Hoe kies ik de beste infrarood sauna voor mijn behoeften ?

Hoe kies ik de beste infrarood sauna voor mijn behoeften ?

Bij het kiezen van de beste infrarood sauna voor uw behoeften moet u rekening houden met verschillende factoren. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

 • Lage EMF-niveaus: Infrarood sauna’s die weinig elektromagnetische velden (EMV’s) afgeven zijn over het algemeen gezonder en veiliger. Hoge EMF-niveaus kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken, dus het is essentieel om een sauna met lage EMF-niveaus te kiezen.
 • Plaatsing voor binnen: Omdat infrarood sauna’s elektriciteit gebruiken, kunnen ze het beste voor binnen worden geplaatst. Dit zorgt niet alleen voor veiligheid, maar stelt je ook in staat om optimaal van je ontspanningssessies te genieten zonder je zorgen te maken over de weersomstandigheden.
 • Kachels met hoge emissiviteit: De effectiviteit van een infrarood sauna hangt grotendeels af van de kwaliteit van de verwarmers. Ga op zoek naar sauna’s met kachels met een hoge emissiviteit, omdat deze efficiënter infrarood licht uitstralen dat het lichaam binnendringt en de gewenste voordelen biedt.
 • Full-spectrum panelen: Als je budget het toelaat, kies dan voor sauna’s met full-spectrum panelen. Deze panelen stralen een volledig spectrum van infrarood licht uit, waardoor de therapeutische voordelen van de sauna worden versterkt.
 • Plaatsing verwarmingspanelen: Voor een gelijkmatige warmteverdeling moet u ervoor zorgen dat de sauna kachelpanelen heeft op alle wanden, inclusief de voordeur. Idealiter worden deze op schouderhoogte en lager geplaatst.
 • Veelzijdigheid van de ruimte: Houd rekening met de ruimte waar u uw sauna wilt plaatsen. Infrarood sauna sets zijn veelzijdig en passen in verschillende ruimtes, waardoor ze een goede optie zijn als de ruimte beperkt is.
 • Gebruiks- en onderhoudsgemak: De beste infrarood sauna voor uw behoeften is er een die gemakkelijk te gebruiken is en minimaal onderhoud vereist. Dit zorgt voor een probleemloze ervaring en zorgt ervoor dat u optimaal kunt genieten van de voordelen van uw sauna.
 • Gezondheidsvoordelen: Tot slot, denk na over de gezondheidsvoordelen die je uit de sauna wilt halen. Verschillende sauna’s kunnen verschillende voordelen bieden, dus kies er een die bij je gezondheidsdoelen past. Van ontgifting en gewichtsverlies tot stressverlichting en huidgezondheid, infrarood sauna’s kunnen een breed scala aan voordelen bieden.
Hoe kies ik de beste infrarood sauna voor mijn behoeften

Welke maat infrarood sauna heb ik nodig?

Het bepalen van de ideale maat voor uw infrarood sauna kan een ingewikkeld proces zijn. Het gaat niet alleen om de beschikbare ruimte in uw huis, maar ook om het aantal mensen dat de sauna gaat gebruiken en de specifieke functies die u in uw sauna wilt. Als u deze factoren goed begrijpt, kunt u een weloverwogen beslissing nemen.

Grootte gebaseerd op het aantal gebruikers

De eerste factor waarmee je rekening moet houden bij het bepalen van de grootte van je infrarood sauna is het aantal mensen dat hem gaat gebruiken. Als je een gezin hebt van vier of meer personen, dan heb je een grotere sauna nodig waar iedereen comfortabel in kan. Dezelfde regel geldt als u van plan bent om gasten te ontvangen of de sauna-ervaring te delen met vrienden.

Typische afmetingen van sauna’s

In het algemeen zijn de typische afmetingen van een traditionele sauna ongeveer 6 voet bij 5 voet, wat genoeg ruimte zou moeten bieden voor een gezin van vier. Infrarood sauna’s variëren echter in grootte. Sommige afmetingen van een thuissauna beginnen bij 44″ x 64″ x 76 3/8″, maar kunnen iets groter zijn afhankelijk van de constructie van de sauna.

