Kan een infrarood sauna voor binnen worden geïnstalleerd ?

Kan een infrarood sauna voor binnen worden geïnstalleerd ?

Ja, infrarood sauna’s kunnen zeker voor binnen worden geïnstalleerd. Er zijn echter verschillende factoren waarmee je rekening moet houden als je zo’n installatie plant.

 • Overwegingen met betrekking tot de vloer: Sauna’s voor binnen kunnen op bijna alle soorten vloeren worden geïnstalleerd, met uitzondering van vloerbedekking. De reden hiervoor is dat de hitte en het vocht van de sauna het tapijt na verloop van tijd kunnen beschadigen. Andere vloerbedekkingen zoals tegels, steen, beton, laminaat of hout zijn geschikter en veiliger voor sauna-installaties.
 • Benodigde ruimte: Het is essentieel om ervoor te zorgen dat je voldoende ruimte hebt voor het installeren van een infrarood sauna. De ruimte moet vlak en ruim genoeg zijn voor de grootte van de sauna. Daarnaast is extra ruimte nodig om gemakkelijk rond de sauna te kunnen bewegen.
 • Ventilatiebehoeften: Voldoende ventilatie is een must bij het installeren van elk type sauna. De ruimte waar de sauna wordt geïnstalleerd moet goed geventileerd worden om de warmte en vochtigheid die de sauna genereert aan te kunnen.
 • Plaats van installatie: Hoewel u uw sauna voor binnen in bijna elk deel van uw huis kunt installeren, kunnen sommige locaties idealer zijn dan andere. Zo kan het handig zijn om uw sauna in de buurt van een badkamer te plaatsen, zodat u snel kunt douchen na een saunabeurt.
 • Saunamodellen: Er zijn verschillende modellen sauna’s die voor binnen geïnstalleerd kunnen worden. Eén zo’n model is de barrelsauna. Er zijn echter bepaalde factoren waar je rekening mee moet houden voordat je een barrel sauna voor binnen installeert.
 • Integratie in de infrastructuur: Binnensauna’s kunnen worden gebouwd als vrijstaande units of worden geïntegreerd in de infrastructuur van je huis. Dit is een belangrijke overweging bij het voorbereiden van de sauna installatie.
 • Installatie voor binnen vs. buiten: Hoewel alle sauna’s zowel binnen als buiten kunnen worden geïnstalleerd, hangt de keuze tussen de twee grotendeels af van persoonlijke voorkeur en de beschikbare ruimte.
 • Voorbereidingen voor thuis: Voordat u een sauna kunt installeren, moet uw huis misschien worden voorbereid. Denk hierbij aan aanpassingen aan het elektriciteitsnet of aan de vraag of de gekozen plek het gewicht van de sauna kan dragen.

Kan een infrarood sauna voor binnen worden geïnstalleerd

Hoe effectief zijn thuis infrarood sauna’s?

Thuis-infrarood sauna’s hebben veel aandacht gekregen vanwege hun beweerde gezondheidsvoordelen. Deze sauna’s maken gebruik van infrarood licht om warmte te produceren die direct door de huid wordt geabsorbeerd, waardoor de lichaamstemperatuur stijgt en je gaat transpireren. De effectiviteit van infrarood sauna’s thuis wordt vaak afgemeten aan de potentiële voordelen voor de gezondheid, met talloze onderzoeken die hun positieve invloed op verschillende aspecten van de menselijke gezondheid ondersteunen.

Gezondheidsvoordelen van infrarood sauna’s

Infrarood sauna’s zijn onderzocht op hun rol bij de behandeling van chronische gezondheidsproblemen. De resultaten geven aan dat deze sauna’s inderdaad heilzaam kunnen zijn. De belangrijkste reden hiervoor is dat infraroodwarmte het menselijk weefsel binnendringt in plaats van alleen het huidoppervlak te verwarmen. Deze diepere penetratie zou meer gezondheidsvoordelen kunnen bieden in vergelijking met traditionele sauna’s, wat leidt tot een gevoel van verjonging en verfrissing na elke saunasessie.

