Waar koop ik een infrarood sauna ?

Waar ik een infrarood sauna koop

Als het gaat om de aankoop van een infrarood sauna, zijn er verschillende opties beschikbaar voor kopers. Hier zijn enkele aanbevolen plaatsen om infrarood sauna’s te kopen:

 • Online winkels: Veel online winkels bieden een breed scala aan infrarood sauna’s te koop aan. Deze platforms bieden gemak en de mogelijkheid om verschillende modellen en prijzen te vergelijken.
 • Winkels voor woningverbetering: Winkels voor woningverbetering hebben vaak een afdeling gewijd aan thuis spa’s en sauna’s. Deze winkels kunnen infrarood sauna’s te koop aanbieden. Deze winkels hebben infrarood sauna’s in de winkel of bieden de mogelijkheid om online te bestellen en in de winkel af te halen.
 • Sauna speciaalzaken: Er zijn speciaalzaken die zich specifiek richten op sauna’s en spa-apparatuur. Deze winkels hebben mogelijk een ruimere keuze aan infrarood sauna’s dan algemene winkels. Het is de moeite waard om op zoek te gaan naar lokale sauna speciaalzaken bij jou in de buurt.
 • Wellness- en fitnesscentra: Sommige wellness centra of fitnesscentra hebben infrarood sauna’s die je kunt kopen. Deze instellingen geven vaak prioriteit aan gezondheids- en welzijnsproducten, waardoor ze een potentiële bron zijn voor het vinden van infrarood sauna’s.
 • Websites van fabrikanten: Veel fabrikanten van infrarood sauna’s hebben websites waar ze hun producten rechtstreeks aan klanten verkopen. Als je deze websites bezoekt, kun je de verschillende modellen, specificaties en prijsopties van de fabrikant bekijken.
 • Lokale dealers: Controleer of er in uw omgeving lokale dealers of distributeurs zijn die gespecialiseerd zijn in de verkoop van infrarood sauna’s. Deze dealers kunnen persoonlijke hulp en begeleiding bieden bij het kiezen van de juiste sauna voor jouw behoeften.
 • Tweedehands marktplaatsen: Overweeg om online tweedehands marktplaatsen te verkennen. Hoewel het kopen van tweedehands sauna’s bepaalde risico’s met zich meebrengt, kan het een meer betaalbare optie zijn voor mensen met een krap budget.

Vergeet niet om grondig onderzoek te doen, reviews van klanten te lezen en prijzen te vergelijken voordat je tot aankoop overgaat. Daarnaast is het belangrijk om er zeker van te zijn dat de verkoper een goede reputatie heeft en een garantie- of retourbeleid biedt voor gemoedsrust.

Waar koop ik een infrarood sauna ?

Hoe duur is een infrarood sauna ?

Infrarood sauna’s hebben aan populariteit gewonnen vanwege hun gezondheidsvoordelen en rustgevende ontspanningservaring. Als je overweegt om in een infrarood sauna te investeren, vraag je je misschien af wat de kosten zijn. De prijs van een infrarood sauna kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte, de functies en het merk. Laten we eens kijken naar de verschillende prijsklassen en wat je op elk niveau kunt verwachten.

Instap infrarood sauna’s

Infrarood sauna’s op instapniveau bieden meestal een basispakket aan functies en zijn vaak ontworpen voor één of twee personen. Deze sauna’s zijn meestal gemaakt van hoogwaardige materialen en bieden een comfortabele sauna-ervaring. Houd er rekening mee dat de prijzen kunnen variëren afhankelijk van het specifieke model en de verkoper.

Infrarood sauna’s in het middensegment

Infrarood sauna’s uit het middensegment hebben vaak extra functies en een grotere capaciteit, zodat er meer mensen in kunnen. Deze sauna’s zijn gemaakt van duurzame materialen en kunnen functies hebben als geavanceerde bedieningspanelen, chromo therapie verlichting en Bluetooth speakers. Ook hier kunnen de prijzen variëren afhankelijk van het merk en de specifieke functies.

Hoogwaardige infrarood sauna’s

Voor mensen die op zoek zijn naar een eersteklas sauna-ervaring zijn er hoogwaardige infrarood sauna’s verkrijgbaar. Deze sauna’s hebben vaak luxe eigenschappen zoals een constructie van eersteklas hout, geavanceerde verwarmingstechnologie, aanpasbare instellingen en een ruim interieur. De prijzen voor hoogwaardige infrarood sauna’s kunnen variëren. De kosten zijn afhankelijk van de grootte, de gebruikte materialen en het merk dat je kiest.

Factoren die de prijs beïnvloeden

Verschillende factoren kunnen de kosten van een infrarood sauna beïnvloeden. Hier zijn een paar belangrijke overwegingen:

 • Grootte: Grotere sauna’s kosten over het algemeen meer vanwege de grotere materialen en de benodigde verwarmingscapaciteit.
 • Materialen: Het soort hout dat wordt gebruikt bij de bouw van de sauna kan van invloed zijn op de prijs. Hoogwaardige houtsoorten zoals ceder of hemlock zijn meestal duurder.
 • Kenmerken: Extra functies zoals chromo therapie verlichting, geluidssystemen en geavanceerde bedieningspanelen kunnen de totale kosten van de sauna verhogen.
 • Merk: Bekende sauna merken kunnen een hoger prijskaartje hebben vanwege hun reputatie en vakmanschap.

Bijkomende kosten

Bij de aanschaf van een infrarood sauna is het belangrijk om rekening te houden met mogelijke extra kosten. Denk hierbij aan bezorgkosten, installatiekosten (indien van toepassing) en eventuele elektrische werkzaamheden die nodig zijn voor een goede werking van de sauna. Het is aan te raden om met deze kosten rekening te houden bij het begroten van de aanschaf van uw infrarood sauna.


