Moet ik op bepaalde kenmerken letten bij het kopen van een infrarood sauna ?

Moet ik op bepaalde kenmerken letten bij het kopen van een infrarood sauna?

Infrarood sauna’s worden steeds populairder vanwege de mogelijke voordelen voor de gezondheid en de ontspannende ervaring die ze bieden. Voordat je er een koopt, is het echter belangrijk om een aantal kenmerken in overweging te nemen om er zeker van te zijn dat je een waardevolle investering doet.

 • Grootte en ontwerp: De grootte van de infrarood sauna moet een van uw belangrijkste overwegingen zijn. Zoek naar een model dat in uw beschikbare ruimte past zonder ongemak te veroorzaken. Sommige modellen zijn draagbaar en kunnen worden ingeklapt als ze niet worden gebruikt, wat geweldig is voor mensen met weinig ruimte. Het ontwerp is ook belangrijk; sommige mensen geven de voorkeur aan traditionele houten ontwerpen, terwijl anderen kiezen voor een modern uiterlijk met glazen deuren en binnenverlichting.
 • Type verwarming: Infrarood sauna’s worden geleverd met verschillende soorten verwarmers, die elk een unieke ervaring bieden. Keramische verwarmers staan bekend om hun vermogen om snel op te warmen, terwijl koolstofverwarmers een gelijkmatige warmteverdeling bieden. Sommige sauna’s hebben een combinatie van beide.
 • Warmteverdeling: Een effectieve warmteverdeling is cruciaal voor een bevredigende sauna-ervaring. De beste infrarood sauna’s hebben kachels rondom het apparaat voor een gelijkmatige warmteverdeling. Dit helpt koude plekken te voorkomen en verhoogt de algehele effectiviteit van de sauna.
 • EMV-niveaus: Hoewel infrarood sauna’s over het algemeen als veilig worden beschouwd, maken sommige mensen zich zorgen over de blootstelling aan elektromagnetische velden (EMV’s). Als je je hier zorgen over maakt, zoek dan een sauna met lage EMF-niveaus. Veel fabrikanten geven nu de EMF-niveaus van hun producten aan, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.
 • Timer en temperatuurregeling: Een goede infrarood sauna heeft een timer en instelbare temperatuurregeling. Met deze functies kunt u uw saunasessies naar wens aanpassen en de veiligheid garanderen door oververhitting te voorkomen.
 • Materiaalkwaliteit: Het materiaal van de sauna speelt een belangrijke rol in de duurzaamheid en prestaties. Hoogwaardig hout zoals ceder of hemlock wordt vaak gebruikt vanwege de hitte- en vochtbestendigheid en de esthetische aantrekkingskracht.
 • Extra functies: Overweeg extra functies zoals ingebouwde geluidssystemen, chromotherapieverlichting en digitale bediening. Hoewel deze functies niet essentieel zijn, kunnen ze uw sauna-ervaring verbeteren.
 • Garantie en klantenservice: Let tot slot op de garantie en klantenservice van de fabrikant. Een goede garantie geeft u gemoedsrust in de wetenschap dat eventuele defecten of problemen worden behandeld. Een goede klantenservice zorgt ervoor dat u hulp krijgt als dat nodig is, wat vooral belangrijk is als u nog nooit met infrarood sauna’s hebt gewerkt.
Moet ik op bepaalde kenmerken letten bij het kopen van een infrarood sauna

Doet het EMF-niveau ertoe bij infrarood sauna’s?

Infrarood sauna’s zijn populair geworden vanwege hun unieke vermogen om een kalmerende en therapeutische warmte-ervaring te bieden. Er is echter bezorgdheid over het niveau van elektromagnetische velden (EMV) in deze apparaten. EMV is een soort energie die wordt uitgestraald door elektrische en magnetische bronnen, zoals infrarood sauna’s. De vraag rijst of deze niveaus van belang zijn bij het gebruik van een infrarood sauna.

De aard van EMV’s in infrarood sauna’s

Alle elektrische apparaten zenden EMV’s uit, en infrarood sauna’s vormen daarop geen uitzondering. Onderzoeken uitgevoerd door verschillende instanties hebben aangetoond dat infrarood sauna’s, net als andere elektrische apparaten, een bepaalde mate van EMV’s produceren. De niveaus van EMV’s die deze sauna’s uitzenden kunnen echter sterk variëren: sommige zijn bijna verwaarloosbaar, terwijl andere iets hoger kunnen zijn.

