Wat zijn de tips bij het kopen van een infrarood sauna ?

Tips bij het kopen van een infrarood sauna 

Bij het kopen van een infrarood sauna zijn er verschillende belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt. Hier zijn enkele tips om in gedachten te houden:

 • Grootte en ruimte: Bepaal de beschikbare ruimte in je huis en kies een sauna die comfortabel past. Meet de afmetingen van de sauna op en houd rekening met factoren zoals de deurverdraaiing en ventilatievereisten.
 • Kwaliteit en constructie: Zoek sauna’s die gemaakt zijn van hoogwaardige materialen, zoals massief hout. Vermijd sauna’s die harsen of chemische verbindingen bevatten die tijdens het gebruik kunnen ontgassen.
 • Verwarmingselement: Let op het type verwarmingselement dat in de sauna wordt gebruikt. Koolstof- en keramische kachels worden vaak gebruikt in infrarood sauna’s. Koolstofverwarmers zorgen voor een gelijkmatigere warmteverdeling, terwijl keramische verwarmers meer warmte afgeven.
 • EMV-niveaus: Elektromagnetische velden (EMV’s) zijn een belangrijke overweging bij de aanschaf van een infrarood sauna. Zoek naar sauna’s met lage EMF-niveaus om potentiële gezondheidsrisico’s te minimaliseren.
 • Bedieningselementen en instellingen: Controleer het bedieningspaneel en de instellingen die de sauna biedt. Zoek naar gebruiksvriendelijke bedieningselementen waarmee je de temperatuur, vochtigheid en duur van de sessie gemakkelijk kunt aanpassen.
 • Garantie en klantenservice: Onderzoek de garantie die de fabrikant biedt en informeer naar hun klantenservice. Een betrouwbare garantie en een snel reagerende klantenservice bieden gemoedsrust in geval van problemen.
 • Budget: Bepaal je budget voordat je gaat winkelen voor een infrarood sauna. Houd rekening met de voordelen op lange termijn en de potentiële gezondheidsvoordelen wanneer u beslist.

Het is belangrijk om te weten dat deze tips gebaseerd zijn op algemeen advies uit verschillende bronnen. Om een weloverwogen beslissing te nemen, is het aan te raden om grondig onderzoek te doen en experts op dit gebied te raadplegen.

Wat zijn de tips bij het kopen van een infrarood sauna

Hoe duur zijn infrarood sauna’s ?

Infrarood sauna’s zijn er in verschillende prijsklassen, grotendeels afhankelijk van de grootte, de gebruikte materialen en de specifieke functies die ze bieden. Over het algemeen variëren de kosten.

 • Infrarood sauna’s op instapniveau: Dit zijn meestal compacte, draagbare modellen ontworpen voor één persoon. Ze missen enkele van de meer geavanceerde functies van duurdere modellen, maar ze bieden nog steeds de essentiële voordelen van infraroodtherapie. 
 • Infrarood sauna’s in het middensegment: Modellen uit het middensegment bieden vaak plaats aan twee personen en zijn uitgerust met functies als ingebouwde speakers, LED-verlichting en digitale bediening. Ze zijn vaak gemaakt van materialen van hogere kwaliteit, zoals Canadese Hemlock of Red Cedar.
 • Hoogwaardige infrarood sauna’s: Deze topmodellen zijn vaak geschikt voor drie of meer personen en zijn voorzien van luxe functies zoals Bluetooth, eersteklas houtconstructie, chromo therapie verlichting en geavanceerde verwarmingselementen.
 • Luxe infrarood sauna’s: Aan de bovenkant van de schaal vind je luxe infrarood sauna’s. Deze modellen zijn vaak op maat gemaakt en bieden plaats aan meerdere mensen. Ze zijn gemaakt van materialen van de hoogste kwaliteit en beschikken over de meest geavanceerde technologie, zoals infraroodverwarmers met een volledig spectrum, touchscreen bedieningspanelen en zelfs mogelijkheden voor aromatherapie. 

Het is belangrijk om te weten dat de aanschafprijs een belangrijke factor is, maar dat je ook rekening moet houden met de gebruikskosten. Infrarood sauna’s zijn meestal erg energiezuinig en de gebruikskosten kunnen relatief laag zijn.

De kosten van een infrarood sauna kunnen sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren. Het is belangrijk om niet alleen rekening te houden met de initiële aankoopprijs, maar ook met de lopende bedrijfskosten en de functies en voordelen die voor u het belangrijkst zijn.


Is het goed om een tweedehands infrarood sauna te kopen ?

Het kopen van een tweedehands infrarood sauna kan voor velen een haalbare optie zijn, vooral voor mensen met een budget. Maar zoals bij elke belangrijke aankoop is het belangrijk om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen en te weten waar je op moet letten om er zeker van te zijn dat je een verstandige investering doet.

Prijs van de Infrarood sauna

Een van de grootste voordelen van het kopen van een gebruikte infrarood sauna is de betaalbaarheid. Gebruikte sauna’s zijn over het algemeen goedkoper dan nieuwe, waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn voor mensen die willen genieten van de voordelen van een sauna zonder veel geld uit te geven.

Garantie bij het kopen van een infrarood sauna 

Hoewel de kostenbesparingen aanzienlijk kunnen zijn, is een mogelijk nadeel het gebrek aan garantie. Bij nieuwe sauna’s heb je meestal een soort garantie waar je op terug kunt vallen als er iets mis gaat. Dit is misschien niet het geval bij een gebruikte sauna, dus het is belangrijk om dit mee te nemen in je beslissing.

Verifieer leeftijd en model

Als u een tweedehands sauna koopt, is het belangrijk om de leeftijd en het model van het apparaat te controleren. Vraag de verkoper om de originele bon. Als je het model weet, kun je ook op zoek gaan naar bekende problemen met dat specifieke model.

Conditie van de Infrarood sauna

De staat van de sauna is een andere belangrijke factor om rekening mee te houden. Controleer op tekenen van slijtage en of hij goed is onderhouden door de vorige eigenaar. Sommige online verkopers bieden tweedehands sauna’s met lichte esthetische schade tegen een gereduceerde prijs aan.

Vragen aan de verkoper

Voordat je een aankoop doet, moet je de verkoper een aantal vragen stellen. Bijvoorbeeld waarom hij de sauna verkoopt, of er reparaties zijn uitgevoerd en of er problemen zijn met de werking. Hun antwoorden kunnen een waardevol inzicht geven in de staat en betrouwbaarheid van de sauna.

Fouten die u moet vermijden bij kopen infrarood sauna

Tot slot is het de moeite waard om te wijzen op een aantal veelgemaakte fouten die nieuwe saunakopers maken. Deze omvatten niet genoeg onderzoek doen, niet de juiste vragen stellen en de prijs als enige doorslaggevende factor laten gelden. Als u zich bewust bent van deze valkuilen, kunt u een beter geïnformeerde beslissing nemen en uw kansen vergroten om een tweedehands infrarood sauna te kopen die voldoet aan uw behoeften en verwachtingen.


Infrarood sauna | Prijzen aanvraag in 7 Sec:

Stap 1 van 2

Wat zijn de tips bij het kopen van een infrarood sauna