Hoeveel ruimte heb je nodig voor een infrarood sauna ?

Hoeveel ruimte heb je nodig voor een infrarood sauna ?

Het bepalen van de hoeveelheid ruimte die nodig is voor een infrarood sauna kan nogal variëren. Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden, waaronder de grootte van de sauna, het aantal gebruikers, de plaats van installatie en extra ruimte voor comfort en gemak.

 • Grootte van de sauna: Infrarood sauna’s zijn er in verschillende maten. Sommige zijn ontworpen voor individueel gebruik en kunnen afmetingen hebben van 36″ x 36″. Grotere modellen die ontworpen zijn voor meerdere gebruikers kunnen tot 72″ x 72″ of meer meten. Welke maat je kiest hangt grotendeels af van de ruimte die je hebt.
 • Aantal gebruikers: Het aantal mensen dat de sauna regelmatig zal gebruiken is een andere belangrijke overweging. Een eenpersoonssauna kan voldoende zijn als u van plan bent hem alleen te gebruiken. Er zijn echter grotere modellen verkrijgbaar als u de ervaring wilt delen met familieleden of vrienden.
 • Locatie van installatie: Waar u de sauna in uw huis wilt installeren kan ook van invloed zijn op de benodigde ruimte. Als u de sauna in een kleine badkamer of kelder installeert, hebt u misschien een compact model nodig. Als je echter een ruime ruimte hebt, zoals een grote badkamer of een speciale wellnessruimte, kun je kiezen voor een grotere sauna.
 • Ruimte voor comfort: Naast de afmetingen van de sauna is het belangrijk om rekening te houden met extra ruimte voor comfort. U wilt genoeg ruimte om comfortabel te bewegen, zowel binnen als buiten de sauna. Dit kan betekenen dat u wat ruimte overlaat rond de saunacabine zelf.
 • Comfortfuncties: Sommige infrarood sauna’s hebben extra functies zoals ingebouwde banken of muzieksystemen. Hoewel deze uw saunabeleving kunnen verbeteren, kunnen ze ook extra ruimte in beslag nemen. Houd hier rekening mee bij het plannen van uw opstelling.
 • Ruimte voor ventilatie: Een goede ventilatie is cruciaal voor elke sauna. Dit betekent dat u rondom de sauna wat ruimte moet overlaten voor de luchtstroom. Een afgesloten ruimte kan onvoldoende ventilatie bieden, wat de prestaties van de sauna en uw algehele ervaring kan beïnvloeden.
 • Veiligheidsafstanden: Om veiligheidsredenen is het aan te raden om wat ruimte rond de sauna vrij te laten. Zo voorkomt u brandgevaar en zorgt u ervoor dat de sauna veilig werkt.
 • Toekomstige aanpassingen: Bedenk tot slot of u de sauna in de toekomst misschien wilt uitbreiden of aanpassen. Als dat zo is, kunt u door nu wat extra ruimte vrij te houden het gedoe van het opnieuw indelen of verplaatsen van de sauna later besparen.

Samenvattend kan de hoeveelheid ruimte die nodig is voor een infrarood sauna sterk variëren op basis van verschillende factoren. Door deze punten in overweging te nemen, kunt u ervoor zorgen dat u een sauna kiest die comfortabel in uw ruimte past en aan uw specifieke behoeften voldoet.


Hoeveel ruimte heb je nodig voor een infrarood sauna

Zijn infrarood sauna’s gemakkelijk te installeren?

Infrarood sauna’s worden steeds populairder vanwege de vele voordelen voor de gezondheid. Nu steeds meer mensen kiezen voor deze warmtetherapie in het comfort van hun eigen huis, rijst er vaak een vraag over het installatiegemak. Het antwoord is over het algemeen dat infrarood sauna’s verrassend eenvoudig te installeren zijn, waardoor ze een handige aanvulling zijn voor veel huizen.

De basisprincipes van het installeren van een infrarood sauna

Het installatieproces van een infrarood sauna bestaat voornamelijk uit montage, wat meestal eenvoudig is met de stapsgewijze instructies van de fabrikant. De eerste stap is meestal het kiezen van een geschikte locatie in uw huis. Dit kan van een badkamer tot een garage zijn, zolang er maar toegang is tot een 240 volt aansluiting. Zodra een locatie is gekozen, wordt de basis van de sauna op de vloer van de gekozen plek geplaatst.

