Wat is een volspectrum infrarood sauna ?

Wat is een volspectrum infrarood sauna ?

Een volspectrum infrarood sauna is een soort wellness technologie die gebruik maakt van het volledige bereik van infrarood licht om therapeutische warmte en licht te leveren. Deze technologie heeft aan populariteit gewonnen vanwege de mogelijke voordelen voor de gezondheid, zoals ontgifting, ontspanning en een betere bloedsomloop.

 • Inzicht in infrarood licht: Infrarood licht is een soort stralingsenergie die onzichtbaar is voor het menselijk oog, maar gevoeld kan worden als warmte. Het is onderverdeeld in drie categorieën: nabij, midden en ver-infrarood golflengten. Elk van deze golflengtes biedt verschillende voordelen en dringt op verschillende diepten het lichaam binnen.
 • Nabij-infrarode golflengten: Dit zijn de kortste infrarode golflengten en dringen net onder het huidoppervlak door. Nabij-infrarood wordt verondersteld huidverjonging en cellulaire gezondheid te bevorderen, en het kan ook helpen bij wondgenezing.
 • Midden-infrarode golflengtes: Midden-infrarode golflengtes dringen dieper door in het zachte weefsel van het lichaam waar ze kunnen helpen de bloedvaten uit te zetten en de bloedsomloop te verbeteren. Deze verbeterde doorbloeding kan leiden tot een betere zuurstoftoevoer en pijnverlichting.
 • Ver-infrarood golflengtes: De langste golflengtes, ver-infrarood, dringen de vetcellen binnen en veroorzaken vaatverwijding, waarbij de vetcellen trillen om gifstoffen af te voeren, wat resulteert in de grootste mate van ontgifting en het stimuleren van stofwisselingsprocessen.
 • Volspectrum infrarood sauna’s: Een full spectrum infrarood sauna combineert alle drie de golflengtes – dichtbij, midden en ver – in één apparaat. Deze combinatie optimaliseert de voordelen voor de gezondheid door de therapie op verschillende diepten in het lichaam te geven.
 • Voordelen voor de gezondheid: Gebruikers van volspectrum infrarood sauna’s melden vaak een reeks gezondheidsvoordelen. Deze kunnen bestaan uit ontgifting, verbeterde bloedsomloop, gewichtsverlies, verlichting van pijn, lagere bloeddruk en een verbeterde werking van het immuunsysteem.
 • Gebruik en veiligheid: Volspectrum infrarood sauna’s worden over het algemeen als veilig beschouwd voor de meeste mensen. Maar zoals bij elke wellnesspraktijk is het belangrijk om naar je lichaam te luisteren en een zorgverlener te raadplegen als je een onderliggende gezondheidstoestand hebt.
 • Een sauna kiezen: Houd bij het kiezen van een full spectrum infrarood sauna rekening met factoren zoals het type infraroodtechnologie dat wordt gebruikt, de kwaliteit van de materialen en de constructie, en de reputatie van de fabrikant. Het is ook de moeite waard om te kijken naar de grootte van de sauna en of deze comfortabel in uw huis en levensstijl past.

Samengevat is een full spectrum infrarood sauna een type sauna dat gebruik maakt van alle drie de soorten infrarood licht – dichtbij, midden en veraf – om therapeutische voordelen te bieden op verschillende diepten in het lichaam. Deze voordelen zijn onder andere ontgifting, verbeterde bloedsomloop en huidverjonging. Raadpleeg altijd een zorgverlener voordat je aan een nieuw wellnessprogramma begint.


Wat is een volspectrum infrarood sauna

Welk type infrarood sauna is het beste?

Het kiezen van de juiste infrarood sauna kan een ingewikkelde taak zijn, gezien de vele verschillende opties op de markt. De beste infrarood sauna voor u moet passen bij uw gezondheidsdoelen, budget en persoonlijke voorkeuren. Deze gids helpt u de verschillende soorten infrarood sauna’s te begrijpen, hun kenmerken en hoe u er uw voordeel mee kunt doen.

De soorten infrarood sauna’s bekijken

Infrarood sauna’s zijn er in drie hoofdtypen, die van elkaar verschillen door de golflengte die ze uitstralen: nabij-infrarood, ver-infrarood en infrarood sauna’s met een volledig spectrum. Nabij-infrarood sauna’s gebruiken kortere golflengtes die goed zijn voor de gezondheid van de huid en celverjonging. Ver-infrarood sauna’s gebruiken langere golflengtes die dieper in het lichaam doordringen en helpen bij het ontgiften en ontspannen. Infrarood sauna’s met een volledig spectrum combineren al deze golflengten en bieden een breed scala aan gezondheidsvoordelen.

