Heeft een infrarood sauna onderhoud nodig ?

Heeft een infrarood sauna onderhoud nodig ?

Infrarood sauna’s worden steeds populairder vanwege de voordelen voor de gezondheid en het gebruiksgemak. Maar net als elk ander huishoudelijk apparaat hebben ze onderhoud nodig om ze in optimale conditie te houden. Dit is wat je moet weten over het onderhouden van je infrarood sauna:

 • Regelmatig schoonmaken: Infrarood sauna’s produceren droge warmte, wat betekent dat ze minimaal gereinigd hoeven te worden. Toch is het belangrijk om het interieur regelmatig schoon te maken, idealiter na elk gebruik, om ophoping van zweet en vuil te voorkomen. Een eenvoudige schoonmaakbeurt met een licht bevochtigde doek is meestal voldoende.
 • Grondige reiniging: Van tijd tot tijd kan het nodig zijn om uw infrarood sauna een grondiger schoonmaakbeurt te geven. Dit kunt u doen door een eetlepel zuiveringszout toe te voegen aan een liter water en het hout lichtjes te schrobben met een zachte borstel. Zorg ervoor dat u het hout niet doordrenkt of vochtig laat, want dit kan na verloop van tijd schade veroorzaken.
 • Gebruik van sauna-accessoires: Om uw infrarood sauna te helpen onderhouden, kunt u overwegen om een saunakussen en een beschermende vloermat te gebruiken. Deze items kunnen het hout beschermen tegen slijtage, vooral in drukbezochte ruimtes.
 • Vlekken verwijderen: Zweetvlekken kunnen worden verwijderd door het getroffen gebied gewoon af te vegen met een licht bevochtigde doek. Nogmaals, vermijd het gebruik van te veel water, want dit kan het hout beschadigen.
 • Bacteriën en schimmel voorkomen: Regelmatig schoonmaken en onderhouden van uw infrarood sauna helpt de groei van bacteriën en schimmels te voorkomen. Stofzuig of veeg uw sauna regelmatig om los vuil te verwijderen.
 • Verzorging van de buitenkant: Voordat u uw sauna voor het eerst gebruikt, maakt u de buitenkant schoon met een vochtige doek. Het is ook een goed idee om de buitenkant regelmatig te poetsen met het meubelpoetsmiddel van uw voorkeur om hem er op zijn best uit te laten zien.
 • Onderhoud van de kachel: Houd je verwarming in de gaten. Als hij niet goed lijkt te werken of oververhit raakt, kan het zijn dat hij aandacht nodig heeft.
 • Glas schoonmaken: Het glas in uw infrarood sauna moet ook regelmatig worden schoongemaakt. U kunt het oppervlak afnemen met een droge doek en een oplossing van witte azijn, idealiter één keer per week voor de beste resultaten.

Vergeet niet dat goed onderhoud de levensduur van uw infrarood sauna kan verlengen en ervoor kan zorgen dat het een veilige, schone ruimte blijft voor ontspanning en gezondheidsbevordering.


Heeft een infrarood sauna onderhoud nodig

Wat maakt een goede infrarood sauna?

Infrarood sauna’s hebben aan populariteit gewonnen vanwege hun vele gezondheidsvoordelen en comfort. Het kiezen van de juiste sauna kan een beetje lastig zijn vanwege het grote aanbod op de markt. Laten we eens kijken naar de factoren die een goede infrarood sauna maken.

Kwaliteit van het materiaal

Een hoogwaardige infrarood sauna moet gemaakt zijn van eersteklas hout. Het hout wordt namelijk blootgesteld aan hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid en moet dus bestand zijn tegen deze omstandigheden zonder krom te trekken of te barsten. Ceder is een populaire keuze omdat het bestand is tegen hitte en vocht.

Comfort en temperatuur

In tegenstelling tot traditionele sauna’s werken infrarood sauna’s bij lagere temperaturen, waardoor ze voor veel gebruikers comfortabeler zijn. De warmte die door infrarood sauna’s wordt geproduceerd is stralend, wat betekent dat het lichaam direct wordt verwarmd. Hierdoor kun je intenser zweten bij een lagere temperatuur, wat het comfort en de bruikbaarheid verhoogt.

