Is infrarood goed voor ontstekingen ?

Infrarood licht, een soort energie die onzichtbaar is voor het menselijk oog, staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen. De wetenschap erachter ligt in het vermogen om diep in het lichaam door te dringen en spieren en weefsels direct te bereiken. Door deze diepe penetratie kan het licht cellulaire regeneratie stimuleren, de bloedstroom verhogen en ontstekingen op moleculair niveau verminderen. Onderzoek suggereert dat dergelijke effecten chronische pijn kunnen verlichten, wondgenezing kunnen versnellen en kunnen helpen bij verschillende andere gezondheidsproblemen.

Investeren in een infraroodcabine of infrarood sauna kan een verstandige beslissing zijn als je regelmatig van deze voordelen wilt profiteren. Infraroodcabines, ook wel infrarood sauna’s genoemd, bieden een gemakkelijke en ontspannende manier om je lichaam bloot te stellen aan infrarood licht. Ze werken door infrarode lichtgolven uit te zenden die warmte produceren, die vervolgens door de huid wordt opgenomen. Dit proces helpt niet alleen ontstekingen te bestrijden, maar helpt ook bij ontgifting, ontspanning, een betere bloedsomloop en mogelijk gewichtsverlies. Dus of je nu te maken hebt met chronische ontstekingen of gewoon op zoek bent naar een nieuw wellness-hulpmiddel, een infraroodcabine kan een waardevolle aanvulling zijn op je gezondheidsregime.

Op zoek naar een natuurlijke oplossing voor ontstekingen? De infrarood sauna’s van X-Trend bieden therapeutische voordelen voor artritis, reuma en meer.

infrarood ontstekingen

Infrarood tegen ontstekingen 

Bij X-Trend geloven we dat infraroodsauna’s niet alleen een genotmiddel zijn, maar ook een therapeutisch apparaat dat kan helpen bij de genezing. Met dit in gedachten wilden we de mogelijkheden van infraroodsauna’s onderzoeken als het gaat om ontstekingen.

Wat is een ontsteking?

Ontsteking is een natuurlijke reactie van het lichaam om infecties of verwondingen te bestrijden. Een chronische ontsteking kan echter leiden tot verschillende gezondheidsproblemen zoals artritis, hartziekten en zelfs kanker. Ontstekingen kunnen allerlei symptomen hebben, van pijn en zwelling tot vermoeidheid en koorts.

Hoe helpt een infraroodsauna bij ontstekingen?

Infraroodtherapie kan helpen bij het verminderen van ontstekingen, omdat het de doorbloeding stimuleert en weefsels opnieuw zuurstof geeft. Infraroodwarmte dringt door in de huid en dringt dieper door in de weefsels voor een langduriger verlichting. Dit maakt het superieur aan traditionele thermische sessies die slechts tijdelijke verlichting bieden.

Infraroodsauna voor genezing

Verwarm de sauna voor tot de gewenste temperatuur. Voor beginners is een temperatuurbereik van 40°C tot 50°C geschikt.

Draag losse, lichte kleding of een handdoek. Verwijder alle sieraden.

Ontspan u op de saunabank en neem de tijd om aan de warmte te wennen. Begin met 5-10 minuten en verhoog de tijd geleidelijk naarmate u zich comfortabeler voelt.

Concentreer u op een langzame, diepe ademhaling om uw lichaam en geest te ontspannen. Dit helpt ook om uw hartslag onder controle te houden.

Neem na uw sessie een koele douche om uw lichaam te helpen afkoelen.

Voordelen van infraroodsauna bij ontstekingen

 • Vermindert ontstekingen en pijn
 • Helpt bij het ontgiften van het lichaam
 • Verbetert de circulatie en oxygenatie van weefsels
 • Versterkt het immuunsysteem
 • Bevordert ontspanning en vermindert stress

Kortom, als u op zoek bent naar een natuurlijke en veilige manier om ontstekingen te verminderen, kan een infraroodsauna een geweldige optie zijn. Bij X-Trend hebben we een reeks infraroodsauna’s die aan al uw behoeften voldoen. Bezoek onze website voor meer informatie.

ontstekingen infrarood sauna

Infraroodtherapie tegen ontstekingen

Bij X-Trend geloven we dat infraroodtherapie een doorbraak kan betekenen voor mensen die worstelen met ontstekingen. Ontsteking is een veel voorkomend probleem dat een scala aan problemen kan veroorzaken, van kleine pijntjes en kwaaltjes tot chronische aandoeningen waarvoor medicijnen nodig zijn. Maar wat als er een manier was om ontstekingen te behandelen zonder afhankelijk te zijn van medicijnen? Dit is waar infraroodtherapie om de hoek komt kijken.

