Wat zijn de voordelen van een ingebouwde infraroodcabine ?

De voordelen van een ingebouwde infraroodcabine 

Hier zijn er alvast een aantal voordelen van een ingebouwde infraroodcabine

 • Verbeterde slaap en ontspanning: Het gebruik van een ingebouwde infraroodcabine kan de slaapkwaliteit aanzienlijk verbeteren en voor ontspanning zorgen. De blootstelling aan de warmte van de infrarood sauna helpt het circadiane ritme van het lichaam te reguleren, wat een betere slaap bevordert. Bovendien helpt het bij stressvermindering door de afgifte van endorfine te stimuleren, de natuurlijke ‘feel good’-hormonen van het lichaam, wat een kalmerend effect heeft.
 • Ontgifting: Infrarood sauna’s staan bekend om hun ontgiftende werking. Ze werken door het lichaam direct te verwarmen, waardoor de kerntemperatuur stijgt en er diep ontgiftend zweet op celniveau ontstaat. Dit proces elimineert gifstoffen, waaronder zware metalen zoals lood en kwik en chemicaliën uit het milieu, wat de algehele gezondheid bevordert.
 • Gewichtsverlies: Regelmatig gebruik van een infraroodcabine kan bijdragen aan gewichtsverlies. De warmte van de infrarood sauna verhoogt de hartslag, wat leidt tot een hogere stofwisseling. Deze verhoogde stofwisseling verbrandt meer calorieën, wat helpt bij gewichtsverlies. Het is belangrijk op te merken dat saunagebruik, hoewel nuttig, deel moet uitmaken van een uitgebalanceerd dieet en bewegingsroutine voor effectief gewichtsverlies.
 • Verlichting van spierpijn en trainingsherstel: Infrarood sauna’s kunnen ook verlichting bieden bij spierpijn en helpen bij het herstel van de training. De warmte dringt diep door in de spieren, verlicht de spanning en bevordert de bloedsomloop. Deze verhoogde bloedstroom voert metabolische afvalstoffen af en levert zuurstofrijk bloed aan zuurstofarme spieren, waardoor ze sneller herstellen.
 • Ondersteunt de geestelijke gezondheid: Van infrarood sauna’s is aangetoond dat ze de geestelijke gezondheid ondersteunen. Ze kunnen ontspanning bevorderen en stress verlichten, waardoor de geestelijke gezondheid en het algehele welzijn verbeteren. Door het cortisolgehalte, het belangrijkste stresshormoon in het lichaam, te verlagen en het serotonineniveau te verhogen, kunnen infrarood sauna’s helpen de stemming en angstgevoelens te verbeteren.
 • Verbetert de gezondheid van de luchtwegen: Regelmatig gebruik van een infrarood sauna kan de ademhalingsfunctie verbeteren. De warme lucht in de sauna kan helpen de luchtwegen te openen, verstopping van de longen te verminderen en de longcapaciteit te vergroten, waardoor ademhalen gemakkelijker wordt.
 • Cardiovasculaire gezondheid: Infrarood sauna gebruik kan gunstig zijn voor de cardiovasculaire gezondheid. De warmte van de sauna verhoogt de hartslag en bevordert een betere bloedcirculatie, vergelijkbaar met de effecten van matige lichaamsbeweging. Dit kan helpen de bloeddruk te verlagen, de hartfunctie te verbeteren en de algehele cardiovasculaire gezondheid te bevorderen.
Wat zijn de voordelen van een ingebouwde infraroodcabine

Wat zijn de gemiddelde kosten van een ingebouwde infraroodcabine ?

Infrarood cabines, ook wel infrarood sauna’s genoemd, zijn steeds populairder geworden vanwege hun gezondheidsvoordelen en gebruiksgemak. De kosten van deze apparaten kunnen sterk variëren op basis van verschillende factoren zoals grootte, kwaliteit en extra functies. Inzicht in de gemiddelde kosten kan echter een startpunt zijn voor diegenen die geïnteresseerd zijn in een investering.

Initiële investering

De initiële kosten van een infraroodcabine zijn meestal de grootste uitgave. Deze apparaten kunnen variëren. Deze prijs omvat meestal de kosten van het apparaat zelf, met opties voor verre, nabije of volledige spectrumwarmte, en de installatiekosten.

