Waar koop ik een enkele infraroodcabine ?

Waar koop ik een enkele infraroodcabine ?

Een enkele infraroodcabine kopen kan een geweldige investering zijn voor je gezondheid en welzijn. Hier zijn enkele overwegingen die je in gedachten moet houden:

 • Grootte en ruimte: Voordat je tot aanschaf overgaat, moet je rekening houden met de grootte van de cabine en de ruimte die je in huis beschikbaar hebt. Sommige modellen zijn speciaal ontworpen om in kleinere ruimtes te passen, waardoor ze ideaal zijn voor appartementen of kleine huizen.
 • Materiaal en constructie: De houtsoort die wordt gebruikt bij de bouw van de sauna is essentieel. Vaak wordt Hemlock hout gebruikt vanwege de duurzaamheid en de weerstand tegen rotting.
 • Verwarmingstechnologie: Zoek naar cabines met lage EMF kachels. Dit soort kachels is ontworpen om ver infrarood warmte af te geven, waarvan wordt aangenomen dat het een reeks gezondheidsvoordelen biedt.
 • Extra functies: Sommige modellen zijn voorzien van extra functies zoals LED-leeslampjes en Bluetooth-luidsprekers. Deze kunnen uw sauna-ervaring verbeteren doordat u kunt lezen of naar muziek kunt luisteren terwijl u ontspant.
 • Draagbaarheid: Als je je sauna moet verplaatsen, overweeg dan een draagbaar model. Deze sauna’s nemen weinig ruimte in beslag en kunnen gemakkelijk van de ene naar de andere kamer worden verplaatst.
 • Voordelen voor de gezondheid: Infrarood sauna’s staan bekend om hun mogelijke voordelen voor de gezondheid, waaronder een betere bloedsomloop en ontgifting. Zorg ervoor dat je deze voordelen begrijpt voordat je tot aanschaf overgaat.
 • Kosten: De prijzen voor losse infraroodcabines kunnen sterk variëren op basis van hun functies en de kwaliteit van hun constructie. Zorg ervoor dat je een duidelijk beeld hebt van je budget voordat je begint met zoeken.
 • Waar te koop: Enkele infraroodcabines zijn te koop bij verschillende online retailers. Je kunt ze ook vinden in spa en wellnesswinkels. Zorg er altijd voor dat je bij een gerenommeerde verkoper koopt om de kwaliteit van je aankoop te garanderen.

Waar koop ik een enkele infraroodcabine

Hoe installeer je een enkele infraroodcabine?

Het installeren van een enkele infraroodcabine kan eenvoudig zijn als je de juiste stappen volgt. Het is belangrijk om te onthouden dat elk model unieke montage-instructies kan hebben, dus raadpleeg altijd de handleiding van je specifieke fabrikant. De volgende algemene stappen kunnen echter een handig overzicht bieden.

De locatie kiezen

De eerste stap bij het installeren van je infraroodcabine is het kiezen van de juiste locatie. Dit moet een vlakke ondergrond zijn, bij voorkeur in een droge ruimte van je huis. Sommige mensen installeren hun sauna het liefst in een badkamer of kelder, maar elke ruimte met voldoende ruimte en toegang tot elektriciteit werkt.

De basis voorbereiden

Als u de perfecte plek voor uw sauna hebt gekozen, is de volgende stap het voorbereiden van de basis. Dit omvat meestal het leggen van het vloerpaneel. Zorg ervoor dat het goed geplaatst is, want de rest van de cabine wordt bovenop deze fundering gebouwd.

De muren in elkaar zetten

De volgende stap is het monteren van de wanden van de sauna. Meestal begint u met de achterwand, die aan de basis wordt bevestigd. Afhankelijk van het model kan het nodig zijn dat iemand anders het paneel op zijn plaats houdt terwijl u het vastmaakt. De zijwanden worden dan aan het achterpaneel bevestigd, gevolgd door het voorpaneel dat vaak de deur bevat.

