Waar plaats je een barrel sauna buiten ?

Barrel sauna voor buiten

Tuin

Veel mensen kiezen voor een barrel sauna buiten te plaatsen in hun tuin vanwege de natuurlijke uitstraling en esthetische kwaliteiten. Het is belangrijk om goed na te denken over de plaatsing van de sauna voor optimale blootstelling aan zonlicht en privacy. Daarnaast moet er rekening worden gehouden met toegankelijkheid en een vlakke ondergrond om het risico op ongelukken te minimaliseren.

Achtertuin

Achtertuinen bieden voldoende ruimte voor een barrelsauna en bieden een serene omgeving om tot rust te komen. Voor een optimale ventilatie moet u de sauna uit de buurt van gebouwen plaatsen om hitteproblemen te voorkomen. Verhoog de saunabeleving door een speciale ruimte in uw achtertuin te creëren, wat zowel de functionaliteit als de sfeer ten goede komt.

Terras of patio

Het installeren van een barrelsauna op een terras of patio is een handige optie, vooral voor mensen met beperkte tuinruimte. Zorg ervoor dat u de draagkracht van de constructie beoordeelt, zodat deze het gewicht van de sauna goed kan dragen. Houd ook rekening met de nabijheid van het huis om een gemakkelijke toegankelijkheid te garanderen.

Eigendom aan het water

Als u het geluk heeft aan het water te wonen, is het de moeite waard om te overwegen de barrelsauna aan de waterkant te plaatsen. Deze strategische locatie voegt een karakteristieke en schilderachtige achtergrond toe aan uw saunasessies en verbetert de algehele ervaring. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de plaatselijke voorschriften voor constructies in de buurt van waterlichamen.

Houtige omgeving

Als u de sauna in een bosrijke omgeving integreert, creëert u een serene en natuurlijke omgeving. Het is echter van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de omgeving vrij is van droge bladeren en puin om brandgevaar te beperken. Bovendien is het belangrijk om bij het kiezen van de locatie voor de sauna in een bosrijke omgeving rekening te houden met de impact op het milieu en het welzijn van de lokale fauna. Als u met deze factoren rekening houdt, creëert u een harmonieuze en duurzame ruimte om van de sauna te genieten.

Helling of hellend terrein

Het plaatsen van de sauna op een heuvel of een hellend terrein kan een esthetisch aantrekkelijke en boeiende omgeving opleveren. Het is van cruciaal belang dat de sauna waterpas staat voor de veiligheid en optimale prestaties. Houd bovendien rekening met de heersende windrichting om overmatig warmteverlies tijdens koudere seizoenen te voorkomen.

Landschapsontwerp

Verfraai uw landschapsontwerp door de barrelsauna er naadloos in te integreren. Gebruik planten, rotsen of andere natuurlijke elementen om de sauna harmonieus in de omgeving te integreren. Met zorgvuldige aandacht voor esthetiek creëert u een uitnodigende buitenruimte die charme en rust uitstraalt.

Bij het bepalen van de ideale locatie voor een buitensauna met vaten moet rekening worden gehouden met verschillende factoren, waaronder esthetiek, veiligheid, toegankelijkheid en milieueffecten. Elke locatie biedt verschillende voordelen en de uiteindelijke beslissing hangt af van persoonlijke voorkeuren, de beschikbare ruimte en het algehele ontwerp van uw buitenruimte. Door deze aspecten zorgvuldig te overwegen, kunt u zorgen voor een harmonieuze integratie van de sauna in uw buitenruimte en tegelijkertijd de functionaliteit en aantrekkingskracht maximaliseren.

Waar plaats je een barrel sauna buiten

Hoe kies je de juiste locatie voor een barrelsauna ?

De juiste locatie kiezen voor een barrelsauna is cruciaal voor de functionaliteit, duurzaamheid en het algehele plezier. Bij het kiezen van een plek voor uw buitensauna moet u rekening houden met een aantal belangrijke factoren. In deze gids gaan we in op de verschillende aspecten die uw beslissing moeten beïnvloeden, zodat u de kennis krijgt die u nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken.

Beoordeel uw ruimte en toegankelijkheid

Voordat u een locatie kiest, moet u de beschikbare ruimte evalueren. Houd rekening met de afmetingen van de barrelsauna en zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de installatie, zonder dat omliggende ruimtes overvol raken. Beoordeel ook de toegankelijkheid van de gekozen plek en zorg ervoor dat deze goed bereikbaar is vanaf uw huis of andere gewenste faciliteiten.

