Waarop letten bij het kopen van een infrarood sauna ?

Hierop letten bij het kopen van een infrarood sauna 

Hier zijn de belangrijkste factoren om rekening mee te houden bij het kopen van een infrarood sauna.

 • Plaatsing van de kachels: De plaatsing van de kachels is een belangrijk detail om rekening mee te houden. Ze moeten laag worden geplaatst en op uw lichaam worden gericht voor maximale blootstelling aan de infraroodwarmte. In een ideale opstelling moet u volledig omringd zijn door infraroodwarmte, zodat er geen energie wordt verspild.
 • Saunagrootte: De grootte van de sauna moet passen bij je behoeften en de beschikbare ruimte. Sommige mensen willen misschien een persoonlijke sauna, terwijl anderen een grotere nodig hebben voor meerdere mensen. Houd rekening met de afmetingen van de sauna en of hij comfortabel in uw ruimte past.
 • EMV-niveaus: Infrarood sauna’s gebruiken panelen die elektromagnetische velden (EMV’s) uitstralen. Hoewel deze niveaus meestal minimaal zijn, is het toch belangrijk om sauna’s met lage EMF-niveaus te zoeken om uw veiligheid te garanderen.
 • Frequentie infrarood licht: De frequentie van het infrarode licht is cruciaal voor de effectiviteit. Idealiter moet de frequentie van het ver infrarood licht precies 9,4 micron zijn om de meest therapeutische effecten te krijgen.
 • Aantal infraroodlampen: Een effectieve infrarood sauna moet genoeg infraroodlampen op minstens drie wanden hebben om het effect van een echte sauna na te bootsen.
 • Materiaalkwaliteit: De kwaliteit van het houtmateriaal waarvan de sauna is gemaakt is een andere belangrijke factor. Ga op zoek naar sauna’s van natuurlijk hout in plaats van multiplex of andere materialen van mindere kwaliteit. Dit heeft niet alleen invloed op de duurzaamheid van de sauna, maar ook op de algehele sauna beleving.
 • Ontwerp en gewicht: Tot slot moet je letten op het ontwerp van de sauna en het gewicht van de saunacabine. Een goed ontworpen, stevige sauna zorgt voor een betere gebruikerservaring en gaat langer mee. Let er bij aankoop op dat de saunacabine zwaar genoeg is om aan te geven dat de constructie van goede kwaliteit is.
Waarop letten bij het kopen van een infrarood sauna

Wat is de ideale maat voor een infrarood sauna ?

De ideale grootte van een infrarood sauna hangt af van verschillende factoren, zoals het aantal mensen dat de sauna gebruikt, de beschikbare ruimte en persoonlijke voorkeuren.

 • Sauna’s voor één persoon: Voor eenpersoonsgebruikers is een eenpersoons infrarood sauna vaak voldoende. Er is genoeg ruimte voor één persoon om comfortabel te zitten zonder zich te beperkt te voelen.
 • Sauna’s voor twee personen: Als je de ervaring wilt delen met een partner of vriend, is een tweepersoons infrarood sauna geschikter. De ideale maat zodat twee mensen de sauna tegelijkertijd kunnen gebruiken zonder zich benauwd te voelen.
 • Drie of meer personen: Voor mensen die veel plezier hebben of de sauna-ervaring met meerdere vrienden willen delen, zijn er grotere maten beschikbaar. Deze zijn geschikt voor drie, vier, vijf of zelfs zes personen, maar vragen wel meer ruimte.
 • Afmetingen: Bij het kiezen van de juiste maat voor je infrarood sauna is het belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte. De sauna moet comfortabel passen in de aangewezen ruimte zonder dat de ruimte overvol aanvoelt. De bovenste bank moet ook breed genoeg zijn zodat de eigenaar zonder problemen kan gaan liggen.
 • Hoogte overwegingen: De hoogte van de sauna is ook een belangrijke factor. De aanbevolen minimumhoogte is 195 cm. Dit zorgt voor voldoende hoofdruimte om comfortabel te kunnen staan en bewegen.

Kortom, de ideale maat voor een infrarood sauna hangt grotendeels af van de individuele behoeften en de beschikbare ruimte. Of u nu op zoek bent naar een persoonlijke retraite of een sociale ervaring, er is een infrarood sauna die aan uw behoeften voldoet.


Hoeveel elektriciteit verbruikt een infrarood sauna ?

Infrarood sauna’s zijn populair vanwege hun heilzame werking, maar een vraag die vaak rijst is hoeveel elektriciteit ze gebruiken. In dit artikel gaan we dieper in op het stroomverbruik van infrarood sauna’s, waarbij we factoren als wattage, gebruiksfrequentie en grootte in overweging nemen.

Inzicht in stroomverbruik

Het stroomverbruik van een infrarood sauna hangt voornamelijk af van het wattage. Een 1000 W sauna die een uur draait verbruikt bijvoorbeeld meestal 1 kilowattuur (KWh) elektriciteit. Sommige kleinere modellen voor één persoon verbruiken echter minder dan 50 KWh als ze 5 dagen per week gedurende een jaar worden gebruikt. Grotere sauna’s of sauna’s met meer verwarmingselementen kunnen meer stroom verbruiken.