Implicaties voor cardiovasculaire gezondheid en longfunctie

Infrarood sauna’s kunnen ook specifieke voordelen hebben voor de gezondheid van hart en bloedvaten en de longfunctie. De warmte die door de sauna wordt opgewekt verwijdt de bloedvaten, wat leidt tot een betere doorbloeding van het hele lichaam. Deze verbeterde bloedsomloop kan mogelijk een betere gezondheid van hart en bloedvaten bevorderen. Bovendien kan de warme, vochtige lucht in een sauna helpen de longfunctie te verbeteren, waardoor mensen met ademhalingsproblemen gemakkelijker kunnen ademen.

Rol bij pijnverlichting en stressvermindering

Een ander opmerkelijk voordeel van infrarood sauna’s is hun rol bij pijnverlichting. De warmte van de sauna kan pijnlijke spieren en gewrichten verzachten en zo verlichting geven bij chronische pijnklachten. Daarnaast kan tijd doorbrengen in een sauna een ontspannende ervaring zijn, die helpt om stressniveaus te verlagen en het algehele welzijn te bevorderen.

Mogelijke voordelen voor de huid

Infrarood sauna’s bieden ook potentiële voordelen voor de huid. De warmte van de sauna opent de poriën, waardoor het lichaam onzuiverheden en gifstoffen kan afvoeren. Na verloop van tijd kan dit proces leiden tot een helderdere, gezondere huid.

Calorieverbranding en stofwisseling stimuleren

Sommige voorstanders van infrarood sauna’s suggereren dat deze sauna’s je stofwisseling kunnen stimuleren en zelfs kunnen helpen calorieën te verbranden. Hoewel het cruciaal is om te onthouden dat een saunasessie geen vervanging is voor regelmatige lichaamsbeweging en een uitgebalanceerd dieet, zou het wel kunnen bijdragen aan een algehele gezonde levensstijl.

Hoewel er meer onderzoek nodig is om de potentiële voordelen en effectiviteit van infrarood sauna’s thuis volledig te begrijpen, suggereert het huidige bewijs dat ze verschillende gezondheidsvoordelen kunnen bieden. Zoals altijd is het belangrijk om sauna’s op een verantwoorde manier te gebruiken en een arts te raadplegen als je je zorgen maakt over je gezondheid.


Hoe kies je de beste infrarood sauna?

Het kiezen van de perfecte infrarood sauna vereist een zorgvuldige afweging van verschillende factoren. Van veiligheidskenmerken tot budgetoverwegingen, deze aspecten spelen een cruciale rol bij het veiligstellen van een waardevolle investering voor uw gezondheid en welzijn.

