Hoe werkt een infrarood sauna met directe warmte ?

Werking van een infrarood sauna met directe warmte 

Infrarood sauna’s gebruiken een unieke benadering van warmtetherapie, die aanzienlijk verschilt van traditionele sauna’s. In plaats van de lucht in een ruimte te verwarmen, is het doel van infrarood sauna’s om het lichaam direct te verwarmen, waardoor het weefsel dieper doordringt.

 • Infrarood licht: Infrarood sauna’s maken gebruik van nabij, midden en ver infrarood lichtgolven. Deze lichtgolven genereren stralingswarmte die door het huidoppervlak wordt geabsorbeerd, waardoor een verwarmend gevoel ontstaat zonder de omringende luchttemperatuur te verhogen. Deze directe toepassing van warmte onderscheidt infrarood sauna’s van hun traditionele tegenhangers.
 • Absorptie van stralingswarmte: Als het lichaam het infrarode licht absorbeert dat als stralingswarmte wordt ervaren, begint het van nature te zweten in een poging af te koelen. Dit proces bevordert verschillende gezondheidsvoordelen, vergelijkbaar met die van lichaamsbeweging.
 • Diepe Weefselpenetratie: De directe warmte van infrarood sauna’s dringt dieper door in de weefsels dan traditionele sauna’s. De warmte van infrarood sauna’s dringt dieper door in de weefsels. Deze diepe penetratie kan een robuustere metabolische respons stimuleren, waaronder een verbeterde bloedsomloop en versnelde ontgiftingsprocessen.
 • Lagere temperatuur: Een ander voordeel van infrarood sauna’s is dat ze op lagere temperaturen kunnen werken dan traditionele sauna’s. Omdat ze het lichaam direct verwarmen in plaats van de lucht, kunnen gebruikers een bevredigende saunasessie ervaren bij een comfortabelere temperatuur.
 • Warmteopwekking: In tegenstelling tot traditionele sauna’s, die vertrouwen op een warmtebron om de lucht op te warmen en indirect je huidtemperatuur te beïnvloeden, richten infrarood sauna’s zich op het direct verwarmen van het lichaam. De infraroodstralers zenden infrarood licht uit, dat door de huid wordt geabsorbeerd, waardoor het lichaam het afkoelingsproces start door te zweten.
 • Voordelen voor de gezondheid: Hoewel we ons hier voornamelijk richten op het begrijpen hoe infrarood sauna’s werken, is het de moeite waard om op te merken dat de directe verwarmingsmethode van deze sauna’s verschillende potentiële gezondheidsvoordelen kan bieden. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot, een betere bloedsomloop, ontgifting, ontspanning en verlichting van pijn.

Kortom, infrarood sauna’s werken door gebruik te maken van infrarood licht om het lichaam direct te verwarmen, wat resulteert in een diepe, doordringende warmte die verschillende gezondheidsvoordelen bevordert. Deze directe warmtemethode verschilt van traditionele sauna’s, die de lucht in de ruimte verwarmen om het lichaam indirect te verwarmen.

Hoe werkt een infrarood sauna met directe warmte

Zijn er bijwerkingen van infrarood sauna’s met directe warmte ?

Infrarood sauna’s hebben aan populariteit gewonnen vanwege hun mogelijke voordelen voor de gezondheid, zoals een betere bloedsomloop en ontgifting. Maar zoals elke behandeling kunnen ze ook verschillende bijwerkingen hebben. Deze bijwerkingen zijn over het algemeen van korte duur en kunnen met de juiste voorzorgsmaatregelen onder controle worden gehouden.

Uitdroging is een bijwering van een infrarood sauna met directe warmte

Een van de meest voorkomende bijwerkingen van het gebruik van infrarood sauna’s is uitdroging. Omdat het lichaam zweet als reactie op de warmte, kan er een aanzienlijk vochtverlies optreden. Dit kan leiden tot uitdrogingsverschijnselen, zoals een droge mond, vermoeidheid en hoofdpijn. Om dit te voorkomen is het cruciaal om voldoende te hydrateren voor, tijdens en na saunabezoeken.