Het montageproces

De volgende stap is het plaatsen van het achterpaneel op de basis, waarvoor mogelijk iemand anders nodig is om het vast te houden. Daarna worden de zijpanelen aan het achterpaneel bevestigd en vervolgens wordt het voorpaneel aan de zijpanelen vastgemaakt. Het dak wordt meestal als laatste geïnstalleerd. Elk van deze stappen moet duidelijk worden uitgelegd in de meegeleverde instructies, zodat het montageproces soepel verloopt.

Elektrische vereisten

Ondanks de eenvoud van de montage, is een cruciale factor om rekening mee te houden bij het installeren van een infrarood sauna de elektrische vereisten. Voor gebruik moet u toegang hebben tot een 240 volt aansluiting. De meeste kant-en-klare infrarood sauna’s kunnen echter gewoon op een standaard stopcontact worden aangesloten. Het is de moeite waard om te weten dat alle aanpassingen of uitbreidingen aan de elektrische circuits in je huis om veiligheidsredenen door een gekwalificeerde elektricien moeten worden uitgevoerd.

Voordelen van eenvoudige installatie

Het relatieve gemak van installatie is een van de belangrijkste voordelen van infrarood sauna’s. Ze warmen snel op, hebben geen sanitair nodig en zijn eenvoudig te bedienen. Deze eenvoud betekent dat je kunt genieten van de voordelen van saunatherapie in de privacy van je huis zonder al te veel gedoe of kosten bij de installatie. Bovendien kunt u de sauna demonteren en weer monteren, zodat u hem naar behoefte kunt verplaatsen.

Overwegingen vóór installatie

Ondanks het eenvoudige installatieproces, moet u toch met een aantal zaken rekening houden. De gekozen locatie moet voldoende ruimte bieden voor de sauna en een goede luchtstroom mogelijk maken. Bovendien, hoewel de sauna’s ontworpen zijn voor hoge temperaturen, moeten ze uit de buurt van waterbronnen worden gehouden om elk risico op elektrische gevaren te voorkomen.

Infrarood sauna’s zijn over het algemeen eenvoudig te installeren en vereisen minimale technische vaardigheden. Het proces bestaat meestal uit het volgen van de instructies van de fabrikant om de sauna te monteren en ervoor te zorgen dat de gekozen locatie voldoet aan de noodzakelijke elektrische en ruimtelijke eisen. Dit installatiegemak, in combinatie met de vele gezondheidsvoordelen, maakt infrarood sauna’s een aantrekkelijke aanvulling voor veel huizen.


Wat is de kleinste maat infraroodcabine?

Infrarood sauna’s zijn een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar de voordelen van saunatherapie in het comfort van hun eigen huis. Ze zijn er in verschillende maten om te voldoen aan verschillende individuele behoeften en ruimtelijke beperkingen. De kleinste infrarood sauna’s op de markt passen bijna overal in uw huis, appartement of appartement en werken op een standaard 120V 15 ampère stopcontact.

 • Compacte afmetingen: De kleinste infrarood sauna’s meten meestal ongeveer 32,5 inch in breedte, 35 inch in diepte en 67 inch in hoogte. Deze afmetingen maken ze ideaal voor kleine ruimtes.
 • Afmetingen interieur: Het interieur van deze compacte infrarood sauna’s is iets kleiner en meet meestal ongeveer 29 inch in de breedte, 32 inch in de diepte en 62,5 inch in de hoogte. Dit formaat is comfortabel voor gebruik door één persoon.
 • Stroomverbruik: Ondanks hun compacte formaat hebben deze kleine infrarood sauna’s meestal ongeveer 1.200 tot 1.390 watt vermogen nodig. Dit is belangrijk om te overwegen als je plant waar je je sauna wilt installeren.
 • Materiaal: Meestal worden deze compacte sauna’s gemaakt van Canadese Hemlock of andere vergelijkbare houtsoorten. Dit materiaal wordt gekozen vanwege zijn duurzaamheid en uitstekende warmtebehoudende eigenschappen.
 • Kenmerken: Zelfs de kleinste infrarood sauna’s hebben vaak functies zoals LED leeslampjes, LCD displays voor temperatuurregeling en Bluetooth connectiviteit voor entertainment tijdens je saunasessies.
 • Therapeutische voordelen: Ondanks hun kleine formaat bieden deze sauna’s dezelfde therapeutische voordelen als grotere modellen, waaronder ontgifting, verbeterde bloedsomloop, verlichting van spierpijn en stressvermindering.
 • Ruimtegebruik: Deze compacte sauna’s nemen slechts ongeveer 9 vierkante meter in beslag, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor kleine appartementen, appartementen of huizen met beperkte ruimte.
 • Veelzijdigheid: Door hun kleine formaat kunnen deze infrarood sauna’s op verschillende plaatsen in huis worden geïnstalleerd, waaronder slaapkamers, badkamers of zelfs inloopkasten. Dit maakt ze een veelzijdige toevoeging aan je wellness routine.

