Hoeveel kost een op maat gemaakte infrarood sauna ?

Hoeveel een op maat gemaakte infrarood sauna kost

De kosten van een op maat gemaakte infrarood sauna kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals grootte, type en bouwmaterialen. 

 • Grootte en type: De prijsklasse voor een op maat gemaakte sauna varieert. Factoren die bijdragen aan deze grote prijsklasse zijn onder andere de grootte van de sauna en of het een traditionele sauna of een infrarood sauna is. Infrarood sauna’s zijn meestal goedkoper dan traditionele sauna’s vanwege het verschil in verwarmingstechnologie.
 • Prefab bouwpakketten: Infrarood sauna’s worden vaak verkocht als prefab kits, met prijzen die variëren. Deze bouwpakketten zijn meestal eenvoudig te monteren en installeren, waardoor ze populair zijn bij mensen die de voorkeur geven aan een doe-het-zelf-aanpak. Hun ontwerpen zijn echter gestandaardiseerd en bieden minder aanpassingsmogelijkheden dan op maat gemaakte sauna’s.
 • Op maat gemaakte sauna’s: Deze sauna’s worden helemaal nieuw gebouwd volgens de specificaties van de klant en bieden meer flexibiliteit op het gebied van ontwerp en materialen. Ze vereisen echter ook een professionele installatie, wat de totale kosten kan verhogen.
 • Materiaalsets: Er zijn ook infrarood sauna materiaal kits verkrijgbaar voor mensen die hun eigen sauna willen bouwen. De prijzen voor deze kits kunnen hoger uitvallen, afhankelijk van de grootte en de materialen die in de kit zitten.
 • Installatiekosten: De kosten voor het installeren van een sauna kunnen variëren afhankelijk van de grootte van de sauna en de complexiteit van het installatieproces. Dit is een extra uitgave om te overwegen bij het plannen van een aangepaste sauna.
 • Maatwerk: Op maat gemaakte sauna’s bieden het voordeel dat ze in unieke ruimtes en stijlen passen, in tegenstelling tot kant-en-klare ruimtes. Dit niveau van maatwerk kan echter de kosten verhogen.

De kosten van een op maat gemaakte infrarood sauna kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Het is belangrijk om al deze factoren in overweging te nemen en te beslissen wat voor u het belangrijkst is – of het nu gaat om de grootte, het type, het installatiegemak, de mate van maatwerk of de kosten – voordat u een beslissing neemt.

Hoeveel kost een op maat gemaakte infrarood sauna

Wat zijn de populaire op maat gemaakte infrarood sauna trends ?

In de afgelopen jaren is de populariteit van infrarood sauna’s aanzienlijk toegenomen omdat steeds meer mensen op zoek zijn naar holistische wellnessoplossingen. De combinatie van gezondheidsvoordelen en ontspanning heeft op maat gemaakte infrarood sauna’s tot een heersende trend gemaakt. Deze sauna’s bieden een unieke kans voor mensen om hun wellnessruimte aan te passen aan hun eigen voorkeuren.

Geïntegreerde technologie van een op maat gemaakte infrarood sauna

Een prominente trend in op maat gemaakte infrarood sauna’s is de naadloze integratie van geavanceerde technologie. Deze hightech heiligdommen zijn geëvolueerd om een verbeterde sauna beleving te bieden, waarbij gebruikers elk aspect kunnen personaliseren. Van het aanpassen van de temperatuur en vochtigheid tot het selecteren van specifieke golflengtes van infrarood licht voor gerichte gezondheidsvoordelen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Door modern gemak te combineren met traditionele ontspanning bieden deze sauna’s een harmonieuze combinatie van technologie en rust.

Duurzame materialen

Als reactie op het groeiende wereldwijde milieubewustzijn worden in op maat ontworpen infrarood sauna’s duurzame materialen gebruikt. Veel mensen kiezen nu voor sauna’s die zijn gemaakt van verantwoord gewonnen hout, niet alleen vanwege hun esthetische aantrekkingskracht maar ook om hun impact op het milieu te verminderen. Deze opkomende trend weerspiegelt de toenemende vraag naar wellness-oplossingen die prioriteit geven aan persoonlijke gezondheid en het welzijn van de planeet.

Personalisatie en maatwerk

De essentie van design op maat ligt in de mogelijkheid om te personaliseren en aan te passen. Dit geldt ook voor infrarood sauna’s. Gebruikers hebben de vrijheid om alles te kiezen, van de grootte en indeling tot het soort hout dat gebruikt wordt in het bouwproces. Aanpassingen gaan verder dan alleen het exterieur en betreffen ook het interieur, zoals de plaatsing van infraroodpanelen, zitopstellingen en zelfs chromo therapieverlichting. Deze groeiende trend speelt in op de verschillende voorkeuren van gebruikers en zorgt voor een echt unieke sauna-ervaring op maat.

