Wat is de beste infrarood sauna ?

De beste infrarood sauna

De beste infrarood sauna voor u hangt af van verschillende factoren, zoals uw specifieke behoeften, budget, beschikbare ruimte en persoonlijke voorkeuren. Hier is een uitgebreide gids om je te helpen de beste infrarood sauna te kiezen:

 • Voordelen van infrarood sauna: Voordat je in de details duikt, is het belangrijk om de voordelen van het gebruik van een infrarood sauna te begrijpen. Infrarood sauna’s staan erom bekend dat ze ontspanning, ontgifting, pijnverlichting, een betere bloedsomloop en een gezonde huid bevorderen.
 • Soorten infrarood sauna’s: Er zijn drie hoofdtypen infrarood sauna’s: ver-infrarood (FIR), nabij-infrarood (NIR) en volspectrum infrarood. Ver-infrarood sauna’s zenden langere golflengtes uit die dieper in het lichaam doordringen, terwijl nabij-infrarood sauna’s kortere golflengtes uitzenden die gericht zijn op het huidoppervlak. Full-spectrum sauna’s combineren zowel FIR- als NIR-technologieën.
 • Grootte en ruimte: Houd rekening met de beschikbare ruimte in uw huis of de gewenste locatie voor de sauna. Meet de afmetingen om ervoor te zorgen dat de sauna comfortabel past zonder de omgeving aan te tasten.
 • Capaciteit: Bepaal hoeveel mensen de sauna tegelijkertijd zullen gebruiken. Sommige sauna’s zijn ontworpen voor solo-gebruik, terwijl andere geschikt zijn voor meerdere gebruikers.
 • Verwarmingstechnologie: Zoek sauna’s met hoogwaardige verwarmingselementen die voor een gelijkmatige warmteverdeling zorgen. Koolstofvezel verwarmingselementen worden vaak gebruikt in infrarood sauna’s vanwege hun efficiëntie en duurzaamheid.
 • Bedieningspaneel en functies: Let op gebruiksvriendelijke bedieningspanelen waarmee je eenvoudig de temperatuur, tijd en andere instellingen kunt aanpassen. Extra functies zoals binnenverlichting, geluidssystemen en chromo therapie (kleurentherapie) kunnen je sauna-ervaring verbeteren.
 • Veiligheidsfuncties: Kies bij voorkeur sauna’s met ingebouwde veiligheidsfuncties zoals automatische uitschakel timers, niet-giftige materialen en een lage EMF-uitstoot (elektromagnetisch veld).
 • Garantie en klant ondersteuning: Onderzoek het garantiebeleid en de klantenondersteuning van verschillende sauna fabrikanten om een betrouwbare dienst na verkoop te garanderen.
 • Kosten en budget: Bepaal een budgetbereik en onderzoek opties die binnen uw financiële beperkingen passen. Houd rekening met de bedrijfskosten op lange termijn, inclusief het elektriciteitsverbruik.

Het is belangrijk om grondig onderzoek te doen en reviews van klanten te lezen om inzicht te krijgen in de prestaties en betrouwbaarheid van verschillende sauna modellen. Als u deze factoren in overweging neemt en uw eisen beoordeelt, kunt u een weloverwogen beslissing nemen en de beste infrarood sauna voor uw behoeften vinden.

Wat is de beste infrarood sauna

Wat zijn de voordelen van infrarood sauna’s ?

De laatste jaren hebben infrarood sauna’s aan populariteit gewonnen als wellnesstrend. Deze sauna’s gebruiken infrarood kachels om stralingswarmte uit te stralen die direct door het lichaam wordt opgenomen, wat een scala aan potentiële gezondheidsvoordelen biedt. Hoewel individuele ervaringen kunnen variëren, zijn er verschillende potentiële voordelen verbonden aan het regelmatig gebruik van infrarood sauna’s. Laten we hieronder een aantal van deze voordelen bekijken.

Verbeterde bloedsomloop en spierherstel

Een van de belangrijkste voordelen van infrarood sauna sessies is een verbeterde bloedcirculatie. De warmte die door deze sauna’s wordt opgewekt kan helpen om de bloedvaten te verwijden, wat leidt tot een betere doorbloeding van het hele lichaam. Deze verbeterde doorbloeding kan helpen bij spierherstel na lichamelijke inspanning en bevordert de algehele cardiovasculaire gezondheid.