Gebruiksfrequentie

De gebruiksfrequentie speelt ook een belangrijke rol bij het elektriciteitsverbruik van een infrarood sauna. Als u uw sauna drie keer per week gebruikt, kan het stroomverbruik relatief laag zijn, afhankelijk van de plaatselijke energiekosten. Als u uw sauna echter dagelijks of voor langere periodes gebruikt, zal het energieverbruik natuurlijk toenemen.

Grootte en temperatuurinstelling

De grootte van de sauna en de temperatuurinstellingen hebben ook invloed op het stroomverbruik. Grotere sauna’s hebben meer energie nodig om te verwarmen, en hogere temperatuurinstellingen zorgen ook voor een hoger stroomverbruik. Sommige onderzoeken geven aan dat een infrarood sauna deken tussen de 1600 en 3000 watt kan verbruiken, afhankelijk van de grootte en de temperatuur.

Vergelijking van energieverbruik

In vergelijking met traditionele sauna’s zijn infrarood sauna’s vaak energiezuiniger. Traditionele sauna’s verwarmen de lucht om je heen, wat meer energie kost, terwijl infrarood sauna’s direct je lichaam verwarmen. Daarom kunnen infrarood sauna’s, ook al hebben ze een hogere temperatuur, minder energie kosten.

Hoewel infrarood sauna’s elektriciteit verbruiken, kan het gebruik ervan behoorlijk efficiënt zijn, vooral in vergelijking met traditionele sauna’s. Inzicht in factoren zoals wattage, gebruiksfrequentie, grootte en temperatuurinstellingen kan gebruikers helpen weloverwogen beslissingen te nemen over hun energieverbruik en tegelijkertijd te genieten van de gezondheidsvoordelen van infrarood sauna’s.


Wat voor onderhoud heeft een infrarood sauna nodig ?

Binnen- en buitenkant reinigen

Infrarood sauna’s moeten regelmatig worden schoongemaakt om ze in optimale conditie te houden.

 • Interieur reinigen: Het interieur van een infrarood sauna, met name het hout, moet worden gereinigd met een oplossing van zuiveringszout en water. Voeg een eetlepel zuiveringszout toe aan een liter water voor een effectieve schoonmaakoplossing. Schrob het hout lichtjes met een zachte borstel om het oppervlak niet te beschadigen. Dit helpt om zweetvlekken en vuil te verwijderen. Vergeet niet om niet te veel water op je doek of spons te gebruiken, want overtollig vocht kan het hout beschadigen.
 • Buitenkant schoonmaken: De buitenkant van de sauna kan worden schoongemaakt met een vochtige doek. Als u een glanzend en nieuw uiterlijk wilt, kunt u houtpolish of olie aanbrengen, maar vermijd het gebruik van verf of lak. Deze producten kunnen de sauna beschadigen of een ongewenste afwerking geven.

Voorkom schimmel en bacteriën

Goed onderhoud van uw infrarood sauna helpt de groei van bacteriën en schimmels voorkomen, wat essentieel is voor een hygiënische omgeving.

 • Regelmatig vegen: Regelmatig stofzuigen of vegen van de sauna helpt om los vuil te verwijderen en de ophoping van bacteriën en schimmels te voorkomen.
 • Gebruik van zuurstofionisators: Zuurstofionisators zijn handig om de sauna na gebruik schoon te maken en te ontdoen van schimmels en bacteriën. Het wordt aanbevolen om verdunde waterstofproducten te gebruiken voor de beste resultaten. Zorg er wel voor dat de gebruikte producten geen agressieve chemicaliën bevatten die de oppervlakken van de sauna kunnen beschadigen of ongezonde dampen kunnen veroorzaken.

Watergebruik

Hoewel ongefilterd water prima is voor het schoonmaken, kan het gebruik van gefilterd of gedestilleerd water op de lange termijn extra werk besparen.

 • Mineralenophoping voorkomen: Gefilterd of gedestilleerd water helpt mineraal afzetting te voorkomen die kan ontstaan bij het gebruik van ongefilterd water, waardoor de sauna na verloop van tijd schoner blijft.
 • Voorzichtig met watergebruik: Let er bij het schoonmaken op dat u niet te veel water gebruikt. Te veel vocht kan het hout en andere materialen van de sauna constructie aantasten.

Eerst gebruik

Voordat u uw sauna voor het eerst gebruikt, is het belangrijk om hem goed schoon te maken.

 • Eerste schoonmaakbeurt: Reinig de buitenkant van de sauna met een vochtige doek voor het eerste gebruik. U kunt ook uw favoriete meubelwas gebruiken om de buitenkant te verfraaien.
 • Eerste keer opwarmen: Het is ook aan te raden om de sauna een paar keer op te warmen en af te laten koelen voor het eerste gebruik. Dit helpt om eventuele resten van het fabricageproces te verwijderen en bereidt de sauna voor op regelmatig gebruik.

Kortom, regelmatig schoonmaken, goed gebruik van schoonmaakmiddelen, voorkomen van bacteriën en schimmels en zorgvuldig gebruik van water zijn allemaal belangrijke aspecten van het onderhouden van een infrarood sauna.


Infrarood sauna nemen | Prijzen Aanvraag in 7 Sec:

Stap 1 van 2

Waarop letten bij het kopen van een infrarood sauna