Kosten van installatie van een barrel sauna ?

De kosten van de installatie van een barrel sauna

De kosten voor het plaatsen van een barrel sauna kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

 • Grootte van de sauna: De grootte van de sauna is een belangrijke factor die de kosten beïnvloedt. Grotere sauna’s vereisen meer materialen en werk, vandaar dat ze meestal duurder zijn.
 • Gebruikte materialen: Het soort hout dat wordt gebruikt bij de bouw van de sauna heeft ook invloed op de prijs. Hoogwaardige houtsoorten zoals ceder of hemlock worden vaak gebruikt omdat ze bestand zijn tegen rotting en hoge temperaturen kunnen weerstaan.
 • Locatie van de sauna: Als de sauna buiten wordt geïnstalleerd, kunnen er extra kosten worden gemaakt voor het bouwrijp maken van het terrein en eventueel voor het maken van een fundering.
 • Elektrische installatie: De elektrische installatie voor de sauna kan een andere belangrijke kostenfactor zijn. Dit omvat de kosten van een geschikte kachel, bedrading en mogelijk de diensten van een elektricien als u het niet zelf wilt doen.
 • Kant-en-klaar versus doe-het-zelf: Kant-en-klare sauna’s zijn meestal duurder, maar besparen je de tijd en moeite om de sauna zelf te bouwen. Doe-het-zelf sauna kits kunnen een voordeligere keuze zijn, maar het kost meer moeite om ze te installeren.
 • Extra functies: Extra functies zoals ramen, LED-verlichting, geluidssystemen en hoogwaardige kachels kunnen de kosten van de sauna verhogen.
 • Installatie diensten: Sommige bedrijven bieden installatie services die de totale kosten kunnen verhogen. Deze diensten kunnen vooral handig zijn als u niet handig bent of de installatie liever door professionals laat uitvoeren.

Hoewel de kosten van een barrel sauna installatie sterk kunnen variëren afhankelijk van de hierboven genoemde factoren. Het is belangrijk om deze factoren zorgvuldig te overwegen en meerdere offertes aan te vragen voordat u een beslissing neemt.

Kosten van installatie van een barrel sauna

Wat zijn de installatie vereisten voor een barrel sauna ?

Het installeren van een barrel sauna kan een lonend project zijn dat waarde en comfort toevoegt aan uw huis. Het vereist echter zorgvuldige planning en voorbereiding om een succesvolle installatie te garanderen. Het proces bestaat uit verschillende stappen, elk met zijn eigen eisen.

Gereedschap en apparatuur om een  barrel sauna te installeren

Eerst en vooral heb je basisvaardigheden nodig als timmerman en het nodige gereedschap voor de klus. Dit omvat een zaag, boor, waterpas en hamer. Dit gereedschap is essentieel om de sauna in elkaar te zetten en ervoor te zorgen dat hij waterpas en stevig staat.

Elektrische overwegingen

Tenzij u kiest voor een houtgestookte sauna, is het cruciaal om een 220V leiding te laten lopen van uw stroomonderbreker naar de sauna plaats voor de kachel. Dit vereist de expertise van een elektricien, tenzij u vertrouwt op uw eigen elektrische vaardigheden.

Vereisten Banden

Het aantal banden dat nodig is voor de sauna hangt af van de grootte. De banden zijn essentieel om de constructie bij elkaar te houden, dus het is belangrijk om het juiste aantal te hebben.

Voorbereiding van de locatie

Voordat u uw barrel sauna opzet, moet u de plek voorbereiden. Dit houdt in dat u ervoor moet zorgen dat de grond vlak en stevig genoeg is om het gewicht van de sauna te dragen. Afhankelijk van de locatie moet u misschien straatstenen of een betonnen pad toevoegen voor extra ondersteuning.

Voorschriften en beperkingen

Het is ook belangrijk om op de hoogte te zijn van eventuele beperkingen of voorschriften voor het plaatsen van een barrelsauna, vooral in woonwijken. Deze kunnen variëren afhankelijk van uw specifieke locatie, dus het is raadzaam om contact op te nemen met de lokale autoriteiten of een deskundige aannemer voordat u begint met het installatieproces.

Het installeren van een barrelsauna vereist zorgvuldige planning, het juiste gereedschap en aandacht voor elektrische behoeften en plaatselijke voorschriften. Als aan deze eisen is voldaan, kunt u genieten van de voordelen van een thuissauna in de wetenschap dat hij veilig en correct is geïnstalleerd.


Waar kan ik een barrelsauna voor mijn tuin kopen ?