Ontgifting en reiniging

Zweten is een natuurlijk proces dat helpt om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Infrarood sauna’s wekken diep zweet op, waardoor schadelijke stoffen zoals zware metalen en milieuverontreinigende stoffen mogelijk vrijkomen. Voorstanders suggereren dat regelmatig gebruik van infrarood sauna’s de natuurlijke ontgiftingsprocessen van het lichaam kan ondersteunen.

Stressvermindering en ontspanning

Infrarood sauna’s kunnen een kalmerende en rustgevende omgeving bieden. De zachte warmte bevordert de ontspanning van de spieren, wat stress en angst kan helpen verminderen. Sommige mensen merken dat regelmatige infrarood sauna sessies bijdragen aan een beter humeur en algeheel welzijn.

Pijnbestrijding en gewrichtsgezondheid

De warmte van infrarood sauna’s kan spier- en gewrichtspijn verlichten. Het kan tijdelijke verlichting geven bij aandoeningen zoals artritis, fibromyalgie en sportblessures. Bovendien kan de verhoogde bloedstroom bij gebruik van infrarood sauna’s genezing en weefselherstel bevorderen.

Gewichtsbeheersing en metabolisme boost

Hoewel infrarood sauna’s geen oplossing zijn voor gewichtsverlies, kunnen ze wel worden gebruikt als aanvulling op een gezonde levensstijl. Sommige voorstanders beweren dat de warmte die wordt opgewekt tijdens een infrarood sauna sessie het metabolisme en de calorieverbranding kan verhogen. Het is echter belangrijk om te weten dat deze effecten per persoon kunnen verschillen.

Een betere gezondheid van de huid

De stralingswarmte van infrarood sauna’s kan de huid binnendringen, waardoor de algehele gezondheid en het uiterlijk van de huid mogelijk verbeteren. Voorstanders suggereren dat regelmatig gebruik van infrarood sauna’s kan helpen de poriën te reinigen, de collageen productie te bevorderen en de tekenen van veroudering te verminderen. Er is echter meer onderzoek nodig om deze effecten volledig te begrijpen.

Mogelijke voordelen voor hart en bloedvaten

Infrarood sauna sessies worden in verband gebracht met bepaalde cardiovasculaire voordelen. De verhoogde hartslag en verbeterde bloedcirculatie tijdens sauna gebruik kunnen een milde cardio training geven, vergelijkbaar met matige lichaamsbeweging. Dit kan bijdragen aan een betere cardiovasculaire gezondheid na verloop van tijd.

Hoewel er potentiële voordelen verbonden zijn aan infrarood sauna’s, is het belangrijk om een professional uit de gezondheidszorg te raadplegen voordat je ze in je wellness routine opneemt, vooral als je reeds bestaande medische aandoeningen hebt. Bovendien kunnen individuele ervaringen variëren en is er meer onderzoek nodig om de langetermijneffecten van regelmatig gebruik van infrarood sauna’s volledig te begrijpen.


Wat zijn de mogelijke extra functies van een infrarood sauna ?

Bij het kiezen van een infrarood sauna kunnen verschillende extra functies uw sauna-ervaring verbeteren en extra voordelen bieden.

 • Geluidssysteem: Een van de populairste extra functies is een ingebouwd geluidssysteem. Dit kan speakers en zelfs Bluetooth connectiviteit bevatten, zodat u tijdens uw sauna sessie naar uw favoriete muziek of podcasts kunt luisteren. Dit is een uitstekende functie voor mensen die willen multitasken of gewoon willen genieten van wat entertainment terwijl ze ontspannen.
 • Interne verlichting: Sommige infrarood sauna’s zijn uitgerust met interne verlichting. Dit kan vooral handig zijn voor mensen die graag lezen of extra licht nodig hebben tijdens hun sauna sessie. De verlichting kan vaak worden aangepast, zodat je de perfecte sfeer kunt creëren voor je saunabeleving.
 • Connectiviteitsfuncties: Moderne infrarood sauna’s kunnen worden geleverd met geavanceerde connectiviteitsfuncties zoals WiFi en Bluetooth. Met WiFi kun je de temperatuur en andere instellingen van je sauna op afstand regelen. Met Bluetooth kun je je apparaten aansluiten voor muziek of andere media.
 • Temperatuurcontrole paneel: Een infrarood sauna van hoge kwaliteit heeft een temperatuur controlepaneel. Hiermee kunt u de warmte naar wens instellen, voor een comfortabele en weldadige sauna sessie. Sommige modellen bieden zelfs afstandsbediening via een WiFi-verbinding voor extra gemak.
 • Gezondheidsgerichte functies: Infrarood sauna’s worden geprezen om hun gezondheidsvoordelen. Sommige sauna’s zijn uitgerust met hartslagmeters of calorieën tellers. Hiermee kun je je gezondheidsgegevens bijhouden en je saunasessies onderdeel maken van je wellness routine.
 • Comfortabel ontwerp: Last but not least is het ontwerp van de sauna zelf een belangrijk kenmerk. Zoek naar sauna’s met comfortabele zitplaatsen en genoeg ruimte om te bewegen. Sommige sauna’s hebben ook ergonomische rugleuningen en hoofdsteunen voor extra comfort.