EMF-niveaus en biologische impact

Onderzoek heeft aangetoond dat EMV’s op bepaalde niveaus biologische effecten op cellen kunnen hebben. Zo kunnen magnetische velden van slechts 2-3 milligauss (mG) en elektrische velden van minder dan 300 V/m invloed hebben op celactiviteit. Het is echter belangrijk om op te merken dat de precieze implicaties van dit cellulaire effect nog steeds wetenschappelijk worden onderzocht.

Veiligheid van EMV-niveaus

De consensus onder deskundigen is dat de EMV-niveaus in de meeste infrarood sauna’s veilig zijn. Dit komt omdat de EMV-niveaus meestal erg laag zijn, vaak onder de drempel waarvan bekend is dat ze biologische effecten veroorzaken. Bovendien wordt het type EMV in deze sauna’s over het algemeen als ongevaarlijk beschouwd.

Het belang van lage EMV-niveaus

Het handhaven van lage EMF-niveaus in infrarood sauna’s is om twee belangrijke redenen belangrijk. Ten eerste waarborgt het de veiligheid van de gebruikers door de blootstelling aan EMV binnen veilige grenzen te houden. Ten tweede verhoogt het het comfort van de gebruiker, omdat hoge EMV niveaus soms een licht ongemak kunnen veroorzaken bij gevoelige personen.

Meten van EMV niveaus

EMF-niveaus in infrarood sauna’s kunnen nauwkeurig worden gemeten met speciale apparatuur. Deze metingen helpen ervoor te zorgen dat de sauna binnen veilige grenzen werkt. Meestal worden de EMF-niveaus direct op de kachel zelf getest en op de plek waar de gebruiker zit of staat tijdens het gebruik.

Conclusie: EMV-niveaus in infrarood sauna’s zijn belangrijk

Concluderend: hoewel EMV-niveaus in infrarood sauna’s van belang zijn, vallen ze over het algemeen ruim binnen veilige grenzen en vormen ze dus geen significant risico voor gebruikers. Het type EMV dat door deze sauna’s wordt uitgezonden wordt als ongevaarlijk beschouwd, en de niveaus zijn vaak zo laag dat ze vrijwel niet waarneembaar zijn. Daardoor kunnen gebruikers genieten van de therapeutische voordelen van infrarood sauna’s zonder zich zorgen te maken over blootstelling aan EMV.


Welke maat infrarood sauna moet ik nemen?

Het kiezen van de juiste maat infrarood sauna hangt af van verschillende factoren, zoals de beschikbare ruimte in uw huis, het aantal mensen dat de sauna zal gebruiken en uw persoonlijke voorkeuren. Hier zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden als je wilt bepalen welke maat infrarood sauna je het beste kunt nemen:

 • Beschikbare ruimte: Het eerste waar je rekening mee moet houden is de hoeveelheid ruimte die je beschikbaar hebt. Infrarood sauna’s zijn er in verschillende maten, dus je moet ervoor zorgen dat je genoeg ruimte hebt om de sauna te plaatsen en wat ruimte over te laten voor ventilatie en beweging eromheen.
 • Aantal gebruikers: Als je van plan bent om de sauna alleen te gebruiken, is een kleiner formaat misschien voldoende. Een typische infrarood sauna voor één persoon is ongeveer 3 bij 3 meter groot en 77 inch hoog. Als je hem echter met familie of vrienden wilt gebruiken, heb je misschien een grotere sauna nodig. De afmetingen kunnen oplopen tot 5 of 6 personen.
 • Persoonlijk comfort: Uw persoonlijke comfort moet ook een prioriteit zijn. Sommige mensen geven de voorkeur aan een ruimere sauna, zelfs als ze hem alleen gebruiken. Houd bij het kiezen van de grootte rekening met uw eigen comfortniveau.
 • Hoogte van de ruimte: Het is belangrijk om rekening te houden met de hoogte van de ruimte waar u de sauna installeert. Voor een infrarood sauna is het aan te raden om de plafondhoogte te beperken tot maximaal 6 1/2 voet.
 • Afmetingen van de sauna: De afmetingen van een sauna kunnen sterk variëren. Een sauna voor drie personen meet bijvoorbeeld ongeveer 52″ x 52″ x 76 3/8″ H, terwijl een sauna voor vier personen 60″ x 60″ x 76 3/8″ H kan zijn.
 • Warmte-intensiteit: De grootte van de sauna kan ook invloed hebben op de intensiteit van de warmte. Infrarood sauna’s worden meestal verwarmd tot 135 of 140 graden. Grotere sauna’s kunnen er langer over doen om de gewenste temperatuur te bereiken.
 • Toekomstige behoeften: Denk ook aan je toekomstige behoeften. Als je denkt dat je je sauna-ervaring in de toekomst wilt delen met vrienden, kan het de moeite waard zijn om nu te investeren in een groter model.
 • Extra functies: Sommige sauna’s worden geleverd met extra functies zoals ingebouwde muzieksystemen, verlichtingsopties en meer. Deze functies kunnen van invloed zijn op de totale grootte van de sauna, dus houd er rekening mee bij het bepalen van de grootte.

