Wat is het doel van een infrarood sauna ?

Wat is het doel van een infrarood sauna ?

Infrarood sauna’s zijn een moderne aanpassing van de eeuwenoude praktijk om warmte te gebruiken voor de gezondheid. Dit specifieke type sauna maakt gebruik van infrarood licht om warmte te creëren en biedt een andere ervaring en unieke voordelen in vergelijking met traditionele sauna’s.

 • Directe verwarming: Een van de hoofddoelen van een infrarood sauna is dat het je lichaam direct verwarmt zonder de lucht om je heen op te warmen. Deze directe toepassing van warmte kan leiden tot efficiënter zweten en mogelijk grotere gezondheidsvoordelen.
 • Ontspanning en welzijn: Veel mensen gebruiken infrarood sauna’s om te ontspannen en hun algehele gevoel van welzijn te verbeteren. De warmte van de sauna kan helpen om de spanning in de spieren te verlichten, wat leidt tot een gevoel van ontspanning en rust na elke sessie.
 • Spierherstel: Infrarood sauna’s kunnen een rol spelen bij spierherstel na lichamelijke activiteit. Een betere bloedcirculatie door de saunasessie kan het herstelproces versnellen en stijfheid en pijn verminderen.
 • Verbeterde bloedsomloop: Een ander doel van infrarood sauna therapie is het verbeteren van de bloedsomloop. De warmte van de sauna verwijdt de bloedvaten, waardoor de bloedsomloop in het hele lichaam toeneemt. Deze verhoogde circulatie kan helpen om afvalstoffen te verwijderen en zuurstofrijk bloed naar uitgeputte spieren te brengen.
 • Verbetering van de gezondheid: Infrarood sauna’s kunnen verschillende gezondheidsvoordelen bieden, van het bevorderen van een dieper gevoel van rust tot het verbeteren van het herstel van de inspanning. De warmte kan je lichaamstemperatuur verhogen, wat kan leiden tot zweten en een verhoogde hartslag, waardoor de effecten van lichte inspanning worden nagebootst.
 • Verhoogd metabolisme: De krachtige warmte van de infrarode lampen kan de bloedsomloop in het lichaam bevorderen, wat leidt tot een verhoogde stofwisseling. Dit kan helpen bij gewichtsverlies en algehele conditieverbetering.
 • Verlichting van pijn: Infrarood sauna’s worden ook gebruikt voor pijnverlichting, met name bij gewrichts- en spierpijn. De warmte dringt dieper door in de huid dan de warmte in traditionele sauna’s, wat mogelijk een effectievere verlichting biedt bij chronische pijnklachten.

Wat is het doel van een infrarood sauna

Wat is het verschil tussen een infrarood sauna en een traditionele sauna?

Sauna’s worden al eeuwenlang gebruikt vanwege hun gezondheidsvoordelen en ontspannende eigenschappen. Met de komst van de technologie zijn er echter verschillende soorten sauna’s ontstaan, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. In deze discussie gaan we dieper in op de verschillen tussen infrarood sauna’s en traditionele sauna’s, waarbij we ons richten op hun verwarmingsmechanismen, temperatuurbereiken, gezondheidsvoordelen, kosten en andere onderscheidende factoren.

Verwarmingsmechanisme:

Het belangrijkste verschil tussen een infrarood sauna en een traditionele sauna zit in het verwarmingsmechanisme. Een traditionele sauna verwarmt de lucht om je heen, meestal met behulp van hete stenen en stoom. Een infrarood sauna daarentegen gebruikt infrarood licht om warmte te genereren. In plaats van de lucht in de sauna op te warmen, worden de infrarood warmtegolven rechtstreeks op het lichaam overgebracht, wat resulteert in een ander soort warmte die dieper in de huid doordringt.

Temperatuurbereik:

Wat betreft temperatuurbereik werken traditionele sauna’s over het algemeen op hogere temperaturen dan infrarood sauna’s. Traditionele sauna’s kunnen temperaturen tot 90 graden Celsius bereiken, terwijl infrarood sauna’s vaak bij relatief lagere temperaturen werken, meestal tussen de 40 en 60 graden Celsius. Deze lagere bedrijfstemperatuur in infrarood sauna’s kan ze comfortabeler maken voor sommige mensen, vooral voor degenen die de hoge hitte van traditionele sauna’s overweldigend vinden.