Kortom, de kleinste infrarood sauna’s zijn ontworpen met het oog op compactheid en efficiëntie, en bieden alle voordelen van grotere sauna’s terwijl ze een minimale ruimte innemen. Het is echter van cruciaal belang om factoren als stroomvereisten, materiaal, functies en exacte afmetingen in overweging te nemen voordat u een aankoop doet.


Zijn er verschillende maten infraroodcabines?

Infraroodcabines, ook wel infrarood sauna’s genoemd, hebben in de loop der jaren aan populariteit gewonnen vanwege hun vele gezondheidsvoordelen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten om tegemoet te komen aan verschillende behoeften en ruimtelijke beperkingen. Dit artikel wil licht werpen op de verschillende maten van infraroodcabines en potentiële gebruikers helpen begrijpen welke maat het beste bij hun behoeften past.

Inleiding tot de afmetingen van infraroodcabines

Infraroodcabines zijn er in verschillende maten om tegemoet te komen aan verschillende behoeften van gebruikers. Van kleine persoonlijke cabines die geschikt zijn voor één persoon tot grotere cabines die comfortabel meerdere personen kunnen herbergen, de grootte van een infraroodcabine hangt af van het beoogde gebruik en de beschikbare ruimte voor de installatie. De afmetingen van deze cabines kunnen sterk uiteenlopen en bieden opties voor zowel mensen met beperkte ruimte als mensen met veel ruimte over.

Kleine infraroodcabines

Kleine infraroodcabines zijn meestal bedoeld voor individuele gebruikers. Ze zijn compact en ruimtebesparend, waardoor ze ideaal zijn voor huizen met beperkte ruimte of voor mensen die de voorkeur geven aan een meer persoonlijke sauna-ervaring. Deze cabines hebben meestal afmetingen van ongeveer 44″ x 64″ x 76 3/8″, waardoor ze net groot genoeg zijn voor een comfortabele solosessie.

Middelgrote infraroodcabines

Middelgrote infraroodcabines zijn ontworpen voor twee tot drie personen. Deze cabines zijn meestal ongeveer 69″L x 53″B x 75″H groot en bieden voldoende ruimte voor een gedeelde saunabeleving zonder krap gevoel. Ze vormen een balans tussen ruimtebesparing en capaciteit, waardoor ze een populaire keuze zijn voor veel gebruikers.

Grote infraroodcabines

Grote infraroodcabines zijn ontworpen voor vier tot vijf personen. Deze cabines hebben over het algemeen afmetingen rond 51,5″ b x 51,5″ d x 82,5″ h. Ze bieden een royale hoeveelheid ruimte en zijn ideaal voor gezinnen of individuen die vaak gasten ontvangen. Deze grotere modellen vereisen aanzienlijk meer ruimte voor installatie, maar bieden een meer gemeenschappelijke saunabeleving.

De juiste maat infraroodcabine kiezen

Bij het kiezen van de juiste maat infraroodcabine moet je rekening houden met verschillende factoren. Deze omvatten de beschikbare ruimte voor installatie, het aantal mensen dat de cabine regelmatig zal gebruiken en persoonlijke voorkeuren met betrekking tot de saunabeleving. Het is essentieel om de beoogde installatieruimte nauwkeurig op te meten en te bedenken hoe de grootte van de cabine de indeling en functionaliteit van de ruimte zal beïnvloeden.

Kortom, de verschillende maten infraroodcabines komen tegemoet aan een breed scala aan behoeften en voorkeuren. Of je nu op zoek bent naar een kleine persoonlijke unit of een grote cabine voor gemeenschappelijke ontspanning, er is een infraroodcabine die perfect past bij jouw behoeften.


Infraroodcabine | Prijzen Aanvraag in 7 Sec:

Stap 1 van 2

Hoeveel ruimte heb je nodig voor een infrarood sauna