Wat is het nut van een infraroodcabine ?

Het nut van een infraroodcabine 

Infrarood cabines, beter bekend als infrarood sauna’s, zijn een moderne benadering van de traditionele sauna-ervaring. Ze verschillen in hun verwarmingsmethode, waarbij gebruik wordt gemaakt van infrarode lichtgolven om het lichaam direct te verwarmen in plaats van de omringende lucht. Hier zijn enkele belangrijke toepassingen en voordelen:

 • Diepe warmte penetratie: Infrarood sauna’s staan bekend om hun vermogen om de warmte diep te laten doordringen. In tegenstelling tot traditionele sauna’s die de lucht verwarmen, verwarmen infrarood sauna’s direct het lichaam. Dit resulteert in een intensere en efficiëntere zweetsessie, die kan helpen bij het ontgiften.
 • Verbeterde bloedsomloop: Een van de belangrijkste voordelen van infrarood sauna is een betere bloedcirculatie. De warmte van de infrarode lichtgolven verhoogt de hartslag, net als bij lichaamsbeweging, en bevordert een betere doorbloeding van het hele lichaam. Dit kan helpen bij een sneller spierherstel na de training en bij de algehele cardiovasculaire gezondheid.
 • Verlichting van pijn: Infrarood sauna’s kunnen verlichting bieden bij chronische pijnklachten. De diepe penetratie van warmte kan helpen bij het verminderen van ontstekingen, het verbeteren van de beweeglijkheid van gewrichten en het verlichten van spierspanning. Sommige gebruikers melden aanzienlijke verlichting van aandoeningen zoals artritis, fibromyalgie en andere chronische pijnaandoeningen.
 • Huidverjonging: Regelmatig gebruik van infrarood sauna’s kan ook leiden tot een gezondere huid. Diep zweten helpt om de huid te zuiveren van onzuiverheden en dode huidcellen, wat resulteert in een helderdere, zachtere en gezonder uitziende huid. Het kan helpen bij het verminderen van acne, eczeem en psoriasis symptomen.
 • Gewichtsbeheersing: Hoewel infrarood sauna’s geen op zichzelf staande oplossing zijn voor gewichtsverlies, kunnen ze wel een gezond dieet en een goede trainingsroutine aanvullen. De opgewekte warmte kan de hartslag verhogen, wat kan leiden tot calorieverbranding. Bovendien kunnen regelmatige sauna bezoeken na verloop van tijd de stofwisseling verbeteren.
 • Voordelen voor de geestelijke gezondheid: Infrarood sauna’s bieden ook voordelen voor de geestelijke gezondheid. Veel gebruikers melden dat ze zich meer ontspannen en minder gestrest voelen na een saunabeurt. Dit komt waarschijnlijk door het vrijkomen van endorfine, de natuurlijke feel-good chemicaliën van het lichaam, tijdens en na een sessie.

Infraroodcabines bieden een scala aan potentiële voordelen voor de gezondheid, van een betere bloedsomloop en pijnverlichting tot huidverjonging en stressvermindering. Maar zoals met elke wellnesspraktijk, is het belangrijk om ze met mate te gebruiken en een zorgprofessional te raadplegen als je een medische aandoening hebt.

Wat is het nut van een infraroodcabine

Hoe is infrarood sauna te vergelijken met een traditionele sauna

Verwarmingsmethoden

 • Traditionele sauna’s: Conventionele sauna’s verhitten de lucht om je heen, waardoor een hete omgeving ontstaat die aanzet tot zweten en de hartslag verhoogt. Deze methode vertrouwt op indirecte manieren om het lichaam op te warmen, zoals geleiding en convectie van de verwarmde lucht en door straling van de verwarmde oppervlakken in de saunacabine.
 • Infrarood sauna’s: In plaats van de omringende lucht te verwarmen, gebruiken infrarood sauna’s infrarode lichtgolven om uw lichaam rechtstreeks te verwarmen. Deze infrarode golven dringen door in de huid, stimuleren de zweetklieren en leiden tot transpiratie. De infraroodwarmte kan diepere weefsellagen bereiken, wat mogelijk kan leiden tot grotere ontgifting voordelen.

Bedrijfstemperatuur

 • Traditionele sauna’s: Deze sauna’s werken meestal op hoge temperaturen (90 graden Celsius of meer). De hoge temperatuur helpt om de poriën te openen en de huid te reinigen, maar kan voor sommige mensen oncomfortabel zijn.
 • Infrarood sauna’s: Infrarood sauna’s werken meestal op een lagere temperatuur (40 – 50 graden). Deze lagere temperatuur kan comfortabeler zijn voor mensen die de hitte van traditionele sauna’s niet kunnen verdragen.

