Wat is een volspectrum thuissauna ?

Wat is een volspectrum thuissauna ?

Een volspectrum thuissauna is een type sauna dat gebruik maakt van het volledige bereik van infrarood licht om therapeutische voordelen te bieden. Infrarood sauna’s gebruiken, in tegenstelling tot traditionele sauna’s, infrarood licht om het lichaam direct te verwarmen, wat resulteert in diep, ontgiftend zweet.

 • Soorten licht: Volspectrum sauna’s stralen drie soorten infrarood licht uit – dichtbij, midden en veraf. Elk type licht biedt unieke voordelen, van huidverjonging tot diepe weefselwarmte.
 • Keramische en infraroodverwarmers: Deze verwarmers worden meestal gebruikt in volspectrum sauna’s. Ze helpen de warmte op je lichaam te richten en zorgen voor een intensere en heilzamere sauna-ervaring.
 • Voordelen voor de gezondheid: Het gebruik van een volspectrumsauna kan tal van gezondheidsvoordelen bieden. U kunt hierbij denken aan ontgifting, verbeterde bloedsomloop, huidverjonging, ontspanning en een oppepper voor uw humeur.
 • Temperatuur: Volspectrum sauna’s kunnen hogere temperaturen bereiken in vergelijking met andere soorten sauna’s. Dit resulteert in een diepere penetratie van de warmte en een effectievere zweetervaring.
 • Thuisgebruik: Volspectrum infrarood sauna’s zijn ontworpen voor thuisgebruik en bieden een gemakkelijke en privé manier om te genieten van de voordelen van een sauna. Ze kunnen op zichzelf staan of verplaatsbaar zijn.
 • Afmetingen: Volspectrum sauna’s zijn er in verschillende maten om aan verschillende behoeften te voldoen. Van compacte modellen die geschikt zijn voor één persoon tot ruime modellen die geschikt zijn voor meerdere personen, er is een volspectrumsauna voor elk huis.
 • Kwaliteit en functies: Hoogwaardige volspectrum sauna’s hebben vaak functies zoals True Spectrum™ technologie, die ervoor zorgt dat alle drie de soorten infrarood licht effectief worden gebruikt.
 • Ervaring: De ervaring van het gebruik van een volspectrumsauna is uniek. Het ontgift niet alleen het lichaam, maar ontspant ook de geest, bevordert een stralende huid en kan zelfs je humeur een boost geven. Het is alsof je thuis een persoonlijk wellness-retraite hebt.
Wat is een volspectrum thuissauna

Wat kost het installeren van een fullspectrum thuissauna?

De installatie van een volspectrum thuissauna is een investering die veel voordelen voor de gezondheid kan opleveren, zoals ontgifting, ontspanning en een betere bloedsomloop. Het is echter essentieel om de kosten van een dergelijk project te begrijpen. Deze uitgebreide gids geeft een gedetailleerd overzicht van de kosten die gepaard gaan met het installeren van een fullspectrum thuissauna.

Initiële aankoopprijs

De initiële aankoopprijs van een full-spectrum thuissauna kan aanzienlijk variëren, afhankelijk van de grootte, de kwaliteit en het merk. Kleinere modellen voor twee personen beginnen rond de €3.700, terwijl grotere modellen voor maximaal zes personen tot €7.000 kunnen oplopen. Deze prijzen zijn meestal inclusief alle benodigde onderdelen zoals verwarmers, banken en besturingssystemen.

Arbeid en installatiekosten

Installatiekosten kunnen een aanzienlijk deel uitmaken van de totale kosten van een thuissauna project. Dit maakt meestal 30% tot 50% van de totale kosten uit. Voor een geprefabriceerde saunakit kan dit oplopen tot € 300, afhankelijk van de complexiteit van de montage en de specifieke eisen van uw huis.

Infrarood technologie

Volspectrum sauna’s maken gebruik van infrarood technologie, wat de totale kosten kan verhogen. Infrarood sauna’s bieden verafgelegen, nabije of volledige spectrumwarmte, zijn eenvoudig te bedienen, warmen snel op en bieden een scala aan gezondheidsvoordelen. Het gebruik van deze technologie kan de prijs verhogen: geïnstalleerde infrarood sauna’s kosten tussen € 2.300 en € 8.500.