Gezondheid:

Beide soorten sauna’s bieden potentiële voordelen voor de gezondheid, hoewel de effecten kunnen verschillen door de verschillende verwarmingsmethoden. Traditionele sauna’s staan bekend om hun vermogen om te helpen bij het ontgiften door zweetproductie. Aan de andere kant wordt aangenomen dat de diep doordringende warmte van infrarood sauna’s de bloedsomloop stimuleert, spierontspanning bevordert en gewrichtspijn helpt verlichten. Beide soorten kunnen ook bijdragen aan een algeheel gevoel van ontspanning en stressverlichting.

Praktisch en comfortabel:

Voor veel mensen komt de keuze tussen een infrarood sauna en een traditionele sauna neer op praktisch nut en comfort. Sommigen geven de voorkeur aan de intense hitte en vochtigheid van een traditionele sauna, terwijl anderen de lagere temperaturen en droge warmte van een infrarood sauna comfortabeler vinden. Omdat infrarood sauna’s de lucht niet hoeven te verwarmen voor gebruik, zijn ze bovendien sneller in gebruik dan traditionele sauna’s, die tijd nodig hebben om voor te verwarmen.

Kostenoverwegingen:

Wat de kosten betreft, zijn traditionele sauna’s meestal duurder in aanschaf dan infrarood sauna’s. De bedrijfskosten kunnen echter verschillen. De gebruikskosten kunnen echter verschillen, waarbij sommigen suggereren dat infrarood sauna’s energiezuiniger zijn vanwege hun directe verwarmingsmethode. Dit kan na verloop van tijd leiden tot lagere elektriciteitsrekeningen, hoewel dit afhangt van verschillende factoren zoals gebruikspatronen en lokale elektriciteitstarieven.

Kortom, zowel infrarood sauna’s als traditionele sauna’s hebben hun unieke voordelen en potentiële gezondheidsvoordelen. De keuze tussen de twee hangt vaak af van persoonlijke voorkeur, comfort, praktisch nut en budget. Zoals altijd is het raadzaam om een professional uit de gezondheidszorg te raadplegen voordat je aan een nieuwe wellness routine begint waarbij sauna’s worden gebruikt.


Waar kan ik een infrarood sauna kopen?

Infrarood sauna’s zijn de laatste tijd steeds populairder geworden vanwege de vele voordelen voor de gezondheid. Als je er een wilt kopen, kun je ze op verschillende plaatsen vinden. Hier is een uitgebreide gids over waar je een infrarood sauna kunt kopen:

 • Speciaalzaken: Er zijn winkels die gespecialiseerd zijn in de verkoop van sauna’s en andere soortgelijke wellnessproducten. Deze speciaalzaken hebben meestal een ruim aanbod en kunnen deskundig advies en ondersteuning bieden.
 • Online marktplaatsen: Verschillende online marktplaatsen bieden infrarood sauna’s aan. Deze platforms bieden een overvloed aan keuzes van verschillende verkopers over de hele wereld. Het is cruciaal om de beoordelingen en reviews van de verkoper te controleren voordat je een aankoop doet om de kwaliteit en betrouwbaarheid van het product te garanderen.
 • Winkels voor woningverbetering: Veel bouwmarkten hebben infrarood sauna’s in hun buiten- of spa-afdeling. Ze hebben vaak verschillende modellen waaruit je kunt kiezen. Het is handig om deze winkels te bezoeken, omdat je de sauna dan fysiek kunt inspecteren voordat je hem koopt.
 • Gezondheids- en wellnesswinkels: Sommige gezondheids- en wellnesswinkels verkopen infrarood sauna’s. Deze winkels richten zich vaak op producten die de algehele gezondheid en het welzijn bevorderen, waaronder infrarood sauna’s.
 • Fitnesswinkels: Winkels die fitnessapparatuur verkopen hebben vaak infrarood sauna’s. Deze winkels richten zich meestal op klanten die thuis hun gezondheid en conditie willen verbeteren.
 • Rechtstreeks van fabrikanten: Sommige fabrikanten verkopen hun infrarood sauna’s rechtstreeks aan consumenten. Dit kan een goede optie zijn als je op zoek bent naar een specifiek merk of model.
 • Saunazaken: Er zijn verkooppunten die specifiek sauna’s verkopen, waaronder infrarood sauna’s. Deze verkooppunten bieden vaak gereduceerde prijzen en hebben een breder assortiment modellen dan gewone winkels.

