Waarom een barrel sauna kopen ?

Barrel sauna kopen

Barrel sauna’s staan bekend om hun vermogen om snel op te warmen in vergelijking met traditionele vierkante sauna’s. Dit komt grotendeels door hun unieke cilindrische ontwerp, waardoor de warmte in de sauna beter circuleert. Daardoor verbruiken ze minder energie, waardoor ze een efficiëntere optie zijn.

 • Gelijkmatige warmteverdeling: Het ronde ontwerp van barrel sauna’s zorgt voor een gelijkmatigere verdeling van de warmte. In vierkante of rechthoekige sauna’s daarentegen heeft de warmte de neiging om te stijgen en zich op te hopen aan de bovenkant, wat leidt tot een ongelijkmatige warmteverdeling. Maar in een barrel sauna zorgt de ronde vorm ervoor dat de warmte gelijkmatig circuleert, wat zorgt voor een consistente sauna-ervaring.
 • Duurzaamheid: Barrelsauna’s zijn meestal gemaakt van duurzame materialen zoals langzaam gekweekt Scandinavisch vurenhout. Deze houtsoort staat bekend om zijn sterkte en lange levensduur, wat bijdraagt aan de algehele duurzaamheid van de sauna. Dus als je op zoek bent naar een sauna met een lange levensduur, kan een barrelsauna een goede keuze zijn.
 • Comfort: Comfort is een belangrijk aspect van elke sauna-ervaring, en barrel sauna’s scoren hoog op dit aspect. Ze hebben vaak comfortabele zitopties die de ontspanningservaring verbeteren. Het is echter de moeite waard om te weten dat ze door hun ontwerp beperkte hoofdruimte kunnen hebben, vooral voor langere mensen.
 • Voordelen voor de gezondheid: Zoals alle sauna’s bieden ook barrel sauna’s verschillende voordelen voor de gezondheid. Regelmatig sauna gebruik kan leiden tot een betere bloedsomloop en cardiovasculaire gezondheid, ontgifting, gewichtsverlies en verlichting van stress. Daarnaast kan de warmte van de sauna helpen pijn en spierspanning te verlichten.
 • Gemak: Met een barrel sauna kun je genieten van een saunasessie wanneer je maar wilt, zonder dat je afspraken hoeft te maken of hoeft te reizen. Dit gemak kan het makkelijker maken om regelmatige saunasessies in je routine op te nemen, waardoor de potentiële voordelen voor je gezondheid worden gemaximaliseerd.
 • Overwegingen: Hoewel er veel voordelen zitten aan barrel sauna’s, zijn er ook een aantal overwegingen. Ze kunnen bijvoorbeeld een beetje lekken bij regenval. En door hun ontwerp hebben barrel sauna’s meestal maar één bankhoogte, wat misschien niet voor iedereen ideaal is. Deze overwegingen wegen echter vaak niet op tegen de vele voordelen van een barrel sauna.
Waarom een barrel sauna kopen

Hoe werkt een barrel sauna ?

Een barrel sauna werkt door gebruik te maken van twee belangrijke elementen: warmte en isolatie. De combinatie van deze factoren zorgt voor een comfortabele en ontspannen sauna-ervaring. De tonvorm helpt het volume lucht dat verwarmd moet worden te minimaliseren, waardoor het energiezuiniger is dan traditionele sauna’s in doosvorm.

Verwarmingsmethode

Om de temperatuur in de barrelsauna te verhogen, wordt meestal een elektrische kachel of een houtkachel gebruikt. Deze warmtebronnen bevinden zich aan de achterkant of in het midden van de sauna, afhankelijk van het specifieke ontwerp. De kachel genereert warmte, die de lucht in de sauna verwarmt.

Warmteverdeling

De ronde vorm van de barrelsauna speelt een cruciale rol bij een efficiënte warmteverdeling. De afgeronde wanden bevorderen natuurlijke convectie, wat betekent dat warme lucht naar boven stijgt terwijl koelere lucht naar beneden zakt. Deze luchtcirculatie helpt om de warmte gelijkmatig door de sauna te verspreiden, waardoor een comfortabele en constante temperatuur ontstaat.

Isolatie van een barrel sauna 

Barrel sauna’s staan bekend om hun uitstekende isolerende eigenschappen. De goed afgesloten wanden voorkomen dat warmte ontsnapt, waardoor de sauna efficiënt hoge temperaturen kan bereiken en behouden. De isolatie helpt niet alleen het energieverbruik te verlagen, maar zorgt er ook voor dat de sauna gedurende langere periodes warm blijft.

Thermisch behandeld hout

Veel barrel sauna’s worden gebouwd met thermisch behandeld hout. Dit hout ondergaat een proces waarbij warmte en stoom worden gecombineerd om de duurzaamheid en sterkte te verbeteren. Thermisch behandeld hout is bestand tegen kromtrekken, scheuren en rot, waardoor het een ideaal materiaal is voor barrel sauna’s. Het behandelde hout helpt ook om de warmte in de sauna vast te houden, wat bijdraagt aan de algehele efficiëntie.

Samengevat werkt een barrel sauna door de warmte van een elektrische kachel of houtkachel te gebruiken om de lucht binnenin op te warmen. De ronde vorm van de sauna zorgt samen met een efficiënte isolatie voor een gelijkmatige warmteverdeling en een maximaal warmtebehoud. Het gebruik van thermisch behandeld hout verbetert de duurzaamheid en prestaties van de sauna. Met zijn unieke ontwerp en efficiënte werking biedt een barrel sauna een ontspannende en verjongende sauna-ervaring.


