Waarom een buitensauna kopen ?

Een buitensauna kopen

Een buitensauna kopen kan om meerdere redenen een geweldige investering zijn, waaronder voordelen voor de gezondheid, milieuvoordelen en een betere levensstijl.

 • Gezondheidsvoordelen: Een van de belangrijkste redenen waarom mensen een buitensauna kopen, zijn de talloze gezondheidsvoordelen die ze bieden. Regelmatig sauna gebruik kan leiden tot een betere slaap, gewichtsverlies, een betere cardiovasculaire gezondheid en verlichting van stress. Bovendien staan sauna’s erom bekend dat ze helpen bij het ontgiften door het loslaten van gifstoffen die in het lichaam zijn opgeslagen, zoals zware metalen en andere vervuilende stoffen.
 • Voordelen voor de luchtwegen: Sauna’s zijn niet alleen goed voor de algehele gezondheid; ze kunnen ook helpen bij de ademhaling. Regelmatig sauna gebruik verbetert de vitale longcapaciteit, vermindert ontstekingen en helpt bij het draineren van de longen.
 • Milieuvoordelen: Buitensauna’s zijn vaak energiezuiniger dan hun tegenhangers voor binnen. Ze maken meestal gebruik van natuurlijke verwarmingsbronnen en ventilatie, waardoor de ecologische voetafdruk en het energieverbruik afnemen.
 • Twee doelen: Buitensauna’s kunnen twee doelen dienen in uw woning. Naast het bieden van een ontspannend toevluchtsoord, kunnen ze ook esthetisch aantrekkelijk zijn voor je tuin of achtertuin, waardoor de algehele uitstraling van je buitenruimte verbetert.
 • Ruimtebesparend: Als je voor binnen weinig ruimte hebt, kan een buitensauna een geweldige oplossing zijn. Zo kunt u genieten van de voordelen van een sauna zonder kostbare ruimte in uw huis in te nemen.
 • Rustige privacy: Een buitensauna kan een vredig en privé toevluchtsoord zijn waar je tot rust kunt komen en kunt verjongen, ver weg van de afleiding van het huishouden. De natuurlijke omgeving kan uw ontspanningservaring versterken en een serene sfeer creëren die voor binnen moeilijk te evenaren is.
 • Woningverbetering: Het toevoegen van een buitensauna aan uw woning kan de waarde en aantrekkingskracht ervan verhogen. Het is niet alleen een functionele functie, maar ook een aantrekkelijke voorziening die uw huis kan laten opvallen op de vastgoedmarkt. Of je nu van plan bent om in de toekomst te verkopen of gewoon je leefomgeving wilt verbeteren, een buitensauna kan een waardevolle toevoeging zijn.
Waarom een buitensauna kopen

Waar kan ik buitensauna’s met vaten kopen?

Buitensauna’s met vaten zijn een populaire keuze geworden voor mensen die een vleugje luxe en ontspanning willen toevoegen aan hun buitenruimte. Deze cilindervormige sauna’s, ontworpen als vaten die op hun zijkant liggen, zijn niet alleen esthetisch mooi, maar bieden ook een unieke sauna-ervaring. Als je overweegt om er een te kopen, is het belangrijk om te weten waar je de beste opties kunt vinden. Laten we eens kijken naar een paar van de beste plekken waar je hoogwaardige buitensauna’s met vaten kunt kopen.

Online marktplaatsen om buitensauna aan te kopen

Een van de handigste plekken om buitensauna’s te kopen is via online marktplaatsen. Deze platforms bieden een grote verscheidenheid aan barrel sauna’s van verschillende fabrikanten. Je kunt prijzen vergelijken, reviews lezen en ze zelfs thuis laten bezorgen.

Gespecialiseerde aanbieders van buitensauna’s

Er zijn veel gespecialiseerde retailers die zich alleen richten op de verkoop van buitensauna’s. Deze winkels hebben vaak verschillende modellen, waaronder het klassieke ton ontwerp, en kunnen deskundig advies geven over wat het beste bij je wensen past. Ze kunnen ook installatie diensten aanbieden, zodat je sauna correct en veilig wordt geïnstalleerd.

bouwmarkten

Veel bouwmarkten hebben buitensauna’s in hun assortiment. Deze winkels bieden het voordeel dat je het product kunt zien en voelen voordat je het koopt. Bovendien hebben ze meestal deskundig personeel dat je kan helpen met vragen of problemen.

Saunafabrikanten

Rechtstreeks bij een sauna fabrikant kopen kan voordelig zijn, omdat u uw sauna dan kunt aanpassen aan uw specifieke wensen en voorkeuren. Sommige fabrikanten bieden verschillende houtsoorten, maten en extra functies, voor een meer persoonlijke sauna-ervaring.

Lokale spa en wellness centra

Sommige plaatselijke spa- en wellness centra verkopen buitensauna’s met vaten. Deze optie biedt het voordeel van deskundige begeleiding en advies, zodat u een sauna kunt kiezen die past bij uw levensstijl en wellness doelen. Bovendien bieden deze centra vaak after-sales service, inclusief onderhoud en reparatie.