Bedieningskosten

Als je infraroodcabine eenmaal is geïnstalleerd, zijn de lopende kosten relatief minimaal. Het energieverbruik van deze apparaten is vrij laag, dus zelfs als je je sauna elke dag gebruikt, schommelen de gebruikskosten.

Onderhoudskosten

Het onderhoud van je infraroodcabine is een ander aspect om rekening mee te houden. Hoewel deze apparaten over het algemeen eenvoudig te bedienen en te onderhouden zijn, kunnen er af en toe kosten zijn voor schoonmaakmiddelen of vervangende onderdelen.

Optionele functies

De kosten van een infraroodcabine kunnen ook oplopen door optionele functies. Apparaten in het hogere segment kunnen bijvoorbeeld worden geleverd met extra voorzieningen zoals geavanceerde besturingssystemen, hoogwaardige materialen of speciale verlichting, die allemaal kunnen bijdragen aan de totale kosten.

Grootte van het apparaat

De grootte van de infraroodcabine speelt een belangrijke rol in de kosten. Grotere cabines die plaats bieden aan meer mensen zijn meestal duurder dan kleinere cabines voor één persoon.

Installatie complexiteit

Tot slot kan de complexiteit van het installatieproces de kosten beïnvloeden. Als je huis ingrijpend moet worden aangepast om de infraroodcabine te kunnen plaatsen, kan dit de totale kosten verhogen.

Kortom, hoewel de kosten van een ingebouwde infraroodcabine kunnen variëren, kan inzicht in deze belangrijke factoren potentiële kopers helpen een weloverwogen beslissing te nemen. Ondanks de initiële investering vinden veel gebruikers de gezondheids- en wellnessvoordelen van regelmatig gebruik van de infrarood sauna de kosten meer dan waard.


Wat zijn de kenmerken van een ingebouwde infraroodcabine ?

Infrarood verwarmingstechnologie: Het meest fundamentele kenmerk van een ingebouwde infraroodcabine is de infrarood verwarmingstechnologie die wordt gebruikt. In tegenstelling tot traditionele sauna’s die de lucht verwarmen om je lichaam op te warmen, gebruiken infrarood cabines infrarood licht om je lichaam rechtstreeks te verwarmen. Dit resulteert in een efficiëntere en comfortabelere sauna-ervaring.

 • Bouwmateriaal: Veel infraroodcabines zijn gemaakt van hemlock- of cederhout, dat van nature bestand is tegen vocht en bederf. Deze materialen hebben ook uitstekende warmtebehoudende eigenschappen, waardoor ze ideaal zijn voor saunagebruik. Sommige modellen kunnen ook verlichte accenten van red cedar bevatten voor extra esthetiek.
 • Verlichting en Chromotherapie-functies: Infraroodcabines zijn vaak voorzien van binnenverlichting, zodat u comfortabeler kunt lezen of ontspannen. Daarnaast bieden sommige modellen chromotherapieverlichting, die kleur gebruikt om een rustgevende, therapeutische omgeving te creëren.
 • Beschermende afscherming: Om de veiligheid te garanderen hebben veel infraroodcabines een EMF/ELF beschermende afscherming. Deze voorziening helpt de blootstelling aan potentieel schadelijke elektromagnetische velden die door de infraroodverwarmers worden geproduceerd te minimaliseren.
 • Ingebouwd luidsprekersysteem: Voor entertainment hebben sommige infraroodcabines een ingebouwd luidsprekersysteem. Deze systemen kunnen meestal worden gesynchroniseerd met een Bluetooth-apparaat of smartphone, zodat u tijdens uw saunasessie naar uw favoriete muziek of podcasts kunt luisteren.
 • Kachels van drie lagen koolstofvezel: Hoogwaardige infraroodcabines gebruiken vaak grote, dikke koolstofpanelen om infraroodenergie op te wekken. Deze panelen zijn ontworpen om infraroodenergie te produceren binnen een specifiek spectrum voor maximale absorptie door uw lichaam.
 • Aanpasbaar vermogen: Bij sommige infrarood cabines kan de kracht van de infraroodstralen worden aangepast, zodat gebruikers hun sauna-ervaring kunnen afstemmen op hun persoonlijke voorkeuren en comfortniveau. Bovendien zijn veel infraroodcabines zelfvoorzienend, zodat er geen speciale vloer of ventilatiesystemen nodig zijn.

