Is het moeilijk om een infrarood sauna in elkaar te zetten ?

Is het moeilijk om een infrarood sauna in elkaar te zetten?

Het monteren van een infrarood sauna wordt over het algemeen niet als moeilijk beschouwd, vooral niet als u de stapsgewijze instructies van de fabrikant tot uw beschikking hebt. Er zijn echter enkele factoren die het montagegemak kunnen beïnvloeden en het is de moeite waard om daar rekening mee te houden om het proces soepel te laten verlopen.

 • Eerste voorbereiding: Voordat u begint met het montageproces, is het belangrijk om uw huis of de ruimte waar de sauna wordt geïnstalleerd voor te bereiden. Dit houdt onder meer in dat u ervoor moet zorgen dat er genoeg ruimte is voor de sauna en dat de vloer vlak is.
 • Montagetijd: Gemiddeld kost het twee personen ongeveer een uur tot anderhalf uur om een infrarood sauna in elkaar te zetten. Als je alleen monteert, kan het iets langer duren.
 • Benodigd gereedschap: Meestal heb je geen speciaal gereedschap nodig om een infrarood sauna in elkaar te zetten. Meestal zit alles wat je nodig hebt in het pakket. Het kan echter handig zijn om een basisgereedschapskist bij de hand te hebben.
 • Assistentie: Hoewel het mogelijk is om de sauna alleen in elkaar te zetten, kan een tweede persoon het proces veel soepeler en sneller laten verlopen.
 • Veiligheidsmaatregelen: Omdat u tijdens de montage met elektriciteit werkt, is het cruciaal om kalm te blijven en de veiligheidsrichtlijnen te volgen om ongelukken te voorkomen.
 • Uitlijnen: Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle onderdelen van de sauna correct zijn uitgelijnd tijdens de montage voor een veilig gebruik. Een verkeerde uitlijning kan leiden tot instabiliteit of een slechte werking van de sauna.
 • Verplaatsen of demonteren: Als u uw infrarood sauna ooit moet verplaatsen of demonteren, hangt de moeilijkheidsgraad grotendeels af van het specifieke model. Sommige sauna’s zijn gemakkelijker te demonteren en weer in elkaar te zetten dan andere.
 • Instructies van de fabrikant: Volg altijd nauwgezet de instructies van de fabrikant bij het in elkaar zetten van uw infrarood sauna. Deze handleidingen zijn bedoeld om het proces zo eenvoudig en veilig mogelijk te maken.

Kortom, hoewel het proces in het begin ontmoedigend kan lijken, vinden de meeste mensen met een goede voorbereiding en door de meegeleverde instructies te volgen, dat het in elkaar zetten van een infrarood sauna een beheersbare taak is.

Is het moeilijk om een infrarood sauna in elkaar te zetten

Wat zijn de installatievereisten voor een infrarood sauna thuis?

Infrarood sauna’s worden steeds populairder vanwege de voordelen voor de gezondheid en het gemak. Om er thuis een te installeren, moet u echter zorgvuldig plannen en rekening houden met bepaalde vereisten. Dit zijn vooral de elektrische vereisten, de beschikbare ruimte, ventilatie en veiligheidsmaatregelen.

Elektrische vereisten

Voor kleinere infrarood sauna’s ontworpen voor 1 of 2 personen is een standaard stopcontact meestal voldoende. Deze apparaten hebben meestal een 110V tot 120V voeding nodig met een stroomsterkte van 15 Ampère. Grotere modellen daarentegen, waaronder die voor 3 tot 4 personen of hoekopstellingen, kunnen een 240 volt aansluiting nodig hebben. Daarom is het van cruciaal belang om de specifieke elektrische behoeften van je gekozen model te kennen voor de installatie.

De juiste locatie kiezen

De locatie van de sauna in uw huis is een andere belangrijke factor om te overwegen. De gekozen ruimte moet groot genoeg zijn voor de saunacabine en comfortabel gebruik mogelijk maken. Bovendien moet er gemakkelijk toegang zijn tot de benodigde stopcontacten. Bij voorkeur moet de gekozen locatie ook enige mate van privacy en rust bieden om de sauna-ervaring te verbeteren.