De aanschaf van een buitensauna met vaten kan een behoorlijke investering zijn, dus het is cruciaal om alle beschikbare opties te onderzoeken. Of u nu kiest voor een online marktplaats, een gespecialiseerde winkel, een bouwmarkt, rechtstreeks van de fabrikant of een plaatselijk spa- en wellness centrum, zorg ervoor dat u een kwaliteitsproduct koopt waar u jarenlang plezier van zult hebben.


Hoe duur is een buitensauna ?

De kosten van een buitensauna kunnen sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte, de gebruikte materialen en extra functies. Hier volgt een gedetailleerd overzicht:

 • Grootte van de sauna: De grootte van een buitensauna speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de prijs. Kleinere sauna’s voor twee personen zijn vaak betaalbaarder, terwijl grotere sauna’s voor zes of meer personen duurder zijn.
 • Materiaalkwaliteit: De kwaliteit van de materialen die worden gebruikt bij de bouw van de sauna is een andere cruciale factor. Sauna’s gemaakt van hoogwaardige houtsoorten zoals cederhout zijn over het algemeen duurder dan sauna’s gemaakt van minder dure materialen.
 • Soort kachel: Het type kachel dat in de sauna wordt gebruikt kan ook van grote invloed zijn op de kosten. Traditionele houtgestookte kachels zijn meestal goedkoper, terwijl elektrische of infrarood kachels de prijs kunnen verhogen.
 • Moeilijke installatie: Sommige barrel sauna’s worden geleverd als bouwpakket dat je zelf in elkaar kunt zetten, terwijl andere een professionele installatie vereisen. Dat laatste is meestal duurder vanwege de extra arbeidskosten.
 • Extra functies: Extra functies, zoals ingebouwde geluidssystemen, verlichting of Wi-Fi-gestuurde bediening, kunnen de totale kosten van de sauna verhogen.
 • Merkreputatie: Hoewel we het niet over specifieke merken hebben, is het vermeldenswaard dat de reputatie van het merk de prijs kan beïnvloeden. Gevestigde merken vragen vaak meer voor hun producten vanwege hun bewezen staat van dienst op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid.
 • Onderhoudsvereisten: Tot slot kunnen de doorlopende onderhoudsvereisten van de sauna indirect van invloed zijn op de kosten. Sauna’s die vaak onderhouden moeten worden, kunnen bijvoorbeeld leiden tot hogere kosten op de lange termijn.
 • Markttrends: Tot slot kunnen markttrends de prijzen van barrel sauna’s beïnvloeden. Tijdens periodes van grote vraag kunnen de prijzen stijgen door een beperkt aanbod.

De kosten van een barrel sauna kunnen variëren. Het is belangrijk om met deze factoren rekening te houden bij het budgetteren van een barrel sauna om er zeker van te zijn dat je een model kiest dat past bij je behoeften en budget.


Heb ik een grote ruimte nodig voor een buitensauna?

Buitensauna’s worden steeds populairder, dankzij de vele voordelen voor de gezondheid en de luxe ervaring die ze bieden. Een veel voorkomende vraag waar huiseigenaren echter vaak mee worstelen is de hoeveelheid ruimte die nodig is voor een buitensauna. Het antwoord hierop hangt grotendeels af van verschillende factoren, zoals de gewenste grootte van de sauna, het aantal gebruikers en de beschikbare ruimte in de tuin.

Grootte van de sauna

De binnenafmetingen van een sauna spelen een cruciale rol bij het bepalen van de benodigde ruimte. De afmetingen kunnen desgewenst iets worden aangepast voor een grotere ruimte.

Aantal gebruikers

Het aantal mensen dat de sauna gaat gebruiken is ook van invloed op de benodigde ruimte. Als de sauna bedoeld is voor persoonlijk gebruik of voor een klein gezin, hoeft hij niet zo groot te zijn. Als je echter van plan bent om vrienden te ontvangen of een groter gezin hebt, zul je voor een grotere sauna moeten kiezen. In het ideale geval zijn thuissauna’s zo ontworpen dat er minstens 2-3 mensen comfortabel in kunnen.

Beschikbare ruimte in de tuin

Voordat u beslist over de grootte van uw sauna, moet u de beschikbare ruimte in uw tuin of buitenruimte in overweging nemen. Kies de grootste sauna die gemakkelijk in uw achtertuin past zonder dat dit ten koste gaat van uw budget. Zelfs een kleine tuin is geschikt voor een sauna van goede grootte.

Het juiste model kiezen voor een buitensauna

Er zijn verschillende maten en modellen verkrijgbaar, dus het is belangrijk om het model te kiezen dat het beste bij uw wensen en behoeften past. Een goede aanpak is om te gaan voor de grootste sauna die u zich kunt veroorloven van de modellen die gemakkelijk in uw beschikbare ruimte passen.

Kortom, hoewel je niet per se een grote ruimte nodig hebt voor een buitensauna, hangt de grootte wel af van verschillende factoren, waaronder de afmetingen van de sauna, het aantal gebruikers en de beschikbare ruimte in je tuin. Door met deze factoren rekening te houden, kun je ervoor zorgen dat je de perfecte buitensauna voor je huis kiest.


Buitensauna aankoop advies | Prijzen Aanvraag in 7 Sec:

Stap 1 van 2

Waarom een buitensauna kopen