Deze eigenschappen maken ingebouwde infrarood cabines tot een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een gemakkelijke, efficiënte en aangename sauna-ervaring.


Wat zijn enkele ontwerpideeën voor ingebouwde infraroodcabines ?

Het ontwerpen van een ingebouwde infraroodcabine kan de algehele ervaring en esthetiek van je persoonlijke wellnessruimte verbeteren. Hier zijn enkele ontwerpideeën om te overwegen:

Locatie

Kies een geschikte locatie in je huis die privacy en rust biedt. Opties zijn bijvoorbeeld een logeerkamer, een hoekje in de badkamer of zelfs een speciale buitenruimte.

Grootte en indeling

Bepaal de grootte van je infraroodcabine op basis van de beschikbare ruimte en het aantal mensen dat er tegelijkertijd gebruik van zal maken. Overweeg de volgende indelingsopties:

 • Ontwerp met één bank: Een lange bank tegen één muur, zodat gebruikers zich comfortabel kunnen uitstrekken.
 • Hoekontwerp: Gebruik de hoek van een kamer om de ruimte zo efficiënt mogelijk in te delen.
 • L-vormig ontwerp: Plaats de cabine in een L-vormige configuratie, met banken langs twee aangrenzende muren.
 • Aangepast ontwerp: Stem de indeling af op individuele voorkeuren en eisen.

Materialen

Kies materialen die duurzaam zijn en bestand tegen de warmte van het infraroodsysteem. Enkele populaire keuzes zijn

 • Ceder- of hemlockhout: Bekend om hun weerstand tegen kromtrekken, vocht en geurabsorptie.
 • Glas: Gebruik glazen panelen om een open en uitnodigende sfeer te creëren met behoud van privacy.
 • Hittebestendige isolatie: Zorg voor goede isolatie om warmte efficiënt vast te houden.

Verlichting

Overweeg om sfeerverlichting toe te passen om een rustgevende en ontspannende omgeving te creëren. Opties zijn onder andere.

 • LED-stripverlichting: Installeer ze langs de muren of onder banken voor zachte, indirecte verlichting.
 • Dimbare plafondverlichting: Hiermee kunnen gebruikers de intensiteit van de verlichting aanpassen aan hun voorkeur.
 • Vezeloptische plafondverlichting: Creëer een sterrenhemel voor een rustige sfeer.

Ventilatie

Een goede ventilatie is cruciaal voor een comfortabele en gezonde omgeving in de cabine. Overweeg de volgende ventilatieopties.

 • Ventilatieopeningen: Installeer ventilatieopeningen bij de vloer en het plafond voor luchtcirculatie.
 • Afzuigventilator: Installeer een afzuigventilator om overtollig vocht te verwijderen en voor frisse luchtcirculatie te zorgen.
 • Raam of dakraam: Natuurlijke ventilatie kan worden bereikt door ramen of dakramen te openen.

Zitting en Accessoires

Verhoog het comfort van je infraroodcabine met geschikte zitopties en accessoires.

 • Ergonomische banken: Kies banken die de juiste ondersteuning en comfort bieden tijdens een sessie.
 • Hoofdsteunen: Zorg voor verstelbare hoofdsteunen voor extra ontspanning.
 • Handdoekhaken en opbergmogelijkheden: Installeer haken en planken om handdoeken en andere benodigdheden binnen handbereik te houden.
 • Audio systeem: Overweeg het inbouwen van luidsprekers of een audiosysteem met Bluetooth om te genieten van rustgevende muziek of geleide meditatie.

Bediening en integratie

Zorg voor eenvoudige bediening en integratie van de infraroodcabine in je woonomgeving.

 • Digitaal bedieningspaneel: Installeer een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel om de temperatuur, verlichting en duur van de sessies aan te passen.
 • Integratie met smart home systemen: Onderzoek opties om de cabine te integreren met bestaande smart home technologieën voor een naadloze werking.

Denk eraan dat het essentieel is om te overleggen met professionals zoals architecten of saunaspecialisten om ervoor te zorgen dat er tijdens het bouw- of installatieproces rekening wordt gehouden met de juiste ontwerpoverwegingen en veiligheidsmaatregelen.


Meer info ingebouwde infraroodcabine | Prijzen Aanvraag in 7 Sec:

Stap 1 van 2

Wat zijn de voordelen van een ingebouwde infraroodcabine