Bouwkosten

Als je overweegt om zelf een thuissauna te bouwen, dan komen daar nog extra kosten bij. Bouwkosten, inclusief stoomsauna installatie en arbeid, kunnen variëren van €300 tot €2500. Dit bereik is groot vanwege de verschillende complexiteit van saunaconcepten en de gebruikte materialen.

Kosten per vierkante voet

Bij het budgetteren van een thuissauna is het handig om te kijken naar de kosten per vierkante meter. De meeste thuissauna’s kosten tussen de €50 en €200 per vierkante meter. Geprefabriceerde modellen zijn meestal aan de lage kant van dit spectrum en kosten minder dan €120 per vierkante meter.

Extra functies en upgrades

Tot slot kunnen extra functies en upgrades ook bijdragen aan de kosten van een thuissauna. Denk hierbij aan extra’s zoals zuurstofionisators, chromatische lichttherapie of audiosystemen. Hoewel deze functies de sauna-ervaring verbeteren, verhogen ze de totale investering. Daarom is het belangrijk om te overwegen welke functies essentieel zijn voor uw behoeften en welke extra’s leuk zijn om te hebben.

Kortom, het installeren van een complete thuissauna is een aanzienlijke investering, waarbij de kosten sterk variëren afhankelijk van de grootte, het type en de extra functies van de sauna. Als u deze kosten begrijpt, kunt u een weloverwogen beslissing nemen die past bij uw budget en wellness doelen.


Wat zijn de verschillen tussen een volspectrumsauna en een traditionele sauna?

De verschillen tussen een volspectrumsauna en een traditionele sauna zijn voornamelijk gebaseerd op hun warmtebronnen, de manier waarop ze de warmte verdelen, hun energiebehoefte, kosten, gezondheidsvoordelen en persoonlijk comfort.

 • Warmtebronnen: Traditionele sauna’s gebruiken een kachel om stenen te verhitten die vervolgens warmte uitstralen in de ruimte. Volspectrum sauna’s daarentegen gebruiken infrarood licht om het lichaam rechtstreeks te verwarmen. Dit verschil in warmtebron kan leiden tot variaties in de saunabeleving.
 • Warmteverdeling: De warmte in traditionele sauna’s wordt gelijkmatig door de ruimte verspreid, wat betekent dat de gebruiker de warmte gelijkmatiger voelt. Volspectrumsauna’s daarentegen verwarmen het lichaam direct, wat resulteert in een meer plaatselijk verwarmingseffect.
 • Energiebehoefte: Traditionele sauna’s hebben vaak meer energie nodig omdat ze de hele ruimte verwarmen, inclusief de lucht en het water. Daarentegen hebben volspectrumsauna’s minder energie nodig omdat ze het lichaam direct verwarmen en niet de lucht of het water hoeven op te warmen.
 • Kosten: Over het algemeen zijn traditionele sauna’s duurder dan volspectrum sauna’s. Dit verschil in kosten kan worden toegeschreven aan de gebruikte materialen, de benodigde energie en de complexiteit van het verwarmingssysteem.
 • Gezondheidsvoordelen: Beide soorten sauna’s bieden talloze voordelen voor de gezondheid, zoals een betere bloedsomloop, ontgifting en stressverlichting. Maar omdat fullspectrum sauna’s het lichaam direct verwarmen, melden sommige gebruikers dat ze intenser zweten en mogelijk meer ontgiftingsvoordelen hebben.
 • Comfort: Het comfortniveau kan aanzienlijk verschillen tussen deze twee soorten sauna’s. Traditionele sauna’s hebben hoge temperaturen en een hoge vochtigheidsgraad die niet voor iedereen comfortabel zijn. Volspectrum sauna’s bieden een mildere warmte, die veel mensen comfortabeler vinden en makkelijker verdragen.
 • Praktisch: Wat de praktische kant betreft, komen volspectrumsauna’s vaak als beste uit de bus. Ze zijn over het algemeen eenvoudiger te installeren en hebben minder ruimte nodig, waardoor ze een populaire keuze zijn voor thuisgebruik. Traditionele sauna’s daarentegen vereisen een uitgebreidere installatie en meer ruimte.
 • Persoonlijke keuze: Uiteindelijk komt de keuze tussen een traditionele sauna en een volspectrumsauna neer op persoonlijke voorkeur. Sommige mensen geven de voorkeur aan de intense hitte en vochtigheid van een traditionele sauna, terwijl anderen de voorkeur geven aan de mildere, directe hitte van een volspectrumsauna. Het is belangrijk om beide saunatypes uit te proberen om te bepalen welke het beste past bij je persoonlijke behoeften en voorkeuren.

