Wat is een barrel sauna ?

Wat een barrel sauna is

Een barrel sauna is een uniek type buitensauna dat populair is geworden door zijn opvallende vorm en efficiënte warmtecirculatie. Het ontwerp is niet alleen esthetisch; het dient ook een functioneel doel. Hier volgt een gedetailleerde blik op wat een barrelsauna speciaal maakt:

 • Opvallende vorm: Barrel sauna’s worden zo genoemd vanwege hun cilindrische of ton achtige vorm. Deze vorm zorgt er niet alleen voor dat de sauna opvalt, maar heeft ook een functioneel doel. Het ronde ontwerp zorgt voor een efficiënte luchtcirculatie, waardoor de sauna sneller opwarmt en een constante temperatuur behoudt.
 • Efficiënte warmtecirculatie: Het ronde ontwerp zorgt voor een uitstekende warmtecirculatie. In traditionele vierkante of rechthoekige sauna’s heeft hete lucht de neiging op te stijgen en in de hoeken opgesloten te raken, waardoor een ongelijkmatige warmteverdeling ontstaat. In een barrel sauna echter, duwen de gebogen wanden de opstijgende warme lucht op natuurlijke wijze terug naar beneden, wat zorgt voor een gelijkmatige en intense warmte in de hele sauna.
 • Installatie buiten: Barrel sauna’s zijn voornamelijk ontworpen voor buitengebruik. Ze zijn gebouwd om verschillende weersomstandigheden te weerstaan, waardoor ze perfect zijn voor installatie in tuinen, patio’s of andere buitenruimtes. De sauna beleving wordt vaak versterkt door de natuurlijke omgeving, waardoor een rustig toevluchtsoord ontstaat.
 • Materiaal: De meeste barrel sauna’s zijn gemaakt van kwaliteitshout, dat bekend staat om zijn duurzaamheid en uitstekende isolerende eigenschappen. Ceder wordt vaak gebruikt omdat het bestand is tegen rotting en insectenschade. Het geeft ook een aangenaam aroma af wanneer het verwarmd wordt, wat de sauna beleving versterkt.
 • Capaciteit: Afhankelijk van de grootte kunnen barrel sauna’s meerdere mensen tegelijk herbergen. Van gezellige tweepersoonssauna’s tot grotere modellen die plaats bieden aan zes tot acht personen, er zijn verschillende opties beschikbaar. Dit maakt ze perfect voor solo-ontspanning of gezellig samenzijn met vrienden en familie.
 • Verwarmingsopties: Vat sauna’s kunnen worden uitgerust met verschillende soorten verwarming. Traditionele sauna’s gebruiken meestal houtkachels, die een authentieke sauna-ervaring bieden. Moderne modellen kunnen elektrische of infrarood kachels gebruiken voor gemak en gebruiksgemak.
 • Voordelen voor de gezondheid: Zoals alle sauna’s bieden ook barrel sauna’s talloze voordelen voor de gezondheid. Regelmatige sauna bezoeken kunnen de gezondheid van hart en bloedvaten verbeteren, stress verlichten, een betere slaap bevorderen en helpen bij spierherstel. De hoge warmte bevordert ook het zweten, wat kan helpen om de huid en het lichaam te reinigen van gifstoffen.

Samengevat is een barrel sauna een unieke, efficiënte en esthetisch mooie buitensauna die alle voordelen biedt van traditionele sauna therapie, met extra voordelen dankzij het opvallende ontwerp.


Wat is een barrel sauna

Wat zijn de voordelen van barrel sauna’s?

Barrelsauna’s winnen aan populariteit als een uniek en efficiënt type sauna dat talloze gezondheids- en wellnessvoordelen biedt. Hun aparte vorm en ontwerp dragen bij aan deze voordelen, waardoor ze de moeite waard zijn voor iedereen die zijn welzijn wil verbeteren.