Energie-efficiëntie

 • Traditionele sauna’s: Traditionele sauna’s kunnen meer energie verbruiken omdat ze de lucht moeten verwarmen om het lichaam op te warmen. Dit kan na verloop van tijd leiden tot hogere gebruikskosten.
 • Infrarood sauna’s: Infrarood sauna’s zijn over het algemeen energiezuiniger dan traditionele sauna’s. Ze verwarmen het lichaam direct, waardoor er minder energie nodig is. Deze efficiëntie vertaalt zich in lagere gebruikskosten.

Voordelen Gezondheid

Beide soorten sauna’s bieden talloze voordelen voor de gezondheid, waaronder het verbeteren van hart en bloedvaten, het helpen bij ontgiften en het verlichten van aandoeningen zoals artritis. Door de verschillende verwarmingsmethoden kunnen er echter kleine verschillen zijn in de specifieke voordelen die elk type biedt.

 • Traditionele sauna’s: De hoge warmte van traditionele sauna’s kan de bloedsomloop verbeteren, de huid reinigen door de poriën te openen, spierpijn verlichten en ontspanning bevorderen.
 • Infrarood sauna’s: Naast deze voordelen worden infrarood sauna’s vaak geprezen om hun vermogen om dieper in de huid door te dringen. Deze diepere penetratie kan mogelijk ontgifting processen verbeteren en effectievere verlichting bieden bij chronische pijnklachten.

Vochtigheidsniveaus

 • Traditionele sauna’s: Afhankelijk van het type traditionele sauna (stoom versus droog) kan de luchtvochtigheid vrij hoog zijn, wat sommige mensen als oncomfortabel of claustrofobisch ervaren.
 • Infrarood sauna’s: Infrarood sauna’s hebben geen invloed op de luchtvochtigheid, waardoor ze mogelijk comfortabeler zijn voor mensen die de voorkeur geven aan een drogere warmte.

Zowel traditionele als infrarood sauna’s hebben hun unieke voordelen en potentiële gezondheidsvoordelen. De keuze tussen de twee komt vaak neer op persoonlijke voorkeur wat betreft warmte-intensiteit, vochtigheidsgraad en specifieke gezondheidsdoelen.


Hoe vaak moet ik een infrarood sauna gebruiken ?

De frequentie van het gebruik van een infrarood sauna kan variëren op basis van uw persoonlijke gezondheid, wellness doelen en tolerantie voor warmte. Hieronder vindt u een uitgebreide gids over hoe vaak u een infrarood sauna moet gebruiken.

Initieel gebruik

 • Gebruiksgemak: Voor beginners is het aan te raden om langzaam te beginnen, met kortere sessies verspreid over de week. Zo kan je lichaam wennen aan de warmte en het ontgiftingsproces.

Pijnbestrijding

 • Regelmatige sessies voor pijnverlichting: Als u een infrarood sauna gebruikt voor pijnverlichting, wordt aangeraden om deze 3-4 keer per week te gebruiken. Regelmatige sessies kunnen ontstekingen verminderen en het genezingsproces versnellen.

Dagelijks gebruik

 • Veilig voor dagelijks gebruik: Infrarood sauna’s zijn over het algemeen veilig om elke dag te gebruiken. Consequent gebruik kan na verloop van tijd leiden tot verbeteringen in je welzijn. Luister echter altijd naar je lichaam en neem pauzes als dat nodig is.

Sessieduur

 • Beperk de duur van een sessie: Het is niet aan te raden om langer dan 20-45 minuten per keer in de sauna te blijven. Overmatige blootstelling aan hitte kan leiden tot uitdroging of oververhitting.

Hydratatie belang

 • Blijf gehydrateerd: Ongeacht hoe vaak je de sauna gebruikt, hydratatie is cruciaal. Drink voldoende water voor, tijdens en na uw saunabezoek om uitdroging te voorkomen.

Specifieke gezondheidsdoelen

 • Personaliseer uw schema: Uw gebruiksfrequentie kan afhangen van uw specifieke gezondheidsdoelen. Of het nu gaat om ontgiften, huidverjonging of stressverlichting, uw schema kan hierop worden aangepast.

Hoewel het over het algemeen veilig is om een infrarood sauna dagelijks te gebruiken, hangt de optimale frequentie af van uw omstandigheden en gezondheidsdoelen. Zoals bij elke wellnessoefening geldt: luister naar uw lichaam, blijf gehydrateerd en raadpleeg een professional uit de gezondheidszorg als u zich zorgen maakt of al een gezondheidsprobleem hebt.


Infraroodcabine | Prijzen Aanvraag in 7 Sec:

Stap 1 van 2

Wat is het nut van een infraroodcabine