 • Online verkooppunten: Het internet is een goede plek om te beginnen als u op zoek bent naar een barrel sauna. Veel online retailers hebben een breed aanbod, van kleinere sauna’s voor twee personen tot grote sauna’s voor zes of meer personen. Als je online winkelt, kun je gemakkelijk prijzen vergelijken, reviews van klanten lezen en de sauna vinden die het beste bij je behoeften en budget past.
 • Sauna speciaalzaken: Er zijn winkels die gespecialiseerd zijn in de verkoop van sauna’s en andere soorten wellness apparatuur. Deze winkels hebben vaak deskundig personeel dat je kan begeleiden bij het aankoopproces, je vragen kan beantwoorden en je kan helpen de juiste sauna voor je tuin te kiezen.
 • Winkels voor woningverbetering: Veel bouwmarkten hebben buitensauna’s. Deze winkels bieden meestal ook installatie diensten aan, wat erg handig kan zijn als je het niet prettig vindt om de sauna zelf op te zetten.
 • Leveranciers van sauna kits: Als je handig bent en van doe-het-zelf projecten houdt, kun je overwegen om een barrel saunakit te kopen. Deze bouwpakketten bevatten alles wat je nodig hebt om je eigen sauna te bouwen, inclusief het hout, de kachel en andere benodigde onderdelen.
 • Lokale advertenties: Vergeet de lokale advertenties niet, online of in gedrukte vorm. Soms verkopen huiseigenaren hun gebruikte sauna’s als ze verhuizen of upgraden naar een nieuw model. Dit kan een geweldige manier zijn om een goede deal te krijgen voor een barrel sauna.
 • Veilingen en Boedelverkopen: Kijk uit naar veilingen en boedelverkopen bij jou in de buurt. Deze evenementen bevatten vaak outdoor en recreatieve items zoals sauna’s. Zorg ervoor dat je de sauna’s goed inspecteert voordat je ze koopt, om er zeker van te zijn dat ze in goede staat zijn.
 • Rechtstreeks van de fabrikant: Sommige sauna fabrikanten verkopen rechtstreeks aan het publiek. Als je rechtstreeks bij de fabrikant koopt, kun je soms geld besparen, omdat je de tussenpersoon weglaat. Het geeft je ook de mogelijkheid om gedetailleerde vragen te stellen over het product en de installatie ervan.

Er zijn veel plaatsen waar je een barrel sauna voor je tuin kunt kopen, zowel online als persoonlijk. Wat voor u de beste plek is, hangt af van uw budget, uw doe-het-zelf vaardigheden en de specifieke kenmerken die u in een sauna wilt.


Heb ik een professionele installateur nodig voor mijn barrelsauna ?

 • Installatie-expertise: Het installeren van een barrelsauna kan een ingewikkelde klus zijn die een zekere deskundigheid vereist. Dit geldt met name voor het installeren van de elektrische saunakachel, wat idealiter gedaan moet worden door een gediplomeerd elektricien. De elektrische en sanitaire vereisten van een sauna zijn vrij specifiek en moeten strikt worden nageleefd om een veilige en efficiënte werking van de sauna te garanderen.
 • Veiligheidsoverwegingen: Een andere belangrijke reden om een professional in te huren voor de installatie van uw barrelsauna is veiligheid. Een onjuiste installatie kan leiden tot verschillende veiligheidsrisico’s, waaronder brandgevaar door een onjuiste elektrische installatie. Een professionele installateur heeft de nodige kennis en ervaring om dergelijke risico’s te vermijden en ervoor te zorgen dat uw sauna veilig wordt geïnstalleerd.
 • Correct gebruik van gereedschap en hardware: De installatie van een barrelsauna vereist het gebruik van verschillende gereedschappen en hardware. Professionele installateurs nemen alle benodigde apparatuur mee en weten precies hoe ze deze moeten gebruiken om een succesvolle installatie te garanderen. Ze ruimen na afloop ook het bouwterrein op, zodat u niets anders overhoudt dan een prachtig geïnstalleerde barrelsauna.
 • Tijd en moeite: Het monteren van een barrelsauna kan een tijdrovend proces zijn, vooral als u niet bekend bent met deze taak. Het inhuren van een professional kan u veel tijd en moeite besparen. In plaats van uw weekend door te brengen met het uitzoeken van het montageproces, kunt u achterover leunen en ontspannen terwijl de professionals de klus klaren.
 • Kwaliteitsgarantie: Met een professionele installateur ben je verzekerd van de kwaliteit van de installatie. Professionals hebben de opleiding en ervaring om ervoor te zorgen dat elk aspect van de installatie correct wordt uitgevoerd, van de plaatsing van de sauna tot de elektrische en sanitaire aansluitingen. Dit kan u gemoedsrust geven in de wetenschap dat uw sauna is ingesteld voor optimale prestaties.
 • Kostenoverwegingen: Hoewel het inhuren van een professionele installateur misschien een extra uitgave lijkt, kan het u op de lange termijn geld besparen. Een verkeerde installatie kan later tot problemen leiden die dure reparaties vereisen. Bovendien kan het elektrische gedeelte van de installatie een beetje te veel zijn voor een gemiddelde huiseigenaar om aan te pakken, en kan professionele hulp nodig zijn.
 • Installatie voor binnen vs. buiten: De locatie van je barrelsauna speelt ook een rol bij het al dan niet nodig hebben van een professionele installateur. Voor sauna’s voor binnen zijn er specifieke overwegingen met betrekking tot ventilatie, waterafvoer en meer, waar een professionele installateur beter mee overweg kan. Voor installaties buitenshuis kunnen professionals ervoor zorgen dat de sauna goed beschermd is tegen de elementen en op de juiste manier wordt opgesteld op de door u gekozen locatie.

Barrel sauna | Prijzen Aanvraag in 7 Sec:

Stap 1 van 2

Kosten van installatie van een barrel sauna