Snelle opwarmtijd

Een van de opvallendste eigenschappen van barrel sauna’s is dat ze snel opwarmen. Dit komt door hun cilindrische vorm, die een efficiënte luchtcirculatie mogelijk maakt. De warmte stijgt op, circuleert rond de gebogen wanden en daalt dan weer, waardoor een continue cyclus ontstaat die de sauna snel opwarmt. Door deze snelle opwarmtijd kunt u sneller van uw saunasessie genieten.

Efficiënte warmteverdeling

Het ontwerp van de barrelsauna zorgt ook voor een effectievere warmteverdeling. In tegenstelling tot vierkante of rechthoekige sauna’s vermindert de ronde vorm van een barrel sauna koude plekken en zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling. Dit betekent dat u tijdens uw saunasessie een constante warmte ervaart, wat uw comfort en ontspanning ten goede komt.

Energie-efficiëntie

Barrelsauna’s staan ook bekend om hun energiezuinigheid. Door de efficiënte opwarmtijd en warmteverdeling is er minder energie nodig om de gewenste temperatuur te behouden. Dit maakt barrelsauna’s een milieuvriendelijkere keuze, omdat ze minder elektriciteit of houtbrandstof nodig hebben in vergelijking met traditionele sauna’s.

Duurzaamheid

Het structurele ontwerp van barrel sauna’s draagt bij aan hun duurzaamheid. Ze zijn vaak gemaakt van robuuste materialen zoals Scandinavisch vurenhout dat bestand is tegen de elementen, waardoor ze geschikt zijn voor buitengebruik. Hun ronde vorm zorgt ook voor een betere afvoer van water, waardoor ze nog langer meegaan.

Voordelen voor de gezondheid

Zoals alle sauna’s bieden ook barrelsauna’s talloze voordelen voor de gezondheid. Regelmatige saunabezoeken kunnen de bloedsomloop verbeteren, helpen bij gewichtsverlies, stress verlichten en pijn verlichten. Bovendien stimuleert de warmte van de sauna de afgifte van endorfine, de ‘feel-good’ hormonen van het lichaam, wat een gevoel van welzijn bevordert.

Voordelen voor de geestelijke gezondheid

Tot slot wordt saunagebruik in verband gebracht met verschillende voordelen voor de geestelijke gezondheid. De ontspannende omgeving kan stress en agressie helpen verminderen en gevoelens van rust en kalmte versterken. Regelmatige saunabezoeken kunnen een geweldige aanvulling zijn op een holistische mentale gezondheidsroutine.

Barrel sauna’s bieden een groot aantal voordelen, zoals een snelle opwarmtijd, efficiënte warmteverdeling, energie-efficiëntie, duurzaamheid, gezondheidsvoordelen en mentale gezondheidsvoordelen. Deze factoren maken ze een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een effectieve en plezierige sauna-ervaring.


Hoe onderhoudt u een barrelsauna?

Om een barrelsauna te onderhouden, is het essentieel om hem regelmatig schoon te maken. Neem na elk gebruik de banken, wanden en vloer af met een schone, vochtige doek. Zo verwijdert u zweet, vuil en andere resten die zich na verloop van tijd kunnen ophopen.