Wat is infraroodtherapie ?

Infraroodtherapie is een behandeling waarbij licht door de huid dringt en het lichaam van binnenuit verwarmt. Het licht dat bij infraroodtherapie wordt gebruikt, is onzichtbaar voor het blote oog, maar wordt door het lichaam geabsorbeerd en omgezet in warmte. Deze warmte kan de doorbloeding bevorderen, de spieren ontspannen en ontstekingen verminderen. Infraroodtherapie wordt steeds populairder als een vorm van niet-invasieve behandeling voor een groot aantal aandoeningen.

Hoe vermindert infraroodtherapie ontstekingen?

Infraroodtherapie kan op verschillende manieren helpen om ontstekingen te verminderen. Ten eerste kan de warmte van de therapie de bloedtoevoer naar het getroffen gebied vergroten, waardoor voedingsstoffen en zuurstof naar de weefsels worden gebracht. Deze verhoogde bloedstroom kan ook helpen om afvalstoffen uit het gebied te verwijderen, wat de ontsteking kan verminderen. Bovendien kan de warmte van infraroodtherapie helpen om de spieren te ontspannen, waardoor spanning en stijfheid in het getroffen gebied kunnen verminderen.

Bij welke aandoeningen kan infraroodtherapie helpen?

Infraroodtherapie is effectief gebleken bij een groot aantal aandoeningen die gepaard gaan met ontstekingen. Hieronder vallen aandoeningen zoals artritis, fibromyalgie en rugpijn. Infraroodtherapie is ook effectief gebleken bij huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem. Uit een recent onderzoek bleek zelfs dat infraroodtherapie de symptomen van psoriasis bij de behandelde patiënten aanzienlijk kon verbeteren.

Zijn er risico’s verbonden aan infraroodtherapie?

Infraroodtherapie wordt over het algemeen als veilig beschouwd voor de meeste mensen. Er zijn echter een paar dingen waarvan u zich bewust moet zijn voordat u de behandeling ondergaat. Ten eerste is het belangrijk dat u zeker weet dat u niet zwanger bent voordat u infraroodtherapie ondergaat. Daarnaast moet u, als u een medische aandoening heeft of medicijnen gebruikt, met uw arts overleggen voordat u de behandeling ondergaat.

Kan infraroodtherapie medicijnen vervangen?

In sommige gevallen kan infraroodtherapie medicijnen voor de behandeling van ontstekingen vervangen. Dit geldt met name voor mensen die op zoek zijn naar niet-invasieve, medicijnvrije opties voor de behandeling van hun aandoening. Het is echter belangrijk op te merken dat infraroodtherapie nooit mag worden gebruikt ter vervanging van medicatie zonder eerst een arts te raadplegen.

Hoe kan ik beginnen met infraroodtherapie?

Als u geïnteresseerd bent in infraroodtherapie om te helpen bij ontstekingen, raden wij u aan contact op te nemen met X-Trend. Wij bieden een reeks infraroodsauna’s en -cabines die perfect zijn voor thuisgebruik. Wij kunnen u ook meer informatie geven over de voordelen van infraroodtherapie en u helpen bepalen of het voor u de juiste optie is.

 • Infraroodtherapie kan helpen ontstekingen te verminderen door de bloedstroom te verhogen, de spieren te ontspannen en spanning en stijfheid te verminderen.
 • Het is aangetoond dat het effectief is bij een groot aantal aandoeningen, waaronder artritis, fibromyalgie en rugpijn.
 • Infraroodtherapie wordt over het algemeen als veilig beschouwd, maar u moet uw arts raadplegen voordat u de behandeling ondergaat.
 • In sommige gevallen kan infraroodtherapie medicijnen vervangen als een niet-invasieve, medicijnvrije optie voor de behandeling van ontstekingen.
 • Als u geïnteresseerd bent in infraroodtherapie, neem dan contact op met X-Trend voor meer informatie over ons aanbod infraroodsauna’s en -cabines.

