gebruikt een belangrijke factor. Hemlock hout is bijvoorbeeld een uitstekend materiaal voor barrel sauna’s vanwege de vochtbestendige en duurzame eigenschappen. Dit maakt het ideaal voor het weerstaan van hoge temperaturen en vochtigheidsniveaus die typisch zijn voor sauna’s, zodat het zelfs in kleinere ruimtes lang meegaat.

Waar kan ik een barrel sauna kopen ?

 • Identificeer uw behoeften: Voordat je begint met waar je een barrel sauna kunt kopen, is het essentieel om eerst je persoonlijke behoeften en voorkeuren te bepalen. Dit houdt in dat u inzicht moet hebben in de grootte en capaciteit die u zoekt, het type kachel dat u verkiest (zoals elektrisch of houtgestookt) en eventuele extra functies die u wilt, zoals LED-verlichting of zoutdetails.
 • Lokale winkels: Een van de plaatsen waar je een barrel sauna kunt kopen is bij lokale winkels. Zij hebben vaak verschillende soorten sauna’s, waaronder barrel sauna’s. Het voordeel van kopen bij een plaatselijke winkel is dat je het product fysiek kunt controleren voordat je een aankoop doet. Vaak kun je ook onderhandelen over de prijs en vragen om installatie diensten.
 • Online marktplaatsen: Een andere optie is om bij online marktplaatsen te kopen. Deze platforms bieden een grote verscheidenheid aan opties van verschillende verkopers op één plek. Je kunt prijzen vergelijken, reviews van klanten lezen en het product meestal direct bij je thuis laten bezorgen.
 • Rechtstreeks van fabrikanten: Als je op zoek bent naar een meer op maat gemaakte ervaring, overweeg dan om rechtstreeks bij fabrikanten te kopen. Veel sauna fabrikanten verkopen hun producten online en bieden een groot aantal aanpassingsmogelijkheden. Op deze manier kun je de sauna precies op jouw wensen afstemmen.
 • Sauna speciaalzaken: Er zijn ook winkels die zich specifiek richten op sauna’s en aanverwante producten. Deze speciaalzaken bieden meestal een breed scala aan sauna’s, waaronder barrel sauna’s, en hebben vaak deskundig personeel dat je kan begeleiden bij het kiezen en kopen van een sauna.
 • Bouwpakketten: Als je handig bent en van een project houdt, overweeg dan om een barrel sauna bouwpakket te kopen. Deze bouwpakketten bevatten alles wat je nodig hebt om je eigen sauna te bouwen, inclusief het hout, de kachel en andere benodigde onderdelen. Door je eigen sauna te bouwen kun je de sauna helemaal naar je eigen smaak aanpassen, en het kan ook een leuk project zijn.
 • Overwegingen: Ongeacht waar je besluit je barrel sauna te kopen, er zijn een paar overwegingen om in gedachten te houden. Let op de kwaliteit van de gebruikte materialen, de reputatie van de verkoper of fabrikant, de geboden garantie en de klantenservice na aankoop. Lees ook reviews van andere klanten om een indruk te krijgen van hun ervaringen.

Er zijn veel plaatsen waar je een barrel sauna kunt kopen, elk met zijn eigen voordelen en overwegingen. Door je behoeften te begrijpen en wat onderzoek te doen, kun je de perfecte barrel sauna voor jou vinden.


Barrek sauna hier kopen | Prijzen Aanvraag in 7 Sec:

Stap 1 van 2

Wat maakt een barrel sauna uniek