Als je een infrarood sauna kiest, overweeg dan deze extra functies om je ervaring te verbeteren. De beste sauna voor u hangt af van uw individuele behoeften en voorkeuren.


Waar plaats je een infrarood sauna thuis ?

Infrarood sauna’s kunnen een prachtige aanwinst voor uw huis zijn, omdat ze de voordelen van warmtetherapie bieden in een gemakkelijke en privé omgeving. Bij het bepalen waar je je infrarood sauna plaatst, moet je rekening houden met verschillende factoren zoals ruimte, ventilatie, isolatie en toegang tot elektriciteit. Hier volgen enkele suggesties voor een optimale plaatsing van een infrarood sauna in uw huis.

Plaatsing in de kelder

Kelders bieden vaak voldoende ruimte en kunnen een uitstekende keuze zijn voor het plaatsen van uw infrarood sauna. De koelere temperatuur in de kelder kan gunstig zijn voor de werking van de sauna en biedt meestal voldoende privacy. Bovendien hebben kelders meestal betonnen vloeren die ideaal zijn omdat ze bestand zijn tegen de hitte en het vocht van de sauna.

Installatie in de garage

Een garage kan ook een geschikte locatie zijn, vooral als deze droog en goed geventileerd is. Hoewel isolatie in sommige garages een probleem kan zijn, kunnen de juiste maatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat de sauna efficiënt werkt. Het is belangrijk om te onthouden dat de sauna in de buurt van een stroombron moet staan, omdat de meeste sauna’s gemakkelijk op een stopcontact kunnen worden aangesloten.

Opzetten op zolder

Als uw zolder ruim genoeg is en goed ventileert, kan het ook een goede optie zijn voor uw infrarood sauna. Houd er wel rekening mee dat de sauna niet blootgesteld mag worden aan buitenklimaten, met name water, dus zorg ervoor dat uw zolder goed beschermd is tegen deze elementen.

De badkamer als plek voor de beste infrarood sauna 

Badkamers worden traditioneel geassocieerd met warmte en stoom, waardoor ze ideaal zijn voor een sauna. Ruimte en ventilatie zijn hier echter belangrijke overwegingen. Als uw badkamer geschikt is voor de grootte van de sauna en goed geventileerd is om de hitte en stoom aan te kunnen, kan het een ideale plek zijn.

Plaatsing op de tweede verdieping

Als je een logeerkamer hebt of een ruimte die groot genoeg is op de tweede verdieping van je huis, kan dit een geweldige plek zijn voor je infrarood sauna. Zorg er wel voor dat de vloer het gewicht van de sauna kan dragen, vooral als hij in gebruik is.

Een kast gebruiken

Voor kleinere infrarood sauna’s kan een grote kast een perfecte plek zijn. Deze optie is vooral voordelig als je weinig ruimte hebt. De sauna moet comfortabel in de kast passen met genoeg ruimte voor ventilatie en toegang tot een stroombron.

De plaatsing van een infrarood sauna in uw huis hangt af van verschillende factoren, waaronder beschikbare ruimte, ventilatie, isolatie en de nabijheid van een stroombron. Als u deze factoren in overweging neemt, kunt u genieten van de voordelen van uw infrarood sauna in het comfort van uw eigen huis.


De beste infrarood sauna | Prijzen Aanvraag in 7 Sec:

Stap 1 van 2

Wat is de beste infrarood sauna