Infraroodsauna kopen bij ontstekingen

Bij X-Trend bieden we al geruime tijd infraroodcabines of sauna’s aan. Wij krijgen vaak vragen over de voordelen van het gebruik van infraroodsauna’s. Een vraag die vaak gesteld wordt is: “Is infrarood goed voor ontstekingen?”. Wij geloven dat infrarood niet alleen goed is tegen ontstekingen, maar ook een aantal andere gezondheidsvoordelen kan bieden. Laten we dus in de details duiken.

Inzicht in ontsteking

Ontsteking is een natuurlijke reactie van het lichaam op elk soort letsel, infectie of trauma. Langdurig aanhoudende ontstekingen kunnen echter leiden tot veel chronische ziekten, waaronder artritis en hartziekten. Infrarood sauna’s kunnen helpen ontstekingen te verminderen door het lichaam meer heat shock-eiwitten en ontstekingsremmende cytokinen te laten produceren.

Werking van infrarood sauna’s

Traditionele sauna’s werken door de lucht rond het lichaam te verwarmen, waardoor het lichaam op zijn beurt wordt verwarmd. Infraroodsauna’s werken daarentegen met infraroodstraling (FIR), die diep in het lichaam doordringt. Hierdoor zweet het lichaam bij lagere temperaturen dan bij traditionele sauna’s. Hierdoor zijn infraroodsauna’s comfortabeler in het gebruik en voor veel mensen gemakkelijker te verdragen.

Voordelen van het gebruik van infrarood sauna’s bij ontstekingen

Studies hebben aangetoond dat het gebruik van infrarood sauna’s gunstig kan zijn voor het verminderen van ontstekingen, wat uiteindelijk kan helpen bij het verlichten van pijn. Infraroodsaunatherapie is effectief gebleken bij de behandeling van aandoeningen als reumatoïde artritis, fibromyalgie en andere auto-immuunziekten.

Bovendien kan infrarood sauna-therapie helpen de bloedcirculatie te verbeteren, stress en vermoeidheid te verminderen en het lichaam te ontgiften, wat de reactie van het immuunsysteem op ontstekingen verder verbetert.

De kosten-batenanalyse van kopen van een infraroodsauna

Investeren in een infraroodsauna lijkt misschien een flinke investering, maar de gezondheidsvoordelen op lange termijn zijn het waard. En dan te bedenken dat de kosten van een paar saunasessies na verloop van tijd kunnen oplopen. Met een persoonlijke infraroodsauna kunt u op de lange termijn besparen en verlichting krijgen van chronische ontstekingen en daarmee gepaard gaande pijn.

Afgezien van de kostenbesparing hebt u met een persoonlijke infraroodsauna volledige controle over de saneringsperiode van elk pakket, zodat u zeker weet dat het volledig schoon en klaar voor gebruik is.

Infrarood sauna kopen

Kortom, investeren in een infraroodsauna kan gezondheidsvoordelen op lange termijn opleveren, waaronder verlichting van ontstekingen en bijbehorende pijn. Deze voordelen kunnen worden waargenomen bij aandoeningen als artritis, fibromyalgie en andere auto-immuunziekten. De kosten van een infraroodsauna lijken aanvankelijk hoog, maar de gezondheidsvoordelen op lange termijn maken het een investering die de moeite waard is.

 • Voel verlichting van chronische ontstekingen en bijbehorende pijn
 • Verbeter de bloedcirculatie, verminder stress en vermoeidheid, en ontgift het lichaam
 • Kostenbesparing op de lange termijn terwijl u verlichting ervaart van chronische ontstekingen en bijbehorende pijn.
 • Volledige controle over de saneringsperiode van elke verpakking, zodat deze schoon en klaar voor gebruik is.

Infrarood sauna tegen ontstekingen | Offerte:

Stap 1 van 2


infraroodcabine ontstekingen