 • Lage EMF-niveaus: Veiligheid staat voorop bij het kiezen van een infrarood sauna. Kies bij voorkeur modellen met een laag EMF-niveau (elektromagnetisch veld). Hoge EMF-niveaus kunnen gezondheidsrisico’s met zich meebrengen, dus kies een sauna met lage emissiewaarden voor een veiligere ervaring.
 • Budgettaire beperkingen: Budget is een andere belangrijke factor. De prijsklasse voor infrarood sauna’s is breed door verschillen in grootte, materialen en extra functies. Het is essentieel om vooraf je budget te bepalen en een sauna te vinden die de beste functies biedt binnen je prijsklasse.
 • Grootte en ruimte: Je moet ook rekening houden met de grootte van de sauna en de beschikbare ruimte in je huis. Als u weinig ruimte hebt, kan een kleinere of draagbare infrarood sauna geschikt zijn. Omgekeerd, als u veel ruimte hebt, geeft u misschien de voorkeur aan een grotere, meer permanente structuur.
 • Emissiviteit van kachels: Infrarood sauna’s met verwarmers met een hoge emissiviteit zijn wenselijk. Deze verwarmers produceren infrarode lichtgolven die je lichaam gemakkelijk kan absorberen, waardoor de voordelen van de warmtetherapie worden gemaximaliseerd.
 • Full-spectrum lichtpanelen: Als het binnen je budget past, overweeg dan sauna’s met full-spectrum lichtpanelen. Deze panelen zenden een breed scala aan infrarode golflengtes uit, wat een uitgebreidere saunabeleving biedt.
 • Veiligheidsvoorzieningen: Geef veiligheid altijd prioriteit bij het kiezen van een infrarood sauna. Zoek naar modellen met veiligheidsfuncties zoals temperatuursensoren om oververhitting te voorkomen en timers om het apparaat automatisch uit te schakelen na een vooraf bepaalde periode.
 • Kwaliteit van de materialen: De materiaalkwaliteit van de sauna speelt een cruciale rol in de levensduur en veiligheid. Kies voor een sauna van hoogwaardige, niet-giftige materialen om duurzaamheid en een veilige sauna-ervaring te garanderen.
 • Persoonlijke eisen: Houd tot slot rekening met uw persoonlijke behoeften en voorkeuren. Of u nu op zoek bent naar een bepaald ontwerp, een bepaalde esthetiek of specifieke gezondheidsvoordelen van een infrarood sauna, zorg ervoor dat het gekozen model past bij uw levensstijl en wellness doelen.

Kortom, bij het kiezen van de beste infrarood sauna moet u rekening houden met verschillende factoren. Door deze punten in gedachten te houden, kunt u ervoor zorgen dat u een sauna kiest die veilig en effectief is en die is afgestemd op uw individuele behoeften.


Wat is de ideale tijd voor infrarood sauna thuis?

Bij regelmatig gebruik begint u te begrijpen hoe uw lichaam reageert op de infrarood sauna. Sommige gebruikers zullen merken dat ze langere sessies comfortabel aankunnen, terwijl anderen de voorkeur geven aan kortere, frequentere sessies. Luisteren naar uw lichaam is cruciaal bij het bepalen van de ideale tijd voor uw infrarood sauna sessies thuis.

Frequentie van de sessies

De frequentie van uw sessies kan ook een rol spelen bij het bepalen van de ideale sessielengte. Als u de sauna meerdere keren per week gebruikt, kunnen uw sessies korter zijn in vergelijking met iemand die de sauna minder vaak gebruikt. Sommige mensen gebruiken hun infrarood sauna drie tot vier keer per week, terwijl anderen hem minder vaak gebruiken.

Rekening houden met het tijdstip

Het tijdstip van de dag kan ook van invloed zijn op uw infrarood sauna sessie. Sommige onderzoeken suggereren dat het gebruik van een sauna in de ochtend de mentale scherpte gedurende de dag kan verbeteren. Veel mensen vinden echter dat het gebruik van een infrarood sauna ’s avonds helpt om te ontspannen en beter te slapen. Het is het beste om te experimenteren en uit te zoeken wat het beste werkt voor uw schema en levensstijl.

Voordelen van regelmatig gebruik

Regelmatig gebruik van een infrarood sauna heeft verschillende voordelen voor de gezondheid. Deze omvatten een verbeterde bloedsomloop, ontgifting en mogelijk zelfs calorieverbranding. Maar zoals bij elke wellnesspraktijk is het belangrijk om het evenwichtig te benaderen en niet te overdrijven. Blijf altijd goed gehydrateerd en stop de sessie als je je onwel begint te voelen.

De ideale tijd voor een sessie infrarood sauna thuis verschilt van persoon tot persoon. Begin met kortere sessies, verhoog de duur geleidelijk naarmate uw lichaam zich aanpast en overweeg het tijdstip van de dag dat het beste bij u past. Luister vooral naar uw lichaam en pas het zo nodig aan om ervoor te zorgen dat uw infrarood sauna ervaring zowel heilzaam als aangenaam is.


Infraroodcabine | Prijzen aanvraag in 7 Sec:

Stap 1 van 2

Kan een infrarood sauna voor binnen worden geïnstalleerd