Infrarood licht

Infrarood sauna’s werken anders dan traditionele sauna’s. Ze gebruiken infrarood lampen om warmte te creëren, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er genoeg infrarood lampen zijn om het effect van een echte sauna te krijgen. Deze lampen moeten idealiter op drie muren worden geplaatst voor maximale dekking.

Ruimte en warmteproductie

Een andere factor om rekening mee te houden is de warmteproductie van het infraroodlicht. Infrarood licht produceert warmte en dit is een belangrijke factor die de grootte beperkt. Daarom is het essentieel om een formaat te kiezen dat een efficiënte warmteverdeling mogelijk maakt.

Ruimtemaat voor sauna’s

Bij het bouwen van een infrarood sauna is het cruciaal om de afmetingen van de ruimte klein te houden. Een saunaruimte van 4 ft X 4ft X 6.5 ft hoog, wat gelijk staat aan 104 kubieke meter, wordt bijvoorbeeld als ideaal beschouwd. De reden hiervoor is dat een kleinere ruimte de warmte beter vasthoudt en verspreidt.

Kiezen voor één gebruiker

Als u een eenpersoonsgebruiker bent en thuis van de sauna-ervaring wilt genieten, is een 1-persoons sauna misschien wel het meest geschikt voor u. Gewoonlijk is een 1-persoons infrarood sauna ongeveer 3×3 voet groot, met een hoogte van 77 inch.

Kortom, de grootte van uw infrarood sauna hangt af van verschillende factoren, waaronder het aantal gebruikers, de beschikbare ruimte en de specifieke functies die u in uw sauna wilt. Door met al deze factoren rekening te houden, kunt u de maat infrarood sauna kiezen die het beste aan uw behoeften voldoet.


Waar kan ik een infrarood sauna kopen?

Infrarood sauna’s hebben aan populariteit gewonnen vanwege de vele voordelen voor de gezondheid, zoals ontgifting, verbeterde bloedsomloop en verlichting van spier- of gewrichtspijn. Als je een infrarood sauna wilt kopen, zijn er verschillende plaatsen waar je kwaliteitsopties kunt vinden:

 • Online marktplaatsen: Veel e-commerce websites bieden een breed scala aan infrarood sauna’s. Of je nu op zoek bent naar een model voor 1-2 personen of een groter model, deze platforms bieden verschillende opties om uit te kiezen.
 • Winkels voor woningverbetering: Deze winkels hebben vaak spa’s en sauna’s voor thuis, waaronder infrarood modellen. Dit is een goede optie als je het product liever persoonlijk ziet voordat je tot aankoop overgaat.
 • Gespecialiseerde saunawinkels: Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in de verkoop van sauna’s, zowel online als in fysieke winkels. Ze bieden een ruime keuze aan infrarood sauna’s en kunnen deskundig advies geven over welk model het beste bij jouw behoeften past.
 • Fitnesswinkels: Sommige fitnesswinkels verkopen infrarood sauna’s als onderdeel van hun wellness-assortiment. Dit kan een goede optie zijn als je al aan het winkelen bent voor andere fitnessapparatuur.
 • Winkels in draagbare sauna’s: Als je op zoek bent naar een compacte en draagbare optie, bieden sommige retailers draagbare infrarood sauna’s aan. Deze zijn ideaal voor mensen met weinig ruimte of die een sauna willen die ze op verschillende locaties kunnen gebruiken.
 • Warenhuizen: Grote warenhuizen verkopen vaak infrarood sauna’s, vooral in hun outdoor- of woonartikelenafdeling. Dit geeft je de mogelijkheid om verschillende modellen naast elkaar te vergelijken.
 • Outletwinkels: Sommige saunafabrikanten hebben outletwinkels waar ze hun producten met korting verkopen. Dit kan een voordelige manier zijn om een infrarood sauna aan te schaffen.
 • Online advertenties: Websites waarop gebruikers advertenties kunnen plaatsen, kunnen een goede bron zijn om gebruikte infrarood sauna’s te vinden. Zorg ervoor dat je het product grondig inspecteert en controleert of het in goede staat is voordat je het koopt.