Lage EMV-niveaus

Bij het kiezen van een infrarood sauna is het belangrijk om er een te kiezen die een laag niveau van elektromagnetische velden (EMV) en extreem lage frequenties (ELF) afgeeft. Hoge niveaus van deze velden kunnen nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid. Daarom moet een goede infrarood sauna maatregelen nemen om de blootstelling te beperken.

Gezondheid

Infrarood sauna’s worden geprezen om hun gezondheidsvoordelen, waaronder ontspanning en stressverlichting, verbeterde bloedsomloop, ontgifting, verbeterde bloeddruk, gewichtsverlies, goede huidgezondheid en betere slaap. Zorg ervoor dat de infrarood sauna die je kiest in staat is om deze voordelen te bieden.

De juiste kalibratie

Een goede infrarood sauna moet goed gekalibreerde verwarmers hebben. Dit zorgt ervoor dat de geproduceerde warmte van de juiste golflengte is om de gewenste voordelen te bieden. Zo produceert ver infrarood sauna technologie, indien goed gekalibreerd, stralingswarmte die het lichaam direct verwarmt.

Praktisch en persoonlijke keuze

Infrarood sauna’s en traditionele sauna’s bieden beide voordelen voor de gezondheid. De verschillen komen neer op comfort, praktisch nut en persoonlijke keuze. Infrarood sauna’s zijn vaak comfortabeler vanwege de lagere bedrijfstemperaturen en de directe verwarming van het lichaam. Persoonlijke voorkeur speelt echter een grote rol bij wat voor jou een goede sauna is.

Kortom, een goede infrarood sauna is gemaakt van hoogwaardige materialen, heeft een comfortabele temperatuur, zendt lage EMF- en ELF-niveaus uit, is goed gekalibreerd en biedt talloze gezondheidsvoordelen. Persoonlijke voorkeur is ook een belangrijke beslissende factor. Als u deze factoren in overweging neemt, kunt u een infrarood sauna kiezen die u maximale voordelen en comfort biedt.


Verbruikt een infrarood sauna veel elektriciteit?

Infrarood sauna’s, die bekend staan om hun gezondheidsvoordelen zoals ontgifting en een betere bloedsomloop, worden steeds populairder. Een veelgestelde vraag is echter hoeveel elektriciteit ze verbruiken. Hier volgt een gedetailleerde blik op de factoren die van invloed zijn op het elektriciteitsverbruik van infrarood sauna’s:

 • Vermogen: Het vermogen van een infrarood sauna speelt een belangrijke rol bij het elektriciteitsverbruik. Bijvoorbeeld, een 1000W sauna die één uur draait, verbruikt over het algemeen 1 KWh elektriciteit. Het vermogen kan variëren afhankelijk van de grootte en het model van de sauna.
 • Gebruiksfrequentie: De frequentie van het saunagebruik draagt ook bij aan het totale elektriciteitsverbruik. Als u uw sauna gemiddeld drie keer per week gebruikt, kan het elektriciteitsverbruik zo laag zijn als $2 per week. Dagelijks gebruik leidt echter tot hogere elektriciteitskosten.
 • Duur van het gebruik: De duur van elke saunasessie heeft invloed op de hoeveelheid verbruikte elektriciteit. Een sauna die bijvoorbeeld 40 minuten per dag draait (10 minuten sauna opwarmen, 30 minuten sauna gebruiken) heeft een andere energiebehoefte dan een sauna die langer gebruikt wordt.
 • Saunagrootte: Grotere sauna’s hebben natuurlijk meer energie nodig om te verwarmen. Een traditionele sauna voor 4 of 5 personen heeft meestal een totaal vermogen van maar liefst 8-10 kW. Kleinere apparaten verbruiken uiteraard minder energie.
 • Soort sauna: In vergelijking met infrarood sauna’s verbruiken traditionele sauna’s meestal meer elektriciteit. Dit komt door de verschillende verwarmingsmechanismen die de twee soorten sauna’s gebruiken.
 • Plaatselijke elektriciteitstarieven: De exploitatiekosten van een sauna worden ook beïnvloed door de lokale elektriciteitstarieven. De gemiddelde kosten voor een 20 amp sauna, gebaseerd op 12 cent per kilowattuur, zijn ongeveer 20 cent per uur.
 • Energiebesparende functies: Sommige infrarood sauna’s hebben energiebesparende functies die het elektriciteitsverbruik kunnen helpen verlagen. Denk hierbij aan efficiënte isolatie, lage EMF-koolstofverwarmers en slimme energiebeheersystemen.
 • Onderhoud: Regelmatig onderhoud van de sauna, inclusief de verwarmingselementen en elektrische componenten, kan ervoor zorgen dat de sauna efficiënt werkt en zo energie bespaart.