Inzicht in infrarood sauna’s

Nabij-infrarood sauna’s maken gebruik van de kortste infrarode golflengtes, die effectief het huidoppervlak binnendringen. Deze sauna’s worden in verband gebracht met verbeterde cellulaire gezondheid, snellere genezing en huidverjonging. Als je de gezondheid van je huid wilt verbeteren of genezingsprocessen wilt versnellen, is een nabij-infrarood sauna misschien een uitstekende keuze voor jou.

Voordelen van infrarood sauna’s

Ver-infrarood sauna’s werken op de langste infrarode golflengten. Deze golflengtes dringen dieper door in het lichaam en helpen bij het ontgiften door zweetklieren te stimuleren om gifstoffen die in het lichaam zijn opgeslagen vrij te laten. Bovendien kan de warmte van infrarood sauna’s helpen de spieren te ontspannen en stress te verlichten, waardoor ze een goede optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar ontspanning en ontgifting.

Volledig spectrum infrarood sauna’s uitgelegd

Volspectrum infrarood sauna’s zijn het meest veelzijdige type, ze combineren de voordelen van zowel nabij-infrarood als ver-infrarood sauna. Ze zenden een volledig spectrum van infrarood licht uit en bieden uitgebreide voordelen voor de gezondheid. Of je nu op zoek bent naar huidverjonging, ontgifting, spierontspanning of een betere bloedsomloop, een infrarood sauna met een volledig spectrum kan de ideale keuze zijn.

De juiste sauna voor uw behoeften kiezen

Bij het kiezen van de beste infrarood sauna is het cruciaal om je gezondheidsdoelen in overweging te nemen. Als je primaire doel de gezondheid en genezing van de huid is, dan is een infrarood sauna misschien de beste keuze. Als je wilt ontgiften en ontspannen, overweeg dan een ver-infrarood sauna. Als je echter op zoek bent naar een allesomvattende oplossing, dan is een infrarood sauna met een volledig spectrum misschien de beste keuze.

Kortom, de beste infrarood sauna hangt grotendeels af van je individuele behoeften en doelen. Door de verschillende soorten infrarood sauna’s en hun voordelen te begrijpen, kunt u een weloverwogen beslissing nemen die het beste bij uw behoeften past.


Zijn er specifieke infrarood sauna’s om in te liggen?

Er bestaan inderdaad infrarood sauna’s die ontworpen zijn voor liggend gebruik en ze bieden een unieke ervaring in vergelijking met traditionele rechtopstaande sauna’s.

 • Ontwerpkenmerken: Deze sauna’s zijn speciaal ontworpen om gebruikers tijdens de saunasessie te laten liggen. Sommige van deze modellen hebben een ingebouwde bank of zijn groot genoeg voor iemand om comfortabel plat te liggen. Dit ontwerp zorgt voor een meer ontspannen ervaring voor de gebruiker.
 • Draagbaarheid: Veel van deze liggende infrarood sauna’s zijn draagbaar, wat betekent dat ze gemakkelijk kunnen worden opgezet en afgebroken. Het lichtgewicht ontwerp van deze sauna’s zorgt ervoor dat ze gemakkelijk op te bergen en te vervoeren zijn, waardoor ze een goede optie zijn voor mensen die thuis een sauna-ervaring willen hebben, maar weinig ruimte hebben.
 • Therapeutische voordelen: Net als traditionele infrarood sauna’s bieden deze liggende modellen tal van gezondheidsvoordelen. Ze kunnen de bloedsomloop verbeteren, helpen bij het ontgiften, het herstel na de training bevorderen en beter slapen.
 • Gebruiksgemak: Deze sauna’s hebben vaak een verschuifbaar koepelsysteem, waardoor gebruikers de sauna gemakkelijk kunnen aanpassen aan hun comfortniveau. Hierdoor zijn ze geschikt voor mensen van verschillende lengtes en lichaamstypen.
 • Capaciteit: Terwijl sommige modellen ontworpen zijn voor gebruik door één persoon, zijn andere geschikt voor meerdere personen. Er zijn bijvoorbeeld modellen met zitbanken aan elke kant, die comfortabel plaats bieden aan maximaal vier personen.
 • Energie-efficiëntie: Deze sauna’s maken gebruik van infrarood warmte, die diep in het lichaam doordringt, de kerntemperatuur verhoogt en resulteert in diep, ontgiftend zweet. Dit type warmte is ook energiezuinig, waardoor deze sauna’s een milieuvriendelijkere keuze zijn.
 • Beschikbare variëteiten: Er zijn verschillende soorten liggende infrarood sauna’s verkrijgbaar, van full spectrum infrarood sauna’s die een reeks warmte-intensiteiten bieden, tot infrarood sauna dekens die gebruikt kunnen worden voor gerichte warmtetherapie.
 • Comfort voor langere mensen: Sommige modellen liggende infrarood sauna’s zijn ontworpen voor langere mensen. Met deze grotere modellen kunnen zelfs lange mensen comfortabel in de sauna liggen.

