Hoe kies ik de maat van een barrel sauna ?

Hoe ik de maat kies van een barrel sauna

Bij het kiezen van de grootte van een barrel sauna moet u rekening houden met verschillende factoren. Hier zijn enkele belangrijke punten die u kunnen helpen bij uw beslissing:

 • Beschikbaarheid van ruimte: Het eerste waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de grootte van een barrel sauna is de ruimte die je beschikbaar hebt. Je moet er zeker van zijn dat de sauna comfortabel in de ruimte past die je hebt aangewezen zonder overlast te veroorzaken.
 • Gebruikerscapaciteit: Het aantal mensen dat de sauna regelmatig zal gebruiken speelt ook een cruciale rol bij het bepalen van de grootte. Als u van plan bent om hem alleen of met slechts één andere persoon te gebruiken, kan een kleinere sauna voldoende zijn. Als u echter verwacht meerdere mensen tegelijk te ontvangen, kies dan voor een groter model.
 • Comfort en functionaliteit: De grootte van de sauna kan van grote invloed zijn op het comfort en de functionaliteit. Een grotere sauna biedt meer ruimte om te zitten of te liggen, zodat meer mensen tegelijk comfortabel gebruik kunnen maken van de sauna.
 • Beoogd gebruik: Het maakt ook uit hoe je de sauna wilt gebruiken. Als u van plan bent om de sauna te gebruiken voor ontspanning en stretching, dan is een grotere sauna misschien geschikter. Aan de andere kant, als je vooral geïnteresseerd bent in de warmte en stoom, kan een kleinere sauna volstaan.
 • Budgettaire overwegingen: Je budget is ook van invloed op de grootte van de sauna die je kiest. Grotere sauna’s zijn meestal duurder, dus u moet uw behoefte aan ruimte afwegen tegen uw financiële beperkingen.
 • Efficiëntie: Grotere sauna’s doen er langer over om op te warmen en kunnen meer energie verbruiken. Als je efficiëntie belangrijk vindt, kun je beter een kleinere sauna nemen.
 • Persoonlijke voorkeur: Uiteindelijk zullen uw persoonlijke voorkeuren een belangrijke rol spelen bij uw beslissing. Sommige mensen geven de voorkeur aan een ruimere sauna-ervaring, terwijl anderen zich prettig voelen in gezelligere ruimtes.
 • Toekomstige behoeften: Houd tot slot rekening met uw toekomstige behoeften. Misschien heb je nu genoeg aan een kleinere sauna, maar als je gezin groeit of als je verhuist naar een huis met meer buitenruimte, zou je misschien willen dat je een grotere sauna had gekozen. Het is altijd aan te raden om te kiezen voor een sauna die iets groter is dan je verwacht nodig te hebben.
Hoe kies ik de maat van een barrel sauna

Hoeveel mensen passen er in een barrelsauna?

Barrelsauna’s zijn een populaire keuze onder saunaliefhebbers vanwege hun unieke ontwerp en efficiënte warmteverdeling. De capaciteit van deze sauna’s kan variëren, afhankelijk van de grootte en het model.

Een barrel sauna op maat: Grootte en ontwerp

De structuur van een barrelsauna speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de capaciteit. De cilindrische vorm zorgt voor een efficiënte warmtecirculatie en creëert een comfortabele omgeving om te ontspannen. De grootte van de barrelsauna is ook een cruciale factor. Kleinere modellen bieden meestal plaats aan twee tot vier personen en zorgen voor een intieme en gezellige omgeving.

De maat van een barrel sauna en het efficiënt gebruik van ruimte

Ondanks hun compacte buitenkant bieden barrel sauna’s een verrassend ruim interieur, dankzij hun slimme ontwerp. De gebogen wanden creëren een groter oppervlak, waardoor er meer zitruimte is. Dit ontwerp betekent dat een grotere groep mensen samen van de sauna kan genieten, wat een gemeenschapsgevoel en een gedeelde ervaring bevordert.