Welke eigenschappen moet u overwegen bij de aanschaf ?

Bij de aanschaf van een infrarood sauna is het van cruciaal belang om rekening te houden met verschillende factoren om er zeker van te zijn dat u de beste keuze maakt voor uw gezondheids- en wellnessbehoeften.

 • Plaatsing van de kachel: De plaatsing van de verwarmingspanelen in de sauna kan van grote invloed zijn op de effectiviteit. Idealiter heeft een infrarood sauna verwarmingspanelen op alle muren, inclusief de voordeur, op schouderhoogte en lager. Deze plaatsing zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte, wat leidt tot een efficiëntere en heilzamere sessie.
 • EMF- en ELF-niveaus: Infrarood sauna’s moeten lage niveaus van elektromagnetische velden (EMV) en elektrische velden (ELF) uitstralen. Hoge niveaus van deze velden kunnen na verloop van tijd tot gezondheidsproblemen leiden. Daarom is het essentieel om een sauna te kiezen met niet waarneembare of extreem lage EMF- en ELF-niveaus.
 • Materiaalkwaliteit: De kwaliteit van de materialen die worden gebruikt bij de bouw van de sauna speelt een belangrijke rol bij de duurzaamheid en veiligheid. Sauna’s moeten gemaakt zijn van hout van hoge kwaliteit dat goed behandeld is. Ceder is een populaire keuze vanwege de natuurlijke weerstand tegen vocht en rot.
 • Gewicht en structuur: Het gewicht van de saunacabine kan een indicatie zijn voor de kwaliteit van de gebruikte materialen. Een zwaardere cabine duidt vaak op een robuuste constructie en betere isolatie, wat resulteert in een efficiënter verwarmingsproces.
 • Extra functies: Sommige infrarood sauna’s bieden extra functies zoals Himalaya zoutpanelen en RGB verlichting. Hoewel ze niet essentieel zijn, kunnen deze toevoegingen de sauna-ervaring verbeteren door een ontspannen sfeer te creëren.
 • Kosten: Tot slot zijn de kosten een belangrijke factor om rekening mee te houden. Infrarood sauna’s variëren van betaalbare tot duurdere modellen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat een hogere prijs niet altijd een betere kwaliteit garandeert. Denk in plaats daarvan na over de functies die voor jou het belangrijkst zijn en kies een sauna die dat binnen je budget biedt.

Kortom, als u een infrarood sauna koopt, is het belangrijk om zorgvuldig na te denken over de plaatsing van de kachel, EMF- en ELF-niveaus, materiaalkwaliteit, gewicht en structuur, extra functies en kosten. Door deze factoren in gedachten te houden, kunt u een sauna kiezen die het beste past bij uw behoeften en budget.


Hoe kiest u de juiste maat infrarood sauna voor uw behoeften ?

Een van de belangrijkste overwegingen bij het investeren in een infrarood sauna is de grootte. De juiste maat hangt af van verschillende factoren, zoals de beschikbare ruimte in uw huis, het aantal mensen dat de sauna zal gebruiken en uw persoonlijke voorkeuren. Deze gids geeft gedetailleerde informatie over hoe u de perfecte maat infrarood sauna voor uw behoeften kunt kiezen.

De beschikbare ruimte beoordelen

De eerste stap bij het kiezen van de juiste saunagrootte is het opmeten van de beschikbare ruimte in uw huis. Of u nu van plan bent de sauna binnen of buiten te installeren, u moet ervoor zorgen dat er genoeg ruimte is om de unit comfortabel te plaatsen. 

Houd rekening met het aantal gebruikers

Het aantal mensen dat de sauna regelmatig gebruikt kan ook van invloed zijn op de grootte die u moet kiezen. Als u de enige bent die hem gebruikt, is een eenpersoonsmodel misschien voldoende. Maar als u van plan bent om hem samen met een partner of een kleine groep vrienden te gebruiken, overweeg dan een groter model.

Denk aan comfort en ervaring

De grootte van de sauna kan uw comfort en algehele saunabeleving aanzienlijk beïnvloeden. Terwijl een kleinere sauna knus en intiem kan zijn, biedt een groter model meer ruimte om te bewegen en te ontspannen. Sommige mensen geven ook de voorkeur aan grotere sauna’s omdat ze vaak extra functies hebben zoals meer kachels of geavanceerde bedieningspanelen.

Het ontwerp van de sauna begrijpen

Infrarood sauna’s zijn er in verschillende ontwerpen, wat hun grootte kan beïnvloeden. Hoekmodellen kunnen bijvoorbeeld ruimte besparen terwijl ze voldoende ruimte binnenin bieden. Aan de andere kant kunnen standaardmodellen met een rechthoekige vorm meer vloeroppervlak nodig hebben.

Het EMF-niveau controleren

Hoewel niet direct gerelateerd aan de grootte, is het cruciaal om een sauna te kiezen die lage niveaus van elektromagnetische velden (EMV) afgeeft. Hogere EMF-niveaus kunnen gezondheidsrisico’s met zich meebrengen, dus zorg ervoor dat het model dat u kiest ontworpen is met het oog op veiligheid.

Kortom, het kiezen van de juiste maat infrarood sauna vereist een zorgvuldige afweging van uw ruimte, het aantal gebruikers, comfortvoorkeuren, ontwerp en veiligheid. Door met deze factoren rekening te houden, kunt u een sauna vinden die perfect bij uw behoeften past en uw wellnessreis verbetert.


Infrarood sauna kopen | Prijzen Aanvraag in 7 Sec:

Stap 1 van 2

Waar koop ik een infrarood sauna