Installatieproces

Zodra u de elektrische vereisten hebt bepaald en een geschikte locatie hebt gekozen, is de volgende stap de eigenlijke installatie van de sauna. Dit omvat meestal het plaatsen van de basis op de vloer van de gekozen locatie, het plaatsen van de achterwand op de basis en het monteren van de overige onderdelen volgens de instructies van de fabrikant. Het kan handig zijn om u tijdens dit proces door iemand te laten assisteren om een soepele en correcte montage te garanderen.

Ventilatie

Een goede ventilatie is cruciaal bij het installeren van een infrarood sauna thuis. Hoewel infrarood sauna’s geen stoom produceren zoals traditionele sauna’s, kunnen ze de ruimte toch aanzienlijk opwarmen. Daarom moet de gekozen locatie idealiter een goede natuurlijke of mechanische ventilatie hebben om een comfortabele omgeving te behouden.

Veiligheidsmaatregelen

Veiligheid moet altijd een prioriteit zijn bij het installeren van een infrarood sauna. Dit betekent ook dat alle elektrische aansluitingen correct en veilig moeten worden uitgevoerd. Als het door u gekozen saunamodel een hogere spanning of stroom vereist dan een standaard huishoudelijk stopcontact levert, is het sterk aan te raden een professionele elektricien in te huren voor de elektrische installatie.

Conclusie

Kortom, het installeren van een infrarood sauna thuis vereist zorgvuldige planning en aandacht voor verschillende factoren. Deze omvatten het begrijpen van de specifieke elektrische vereisten, het kiezen van een geschikte locatie, zorgen voor een goede ventilatie en prioriteit geven aan veiligheid. Door aandacht te besteden aan deze aspecten kunt u genieten van een veilige, efficiënte en ontspannende sauna-ervaring in het comfort van uw eigen huis.


Heeft u professionele hulp nodig bij het monteren van een infrarood sauna?

Infrarood sauna monteren kan een ingewikkeld proces zijn en hoewel het mogelijk is om het zelf te doen, wordt professionele hulp vaak aanbevolen. Dit is waarom:

 • Veiligheidsoverwegingen: Professionals zijn opgeleid om veilig om te gaan met de elektrische componenten van een infrarood sauna. Dit is cruciaal om mogelijke gevaren te vermijden die kunnen ontstaan tijdens de montage.
 • Tijdsefficiëntie: Het inhuren van een professional kan je tijd besparen. Ze hebben de nodige ervaring en expertise om sauna’s snel en efficiënt te monteren, waardoor iemand zonder ervaring minder tijd nodig heeft.
 • Juiste installatie: Een professional zorgt ervoor dat de sauna correct wordt geïnstalleerd. Dit omvat de juiste plaatsing van de sauna, de juiste montage van onderdelen en efficiënte bedrading.
 • Voorkomen van schade: Sauna’s worden geleverd met verschillende onderdelen en componenten. Een professional weet hoe deze onderdelen in elkaar passen, waardoor het risico op beschadiging tijdens de montage minimaal is.
 • Behoud van garantie: Sommige saunafabrikanten eisen een professionele installatie om hun garantie geldig te houden. Door een professional in te huren, kunt u de garantie van uw sauna behouden.
 • Problemen oplossen: Als er problemen zijn tijdens het installatieproces, dan heeft een professional de ervaring om ze op te lossen, waardoor potentiële problemen in de toekomst worden voorkomen.
 • Deskundig advies: Professionals kunnen waardevol advies geven over de beste locatie voor uw sauna, hoe u hem moet onderhouden en hoe u hem veilig en effectief kunt gebruiken.
 • Gemoedsrust: Ten slotte kan de wetenschap dat uw sauna door een professional is gemonteerd u gemoedsrust geven. U kunt er zeker van zijn dat hij correct en veilig is geïnstalleerd, zodat u zonder zorgen kunt genieten van de voordelen van uw infrarood sauna.

Kortom, hoewel sommige mensen ervoor kiezen om hun infrarood sauna zelf te monteren, zijn er veel voordelen verbonden aan het inhuren van een professional. Het zorgt voor veiligheid, efficiëntie, correcte installatie en kan u tijd en mogelijk gedoe besparen.