Gevelde grond en stabiliteit

Een essentiële factor om rekening mee te houden is het vinden van een vlakke en stabiele ondergrond voor uw barrelsauna. In het ideale geval is de grond vlak, zodat de sauna gelijkmatig staat. Een ongelijke ondergrond kan leiden tot structurele problemen en de stabiliteit van de sauna na verloop van tijd in gevaar brengen. Een stevige ondergrond zoals een betonnen plaat of tegelvloer wordt aanbevolen.

Blootstelling aan zonlicht

Kies een locatie die de hele dag door voldoende zonlicht ontvangt. Blootstelling aan de zon helpt niet alleen bij het handhaven van een warmere binnentemperatuur, maar helpt ook bij het drogen van de sauna na gebruik, waardoor vochtophoping wordt voorkomen. Zoek een plek die een groot deel van de dag direct zonlicht ontvangt, bij voorkeur op het zuiden voor een maximale blootstelling.

Privacy en omgeving

Denk aan de privacy van de gekozen locatie. Als toevluchtsoord voor ontspanning moet uw barrelsauna op een plek staan die een gevoel van afzondering en rust geeft. Houd rekening met het omringende landschap, bomen en mogelijke obstakels die de privacy kunnen aantasten of het gewenste uitzicht kunnen belemmeren.

Afstand tot elektriciteitskast

Als uw barrelsauna een elektrische aansluiting nodig heeft, zorg er dan voor dat de gekozen locatie zich binnen een redelijke afstand van het elektrische paneel van uw woning bevindt. Zo voorkomt u dat er uitgebreide bedrading of dure elektrische installaties nodig zijn.

Drainage en ventilatie

Een goede afvoer is essentieel voor een lange levensduur van uw barrelsauna. Kies een locatie waar het water gemakkelijk weg kan stromen van de sauna, zodat mogelijke schade door ophopend water of vocht wordt voorkomen. Daarnaast is voldoende ventilatie cruciaal voor een goede luchtcirculatie en om condensatie in de sauna te voorkomen.

Lokale regelgeving en vergunningen

Voordat u de locatie bepaalt, is het belangrijk om alle plaatselijke voorschriften of vergunningen die nodig zijn voor het installeren van een buitensauna met vaten te onderzoeken en na te leven. Informeer bij de plaatselijke autoriteiten naar beperkingen in bestemmingsplannen, vereisten voor setback of andere richtlijnen die in uw specifieke gebied van toepassing kunnen zijn.

Denk eraan dat bovenstaande overwegingen algemene richtlijnen zijn om u te helpen de juiste locatie voor uw sauna te kiezen. Het is altijd aan te raden om professionals of saunafabrikanten te raadplegen voor deskundig advies op maat voor uw specifieke omstandigheden.

Als u deze stappen volgt, kunt u ervoor zorgen dat de door u gekozen locatie voldoet aan uw behoeften en de algehele saunabeleving verbetert, zodat u in alle rust kunt genieten van de vele voordelen van een barrelsauna.


Wat zijn de beste ondergronden voor een barrelsauna ?

Betonplaten: De robuuste klassieker

 • Betonplaten zijn een populaire keuze voor een barrelsauna fundering vanwege hun duurzaamheid en stabiliteit. Ze kunnen een aanzienlijk gewicht aan, wat vooral belangrijk is als de sauna groot of zwaar is.
 • De meeste betonplaten hebben een dikkere omtrek, wat extra steun en stevigheid geeft aan de constructie.
 • Betonplaten bieden ook een vlakke ondergrond, wat cruciaal is voor een goede installatie en werking van de sauna.

Grind Pads: De kampioen drainage

 • Grindmatten zijn een andere haalbare optie voor de fundering van een barrelsauna. Deze zijn vooral nuttig in gebieden waar het veel regent of waar de natuurlijke drainage slecht is.
 • Het gebruik van steenslag in plaats van ronde stenen wordt aanbevolen omdat dit een harder oppervlak creëert dat goed zakt. Opvulling met ronde stenen zorgt niet voor een even sterke fundering.

Paver Stones: Een veelzijdige oplossing

 • Straatstenen kunnen ook worden gebruikt als basis voor uw barrelsauna. Ze bieden een balans tussen de duurzaamheid van beton en de drainagevoordelen van grind.
 • Straatstenen kunnen indien nodig eenvoudig worden aangepast of vervangen, wat flexibiliteit biedt op het gebied van onderhoud en aanpassingen.

Houten basis: Een natuurlijke optie

 • Sommige mensen kiezen voor een houten basis voor hun barrelsauna. Bij deze optie moet het hout behandeld worden met een antisepticum om absorptie van vocht uit de grond te voorkomen.
 • Een houten basis kan naadloos opgaan in de natuurlijke omgeving en de sauna zelf, waardoor een esthetisch mooie opstelling ontstaat.