Lichthoofdigheid

Een andere mogelijke bijwerking is licht in het hoofd. Dit kan het gevolg zijn van snelle veranderingen in lichaamstemperatuur of uitdroging. Als u zich duizelig of licht in het hoofd begint te voelen, is het aan te raden de sauna te verlaten, af te koelen en te hydrateren.

Lage bloeddruk

Infrarood sauna’s kunnen ook een verlaging van de bloeddruk veroorzaken. Hoewel dit gunstig kan zijn voor mensen met een hoge bloeddruk, kan het problemen veroorzaken voor mensen die al een lage bloeddruk hebben. De symptomen kunnen duizeligheid en flauwvallen zijn.

Warmte Ongemak

Sommige mensen kunnen ongemak ervaren door de hitte van de infrarood sauna. Dit kan zich uiten als milde klachten zoals rusteloosheid en ongemak of in extremere gevallen als hitte-uitputting en een hitteberoerte.

Geïrriteerde luchtwegen

Mensen met ademhalingsproblemen kunnen last krijgen van geïrriteerde luchtwegen door de droge en hete lucht in de sauna. Symptomen zijn hoesten, kortademigheid en benauwdheid.

Algehele veiligheid

Ondanks deze mogelijke bijwerkingen vinden veel mensen de voordelen van infrarood sauna’s opwegen tegen de risico’s. Het is echter altijd belangrijk om naar je lichaam te luisteren, gehydrateerd te blijven en medisch advies in te winnen als je niet zeker weet of een infrarood sauna veilig voor je is.


Wat is het verschil tussen directe warmte en traditionele sauna’s ?

Het fundamentele verschil tussen directe warmte (infrarood) en traditionele sauna’s ligt in de manier waarop ze warmte afgeven.

 • Warmtebron: Traditionele sauna’s gebruiken een warmtebron zoals stenen of een elektrische kachel om de lucht op te warmen, die op zijn beurt je lichaam verwarmt. Infrarood sauna’s daarentegen gebruiken infraroodverwarmers om “directe warmte” aan je lichaam te geven, waardoor de omringende lucht niet hoeft te worden verwarmd.
 • Verwarmingsproces: Het verwarmingsproces verschilt in beide soorten sauna’s. In een traditionele sauna wordt eerst de lucht verwarmd voordat deze in contact komt met je huid en je kerntemperatuur verhoogt. In een infrarood sauna daarentegen dringt het infrarode licht eerst uw lichaam binnen, waardoor uw kerntemperatuur direct stijgt zonder de omringende lucht noemenswaardig te verwarmen.
 • Voorbereidingstijd: Traditionele sauna’s hebben over het algemeen een langere voorbereidingstijd nodig vanwege het verwarmingsproces – meestal 45 tot 90 minuten. Infrarood sauna’s daarentegen kunnen in ongeveer 10 tot 20 minuten opwarmen, waardoor ze sneller te gebruiken zijn.
 • Temperatuur: Traditionele sauna’s werken bij hogere temperaturen, meestal rond de 195°F. Infrarood sauna’s worden echter verwarmd tot een temperatuur tussen 120°F en 150°F. Ondanks de lagere temperatuur melden veel gebruikers dat infrarood sauna’s net zo heet aanvoelen door de directe verwarming van het lichaam.
 • Comfort: Omdat infrarood sauna’s het lichaam direct verwarmen in plaats van de lucht, zorgen ze vaak voor een meer gecontroleerde en comfortabele ervaring. Traditionele sauna’s, die afhankelijk zijn van het verwarmen van de lucht, kunnen soms verstikkend of te vochtig aanvoelen.
 • Fysiologische interactie: De interactie met de menselijke fysiologie varieert ook. Stralingswarmte van infrarood sauna’s staat in direct contact met het lichaam. Convectiewarmte van traditionele sauna’s heeft daarentegen een secundaire relatie met de menselijke fysiologie, wat betekent dat het lichaam indirect wordt verwarmd door eerst de lucht te verwarmen.