De rol van de zitopstelling

De opstelling van de zitplaatsen in een barrelsauna kan ook van invloed zijn op de capaciteit. Traditionele zitbanken bieden plaats aan meer mensen, terwijl individuele zitplaatsen het aantal gebruikers kunnen verminderen. Sommige modellen hebben verstelbare of verwijderbare banken, zodat gebruikers de ruimte kunnen aanpassen aan hun behoeften.

Capaciteit varieert per model

Verschillende modellen barrel sauna’s hebben verschillende capaciteiten. Terwijl kleinere modellen perfect zijn voor koppels of kleine gezinnen, zijn grotere modellen geschikt voor grotere groepen. Sommige grotere barrel sauna’s bieden comfortabel plaats aan zes of acht personen, waardoor ze ideaal zijn voor sociale bijeenkomsten of grotere families.

Binnensauna vs buitensauna

Of een barrel sauna voor binnen of buiten is ontworpen, kan ook invloed hebben op de capaciteit. Buitenmodellen zijn meestal groter om bestand te zijn tegen de weerselementen en een meer gemeenschappelijke ervaring te bieden. Modellen voor binnen zijn daarentegen vaak kleiner, ontworpen om in het interieur te passen zonder al te veel ruimte in te nemen.

De capaciteit van een barrelsauna hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte, het ontwerp, de opstelling van de zitplaatsen en of de sauna bedoeld is voor binnen of buiten. Als je deze aspecten in overweging neemt, kun je een barrelsauna vinden die perfect past bij je behoeften en levensstijl. Of u nu op zoek bent naar een intieme ruimte voor persoonlijke ontspanning of een groter model om samen met vrienden en familie van te genieten, er is altijd een barrel sauna die precies bij u past.


Wat zijn de afmetingen van een typische barrelsauna?

Een barrelsauna is een uniek type sauna in de vorm van een ton. Het ontwerp van een barrel sauna is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook effectief in het bieden van een comfortabele en efficiënte sauna-ervaring. De afmetingen van een typische barrelsauna kunnen variëren afhankelijk van de beoogde capaciteit, maar er zijn een aantal algemene afmetingen die in acht genomen kunnen worden.

Binnen- en buitenafmetingen

De binnen- en buitenafmetingen van een barrelsauna spelen een belangrijke rol bij het bepalen van de capaciteit. De buitenafmetingen variëren meestal van ongeveer 180 cm lang tot 236 cm lang, met diameters die meestal rond de 190 tot 210 cm liggen. Ondertussen kan de binnenmaat van de ruimte ongeveer 180 cm breed en 162 cm diep zijn, met een hoogte van ongeveer 180 cm. Deze afmetingen bieden genoeg ruimte voor gebruikers om zich uit te rekken en comfortabel te ontspannen.

Grootte kachel en elektrische vereisten

Bij een barrel sauna zijn de grootte van de kachel en de elektrische vereisten cruciaal voor de werking. Een typische kachelgrootte kan een 6kW of 8kW unit zijn, die respectievelijk een 220V of 240V voeding nodig heeft. Deze kachels hebben meestal hardwire aansluitingen nodig. Het is ook belangrijk om te weten dat de sauna’s vaak worden geleverd met verlichting die een 110V, 15 ampère aansluiting nodig heeft.

Bank afmetingen

De bank in een barrelsauna is de plek waar gebruikers zitten of liggen tijdens hun sauna sessie. De bank is meestal ongeveer 45 cm breed. De lengte van de bank hangt af van de totale grootte van de sauna, maar moet lang genoeg zijn zodat gebruikers zich comfortabel kunnen uitstrekken.

Volume en capaciteit

Het volume van een barrel sauna wordt bepaald door de binnenafmetingen en kan variëren van ongeveer 154 kubieke meter tot 226 kubieke meter. De capaciteit daarentegen hangt af van het binnenvolume en de grootte van de banken. Een typische barrel sauna biedt comfortabel plaats aan twee tot zes personen.

Vorm en ontwerp van een barrel sauna op maat 

De tonvorm van de sauna is niet alleen esthetisch, maar ook functioneel. Het ronde ontwerp helpt de warmte efficiënter te circuleren en zorgt voor een gelijkmatigere temperatuur in de hele sauna. Deze vorm zorgt er ook voor dat de sauna minder ruimte in beslag neemt, waardoor hij goed past in kleinere tuinen of ruimtes.