Ruimte-efficiëntie

Nu het leven in de stad en de ruimte steeds beperkter worden, neemt de vraag naar ruimte-efficiënte, op maat ontworpen infrarood sauna’s toe. Ontwerpers komen met innovatieve oplossingen om de functionaliteit te maximaliseren binnen een kleiner vloeroppervlak. Dit omvat slimme zitopstellingen, opklapbare banken en compacte maar krachtige infrarood verwarmingssystemen. Het eindresultaat is een sauna-ervaring die naadloos integreert in verschillende leefruimtes en zowel comfort als gemak biedt.

Wellness-gericht ontwerp

Naast esthetiek wordt er steeds meer aandacht besteed aan het ontwerpen van aangepaste infrarood sauna’s met een wellness-gerichte aanpak. De integratie van ergonomische zitplaatsen, strategische plaatsing van infrarood panelen en doordachte ventilatiesystemen creëren een omgeving die de gezondheidsvoordelen van het sauna gebruik maximaliseert. Deze opkomende trend belichaamt een holistisch perspectief, waarbij ontwerp overwegingen verder gaan dan alleen esthetiek en actief bijdragen aan het welzijn van sauna liefhebbers.

Inclusieve toegankelijkheid

Met een groeiende nadruk op het voldoen aan de verschillende behoeften van gebruikers, neemt de vraag naar inclusieve toegankelijkheid in op maat ontworpen infrarood sauna’s toe. Deze sauna’s zijn nu uitgerust met functies zoals rolstoel toegankelijkheid, verstelbare zitplaatsen voor mensen die slecht ter been zijn en gebruiksvriendelijke bedieningselementen. Terwijl de wellness gemeenschap zich blijft uitbreiden, is er een sterke betrokkenheid om ervoor te zorgen dat deze verjongende ruimtes toegankelijk zijn voor iedereen, waardoor inclusiviteit en welzijn voor iedereen worden bevorderd.

De conclusie is dat de industrie van op maat ontworpen infrarood sauna’s een dynamische ontwikkeling doormaakt, gedreven door technologische vooruitgang, duurzaamheidsdoelen en gebruikersgericht ontwerp. Trends zoals de integratie van slimme technologie, duurzame materialen en inclusiviteit geven vorm aan een wellness landschap dat traditie en innovatie combineert. Naarmate mensen meer belang hechten aan holistisch welzijn, zullen de trends op het gebied van op maat gemaakte infrarood sauna’s zich blijven ontwikkelen en nieuwe mogelijkheden bieden voor persoonlijke ontspanning en verjonging.


Kan je materialen kiezen voor een op maat gemaakte infrarood sauna ?

Bij het ontwerpen van een op maat gemaakte infrarood sauna zijn er verschillende belangrijke materialen waar je rekening mee moet houden. Deze materialen spelen niet alleen een cruciale rol bij de constructie van de sauna, maar hebben ook invloed op de functionaliteit en levensduur.

 • Infraroodpanelen: Het hart van een infrarood sauna wordt gevormd door de panelen, die de infraroodwarmte genereren. Infraroodpanelen van hoge kwaliteit moeten worden gemaakt van materialen die effectief en veilig infraroodwarmte kunnen opwekken. Het gekozen materiaal moet bestand zijn tegen hoge temperaturen zonder schadelijke stoffen af te geven.
 • Wanden en plafond: Voor de wanden en het plafond van de sauna wordt meestal hout gebruikt vanwege de natuurlijke isolerende eigenschappen en hittebestendigheid. Ceder is een populaire keuze omdat het bestand is tegen rotting en een aangename geur heeft. Er kunnen echter ook andere houtsoorten worden gebruikt, zoals hemlock of spar. Het is belangrijk om onbehandeld hout te gebruiken om te voorkomen dat er chemicaliën vrijkomen in de sauna tijdens het gebruik.
 • Vloerbedekking: De vloer van een sauna moet duurzaam, antislip en bestand tegen vocht zijn. Hiervoor worden vaak tegels gebruikt, vooral keramische of porseleinen tegels. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en bestand tegen de hitte die in de sauna wordt opgewekt.
 • Isolatie: Een goede isolatie is cruciaal voor het behoud van de warmte in de sauna. Minerale wol wordt hiervoor vaak gebruikt omdat het brandwerend is en uitstekende warmte-isolerende eigenschappen heeft. De isolatie moet goed worden aangebracht om warmteverlies te voorkomen.
 • Banken en accessoires: De banken in de sauna moeten comfortabel zijn en bestand tegen hitte. Ook hier is ceder een gebruikelijke keuze vanwege de duurzaamheid en hittebestendigheid. Accessoires zoals handdoek rekken, hoofdsteunen en rugleuningen kunnen ook van deze houtsoort worden gemaakt.
 • Hardware: De hardware die bij de bouw van de sauna wordt gebruikt, zoals schroeven en spijkers, moet roestbestendig zijn. Vaak worden gegalvaniseerde spijkers en afwerk schroeven gebruikt.

Elk van deze elementen speelt een cruciale rol bij de bouw en functionaliteit van een op maat gemaakte infrarood sauna. De materialen moeten zorgvuldig worden gekozen, waarbij niet alleen moet worden gekeken naar hun hittebestendigheid en duurzaamheid, maar ook naar hun veiligheid en mogelijke invloed op de gezondheid.