Denk eraan dat je bij het kiezen waar je je infrarood sauna koopt rekening moet houden met factoren als prijs, garantie, leverings- en installatiemogelijkheden en klantenservice. Het is ook belangrijk om onderzoek te doen naar het specifieke model waarin u geïnteresseerd bent om er zeker van te zijn dat het voldoet aan uw behoeften en verwachtingen.


Welke infrarood sauna is het beste voor thuisgebruik?

Infrarood sauna’s worden steeds populairder voor thuisgebruik vanwege de vele voordelen voor de gezondheid, zoals een betere bloedsomloop, pijnverlichting, ontgifting en ontspanning. Het kiezen van de beste infrarood sauna voor thuis kan een ontmoedigende taak zijn vanwege het brede aanbod op de markt. Deze gids is bedoeld om u te helpen bij dit proces door een aantal belangrijke factoren te belichten waarmee u rekening moet houden bij het maken van uw keuze.

Factoren waar je op moet letten bij het kopen van een infrarood sauna

De eerste stap bij het kiezen van de juiste infrarood sauna voor uw huis is begrijpen met welke factoren u rekening moet houden. Dit zijn onder andere de grootte van de sauna, het type infraroodtechnologie dat wordt gebruikt, het montagegemak en veiligheidskenmerken zoals een laag elektromagnetisch veld (EMF). Daarnaast zijn de prijs en garantieperiode van de fabrikant ook belangrijke overwegingen.

Grootte en capaciteit van de sauna

Wat betreft de grootte en capaciteit is het essentieel om een infrarood sauna te kiezen die comfortabel in uw huis past en tegelijkertijd geschikt is voor het beoogde aantal gebruikers. Eenpersoonssauna’s zijn ideaal voor mensen die alleen wonen of weinig ruimte hebben. Daarentegen zijn tweepersoonssauna’s of grotere sauna’s geschikt voor gezinnen of individuen die meer ruimte willen om te ontspannen.

Type gebruikte infraroodtechnologie

Er worden drie soorten infraroodtechnologie gebruikt in sauna’s: nabij, midden en ver infrarood. Elk heeft zijn eigen unieke voordelen en toepassingen. Nabij-infrarood is uitstekend voor wondgenezing en celgezondheid, midden-infrarood is geweldig voor het verhogen van de bloedsomloop en het bevorderen van gewichtsverlies, en ver-infrarood is ideaal voor ontgifting en ontspanning. Sommige sauna’s bieden full-spectrum infrarood, dat alle drie de soorten combineert.

Makkelijk in elkaar te zetten

De meeste infrarood sauna’s voor thuisgebruik zijn ontworpen voor eenvoudige montage en vereisen vaak maar een paar gereedschappen en een paar uur van je tijd. Het montagegemak kan echter per model verschillen. Het is de moeite waard om bij het maken van je keuze te overwegen hoeveel tijd en moeite je in het montageproces wilt steken.

Veiligheidsvoorzieningen

Veiligheid moet altijd een prioriteit zijn bij het kiezen van een infrarood sauna voor thuisgebruik. Zoek naar modellen met een lage EMF waarde om de blootstelling aan elektromagnetische velden te minimaliseren. Andere veiligheidskenmerken die je moet overwegen zijn timers, temperatuurregelingen en materialen die gebruikt zijn bij de bouw van de sauna.

Prijs en garantie

Tot slot moet u rekening houden met uw budget en de garantie die de fabrikant biedt. Infrarood sauna’s kunnen sterk in prijs variëren, afhankelijk van de grootte, functies en het type infraroodtechnologie dat wordt gebruikt. Een goede garantie zorgt voor gemoedsrust en beschermt uw investering als er problemen optreden met de sauna.

Kortom, de beste infrarood sauna voor thuisgebruik hangt af van uw specifieke behoeften en voorkeuren. Door de bovenstaande factoren in overweging te nemen, kunt u een weloverwogen beslissing nemen en een sauna kiezen die u jarenlang ontspanning en gezondheidsvoordelen zal bieden.


Infraroodcabine | Prijzen Aanvraag in 7 Sec:

Stap 1 van 2

Wat is het doel van een infrarood sauna