Kortom, liggende infrarood sauna’s bieden een unieke en ontspannende sauna-ervaring. Ze worden geleverd met talloze gezondheidsvoordelen en ontwerpkenmerken die inspelen op verschillende gebruikersbehoeften en -voorkeuren.


Wat zijn de voordelen van een liggende infrarood sauna?

Infrarood sauna’s zijn een specifiek type sauna waarin gebruikers comfortabel kunnen liggen terwijl ze genieten van de voordelen van infrarood warmtetherapie. Ze bieden een unieke en ontspannende ervaring in vergelijking met traditionele rechtopstaande sauna’s en bieden tal van gezondheidsvoordelen en extra comfort en gemak.

Verbeterd comfort en ontspanning

Een van de belangrijkste voordelen van liggende infrarood sauna’s is het comfort dat ze bieden. Het ontwerp stelt gebruikers in staat om te gaan liggen tijdens de saunasessie, wat zorgt voor een meer ontspannen en comfortabele ervaring. Dit kan de algehele ontspanningsvoordelen van het gebruik van infrarood sauna’s vergroten, waardoor stress wordt verminderd en een betere slaap wordt bevorderd.

Verbeterde bloedcirculatie

Liggende infrarood sauna’s helpen ook de bloedsomloop te verbeteren. Wanneer ons lichaam wordt blootgesteld aan de infraroodwarmte, verhoogt dit onze hartslag en verwijden onze bloedvaten. Dit helpt de bloedsomloop te verbeteren, waardoor er meer zuurstofrijk bloed naar onze spieren en organen stroomt. Een betere bloedsomloop kan helpen bij het herstel van blessures, het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van een algehele betere gezondheid.

Detoxificatie

Infrarood sauna’s staan bekend om hun vermogen om te ontgiften. De warmte dringt diep door in de huid, stimuleert de zweetklieren en bevordert de afvoer van gifstoffen uit het lichaam. Regelmatig gebruik van een infrarood sauna kan helpen bij het elimineren van gifstoffen zoals zware metalen en chemische resten, waardoor de algehele gezondheid en het welzijn verbeteren.

Pijnbestrijding

Een ander belangrijk voordeel van het gebruik van een liggende infrarood sauna is pijnverlichting. De diep doordringende warmte van de infrarood sauna kan pijnlijke spieren en gewrichten helpen verzachten. Het kan bijzonder heilzaam zijn voor mensen die lijden aan aandoeningen zoals artritis, fibromyalgie en andere chronische pijnklachten.

Huidverjonging

Infrarood sauna’s kunnen ook bijdragen aan een gezondere, stralende huid. De verhoogde bloedcirculatie door de warmte kan meer voedingsstoffen naar de huid brengen, waardoor de collageenproductie wordt bevorderd, rimpels verminderen en de algehele teint en elasticiteit van de huid worden verbeterd.

Vermageren en metabolisme stimuleren

Tot slot kunnen infrarood sauna’s helpen bij gewichtsverlies en het stimuleren van de stofwisseling. De warmte die door de sauna wordt opgewekt, verhoogt de stofwisselingssnelheid van het lichaam, net als tijdens het sporten. Dit kan het lichaam helpen calorieën te verbranden, wat leidt tot gewichtsverlies en een verbeterde stofwisseling.

Kortom, infrarood sauna’s bieden een groot aantal gezondheidsvoordelen, variërend van verbeterde ontspanning tot een gezondere huid. Het is een plezierige en effectieve manier om het algehele welzijn te bevorderen.


Infraroodcabine | Prijzen Aanvraag in 7 Sec:

Stap 1 van 2

Wat is een volspectrum infrarood sauna