Denk eraan dat het bij het kopen van een infrarood sauna belangrijk is om rekening te houden met factoren zoals de grootte, de gebruikte infraroodtechnologie, de gebruikte materialen en de reviews van klanten. Doe goed onderzoek om er zeker van te zijn dat je een product koopt dat past bij je behoeften en budget.


Hoe krijg je de beste deals bij het kopen van een infraroodsauna?

Bij het investeren in een infrarood sauna zijn veel mensen geïnteresseerd in het vinden van de beste deals. Hoewel de prijs zeker een belangrijke factor is, zou het niet de enige overweging moeten zijn. Het is essentieel om een sauna te kiezen die aan je behoeften voldoet en waar voor je geld biedt. In deze gids zullen we een aantal tips en strategieën bespreken om u te helpen de beste deals te krijgen bij het kopen van een infrarood sauna.

Onderzoek en vergelijk prijzen

Besteed tijd aan onderzoek naar verschillende merken en modellen infrarood sauna’s voordat u tot aankoop overgaat. Ga op zoek naar gerenommeerde verkopers en vergelijk de prijzen op verschillende platforms. Bedenk dat de goedkoopste optie niet altijd de beste keuze is. Zoek naar een balans tussen prijs en kwaliteit om er zeker van te zijn dat je een goede deal krijgt.

Bedenk welke functies je nodig hebt

Bepaal de specifieke kenmerken die je nodig hebt in een infrarood sauna. Denk hierbij aan factoren als grootte, aantal kachels, bedieningsopties en veiligheidsvoorzieningen. Als je precies weet wat je nodig hebt, kun je je richten op het vinden van sauna’s die aan je criteria voldoen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen en mogelijk een betere deal kunt sluiten.

Let op kortingen en aanbiedingen

Let op kortingen, promoties en uitverkoopacties die worden aangeboden door fabrikanten of erkende verkopers. Deze kunnen u helpen om een betere deal te krijgen voor de aanschaf van uw infrarood sauna. Volg accounts op sociale media, meld u aan voor nieuwsbrieven en bezoek websites van fabrikanten om op de hoogte te blijven van speciale aanbiedingen.

Overweeg de aanschaf van een vloermodel of gebruikte sauna

Vloermodellen of tweedehands sauna’s zijn vaak goedkoper dan gloednieuwe exemplaren. Hoewel ze misschien wat gebruikssporen of kleine cosmetische gebreken hebben, kunnen deze sauna’s nog steeds dezelfde gezondheidsvoordelen bieden. Zorg er wel voor dat de sauna in goede staat is en dat er een garantie of retourbeleid op zit.

Controleer de financieringsmogelijkheden

Als u zich zorgen maakt over de initiële kosten van een infrarood sauna, bekijk dan de financieringsopties die worden aangeboden door de fabrikant of erkende dealers. Zo kunt u de kosten spreiden over een bepaalde periode, waardoor ze beter beheersbaar zijn. Zorg er wel voor dat u de voorwaarden van de financieringsovereenkomst reviewt om er zeker van te zijn dat deze aansluit bij uw budget en behoeften.

Lees reviews en getuigenissen van klanten

Lees voordat je tot aankoop overgaat reviews en getuigenissen van klanten over het merk en model dat je overweegt. Dit kan waardevolle inzichten geven in de kwaliteit, prestaties en duurzaamheid van de sauna. Zoek naar reviews van geverifieerde kopers om hun ervaringen beter te begrijpen.

Bedenk kostenbesparingen op lange termijn

Hoewel het belangrijk is om vooraf de beste deal te sluiten, moet u ook rekening houden met kostenbesparingen op de lange termijn door energie-efficiëntie. Zoek naar sauna’s met een laag energieverbruik en efficiënte verwarmingselementen. Hoewel deze modellen vooraf duurder kunnen zijn, kun je op de lange termijn geld besparen op je energierekening.

Als je deze tips volgt, kun je een infrarood sauna kopen en de beste deal vinden die past bij je behoeften en budget. Vergeet niet om bij het maken van uw keuze prioriteit te geven aan kwaliteit, functies en voordelen op de lange termijn. Veel sauna-plezier!


Infraroodcabine | Prijzen Aanvraag in 7 Sec:

Stap 1 van 2

Hoe kies ik de beste infrarood sauna voor mijn behoeften