Waar installeert u een infrarood sauna in uw huis?

Het installeren van een infrarood sauna in uw huis kan vele gezondheidsvoordelen bieden, maar het is essentieel om de juiste locatie te kiezen voor optimaal gebruik en comfort. Om te bepalen waar u uw infrarood sauna wilt plaatsen, moet u rekening houden met verschillende factoren, zoals beschikbare ruimte, elektrische vereisten en isolatie. Door enkele eenvoudige richtlijnen te volgen, kunt u de perfecte plek voor uw thuissauna creëren.

Kelder

De kelder is een populaire keuze voor het plaatsen van een infrarood sauna vanwege de privacy en het installatiegemak. Het biedt een klimaatgecontroleerde omgeving en heeft vaak voldoende ruimte voor de grootte van de sauna. Bovendien kunnen de betonnen muren en vloer van de kelder helpen bij de isolatie, waardoor een comfortabele saunabeleving ontstaat.

Garage

Als je een ruime garage hebt, kan deze ook dienen als ideale locatie voor je thuissauna. Net als de kelder biedt de garage privacy en isolatie-eigenschappen die bijdragen aan een efficiëntere sauna-ervaring. Het is wel belangrijk om te zorgen voor goede ventilatie en isolatie in de garage om een constante temperatuur te behouden.

Attic

Voor wie de beschikbare ruimte wil maximaliseren, kan de zolder ombouwen tot een speciale saunaruimte. Deze optie vereist misschien uitgebreidere renovaties om te zorgen voor voldoende ventilatie en isolatie. Maar je kunt wel genieten van de voordelen van een sauna zonder de bestaande woonruimtes op te offeren.

Badkamer

Het plaatsen van een infrarood sauna in de badkamer biedt gemak en gemakkelijke toegang tot water om te douchen voor of na een saunabeurt. Zorg ervoor dat de badkamer goed geventileerd is en voldoende groot om de sauna comfortabel te plaatsen. Het is cruciaal om een professional te raadplegen om er zeker van te zijn dat de elektrische vereisten van de sauna veilig in deze ruimte kunnen worden vervuld.

Een tweede verdieping

Als u uw sauna liever dichter bij uw woonruimtes heeft, kan de tweede verdieping een geschikte optie zijn. Het biedt gemakkelijke toegang en minimaliseert de afstand die u moet afleggen om van uw saunasessies te genieten. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de draagkracht van de vloer en met een vakman te overleggen om er zeker van te zijn dat de vloer het gewicht van de sauna kan dragen.

Kast

Voor mensen met beperkte ruimte kan een speciale kast worden omgetoverd tot een compacte ruimte voor infrarood sauna. Deze optie werkt het best voor eenpersoonssauna’s en vereist zorgvuldige overweging van ventilatie en isolatie om een comfortabele omgeving te behouden.

Overwegingen

Geef bij het bepalen van de locatie voor uw infrarood sauna altijd prioriteit aan veiligheid. Zorg ervoor dat de gekozen ruimte gemakkelijk toegang heeft tot een stroombron en niet wordt blootgesteld aan buitenelementen of water. Raadpleeg bovendien de plaatselijke bouwverordeningen of voorschriften die van toepassing kunnen zijn op de installatie van sauna’s in woonwijken.

Tot slot zijn er verschillende opties om een infrarood sauna in je huis te plaatsen. Of je nu kiest voor de kelder, garage, zolder, badkamer, tweede verdieping of zelfs een kast, houd rekening met de beschikbare ruimte, elektrische vereisten en isolatie. Het is essentieel om een comfortabele en veilige omgeving te creëren waarin je kunt genieten van de vele voordelen van regelmatig saunagebruik. Denk eraan dat het altijd aan te raden is om een professional te raadplegen voor een goede installatie en naleving van de plaatselijke voorschriften.


Infraroodcabine | Prijzen aanvraag in 7 Sec:

Stap 1 van 2

Is het moeilijk om een infrarood sauna in elkaar te zetten