De verwarming installeren

Nu de basisstructuur staat, is het tijd om de infraroodverwarming te installeren. Dit is meestal een eenvoudig proces van het bevestigen van de verwarming aan de wandpanelen, maar ook hier geldt dat de details afhangen van je specifieke model.

Het dak en extra’s toevoegen

Nadat de kachel is geïnstalleerd, kunt u het dak van de sauna plaatsen. Als alle structurele onderdelen op hun plaats zitten, kunt u eventuele extra functies van uw sauna installeren, zoals binnenverlichting of een bedieningspaneel.

Eindstappen

Als laatste stap sluit u uw sauna aan en test u of alles goed werkt. Laat hem een tijdje draaien om er zeker van te zijn dat de kachel werkt en dat de cabine een constante temperatuur kan handhaven. Na 2 uur continu gebruik is het aan te raden om de sauna een uur uit te zetten.

Vergeet niet dat het installatieproces kan variëren op basis van het specifieke model van uw infraroodcabine. Raadpleeg altijd de instructies van de fabrikant voor de meest nauwkeurige begeleiding.


Is een enkele infraroodcabine veilig?

De veiligheid van enkele infraroodcabines, ook bekend als infrarood sauna’s, is een onderwerp van veel discussie geweest. De consensus onder gezondheidsexperts is dat deze apparaten over het algemeen veilig zijn voor de meeste mensen, mits ze op een verantwoorde manier en met bepaalde voorzorgsmaatregelen worden gebruikt.

 • Algemene veiligheid: Infraroodcabines zijn over het algemeen veilig voor de meeste mensen. Ze geven dezelfde soort warmte af als de zon, maar zonder de schadelijke ultraviolette straling. Toch is het altijd aan te raden om een professional uit de gezondheidszorg te raadplegen voordat je begint met een nieuw gezondheidsprogramma, waaronder het gebruik van een infrarood sauna.
 • Reeds bestaande aandoeningen: Mensen met bepaalde gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen of een lage bloeddruk, of mensen die gevoelig zijn voor flauwvallen, moeten medisch advies inwinnen voordat ze een infrarood sauna gebruiken. Het is belangrijk om er zeker van te zijn dat de hitteblootstelling bestaande aandoeningen niet verergert.
 • Hydratatie: Uitdroging kan een risico zijn bij het gebruik van een infrarood sauna vanwege het zweten dat wordt opgewekt. Daarom is het cruciaal om goed gehydrateerd te blijven voor, tijdens en na elke sessie.
 • Duur en temperatuur: Overmatige blootstelling aan hoge temperaturen kan leiden tot duizeligheid of flauwvallen. Als voorzorgsmaatregel is het aan te raden om te beginnen met kortere sessies bij lagere temperaturen en dit geleidelijk te verhogen naarmate je lichaam zich aanpast.
 • Voordelen voor de gezondheid: Infrarood sauna’s zijn niet alleen veilig, maar bieden ook verschillende potentiële voordelen voor de gezondheid. Deze omvatten pijnverlichting, verbeterd herstel na het sporten en mogelijke ontstekingsremmende effecten.
 • Mogelijke risico’s: Ondanks de algemene veiligheid en voordelen, hebben infrarood sauna’s ook een aantal risico’s, zoals uitdroging en veranderingen in de bloeddruk. Het is belangrijk om je reactie op de sauna in de gaten te houden en het gebruik zo nodig aan te passen.
 • Veiligheidsmaatregelen: Gebruik voor meer veiligheid nooit een infrarood sauna terwijl je onder invloed bent van alcohol, en verlaat de sauna altijd als je je duizelig of onwel voelt. Zwangere vrouwen wordt ook aangeraden hun arts te raadplegen voordat ze een infrarood sauna gebruiken.
 • Individuele verschillen: Ieders lichaam reageert anders op blootstelling aan warmte. Wat voor de één comfortabel en weldadig aanvoelt, voelt voor de ander misschien niet hetzelfde. Let altijd op de signalen van uw lichaam en pas uw saunagebruik naar behoefte aan.