Waar kan ik een barrel sauna plaatsen ?

Als u overweegt een barrel sauna te plaatsen, moet u rekening houden met een aantal factoren voor een optimale sauna beleving. Hier is een gedetailleerde gids om u te helpen de juiste locatie voor uw barrel sauna te kiezen:

 • Vlakke ondergrond: Het is belangrijk om de barrel sauna op een vlakke ondergrond te plaatsen voor stabiliteit en veiligheid. Kies een plek op uw terrein die vrij is van obstakels en voldoende drainage heeft.
 • Toegankelijkheid: Overweeg om de sauna op een handige locatie te plaatsen die gemakkelijk bereikbaar is vanuit uw huis of andere voorzieningen. Dit maakt het gebruik aangenamer en vermindert de afstand die u moet afleggen.
 • Afstand tot bouwwerken: Houd de sauna op veilige afstand van andere structuren, zoals uw huis, bomen of schuttingen. Zo voorkomt u brandgevaar en kunt u de sauna goed ventileren.
 • Elektrische vereisten: Als uw barrel sauna elektrische stroom nodig heeft voor functies zoals verlichting of verwarmingselementen, zorg er dan voor dat de gekozen locatie gemakkelijk toegang biedt tot een elektrisch paneel.
 • Privacy: Houd rekening met de mate van privacy die u wenst bij het kiezen van de plaatsing van uw barrelsauna. Misschien wilt u de sauna op een afgelegen plek zetten of er een privacy scherm of landschap omheen plaatsen.
 • Nabijheid van waterbron: Als u van plan bent de sauna te gebruiken voor stoomsessies of een douche in de buurt heeft, overweeg dan om hem binnen bereik van een waterbron te plaatsen. Zo kunt u gemakkelijk emmers bijvullen of slangen aansluiten als dat nodig is.
 • Oriëntatie: Let op de oriëntatie van de sauna ten opzichte van zonlicht en windpatronen. Als u de sauna zo plaatst dat er een maximum aan natuurlijk licht is en een minimum aan blootstelling aan harde wind, zal dit uw algehele sauna beleving verbeteren.
 • Voorbereiding van de locatie: Voordat u de barrel sauna installeert, moet u de locatie goed voorbereiden. Dit kan betekenen dat er wiegjes onder de sauna moeten worden geplaatst om ondersteuning te bieden en dat deze gelijkmatig over de lengte van de constructie worden geplaatst.

Denk eraan dat deze richtlijnen algemene aanbevelingen zijn. Raadpleeg de specifieke instructies van de fabrikant van uw barrel sauna voor eventuele aanvullende overwegingen of vereisten.


Hoe onderhoudt u een barrel sauna ?

Om een barrel sauna in topvorm te houden, moet u deze regelmatig schoonmaken, de houten structuur goed onderhouden en er zorgvuldig mee omgaan. Deze gids geeft u een eenvoudig te volgen routine om ervoor te zorgen dat uw sauna jarenlang een ontspannend toevluchtsoord blijft.

Schoonmaken na elk gebruik

Eerst en vooral is het belangrijk om de sauna na elk gebruik schoon te maken. Neem de banken, wanden en vloer van de sauna af met een schone, vochtige doek. Zo verwijdert u zweet, vuil en andere resten die zich tijdens het gebruik kunnen ophopen. Af en toe een grondige schoonmaakbeurt met warm water en een mild reinigingsmiddel zoals etherische citroenolie of een azijnoplossing kan ook nuttig zijn.

Regelmatig afstoffen

Naast schoonmaken na gebruik, moet het interieur van de sauna regelmatig worden afgestoft. Dit omvat het afstoffen van de wanden en richels, wat gelijktijdig met de schoonmaak na gebruik kan worden gedaan. Voor sauna’s voor binnen moet u ook de buitenkant afnemen om deze stofvrij te houden.

Banken en vloeronderhoud

De banken en vloer moeten licht worden gewassen met een warm sopje. Het is belangrijk om agressieve chemische reinigingsmiddelen of ammoniak te vermijden, omdat alle resten kunnen leiden tot giftige dampen wanneer de sauna wordt verwarmd.

Hout buiten onderhouden

Om het buitenhout van een buitensauna te onderhouden, brengt u een kwaliteitsbeits met UV-remmers aan. Hierdoor wordt het hout beschermd tegen de elementen en blijft het er fris uitzien. Het wordt aanbevolen om deze beits om de 2-4 jaar opnieuw aan te brengen.

DIY Schoonmaak Oplossingen

Er zijn ook zelfgemaakte oplossingen die je kunt gebruiken om schoon te maken, zoals een mengsel van warm water en zuiveringszout. Deze eenvoudige oplossing is zacht voor het hout, maar effectief om je sauna schoon te houden.

Als u deze onderhoudstips opvolgt, kunt u de levensduur van uw barrel sauna verlengen en voortdurend van de voordelen genieten. Vergeet niet dat regelmatig onderhoud de sleutel is tot een sauna die lang meegaat en goed presteert.


Koop een barrel sauna | Prijzen Aanvraag in 7 Sec:

Stap 1 van 2

Waarom een barrel sauna kopen