De maat van een barrel sauna

Bij het kiezen van de grootte van een barrel sauna is het belangrijk om rekening te houden met het aantal mensen dat er regelmatig gebruik van zal maken. Een sauna met zes zitplaatsen is bijvoorbeeld het meest comfortabel voor vier of vijf mensen die zich willen uitstrekken of ontspannen. Daarom is het altijd een goed idee om een maat te kiezen die wat extra ruimte biedt voor comfort.

Tot slot kunnen de afmetingen van een typische barrelsauna variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder capaciteit, ontwerp en individuele specificaties van de fabrikant. Een goed begrip van deze typische afmetingen kan potentiële kopers echter helpen een weloverwogen beslissing te nemen bij de aanschaf van een barrel sauna.


Hoe zorg ik voor goede ventilatie in elke maat?

Een goede ventilatie in een barrelsauna is cruciaal voor een veilige en comfortabele ervaring. Hier volgen enkele strategieën voor een goede ventilatie in elke maat barrel sauna:

 • Natuurlijke luchtcirculatie: Zorg voor een natuurlijke luchtcirculatie in het ontwerp van de sauna. Dit kunt u doen door ventilatieopeningen strategisch te plaatsen op plekken die luchtbeweging bevorderen, zoals boven de deur of in de lamellen aan de achterkant. Hierdoor kan frisse lucht de sauna binnenkomen en circuleren.
 • De grootte van de ventilatieopening is belangrijk: De grootte van de inlaatopening moet ruim genoeg zijn om voldoende frisse lucht binnen te laten. Voor een typische gezinssauna moet de inlaat minstens 25 vierkante centimeter zijn, maar 30 vierkante centimeter is beter. Dit helpt om de warmte en luchtstroom beter te verdelen.
 • Regelmatig schoonmaken: Maak luchtroosters regelmatig schoon of vervang ze om er zeker van te zijn dat ze optimaal functioneren. Goede ventilatie helpt vochtophoping en schimmel te voorkomen, die de structurele integriteit van de sauna en de gezondheid van de gebruiker in gevaar kunnen brengen.
 • Ventilatie op basis van zwaartekracht: Sommige barrel sauna’s maken gebruik van zwaartekrachtventilatie waarbij de luchtinlaat zich op de vloer bevindt. Door dit ontwerp komt koele lucht van onderaf binnen, stijgt op als het warmer wordt en komt naar buiten via een uitlaat bij het plafond.
 • Tweede uitblaasopening: Installeer een tweede uitblaasopening in het plafond of ongeveer 6 centimeter van het plafondniveau. Deze opening is bedoeld om warme en vochtige lucht na de saunasessie af te voeren, zodat de temperatuur en vochtigheidsgraad comfortabel blijven.
 • Verminder stratificatie: Zonder voldoende ventilatie kan er in de sauna een temperatuurverschil ontstaan waarbij het hoofd van de bader heet is en de voeten koud. Een goede ventilatie helpt deze stratificatie te verminderen en bevordert een gelijkmatige verdeling van de warmte.
 • Houd rekening met de specifieke kenmerken van de sauna: Het type en de grootte van de kachel, de indeling van de sauna, de hoogte van de bank en of er een luchtgat onder de deur zit, hebben allemaal invloed op de ventilatie. Met deze factoren moet rekening worden gehouden bij het ontwerpen van het ventilatiesysteem.
 • Belang van ventilatie: Ventilatie is cruciaal in saunacabines. Zonder ventilatie kan de ruimte verstikkend aanvoelen. Zorgen voor een goede ventilatie zorgt voor een aangenamere en veiligere sauna-ervaring.

Deze punten zouden een uitgebreide leidraad moeten zijn voor een goede ventilatie in elk formaat barrel sauna. Onthoud dat het doel is om een gezonde, comfortabele en veilige saunabeleving te bevorderen, wat bereikt kan worden door effectieve ventilatie.


Barrel sauna op maat laten maken | Prijzen Aanvraag in 7 Sec:

Stap 1 van 2

Hoe kies ik de maat van een barrel sauna