Zijn er bijwerkingen van volspectrumsauna’s?

Volspectrum sauna’s hebben aan populariteit gewonnen vanwege de potentiële voordelen voor de gezondheid, waaronder een betere cardiovasculaire gezondheid, stressverlichting en ontgifting. Maar zoals elke activiteit die met gezondheid te maken heeft, zijn er ook bepaalde risico’s en bijwerkingen waar gebruikers zich bewust van moeten zijn.

Uitdroging en warmte-intolerantie

Het belangrijkste risico van een fullspectrum sauna is uitdroging. Tijdens een saunasessie zweet je lichaam om af te koelen, wat kan leiden tot verlies van vocht en elektrolyten. Als deze niet goed worden vervangen, kan dit leiden tot symptomen als een droge mond, hoofdpijn, duizeligheid en vermoeidheid. Daarnaast kunnen sommige mensen last krijgen van warmteongemak of -intolerantie, die kan variëren van mild tot matig.

Effect op de bloeddruk

Volspectrum sauna’s kunnen ook invloed hebben op de bloeddruk. Voor sommigen kan het leiden tot een daling van de bloeddruk, wat licht in het hoofd of flauwvallen kan veroorzaken. Aan de andere kant kunnen voor mensen met een hoge bloeddruk of hartaandoening de verhoogde hartslag en lichaamstemperatuur een risico vormen.

Mogelijke huidveroudering en kankerrisico’s

Hoewel infrarood sauna’s over het algemeen als veilig worden beschouwd, bestaat er bezorgdheid over een verminderde antioxidantafweer en versnelde huidveroudering. Daarnaast suggereren sommige onderzoeken een mogelijk verband tussen langdurige blootstelling aan hoge temperaturen en een verhoogd risico op bepaalde soorten kanker, hoewel er meer onderzoek nodig is om dit te bevestigen.

Voor mensen met specifieke gezondheidsproblemen

Voor mensen met bepaalde gezondheidsproblemen, zoals nieraandoeningen, is het risico op uitdroging bij het gebruik van een volspectrumsauna groter. Ook mannen die een gezin proberen te stichten kunnen veelvuldig saunagebruik beter vermijden, omdat de hoge hitte de beweeglijkheid van sperma kan beïnvloeden.

Effecten van overmatig gebruik

Hoewel af en toe gebruik van een volspectrumsauna meestal veilig is, kan veelvuldig gebruik leiden tot ernstigere bijwerkingen zoals hitte-uitputting. Deze aandoening kan optreden wanneer het lichaam oververhit raakt en niet effectief kan afkoelen, wat leidt tot symptomen als hevig zweten, snelle hartslag, duizeligheid en zelfs flauwvallen.

Voorzorgsmaatregelen en veilig gebruik

Ondanks de mogelijke risico’s kunnen veel mensen veilig genieten van een volspectrum sauna door bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen. Gehydrateerd blijven is cruciaal – drink veel water voor, tijdens en na uw saunabeurt. Beperk uw tijd in de sauna, vooral als u begint, en luister naar uw lichaam. Als u zich duizelig, licht in het hoofd of ongemakkelijk begint te voelen, is het tijd om eruit te gaan. Mensen met gezondheidsproblemen moeten hun zorgverlener raadplegen voordat ze beginnen met een saunabezoek.

Samenvattend: hoewel fullspectrum sauna’s verschillende gezondheidsvoordelen bieden, is het belangrijk om je bewust te zijn van de mogelijke bijwerkingen. Door deze risico’s te begrijpen en de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je weloverwogen beslissingen nemen over je gezondheid en welzijn.


Infraroodcabine | Prijzen Aanvraag in 7 Sec:

Stap 1 van 2

Wat is een volspectrum thuissauna