Kortom, hoewel zowel directe warmte (infrarood) als traditionele sauna’s een ontspannende en mogelijk gezonde ervaring kunnen bieden, verschillen ze aanzienlijk in hun verwarmingsbronnen, processen, voorbereidingstijden, bedrijfstemperaturen, comfortniveaus en fysiologische interacties.


Waar vind ik infrarood sauna’s te koop met directe warmte ?

Infrarood sauna’s worden steeds populairder vanwege de vele voordelen voor de gezondheid en de unieke manier waarop ze het lichaam verwarmen met behulp van infraroodstraling. Als je een infrarood sauna met directe warmte wilt kopen, zijn er verschillende opties beschikbaar. In dit artikel bekijken we waar je infrarood sauna’s met directe warmte te koop kunt vinden, waarbij we objectieve en leerzame informatie geven zonder specifieke merken te noemen.

Online winkels

Een van de handigste manieren om infrarood sauna’s te koop te vinden is via online winkels. Deze winkels bieden een breed scala aan opties, zodat je functies, maten en prijzen kunt vergelijken.

De websites van fabrikanten

Veel fabrikanten van infrarood sauna’s hebben hun eigen website waar ze hun producten te koop aanbieden. Een bezoek aan deze websites kan je gedetailleerde informatie geven over de sauna’s, waaronder specificaties, functies en prijzen.

Speciaalzaken

Sauna speciaalzaken richten zich uitsluitend op saunaproducten, waaronder infrarood sauna’s. Deze speciaalzaken hebben vaak een ruimere keuze aan sauna’s en kunnen deskundig advies geven bij het kiezen van de juiste sauna voor uw behoeften.

Lokale bouwmarkten

Sommige plaatselijke bouwmarkten hebben infrarood sauna’s met directe warmte in hun assortiment. Als u deze winkels bezoekt, kunt u de sauna’s persoonlijk bekijken, vragen stellen en een beter idee krijgen van de kwaliteit van de sauna. Ze kunnen ook deskundig personeel hebben dat je kan begeleiden bij het keuzeproces.

Handelsmarkt

Als u een budget hebt of op zoek bent naar een meer betaalbare optie, kunt u eens kijken op tweedehands marktplaatsen. Hier vind je misschien mensen die hun gebruikte infrarood sauna’s met directe warmte tegen een lagere prijs verkopen. Het is wel belangrijk om de sauna grondig te inspecteren en ervoor te zorgen dat hij goed werkt voordat je tot aankoop overgaat.

Wellness beurzen

Het bijwonen van wellness beurzen is een andere manier om infrarood sauna’s met directe warmte te koop te vinden. Op deze evenementen staan vaak verschillende verkopers die hun producten laten zien, waaronder infrarood sauna’s. Het is een kans om verschillende modellen te zien, met experts te praten en mogelijk te profiteren van speciale kortingen op de beurs.

Lokale dealers en distributeurs

Tot slot kun je ook lokale dealers en distributeurs ontdekken die gespecialiseerd zijn in saunaproducten. Ze kunnen showrooms hebben waar u verschillende sauna’s kunt bekijken en testen voordat u tot aankoop overgaat. Bovendien bieden lokale dealers installatiediensten en doorlopende ondersteuning voor uw sauna.

Denk eraan dat het bij de aanschaf van een infrarood sauna met directe warmte essentieel is om factoren als grootte, materialen, verwarmingstechnologie en veiligheidsvoorzieningen in overweging te nemen. Onderzoek uw opties grondig, lees reviews van klanten en vergelijk prijzen om een weloverwogen beslissing te nemen die past bij uw behoeften en budget.


Infrarood sauna met directe warmte aankopen | Prijzen Aanvraag in 7 Sec:

Stap 1 van 2

Hoe werkt een infrarood sauna met directe warmte