Kortom, infrarood sauna’s verbruiken wel elektriciteit, maar de hoeveelheid kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Door deze aspecten in overweging te nemen, kan men een weloverwogen beslissing nemen over de energie-implicaties van het gebruik van een infrarood sauna.


Hoe kies je de beste infrarood sauna?

Het kiezen van de beste infrarood sauna kan een uitdagende taak zijn, omdat er rekening moet worden gehouden met verschillende factoren zoals de grootte, het vermogen, het EMF-niveau en nog veel meer. Hier is een gedetailleerde gids om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Inzicht in infrarood sauna’s

Infrarood sauna’s zijn een soort sauna die gebruik maakt van lichtgolven om het lichaam te verwarmen, wat een reeks gezondheidsvoordelen biedt. In tegenstelling tot traditionele sauna’s, die de lucht om je heen verwarmen, verwarmen infrarood sauna’s je lichaam rechtstreeks. Dit resulteert in diep, ontgiftend zweet op celniveau, waar gifstoffen zich ophouden. De ervaring is comfortabeler en geeft grondigere resultaten dan traditionele sauna’s.

Prioriteer lage EMF-niveaus

Bij het kiezen van een infrarood sauna is het cruciaal om modellen met een laag elektromagnetisch veld (EMF) niveau te kiezen. Hoge EMF-niveaus kunnen het eigen elektrische systeem van uw lichaam verstoren en mogelijk allerlei gezondheidsproblemen veroorzaken. Sommige infrarood sauna’s vermelden hun EMF-niveaus niet expliciet, dus het is essentieel om deze informatie te vragen voordat je tot aankoop overgaat.

Bedenk de locatie

Een andere belangrijke factor is waar je je infrarood sauna wilt plaatsen. Omdat deze apparaten elektriciteit gebruiken om de stralen uit te zenden die nodig zijn voor uw ontspanningssessies, is het aan te raden om uw infrarood sauna binnen te plaatsen. Dit beschermt de sauna tegen elementen die de onderdelen kunnen beschadigen en zorgt voor een veilige, efficiënte werking.

Kies kachels met een hoge emissiviteit

De effectiviteit van een infrarood sauna hangt grotendeels af van de verwarmingselementen. Zoek daarom naar modellen met kachels met een hoge emissiviteit. Deze kachels zijn ontworpen om infrarode lichtgolven uit te zenden die gemakkelijk door het menselijk lichaam worden geabsorbeerd, voor een effectievere en heilzamere sauna-ervaring.

Kies de juiste maat

De grootte van de sauna is een andere belangrijke factor. De juiste maat hangt af van uw persoonlijke behoeften en de beschikbare ruimte. Als u van plan bent de sauna alleen te gebruiken, is een kleiner model misschien voldoende. Maar als u de ervaring wilt delen met een partner of vrienden, hebt u een groter model nodig.

Opt voor Full-Spectrum Sauna’s

Als je budget het toelaat, kies dan voor een infrarood sauna met een volledig spectrum. Deze sauna’s stralen een mix uit van nabij-, midden- en ver-infraroodgolflengten en bieden de meest uitgebreide infraroodtherapie die mogelijk is. Ze bieden een breder scala aan gezondheidsvoordelen in vergelijking met modellen die slechts één type infraroodgolflengte bieden.

Als je deze factoren in overweging neemt, kun je een weloverwogen beslissing nemen en de beste infrarood sauna kiezen die past bij je behoeften en voorkeuren.


Infraroodcabine | Prijzen Aanvraag in 7 Sec:

Stap 1 van 2

Heeft een infrarood sauna onderhoud nodig