Wat is een infrarood sauna bank ?

Infrarood sauna bank

Een infrarood sauna bank is een essentieel onderdeel van een infrarood sauna. In tegenstelling tot traditionele sauna’s die de lucht om u heen verwarmen, gebruiken infrarood sauna’s infraroodverwarmers om een specifieke golflengte van licht uit te stralen die als stralingswarmte wordt ervaren. Deze warmte wordt direct in het menselijk lichaam opgenomen en de banken in deze sauna’s zijn ontworpen om dit proces te vergemakkelijken.

 • Ontwerp en functionaliteit: Het ontwerp van infrarood sauna banken varieert. Sommige banken zijn afneembaar, wat de sauna ruimte veelzijdiger maakt. De gebruiker kan de sauna eenvoudig ombouwen tot een privéruimte voor hot yoga of meditatie door de bank te verwijderen. Andere banken hebben open latten, waardoor de infraroodwarmte vrijer kan circuleren en je lichaam vanuit alle hoeken kan bereiken.
 • Materiaal: Infrarood sauna banken worden meestal gemaakt van hout vanwege de natuurlijke weerstand tegen hitte. Vaak wordt cederhout gebruikt omdat het geen warmte absorbeert zoals andere materialen, waardoor het een koeler oppervlak is om op te zitten. Het heeft ook een aangename geur en is van nature bestand tegen schimmels en bacteriën.
 • Houding en comfort: Saunabanken zijn ontworpen om een goede lichaamshouding aan te moedigen, waardoor spierspanning wordt verminderd en het algehele welzijn wordt verbeterd. Sommige banken zijn ook verstelbaar, zodat gebruikers de meest comfortabele houding kunnen vinden.
 • Aanpassing: Sommige infrarood sauna’s bieden aanpasbare bankindelingen. Met deze functie kunnen gebruikers de perfecte bankconfiguratie voor hun behoeften ontwerpen, wat het comfort en de functionaliteit van de sauna verbetert.
 • Afmetingen: De grootte van de bank hangt af van de capaciteit van de sauna. Een 4-persoons infrarood sauna heeft bijvoorbeeld een grotere bank dan een 1-persoons sauna. De grootte van de bank beïnvloedt het algehele comfort en de bruikbaarheid van de sauna.
 • Warmtebron: De meeste banken zijn ontworpen om samen te werken met de warmtebron van de sauna. Sommige banken staan bijvoorbeeld in de buurt van koolstof verwarmingspanelen die ver infrarood warmte afgeven, waardoor gebruikers een grondige en comfortabele sauna beleving krijgen.

Een infrarood sauna bank is meer dan alleen een zitplaats in een sauna. Het ontwerp, het materiaal en de plaatsing dragen allemaal bij aan de algehele sauna beleving, zorgen voor comfort, vergemakkelijken een goede lichaamshouding en vergroten de effectiviteit van de infrarood warmte.

Wat is een infrarood sauna bank

Zijn infrarood sauna banken verstelbaar ?

Infrarood sauna’s worden steeds populairder vanwege de potentiële voordelen voor de gezondheid. Een aspect dat bijdraagt aan hun aantrekkingskracht is de verstelbaarheid van de banken. De verstelbaarheid is niet universeel, maar veel modellen infrarood sauna’s bieden deze voorziening wel.

Verstelbare banken voor comfort en flexibiliteit

Verstelbare banken in infrarood sauna’s bieden comfort en flexibiliteit. Ze stellen gebruikers in staat om de bank in te stellen op de hoogte die het beste bij hen past, zodat mensen met verschillende lichaamsverhoudingen erop kunnen zitten. Deze functie kan de sauna-ervaring verbeteren, omdat het ervoor zorgt dat gebruikers comfortabel zitten en ten volle kunnen genieten van de voordelen van de sauna.

Yoga en lichaamsbeweging in sauna’s

Verstelbare banken bieden ook de mogelijkheid voor yoga, stretching of andere oefeningen. Met de mogelijkheid om de hoogte en positie van de bank te veranderen, kunnen gebruikers ruimte creëren om te bewegen en te stretchen in de sauna. Deze combinatie van warmtetherapie en lichaamsbeweging kan de gezondheidsvoordelen versterken.

Warmteverdeling van een infrarood sauna bank

Een ander voordeel van verstelbare banken heeft te maken met de warmteverdeling. Infrarood sauna’s werken door warmte af te geven die direct in het lichaam wordt opgenomen. Met verstelbare banken kan de warmte gemakkelijker verschillende delen van het lichaam van de gebruiker bereiken, in plaats van geblokkeerd te worden door een stevige, onbeweeglijke bank.

Luxueuze ervaring

De verstelbaarheid van saunabanken kan ook een vleugje luxe toevoegen aan de sauna-ervaring. Gebruikers hebben de vrijheid om hun zitplaats aan te passen, waardoor de sauna persoonlijker en chiquer aanvoelt. De mogelijkheid om iemands omgeving te veranderen en te controleren kan de ontspanning en tevredenheid aanzienlijk verbeteren.

Ruimte maximaliseren

Voor grotere infrarood sauna’s kunnen verstelbare banken helpen de beschikbare ruimte te maximaliseren. Sommige sauna’s zijn groot genoeg voor gebruikers om te gaan liggen, en een verstelbare bank kan verplaatst of verplaatst worden om dit mogelijk te maken. Dit betekent dat gebruikers kunnen kiezen tussen zitten of liggen tijdens hun saunasessie, afhankelijk van hun voorkeur.