 • Vermijd agressieve chemicaliën: Gebruik nooit agressieve chemische reinigingsmiddelen of ammoniak om schoon te maken. Alle resten van deze stoffen kunnen leiden tot giftige dampen wanneer de sauna in gebruik is. Kies in plaats daarvan voor milde, niet-schurende schoonmaakmiddelen. Een eenvoudig mengsel van warm water en een paar druppels etherische olie van citroen, of een oplossing van warm water en zuiveringszout kan worden gebruikt voor een grondiger schoonmaakbeurt.
 • Stof regelmatig af: Stof de binnenkant van de sauna af, inclusief muren en richels. Dit kan tegelijk met de reguliere schoonmaak worden gedaan. Neem bij sauna’s voor binnen ook de buitenkant af met een stofdoek of een natte doek om stofophopingen te verwijderen.
 • Was de banken en vloer: Was de banken en vloer licht met een warm sopje. Dit houdt uw sauna niet alleen schoon, maar helpt ook het hout te onderhouden.
 • Beits aanbrengen: Als uw sauna buiten staat, breng dan elke 2-4 jaar een kwaliteitsbeits met UV-remmers aan op het buitenhout. Zo blijft het hout er fris uitzien en wordt het beschermd tegen weersinvloeden.
 • Gebruik een azijnoplossing: Je kunt ook een azijnoplossing gebruiken om je saunahout schoon te maken. Deze oplossing beschermt de integriteit van het hout zonder schurende schoonmaakmiddelen te gebruiken.
 • Regelmatig onderhoud: Regelmatig onderhoud is de sleutel tot het verlengen van de levensduur van je buitensauna. Dit omvat zowel het schoonmaken als het opnieuw aanbrengen van een beits of kit op waterbasis aan de buitenkant van de sauna.

Als u deze tips opvolgt, kunt u ervoor zorgen dat uw barrel sauna nog vele jaren in goede staat blijft.


Waar kan ik een barrel sauna kopen?

Barrel sauna’s zijn een populaire en unieke manier om van een sauna-ervaring te genieten. Hun cilindrische vorm geeft ze niet alleen een aantrekkelijk uiterlijk, maar bevordert ook de warmtecirculatie binnenin. Als je van plan bent er een te kopen, is het belangrijk om te weten waar je ze kunt vinden en waar je op moet letten.

Waar vind je Barrel Sauna’s?

Vat sauna’s kun je op verschillende platforms online vinden. Er zijn websites die zich richten op de verkoop van buitensportartikelen en die ook vat sauna’s in hun aanbod hebben. Je kunt ze ook vinden op algemene e-commerce platforms. Sommige fabrikanten verkopen ook rechtstreeks via hun website.

Kwaliteit van materialen

De kwaliteit van de materialen die worden gebruikt bij de bouw van de sauna is cruciaal. De meest gebruikte houtsoorten voor barrel sauna’s zijn ceder, hemlock en sparrenhout vanwege hun duurzaamheid en weerstand tegen rotting. Sommige sauna’s zijn gemaakt van thermohout, een natuurlijke houtsoort die een warmtebehandeling heeft ondergaan om de levensduur te verlengen.

Extra functies

Sommige barrel sauna’s worden geleverd met extra functies zoals LED lichtbalken, Himalaya zout details en smart/WiFi verwarmers. Hoewel deze extra kosten met zich meebrengen, kunnen ze je sauna-ervaring verbeteren. Daarom is het de moeite waard om te overwegen of deze functies passen bij je behoeften en budget.

Sauna Kits

Als je handig bent, kun je overwegen om een barrel sauna kit te kopen. Deze bouwpakketten bevatten alle onderdelen die je nodig hebt om je eigen sauna te bouwen. Je kunt ze persoonlijk aanpassen en mogelijk geld besparen in vergelijking met het kopen van een kant-en-klare sauna.

Kosten van een barrel sauna 

Barrel sauna’s kunnen sterk in prijs variëren, afhankelijk van de grootte, materialen, functies en het merk. Het is belangrijk om de prijzen van verschillende verkopers te vergelijken om er zeker van te zijn dat je een goede deal krijgt. Onthoud dat een goedkopere sauna verleidelijk kan zijn, maar dat je ook moet kijken naar de kwaliteit en duurzaamheid van het product.

Bij het kopen van een barrel sauna moet je verschillende factoren zorgvuldig afwegen, waaronder de plaats van aankoop, de kwaliteit van de materialen, de grootte, extra functies, de mogelijkheid van een bouwpakket en de kosten. Door deze aspecten grondig te onderzoeken, kunt u een barrel sauna vinden die past bij uw behoeften en budget.


Prijzen & info – Barrel sauna:

Stap 1 van 2

Wat is een barrel sauna