Zijn er unieke verlichtingsopties voor een aangepaste infrarood sauna ?

Bij het personaliseren van een infrarood sauna speelt verlichting een cruciale rol bij het creëren van de perfecte sfeer voor ontspanning en verjonging. Infrarood sauna’s, bekend om hun therapeutische voordelen, hebben enorm aan populariteit gewonnen voor thuisgebruik. Terwijl conventionele sauna’s vaak vertrouwen op standaardverlichting, vraagt het aanpassen van de verlichting in een infrarood sauna om een doordachte aanpak.

LED Chromotherapielampen

LED chromotherapielampen zijn een innovatieve verlichtingsoptie voor infrarood sauna’s op maat. Deze lampen stralen een reeks kleuren uit, elk gekoppeld aan specifieke gezondheidsvoordelen. Blauw bevordert bijvoorbeeld kalmte en ontspanning, terwijl rood energie en bloedsomloop stimuleert. Door LED chromo therapielampen in uw infrarood sauna te integreren, kunt u de verlichting aanpassen aan het gewenste therapeutische resultaat en zo de algehele sauna beleving verbeteren.

Glasvezelverlichting verlichting

Glasvezelverlichting biedt een intrigerende en fascinerende optie voor aangepaste infrarood sauna’s. Deze verlichting maakt gebruik van dunne, flexibele strengen om licht door te geven, waardoor er oneindig veel creatieve en aanpasbare ontwerpen mogelijk zijn. De zachte, rustgevende gloed van glasvezellampen creëert een rustige sfeer in de sauna en bevordert ontspanning. Bovendien kunnen met de veelzijdigheid van glasvezelverlichting hemelse plafonds of andere meeslepende ontwerpen worden gemaakt, die een vleugje weelde toevoegen aan uw infrarood sauna ervaring.

Volledig-spectrum verlichting

Volledig-spectrum bootst de natuurlijke zonnestralen na en omvat een breed scala aan zichtbare en niet-zichtbare golflengten. Door full-spectrum verlichting in uw aangepaste infrarood sauna te integreren, kunt u het gevoel van buiten zijn versterken en een diep gevoel van welzijn en rust bevorderen. Dit type verlichting is vooral aantrekkelijk voor mensen die een spa-achtige sfeer willen creëren in het comfort van hun eigen huis.

Zoutlampen Verlichting van een op maat gemaakte infrarood sauna

Himalayazout lampen, bekend om hun vermeende gezondheidsvoordelen, kunnen ook dienen als unieke verlichtingskeuze in aangepaste infrarood sauna’s. De warme, amberkleurige gloed die deze lampen uitstralen creëert niet alleen een zachte en rustgevende sfeer, maar kan ook bijdragen aan de luchtzuivering. Hoewel ze niet de primaire lichtbron zijn, kunnen strategisch geplaatste zoutlampen andere verlichtingsopties aanvullen, wat resulteert in een multidimensionale en visueel boeiende sauna beleving.

Remote-gestuurde verlichtingssystemen

Om het gemak te vergroten en uw sauna-ervaring te personaliseren, kunt u overwegen om op afstand bedienbare verlichtingssystemen te integreren. Met deze systemen kunt u moeiteloos de helderheid, kleur en zelfs verlichtingspatronen aanpassen, allemaal vanuit het comfort van uw sauna. Deze moderne en gebruiksvriendelijke benadering van saunaverlichting biedt een probleemloze manier om de perfecte sfeer te creëren, aangepast aan uw individuele voorkeuren en stemming.

Lage-EMF verlichtingsopties

Voor een gezonde en veilige omgeving in een infrarood sauna is het cruciaal om prioriteit te geven aan verlichtingsopties met een lage elektromagnetische frequentie (EMF). Door armaturen en lampen te kiezen die speciaal zijn ontworpen om minimale EMF-niveaus uit te stralen, kunnen we ervoor zorgen dat de therapeutische voordelen van de infrarood sauna onaangetast blijven. Deze overweging sluit perfect aan bij ons doel om een wellness-gerichte ruimte te creëren die zowel de lichamelijke als geestelijke gezondheid bevordert.

Het aanpassen van de verlichting in uw infrarood sauna biedt eindeloze mogelijkheden om een persoonlijke en therapeutische omgeving te creëren. Of u nu kiest voor LED chromo therapielampen, glasvezelverlichting, volspectrum lampen, zoutlamp verlichting, op afstand bedienbare systemen of low-EMF opties, elke keuze verbetert de algehele ervaring. Door deze verlichtingselementen zorgvuldig te kiezen en te combineren, kunt u uw aangepaste infrarood sauna omtoveren tot een heiligdom voor ontspanning, verjonging en holistisch welzijn.


Op maat gemaakte infrarood sauna | Prijzen Aanvraag in 7 Sec:

Stap 1 van 2

Hoeveel kost een op maat gemaakte infrarood sauna