Kortom, de beste maat voor uw infrarood sauna hangt grotendeels af van uw individuele behoeften, voorkeuren en beschikbare ruimte. Als u deze factoren in overweging neemt, kunt u een weloverwogen beslissing nemen en een sauna kiezen die u een bevredigende en weldadige ervaring zal bieden.


Zijn full-spectrum lichtpanelen nodig voor infrarood sauna’s?

In de wereld van wellness en ontspanning hebben infrarood sauna’s opvallend veel aandacht gekregen. Een vraag die vaak opkomt is of full-spectrum lichtpanelen nodig zijn voor deze sauna’s. Dit artikel gaat in op de details van infrarood sauna’s met een volledig spectrum en hun effectiviteit op basis van beschikbaar onderzoek en meningen van experts.

Inzicht in infrarood sauna’s met een volledig spectrum

Infrarood sauna’s met een volledig spectrum stralen alle drie niveaus van infraroodwarmte uit: dichtbij, midden en veraf. Elk niveau van infraroodwarmte biedt verschillende voordelen voor de gezondheid. Nabij-infrarood golven zijn het kortst en worden voornamelijk vlak onder het huidoppervlak geabsorbeerd, waardoor zweet ontstaat dat genezing en revitalisatie bevordert. Midden-infraroodgolven dringen dieper in het lichaam door, verbeteren de bloedsomloop en helpen pijn te verlichten. Ver-infraroodgolven dringen het diepst door en bevorderen ontgifting door middel van zweet.

Voordelen van infrarood sauna’s met een volledig spectrum

De verschillende infraroodgolven die worden aangeboden door infrarood sauna’s bieden een groot aantal voordelen voor de gezondheid. Deze sauna’s staan erom bekend dat ze de stofwisseling op alle niveaus stimuleren, helpen bij gewichtsverlies, ontgifting bevorderen en de bloedsomloop verbeteren. Ze kunnen ook verlichting bieden bij chronische pijn, wondgenezing versnellen en zorgen voor een gezonde, stralende teint.

Verschil tussen ver infrarood sauna en volspectrum sauna

Er is een belangrijk verschil tussen infrarood sauna’s met ver infrarood en infrarood sauna’s met een volledig spectrum. Een sauna die alleen ver infrarood licht gebruikt, bevat niet de nabije of midden-infrarood lichtfrequenties. Infrarood sauna’s met ver infrarood licht zijn vooral gericht op diepe weefselwarmte en ontgifting. Omgekeerd biedt een full-spectrum infrarood sauna meer voordelen omdat alle drie de infrarode golflengtes aanwezig zijn.

Near infrarood en zijn beperkingen

Nabij-infraroodgolven moeten zich dicht bij de lichtbron bevinden om effectief te zijn, meestal zo’n 2 tot 3 centimeter. Deze eis kan de bruikbaarheid en het comfort beperken van een sauna die alleen of hoofdzakelijk gebruik maakt van nabij-infrarood licht.

