Infrarood sauna kopen

Infrarood sauna’s hebben de laatste tijd een grote vlucht genomen, nietwaar? Ze zijn de coole nieuwkomer op het gebied van wellness en bieden een heleboel gezondheidsvoordelen waardoor ze zich onderscheiden van de ouderwetse stoomsauna’s die we gewend zijn. In plaats van de warmte op de traditionele manier op te voeren, gebruiken deze sauna’s infrarood panelen. Dit betekent dat de warmte dieper in je huid doordringt, waardoor je dat warme, knusse gevoel krijgt terwijl het je ook helpt te ontspannen, ontgiften en zelfs wat pijn te verlichten. Laten we eens kijken wat de aanschaf van een infrarood sauna zo slim maakt:

 • Voordelen voor de gezondheid: Er is veel te zeggen over infrarood sauna’s, vooral als het gaat om uw welzijn. Ze zijn fantastisch om te ontspannen, gifstoffen uit te spoelen, pijn te verlichten, je bloed beter te laten stromen en ze kunnen je zelfs helpen een paar kg af te vallen. Dit is allemaal te danken aan de manier waarop ze je hartslag omhoog krijgen en je laten zweten, een soort zachte training.
 • Soorten en functies: Beslissen om een infrarood sauna aan te schaffen is spannend, maar er zijn een paar dingen waar je aan moet denken voordat je dat doet. Er zijn verschillende soorten, zoals ver-infrarood, nabij-infrarood en full-spectrum sauna’s, elk met hun eigen voordelen. Je moet ook rekening houden met de grootte, het materiaal en eventuele extra’s, zoals chromotherapieverlichting, om je sauna-ervaring echt speciaal te maken.
 • Veiligheid en overwegingen: Voor het grootste deel is een infrarood sauna vrij veilig voor iedereen. Maar net als bij alles wat nieuw is, is het slim om te weten hoe u het veilig kunt gebruiken. Gehydrateerd blijven is belangrijk, en als je gezondheidsproblemen hebt of je zorgen maakt, is een kort gesprek met je arts een goed idee voordat je aan saunasessies begint.

Dat was het – een kleine gids om in de wereld van infrarood sauna’s te stappen. Het gaat erom de juiste voor jou te vinden en ervoor te zorgen dat je veilig en verstandig geniet van al die fantastische voordelen.

Infrarood sauna: waarom kopen ?

Infrarood sauna’s hebben de laatste tijd de aandacht getrokken vanwege hun mogelijke voordelen voor de gezondheid. Dit heeft ertoe geleid dat veel mensen overwegen om ze toe te voegen aan hun gezondheids- en wellness routine. Laten we een evenwichtige, diepgaande blik werpen op basis van wat verschillende bronnen zeggen:

 • Ontspannen in infrarood sauna: Infrarood sauna’s helpen je te chillen, lichaam en geest, wat kan leiden tot een betere nachtrust. De warmte helpt je te decompresseren, waardoor het makkelijker wordt om weg te dromen en in dromenland te blijven.
 • Een sterker immuunsysteem: Regelmatige saunasessies kunnen je immuunsysteem een steuntje in de rug geven door kunstmatige koorts te veroorzaken, wat de immuunrespons van het lichaam versnelt. Dit kan je ook helpen om veel voorkomende verkoudheden te ontwijken.
 • Detox tijd: Uitzweten in een infrarood sauna zou kunnen helpen om opgeslagen chemicaliën en zware metalen zoals cadmium en lood uit je lichaam te verwijderen. Maar bedenk wel dat onderzoek op dit gebied nog gaande is.
 • Verlichting van pijn: Het diepe bereik van infraroodgolven kan spierpijn en gewrichtspijn verzachten en biedt zo een natuurlijke manier om ongemak te verlichten.
 • Een stralende huid: Saunasessies kunnen de teint, elasticiteit en textuur van je huid verbeteren door onzuiverheden te verwijderen en de natuurlijke circulatie van voedingsstoffen naar het huidoppervlak te stimuleren.
 • Hart vriendelijk: Uw hart kan baat hebben bij saunagebruik, vergelijkbaar met de effecten van matige lichaamsbeweging. Het kan helpen om de bloeddruk gezond te houden en heeft een therapeutische werking bij chronische hartaandoeningen.
 • Gewichtsbeheersing: Ook al is het een passieve activiteit, luieren in een infrarood sauna kan je metabolisme opvoeren en calorieën verbranden, met schattingen variërend van 300-800 calorieën voor een sessie van 30 minuten.
 • Cellulitis verminderen: De diepe warmte kan helpen cellulitis te verminderen door de bloedsomloop te verbeteren en de opslag van gifstoffen in vetcellen te verminderen.

Maar vergeet niet dat er belangrijke dingen zijn om rekening mee te houden. Sauna’s kunnen uitdroging veroorzaken door hevig zweten, dus het is belangrijk om gehydrateerd te blijven voor en na de sessies. Ook zijn niet alle infrarood sauna’s gelijk, en sommige kunnen elektromagnetische velden (EMV’s) afgeven, wat zorgen baart voor de gezondheid. Omdat het onderzoek nog gaande is, begrijpen we nog niet alle voordelen en risico’s.

Het is slim om te beginnen met kortere, minder intense sessies en de duur en temperatuur geleidelijk aan op te voeren, zodat ze passen bij jouw comfort en gezondheidsdoelen. Het is ook een goed idee om met een zorgverlener te overleggen voordat je aan een nieuwe saunaroutine begint, vooral als je al gezondheidsproblemen hebt.