Traditionele betonnen fundering: Voor grotere constructies

 • Voor grotere sauna’s kan een traditionele betonnen fundering de meest geschikte optie zijn. Hierbij wordt een betonnen plaat gestort met een gewapend stalen gaas erin voor extra stevigheid en stabiliteit.
 • Dit type fundering is duurzaam en gaat lang mee, en kan grote constructies jarenlang ondersteunen.

Steel Skids: Een modern alternatief

 • Stalen skids zijn een modern alternatief voor traditionele funderingsmethoden. Ze zijn vooral handig als u van plan bent uw sauna in de toekomst te verplaatsen, omdat ze een stabiele basis vormen die gemakkelijker verplaatst kan worden dan beton of grind.
 • Stalen skids hebben een minimale voorbereiding van de grond nodig en kunnen bovenop betonnen stoeptegels worden gelegd voor extra stabiliteit.

Kortom, de beste fundering voor uw barrelsauna hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte en het gewicht van uw sauna, het plaatselijke klimaat en de afwateringsomstandigheden, en uw persoonlijke voorkeuren op het gebied van esthetiek en flexibiliteit.


Gelden er beperkingen voor het plaatsen van een buitensauna ?

Buitensauna’s zijn een populaire toevoeging aan veel huizen en bieden een plek voor ontspanning en verjonging. Er zijn echter verschillende factoren waarmee je rekening moet houden voordat je er een in je tuin installeert. Dit artikel leidt je door de belangrijkste beperkingen en overwegingen voor het plaatsen van een buitensauna.

Plaatsing en fundering

Buitensauna’s mogen niet direct op de grond worden geplaatst. In plaats daarvan moeten ze op een stevige fundering worden geplaatst voor stabiliteit en een lange levensduur. Dit kan een betonnen platform zijn, een houten terras of een stenen vloer. Het oppervlak moet vlak en egaal zijn om structurele problemen of schade aan de sauna te voorkomen.

Planningstoestemming en bouwvergunningen

In de meeste gevallen heeft u een speciale bouwvergunning nodig voordat u een buitensauna kunt installeren. Dit geldt vooral als de sauna wordt beschouwd als een permanent bouwwerk. Sommige gemeenten vereisen een nieuwe bouwvergunning voor dergelijke installaties. Het is belangrijk om de plaatselijke voorschriften in uw omgeving te controleren om juridische problemen te voorkomen.

Weer

Een buitensauna moet bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Als u besluit waar u uw sauna wilt plaatsen, moet u rekening houden met de blootstelling aan elementen zoals regen, sneeuw en zonlicht. Het is belangrijk om een locatie te kiezen die enige bescherming biedt tegen deze elementen, hetzij op natuurlijke wijze of met behulp van een overkapping of dak.

Ruimtebeperkingen

Hoewel buitensauna’s over het algemeen meer flexibiliteit bieden in termen van grootte en plaatsing dan hun tegenhangers voor binnen, is het nog steeds cruciaal om rekening te houden met ruimtelijke beperkingen. De sauna moet worden geplaatst op een plek die comfortabel gebruik en gemakkelijke toegang mogelijk maakt, zonder afbreuk te doen aan andere aspecten van je buitenruimte.

Waterschade voorkomen

Water kan aanzienlijke schade veroorzaken aan zowel het hout van de sauna als de elektrische onderdelen. Daarom is het belangrijk om na te denken over hoe water – van bronnen zoals regen of sproeiers – de sauna op de gekozen locatie zal beïnvloeden. Het gebruik van afdekkingen, daken of andere beschermende maatregelen kan waterschade helpen beperken.

Wettelijke vereisten

Tot slot is het belangrijk om op de hoogte te zijn van eventuele wettelijke eisen of beperkingen in uw omgeving. Sommige gebieden hebben specifieke regels voor bijgebouwen, waaronder sauna’s. Neem altijd contact op met de plaatselijke autoriteiten en voldoe aan alle noodzakelijke voorschriften en richtlijnen.

Tot slot moet je bij het plaatsen van een buitensauna rekening houden met verschillende factoren. Door rekening te houden met de fundering, het weer, de ruimte, het voorkomen van waterschade en wettelijke vereisten kunt u zorgen voor een succesvolle installatie die aan de voorschriften voldoet.


Barrel sauna voor buiten | Prijzen aanvraag in 7 Sec:

Stap 1 van 2

Waar plaats je een barrel sauna buiten