Wat is beter: infrarood sauna of Finse sauna ?

Wat is beter: infrarood sauna of Finse sauna ? Bij de keuze tussen een infrarood sauna en een Finse sauna spelen verschillende factoren een rol. Infrarood sauna’s worden over het algemeen als beter beschouwd voor mensen die energie-efficiëntie en aangenamere temperaturen belangrijk vinden. Een infraroodcabine gebruikt namelijk infrarood licht om het lichaam rechtstreeks te verwarmen, wat dieper kan doordringen dan de hete lucht van een Finse sauna. Dit kan leiden tot intenser zweten en mogelijk meer ontgifting (wat gezond is). Als u echter de voorkeur geeft aan hogere temperaturen en een traditionele sauna-ervaring, is een Finse sauna misschien geschikter.

Waarom een infrarood sauna kopen de juiste keuze is

Infrarood sauna’s en traditionele sauna’s bieden allebei voordelen voor de gezondheid, en de keuze tussen beide hangt uiteindelijk af van individuele voorkeuren en behoeften. Hier zijn enkele factoren die je in overweging moet nemen om te bepalen wat een betere infrarood sauna is:

 • Verwarmingsmechanisme: Infrarood sauna’s gebruiken infrarood licht om je lichaam direct te verwarmen, terwijl traditionele sauna’s vertrouwen op convectie verwarming om de lucht om je heen te verwarmen.
 • Temperatuur: Infrarood sauna’s werken meestal op lagere temperaturen in vergelijking met traditionele sauna’s. Dit maakt infrarood sauna’s comfortabeler voor mensen die moeite hebben met hoge temperaturen.
 • Opwarmtijd: Infrarood sauna’s worden meestal sneller warm dan traditionele sauna’s door hun lagere temperatuurinstellingen. Dit kan gunstig zijn voor mensen die de voorkeur geven aan een kortere opwarmtijd.
 • Vochtigheid: Traditionele sauna’s produceren stoom en een hogere luchtvochtigheid, waardoor je intenser kunt zweten. Infrarood sauna’s bieden daarentegen een drogere warmte en een lagere luchtvochtigheid.
 • Energie-efficiëntie: Infrarood sauna’s zijn over het algemeen energiezuiniger dan traditionele sauna’s, omdat ze minder tijd nodig hebben om op te warmen en op temperatuur te blijven.
 • Benodigde ruimte: Infrarood sauna’s zijn vaak kleiner en compacter in vergelijking met traditionele sauna’s, waardoor ze geschikt zijn voor personen met beperkte ruimte.
 • Voordelen voor de gezondheid: Beide soorten sauna’s bieden verschillende voordelen voor de gezondheid, waaronder ontspanning, verbeterde bloedsomloop, verlichting van spierspanning, ontgifting en mogelijke hulp bij bepaalde gezondheidsaandoeningen. Onderzoek naar de specifieke voordelen van infrarood sauna’s is echter nog in ontwikkeling.

Het is belangrijk op te merken dat de “betere” keuze tussen infrarood sauna’s en traditionele sauna’s grotendeels afhangt van persoonlijke voorkeur, gewenste sauna ervaring en specifieke gezondheidsdoelen. Sommige mensen vinden de directe warmte van infrarood sauna’s aangenamer, terwijl anderen misschien de voorkeur geven aan de stoom en de hogere temperatuur van traditionele sauna’s. Uiteindelijk is het aan te raden om, indien mogelijk, beide soorten sauna’s uit te proberen en te overleggen met een zorgprofessional of sauna deskundige om te bepalen welke optie het beste bij je past.

Wat is een betere infrarood sauna dan een sauna

Voor- en nadelen van het gebruik van een infraroodcabine

Voordelen van het gebruik van een infraroodcabine

 • Verbeterde bloedsomloop: Infraroodwarmte kan de doorbloeding en circulatie in het hele lichaam bevorderen, wat verschillende positieve effecten kan hebben op de algehele gezondheid.
 • Verlichting van pijn: Veel mensen vinden verlichting van spier- en gewrichtspijn door infrarood sauna’s te gebruiken. De warmte kan diep in de weefsels doordringen en verlichting geven.
 • Ontspanning en stressvermindering: Tijd doorbrengen in een infraroodcabine kan helpen om te ontspannen en stress te verminderen. De warmte en rustige omgeving kunnen een kalmerend effect hebben op lichaam en geest.
 • Ontgifting: Zweten is de natuurlijke manier van het lichaam om gifstoffen te elimineren, en infrarood sauna’s kunnen helpen dit proces te vergemakkelijken. De diep doordringende warmte kan de zweetproductie stimuleren en helpen bij het ontgiften.
 • Gezondheid van de huid: Sommige onderzoeken suggereren dat het gebruik van een infraroodcabine positieve effecten kan hebben op de gezondheid van de huid. Het kan helpen acne, eczeem en psoriasis te verbeteren door de bloedsomloop te bevorderen en ontstekingen te verminderen.
 • Potentieel hulpmiddel bij gewichtsverlies: Hoewel infrarood sauna’s geen vervanging zijn voor lichaamsbeweging en een gezond dieet, kunnen ze helpen bij het afvallen door de hartslag en calorieverbranding te verhogen.
 • Gemak en energie-efficiëntie: Vergeleken met traditionele sauna’s zijn infraroodcabines vaak energiezuiniger, omdat ze het lichaam direct verwarmen in plaats van de hele ruimte.

Nadelen van het gebruik van infraroodcabines

 • Risico op uitdroging: De hitte in een infrarood sauna kan leiden tot zweten en meer vochtverlies, wat kan leiden tot uitdroging als je niet genoeg water drinkt voor en tijdens de sessie.
 • Warmtegevoeligheid: Sommige mensen zijn gevoeliger voor warmte en kunnen zich ongemakkelijk of licht in het hoofd voelen in een infraroodcabine. Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren en de sauna te verlaten als je negatieve effecten voelt.
 • Niet geschikt voor iedereen: Mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals hart- en vaatproblemen, zwangerschap of een lage bloeddruk, moeten een arts raadplegen voordat ze een infrarood sauna gebruiken.
 • Mogelijk overmatig gebruik: Zoals bij elke wellness praktijk is het essentieel om infraroodcabines met mate te gebruiken. Overmatig of langdurig gebruik kan leiden tot vermoeidheid, oververhitting of andere nadelige effecten

Het is belangrijk om te onthouden dat individuele ervaringen en voorkeuren kunnen verschillen als het gaat om het gebruik van een infraroodcabine. Het is altijd aan te raden om een professional uit de gezondheidszorg te raadplegen voordat je een nieuwe wellness routine begint.


Infrarood sauna | Prijzen Aanvraag in 7 Sec:

Stap 1 van 2

Wat is een betere infrarood sauna dan een sauna