Samenvattend: hoewel infraroodcabines over het algemeen veilig zijn, moeten ze voorzichtig worden gebruikt. Blijf altijd gehydrateerd, overdrijf het niet, luister naar je lichaam en raadpleeg een gezondheidsdeskundige als je je zorgen maakt of al bestaande aandoeningen hebt.


Wat zijn de voordelen van een enkele infraroodcabine?

Enkele infrarood cabines, die vaak infrarood sauna’s worden genoemd, zijn een populair wellness-hulpmiddel geworden vanwege hun potentiële voordelen voor de gezondheid. Hoewel het onderzoek nog gaande is, zijn er talloze onderzoeken en persoonlijke ervaringen die erop wijzen dat regelmatig gebruik van deze cabines positieve effecten kan hebben op verschillende aspecten van de gezondheid, waaronder cardiovasculair welzijn, stressverlichting en huidverjonging.

Bevordering van de gezondheid van het hart

Een van de belangrijke voordelen van infrarood sauna’s is de bevordering van de gezondheid van het hart. Deze cabines produceren warmte die een lichte verhoging van de hartslag en verwijding van de bloedvaten teweegbrengt, waardoor de effecten van gematigde lichaamsbeweging worden nagebootst. Dit kan na verloop van tijd leiden tot een betere bloedsomloop en mogelijk een lagere bloeddruk, wat bijdraagt aan de algehele gezondheid van hart en bloedvaten.

Hulp bij ontgifting

Infrarood sauna’s kunnen ook een rol spelen bij het ontgiften. Door het opwekken van zweet helpen ze het lichaam bij het elimineren van gifstoffen via de huid. Dit proces van het uitzweten van gifstoffen kan de natuurlijke ontgiftingsroutes van het lichaam ondersteunen, wat leidt tot een betere gezondheid en welzijn.

Verbetering van de gezondheid van de huid

De diepe penetratie van infraroodwarmte kan ook leiden tot een gezondere, stralende huid. De verhoogde doorbloeding door de warmte brengt meer voedingsstoffen naar het huidoppervlak, waardoor de celvernieuwing en de collageenproductie worden bevorderd. Dit kan resulteren in minder tekenen van veroudering, een helderdere huid en een algehele “gloed”.

Ondersteuning voor gewichtsverlies en stofwisseling

Hoewel infrarood sauna’s geen vervanging zijn voor een uitgebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging, kunnen ze wel helpen bij het afvallen. De warmte die door de sauna wordt opgewekt, verhoogt de stofwisseling van het lichaam, net als tijdens het sporten. Dit kan leiden tot calorieverbranding, wat helpt bij gewichtsbeheersing en het bevorderen van een gezonde stofwisseling.

Help bij herstel

Voor sporters en fitnessliefhebbers kunnen infrarood sauna’s voordelen bieden op het gebied van trainingsherstel. De warmte helpt de bloedsomloop te verhogen, wat de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam kan versnellen en spierpijn na een training kan verminderen. Dit kan leiden tot betere prestaties en snellere hersteltijden.

Stress verminderen

Tot slot kan tijd doorbrengen in een infrarood sauna zorgen voor een ontspannende, stressverlagende ervaring. De rustige, warme omgeving kan helpen om een gevoel van rust en ontspanning te bevorderen, waardoor het stressniveau daalt en de geestelijke gezondheid verbetert.

Hoewel de voordelen van individuele infraroodcabines veelbelovend zijn, is het essentieel om te onthouden dat individuele ervaringen kunnen variëren. Zoals altijd is het raadzaam om een professional uit de gezondheidszorg te raadplegen voordat je aan een nieuw wellnessprogramma begint.


Infraroodcabine | Prijzen aanvraag in 7 Sec:

Stap 1 van 2

Waar koop ik een enkele infraroodcabine