Kan een barrel sauna in de tuin ?

Barrel sauna in de tuin kopen

Een barrel sauna is ideal voor in de tuin.

De voordelen van een barrel sauna inde tuin:

 • Veelzijdigheid en compactheid: Barrel sauna’s staan bekend om hun compacte en veelzijdige ontwerp. Door hun unieke vorm passen ze in kleinere ruimtes, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in tuinen of achtertuinen van elk formaat. Ze bieden de luxe van een sauna beleving zonder dat ze veel ruimte in beslag nemen.
 • Eenvoudige installatie: Een van de grootste voordelen van barrel sauna’s is dat ze relatief eenvoudig te installeren zijn. Ze worden geleverd als zelfstandige units die overal gemonteerd kunnen worden, los van een primaire woning. Dit maakt ze een perfecte toevoeging aan een tuin waar je misschien geen uitgebreide bouwwerkzaamheden wilt uitvoeren.
 • Efficiënte warmteverdeling: De unieke ton vorm van deze sauna’s draagt bij aan een efficiënte warmteverdeling. Het gebogen ontwerp helpt de warmte en stoom gelijkmatig te verdelen, waardoor een consistente saunabeleving door het hele apparaat ontstaat. Dit zorgt ervoor dat elke gebruiker hetzelfde warmteniveau krijgt, waar hij ook zit.
 • Houtgestookte kachel in de barrel sauna: Bepaalde types barrelsauna’s zijn uitgerust met houtgestookte kachels, die worden aanbevolen voor gebruik buitenshuis. Deze kachels kunnen aanzienlijke warmte produceren, waardoor ze geschikt zijn voor grotere barrel sauna’s in de tuin.
 • Esthetische aantrekkingskracht: Naast de praktische voordelen kan een barrelsauna ook de esthetiek van je tuin verbeteren. De houten structuur past goed in de natuurlijke omgeving en voegt een vleugje elegantie en uniciteit toe aan je buitenruimte.
 • Voordelen voor de gezondheid: Thuis een sauna hebben, vooral in een ontspannende tuinomgeving, kan tal van gezondheidsvoordelen opleveren. Regelmatig saunagebruik wordt in verband gebracht met een betere cardiovasculaire gezondheid, minder stress en een beter algeheel welzijn.

Kortom, een barrelsauna kan een geweldige aanvulling zijn op je tuin. Het biedt een unieke, plezierige ervaring terwijl het ook verschillende gezondheidsvoordelen biedt. Het is echter belangrijk om voor de installatie rekening te houden met de grootte van je tuin en de specifieke vereisten van de sauna.

Kan een barrel sauna in de tuin

Hoe groot moet de tuin zijn voor een barrel sauna ?

Het installeren van een barrelsauna in uw tuin kan een fantastische aanvulling zijn en een plek voor ontspanning en wellness voor de deur bieden. Een goed begrip van de benodigde ruimte is echter essentieel voor een soepel installatieproces en voldoende gebruiksruimte.

Grootte van de tuin voor een barrel sauna

De grootte van uw tuin moet niet alleen geschikt zijn voor de sauna zelf, maar ook voor de ruimte eromheen voor beweging en veiligheid. De afmetingen van de sauna variëren afhankelijk van het aantal mensen dat erin kan zitten.

Voorbereiding van de locatie

Voordat u een barrel sauna installeert, moet u de locatie goed voorbereiden. Dit houdt in dat er een vlakke ondergrond voor de sauna moet worden gemaakt en dat er voldoende vrije ruimte rond de sauna moet zijn voor ventilatie en veiligheid.

Positionering van een barrel sauna in de tuin

De plaatsing van uw barrel sauna in uw tuin is ook cruciaal. Plaats hem niet te dicht bij muren of hekken en er moet genoeg ruimte zijn zodat de sauna deur volledig open kan zonder belemmering. Je moet ook rekening houden met de locatie van ramen of ventilatieopeningen in de sauna wanneer je de positie bepaalt.

Extra benodigde ruimte

Naast de sauna zelf hebt u extra ruimte nodig voor het pad dat naar de sauna leidt en een plek om af te koelen en te ontspannen na de sauna. Denk ook aan ruimte voor eventuele accessoires die u wilt toevoegen, zoals een buitendouche of een zithoek.

Kortom, de grootte van uw tuin die nodig is voor een barrelsauna hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte van de sauna, de voorbereiding van het terrein en de plaatsing. Als u ervoor zorgt dat u voldoende ruimte hebt, zult u meer plezier beleven aan uw sauna en er veiliger uitzien.


Locatie voor een barrel sauna in de tuin

 • De juiste plek kiezen: De eerste stap bij het installeren van een tuinsauna is het kiezen van de ideale locatie. Kies voor een vlakke en stabiele plek met een goede afwatering. Dit voorkomt ophoping van water rond de sauna, wat na verloop van tijd de structuur zou kunnen beschadigen.
 • Nabijheid van waterbronnen: Als u uw sauna in de buurt van waterbronnen zoals vijvers of meren kunt plaatsen, kan dat de ervaring verbeteren. Zo kunt u snel afkoelen na een hete saunasessie, vooral in de zomermaanden. Zorg er wel voor dat de sauna beschut is tegen wind om de temperatuur binnen optimaal te houden.
 • Toegankelijkheid en privacy: Toegankelijkheid is een andere cruciale factor om rekening mee te houden. De sauna moet gemakkelijk bereikbaar zijn vanuit je huis voor het gemak. Als privacy belangrijk voor je is, overweeg dan om je sauna in een afgelegen hoek van je tuin te plaatsen of achter een schutting of heg.
 • Ventilatie: Een goede luchtcirculatie rond de sauna is essentieel. Plaats uw sauna niet in een gesloten of krappe ruimte, omdat dit kan leiden tot slechte ventilatie, wat de kwaliteit van uw saunasessies kan beïnvloeden. Een open ruimte zorgt er ook voor dat stoom kan ontsnappen, waardoor er minder kans is op schade aan nabijgelegen structuren of planten.
 • Grootte en ruimte: Als u naar de ruimte kijkt, ga dan voor de grootste sauna die comfortabel in de beschikbare ruimte past. Zelfs een kleine tuin kan een sauna herbergen als u het goed plant. Vergeet niet voldoende ruimte rond de sauna vrij te laten voor eenvoudig onderhoud en reparaties.
 • Bescherming tegen de elementen: In het ideale geval wordt uw sauna geplaatst op terrassen of vlonders die gedeeltelijk overdekt zijn. Dit biedt enige bescherming tegen de elementen, wat de levensduur van uw sauna verlengt.
 • Integratie met bestaande structuren: Overweeg tot slot hoe de sauna zal integreren met uw bestaande tuinstructuren. Een hoek kan bijvoorbeeld een ideale locatie zijn voor een barrelsauna. Het heeft geen grote invloed op uw bestaande tuinindeling en kan een esthetische uitstraling geven aan uw achtertuin.

Barrel sauna | Prijzen aanvraag in 7 sec:

Stap 1 van 2

Kan een barrel sauna in de tuin