Veiligheid en gebruiksgemak

Tot slot zijn verstelbare banken over het algemeen veilig en gebruiksvriendelijk. Ze zijn ontworpen met het comfort en gemak van de gebruiker in gedachten, dus aanpassingen kunnen meestal snel en gemakkelijk worden gemaakt. Dit betekent dat gebruikers de hoogte of positie van de bank naar behoefte kunnen aanpassen, zonder hun saunasessie noemenswaardig te verstoren.

Hoewel niet alle infrarood sauna’s verstelbare banken hebben, hebben veel sauna’s dat wel. Deze functie biedt talloze voordelen, waaronder meer comfort, betere warmteverdeling, meer luxe, maximale ruimte en gebruiksgemak. Daarom kunnen potentiële kopers bij het kiezen van een infrarood sauna overwegen of ze waarde hechten aan verstelbare banken.


Kan ik mijn saunabank aanpassen ?

Saunabanken zijn een cruciaal onderdeel van de algehele saunabeleving en het aanpassen ervan kan het comfort en de functionaliteit verbeteren. Dit kan op verschillende manieren:

Kies hout voor jouw infrarood sauna bank

 • Houtkeuze: De keuze van het hout is belangrijk voor de esthetiek, duurzaamheid en comfort. Ceder en Basswood zijn populaire keuzes vanwege hun weerstand tegen vocht en rotting en hun aangename aroma.

Ontwerp overwegingen

 • Breedte bank: De breedte van de bank kan het comfortniveau aanzienlijk beïnvloeden. Bredere banken bieden meer ruimte om te ontspannen en uit te rekken, terwijl smallere banken meer geschikt zijn voor kleinere sauna’s.
 • Diepte bank: De diepte van de bank is een andere cruciale overweging. Een aanbevolen diepte is 20 inch voor de bovenste bank en 16 inch voor de onderste bank. Dit biedt genoeg ruimte voor gebruikers om comfortabel te zitten zonder dat ze zich benauwd voelen.
 • Vrijstaand of aan de muur: Saunabanken kunnen aan de muur worden bevestigd of vrijstaand zijn. Wandbanken worden aan de muur bevestigd en kunnen ruimte besparen in kleinere sauna’s. Vrijstaande banken daarentegen bieden meer flexibiliteit omdat ze naar behoefte verplaatst en verplaatst kunnen worden.
 • Gelaagde banken: Gelaagde banken kunnen zorgen voor verschillende temperatuuropties in de sauna. De hogere niveaus zijn heter door de stijgende hitte, terwijl de lagere niveaus koeler zijn.

Extra functies van een infrarood sauna bank 

 • Ligbanken: Voor meer ontspanning kiezen sommige saunagebruikers voor ligbanken. Deze zorgen voor een meer ontspannen houding, die vooral comfortabel kan zijn tijdens lange saunasessies.
 • Hoofdsteunen en accessoires: Om het comfort nog verder te verbeteren, kunnen accessoires zoals hoofdsteunen aan de saunabank worden toegevoegd. Deze bieden ondersteuning voor het hoofd en de nek, zodat gebruikers volledig kunnen ontspannen.

Kortom, het aanpassen van uw saunabank is een geweldige manier om uw saunabeleving te verbeteren. Door rekening te houden met factoren zoals materiaal, ontwerp en extra functies, kunt u een saunabank creëren die perfect past bij uw behoeften en voorkeuren.


Hoe maak je een infrarood sauna bank schoon ?

Opmaken voor het schoonmaken

 • Gebruik de juiste materialen: Het is belangrijk om materialen te gebruiken die het hout of de infrarood panelen van de sauna niet beschadigen. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën, bleekmiddelen of houtreinigers. Kies in plaats daarvan voor milde zeep, water en een zachte doek. Voor het schrobben van hardnekkige vlekken kunt u een borstel gebruiken.

Routinematig schoonmaken

 • Afnemen na elk gebruik: Om uw sauna schoon te houden en lang mee te laten gaan, is het belangrijk om de banken na elke sessie af te nemen met een vochtige doek. Deze lichte reiniging helpt de ophoping van zweet en vuil te voorkomen.
 • Schrob om de paar keer gebruik: Voer na elke 3-5 keer gebruik een iets grondiger schoonmaak uit. Hierbij schrob je de banken lichtjes met een handborstel.

Diep reinigen 

 • Voer tweewekelijks een dieptereiniging uit: Voer elke twee weken een dieptereiniging uit. Hierbij gebruik je een milde zeep- en wateroplossing om de banken grondig schoon te maken.

Andere onderdelen reinigen

 • Reinig het glas: Als uw sauna een glazen deur of ramen heeft, kunnen deze worden schoongemaakt met een spuitfles gemengd met water en witte azijn. Spuit de oplossing op het glas en veeg het af met een droge doek.
 • Stofzuig de vloer: Stofzuig regelmatig de vloer van de sauna en de banken om haren en vuil te verwijderen.

Schoon houden

 • Voorkom ophoping van vuil en zweet: Regelmatig schoonmaken voorkomt dat vuil en zweet zich ophopen en vlekken maken op het hout. Met deze stappen kunt u de levensduur van uw infrarood sauna aanzienlijk verlengen en zorgen voor een schone en gezonde omgeving voor uw sessies.

Infrarood sauna bank | Prijzen Aanvraag in 7 Sec:

Stap 1 van 2

Wat is een infrarood sauna bank