Waarom barrel sauna kopen ?

Barrel sauna kopen

Barrel sauna’s staan bekend om hun efficiëntie bij het opwarmen. Het unieke cirkelvormige ontwerp zorgt voor een snellere opwarming in vergelijking met traditionele sauna’s met boxen. Dit betekent dat u eerder met uw sauna beleving kunt beginnen, wat tijd en energie bespaart.

 • Energiebesparing: Barrel sauna’s voor buiten verbruiken minder energie dan hun tegenhangers. Hun ontwerp zorgt voor een gelijkmatigere verdeling van de warmte in de sauna, waardoor koude plekken verdwijnen en er minder energie nodig is om de gewenste temperatuur te behouden. Dit maakt ze een milieuvriendelijkere keuze.
 • Comfortabele zitplaatsen: Het interieur van een barrelsauna is vaak voorzien van comfortabele zitplaatsen. Deze stoelen zijn ontworpen om uw ontspanning en plezier tijdens uw saunasessies te vergroten.
 • Duurzaamheid: Een van de grootste voordelen van barrel sauna’s is hun duurzaamheid. Ze zijn meestal gemaakt van materialen zoals langzaam gekweekt Scandinavisch sparrenhout, dat bestand is tegen de hoge temperaturen van de sauna en de elementen van buitenaf, zodat u een duurzame sauna hebt.
 • Persoonlijk gemak: Het bezit van een barrelsauna biedt het gemak van een spa-ervaring thuis. U bent niet gebonden aan afspraaktijden of beschikbaarheid; u kunt genieten van een saunasessie wanneer u maar wilt, zodat u gemakkelijk en direct toegang hebt tot stressverlichting en lichamelijke ontspanning.
 • Voordelen voor de gezondheid: Een van de belangrijkste voordelen van barrel sauna’s is hun vermogen om het lichaam te ontgiften. De hoge temperaturen en droge hitte van de sauna zetten aan tot zweten, waardoor gifstoffen uit het lichaam worden gespoeld. Regelmatige saunasessies kunnen ook de cardiovasculaire gezondheid verbeteren, stress verlichten en een betere slaap bevorderen.
 • Mogelijke nadelen: Ondanks alle voordelen zijn er ook een paar mogelijke nadelen om rekening mee te houden. Sommige barrelsauna’s kunnen bijvoorbeeld een beetje lekken als het regent. Daarnaast is de stahoogte misschien niet geweldig als je lang bent en de sauna kleiner is dan 2 meter. Daarom moet je bij het kiezen van een barrel sauna rekening houden met deze factoren.
Waarom een barrel sauna kopen

Wat is de prijs van een barrel sauna ?

De prijs van een barrel sauna kan aanzienlijk variëren op basis van verschillende factoren, waaronder de gebruikte materialen, de grootte, het merk en extra functies. Voor een goed begrip zullen we deze aspecten uitsplitsen:

 • Materiaal: Het soort hout dat gebruikt is bij de bouw van de sauna heeft invloed op de prijs. Sauna’s van cederhout zijn bijvoorbeeld vaak duurder vanwege de duurzaamheid van het hout en de natuurlijke weerstand tegen rotting.
 • Grootte: De grootte van de sauna speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de kosten. Grotere sauna’s die plaats bieden aan meer mensen zijn meestal duurder. Prijzen voor kleinere sauna’s, zoals die voor twee personen, beginnen rond de €5.000. Grotere modellen die geschikt zijn voor zes of meer personen kunnen meer dan €12.000 kosten.
 • Merk: Verschillende merken prijzen hun producten verschillend, waarbij sommige bekend staan om de productie van hoogwaardige, dure modellen en andere zich richten op meer betaalbare opties. Het is belangrijk om verschillende merken te onderzoeken om hun prijsstructuur en de waarde die ze bieden te begrijpen.
 • Extra functies: Extra functies zoals ramen, verwarming, LED-verlichting of unieke bankontwerpen kunnen de totale kosten verhogen. Sommige sauna’s worden ook geleverd met accessoires zoals een emmer en pollepel, wat de prijs iets kan verhogen.
 • Levering en installatie: Een andere factor om rekening mee te houden zijn de leverings- en installatiekosten. Bij sommige bedrijven zijn deze kosten inbegrepen in de vermelde prijs, terwijl bij andere bedrijven de kosten apart in rekening worden gebracht. Dit kan de totale kosten van de barrelsauna aanzienlijk beïnvloeden.
 • Onderhoudskosten: Hoewel niet inbegrepen in de initiële aankoopprijs, kunnen onderhoudskosten voor zaken als houtbehandeling of reparaties aan de kachel de totale kosten van het bezit van een barrelsauna gedurende de levensduur verhogen.

Hoewel de prijs van een barrel sauna sterk kan variëren. Het is belangrijk om met al deze elementen rekening te houden bij het budgetteren van uw nieuwe sauna.


Barrel sauna kopen | Prijzen Aanvraag in 7 Sec:

Stap 1 van 2

Waarom een barrel sauna kopen