De rol van roodlichttherapie

Hoewel roodlichttherapie vaak wordt verward met infrarood sauna’s, dient het een ander doel. Roodlichttherapie maakt gebruik van nabij-infraroodgolven en wordt gebruikt voor specifieke therapeutische doeleinden, zoals de gezondheid en genezing van de huid. Infrarood sauna’s daarentegen, vooral die met een volledig spectrum, richten zich op algeheel welzijn en ontgifting.

Conclusie: Zijn full-spectrum panels nodig?

Of full-spectrum panelen nodig zijn in een infrarood sauna hangt grotendeels af van de persoonlijke eisen van de gebruiker. Als het doel is om een breed scala aan gezondheidsvoordelen te behalen, waaronder ontgifting, verbeterde bloedsomloop, pijnverlichting en huidgezondheid, dan kan een full-spectrum sauna ideaal zijn. Als het primaire doel van de gebruiker echter diepe weefselwarmte en ontgifting is, kan een ver infrarood sauna volstaan. Hoewel ze dus niet strikt noodzakelijk zijn, verbreden full-spectrum lichtpanelen wel de potentiële voordelen van het gebruik van een infrarood sauna.


Welke materialen zijn het beste voor infrarood sauna’s?

Infrarood sauna’s worden steeds populairder vanwege de voordelen voor gezondheid en welzijn, zoals ontgifting, ontspanning, verbeterde bloedsomloop en gewichtsverlies. De materialen die gebruikt worden bij de bouw van deze sauna’s spelen een belangrijke rol in hun functionaliteit en effectiviteit. Hier zijn enkele van de beste materialen voor infrarood sauna’s:

 • Cederhout: Cederhout staat bekend om zijn hardheid in natte omstandigheden en zijn natuurlijke vermogen om insecten af te weren. Western Red Canadian Cedar wordt als superieur beschouwd vanwege de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.
 • Polyester of nylon van hoge kwaliteit: Deze materialen worden meestal gebruikt voor de buitenlaag van infrarood sauna dekens. Ze zijn duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en bestand tegen de hoge temperaturen in een sauna.
 • Keramiek en koolstof: Deze materialen worden vaak gebruikt in ver infrarood kachels. Keramiek is een efficiënt materiaal dat bij verhitting infraroodwarmte produceert, terwijl koolstof bekend staat om zijn warmteverspreidende eigenschappen.
 • Eucalyptus: Deze houtsoort is een andere goede optie voor infrarood sauna’s vanwege zijn duurzaamheid en weerstand tegen rotting. Het heeft ook een aangenaam aroma dat de algehele sauna-ervaring kan verbeteren.
 • Basswood: Basswood is een populaire keuze voor mensen met allergieën of gevoeligheden voor sterke geuren, omdat het hypoallergeen en vrijwel geurloos is. Het is ook bestand tegen kromtrekken en barsten bij hoge hitte.
 • Mahoniehout: Mahoniehout staat bekend om zijn schoonheid en duurzaamheid en is een uitstekende keuze voor hoogwaardige infrarood sauna’s. Het houdt de warmte uitstekend vast en is bestand tegen hoge temperaturen. Het houdt de warmte uitstekend vast en is bestand tegen vocht.
 • Thermisch espen: Dit hout staat bekend om zijn lichte kleur, gladde textuur en hittebestendigheid. Het is een goede keuze voor mensen die de voorkeur geven aan een modernere uitstraling van hun sauna.
 • Hout van topkwaliteit: Ongeacht het specifieke type is hout van topkwaliteit cruciaal voor de bouw van een sauna. Hout van hoge kwaliteit garandeert een lange levensduur, effectiviteit en veiligheid van de sauna.

Bij het kiezen van materialen voor een infrarood sauna is het essentieel om rekening te houden met factoren als warmtebehoud, duurzaamheid, weerstand tegen vocht en insecten en mogelijke allergene eigenschappen. De materiaalkeuze kan de algehele saunabeleving aanzienlijk beïnvloeden, inclusief de warmtekwaliteit, het aroma, de levensduur van de sauna en zelfs de esthetische aantrekkingskracht.


Infraroodcabine | Prijzen aanvraag in 7 Sec:

Stap 1 van 2

Moet ik op bepaalde kenmerken letten bij het kopen van een infrarood sauna