Hoewel het bewijs voor de gezondheidsvoordelen van infrarood sauna’s veelbelovend lijkt, hebben we grotere en grondigere onderzoeken nodig om de effecten volledig te begrijpen. Desalniettemin kan het gebruik van infrarood sauna’s voor veel mensen een waardevol onderdeel zijn van een veelzijdige benadering van gezondheid en welzijn.


Infrarood sauna vs gewone sauna

Twijfelt u tussen een infrarood sauna of een traditionele? Beide bieden een schat aan gezondheids- en wellnessvoordelen, maar ze zijn niet helemaal hetzelfde. Ze werken anders en spelen in op verschillende behoeften en gezondheidsdoelen. Laten we eens kijken naar de verschillen om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen op basis van je persoonlijke gezondheidsdoelen, je comfort met warmte en de specifieke voordelen die je zoekt.

 • Warmtebron: Stel je voor dat je in een traditionele sauna zit – die wordt verwarmd door de lucht om je heen te verwarmen, meestal met een hout-, elektrische- of gaskachel. Behoorlijk knus, nietwaar? Stel je nu een infrarood sauna voor. In plaats van de lucht te verwarmen, wordt er gebruik gemaakt van infraroodstralers die licht uitstralen dat aanvoelt als stralingswarmte en direct in je huid doordringt.
 • Temperatuurbereik: Als je gevoelig bent voor hoge temperaturen, kun je infrarood sauna’s overwegen. Deze werken op een koeler temperatuurbereik – meestal tussen 49°C en 65°C. Traditionele sauna’s daarentegen werken heter, tussen 65°C en 90°C.
 • Verwarmingsmechanisme: Hier wordt het interessant. Infrarood sauna’s warmen je direct op en sturen de warmte rechtstreeks naar je spieren en weefsels, in plaats van alleen de omringende lucht op te warmen. Dit betekent dat je al kunt gaan zweten bij een lagere kamertemperatuur.
 • Voordelen voor de gezondheid: Beide soorten sauna’s zijn geweldig voor ontspanning, circulatie en het verlichten van spierpijn. Maar dankzij de directe warmte-penetratie geven infrarood sauna’s je een diepere verlichting van je weefsels en mogelijk meer ontgifting.
 • Energie-efficiëntie: Als je van groen leven houdt, zul je het waarderen dat infrarood sauna’s energiezuiniger zijn. Ze warmen sneller op en gebruiken tot 30% minder energie. Dit komt omdat de infraroodstralen je lichaam direct verwarmen zonder energie te verspillen aan de lucht ertussen.
 • Werkingskosten: Een lager energieverbruik betekent lagere gebruikskosten. Bovendien kunnen infrarood sauna’s door de kortere opwarmtijden een budgetvriendelijkere optie zijn voor regelmatige gebruikers.
 • Gebruikerservaring: Sommige mensen houden van de intense hitte en het ritueel van het gieten van water over hete stenen in traditionele sauna’s, wat de luchtvochtigheid verhoogt en het zweetproces kan intensiveren. Maar anderen geven de voorkeur aan de mildere, directe warmte van infrarood sauna’s, die ze aangenamer vinden en gemakkelijker voor de longen.
 • Toegankelijkheid en gezondheidsoverwegingen: Infrarood sauna’s worden vaak gezien als gebruiksvriendelijker voor mensen met ademhalingsproblemen of voor mensen die de hoge hitte en vochtigheid van traditionele sauna’s een beetje te veel vinden. Ongeveer 20% van de saunagangers geeft om deze redenen de voorkeur aan de lagere temperaturen en de directe warmte van infrarood sauna’s.

Zo zie je maar. Zowel infrarood sauna’s als traditionele sauna’s hebben hun eigen unieke gezondheids- en wellnessvoordelen. De keuze hangt af van je persoonlijke gezondheidsdoelen, hoeveel warmte je aankunt en welke sauna-ervaring je het liefst hebt. Terwijl sommigen houden van de intense hitte en vochtigheid van traditionele sauna’s, kiezen anderen misschien voor de mildere en energiezuinige infrarood sauna’s met de mogelijkheid om dieper in het weefsel door te dringen. Welk type je ook kiest, een saunabeurt opnemen in je regelmatige wellness routine kan een weldaad zijn voor je algehele gezondheid en welzijn.


Voordelen van infrarood sauna: hoe lang duurt het

Infrarood sauna’s zijn nu helemaal in, en dat is niet voor niets. Ze gebruiken infrarode lichtgolven om je lichaam direct te verwarmen en bieden een heleboel gezondheidsvoordelen zoals pijnverlichting, betere doorbloeding, ontgifting, gewichtsverlies en een flinke dosis ontspanning. Laten we eens kijken hoe je het meeste uit deze infrarood sauna sessies kunt halen en ze in je wellness routine kunt opnemen.

 • Aan de slag: Stel je dit voor – je stapt in een infrarood sauna en in plaats van overweldigende hitte ervaar je een comfortabele warmte die je diep doet zweten. Dit is niet zomaar zweet; je lichaam ontgift, verlicht pijn, verbetert de bloedsomloop, helpt bij het afvallen en helpt je te ontspannen. Best cool, toch?
 • Voel de verandering meteen: Na je eerste sessie kun je merken dat je minder gestrest bent en beter slaapt. Het is een snelle oplossing voor de dagen dat je even tot rust moet komen of een goede nachtrust nodig hebt.
 • De gloed op korte termijn (binnen een paar weken): Als je 2 tot 3 keer per week een afspraak maakt met je infrarood sauna, zul je veranderingen gaan zien. U kunt verfrist wakker worden, slapen als een baby en zelfs merken dat uw huid er beter uitziet.
 • Zeg vaarwel tegen pijn: Last van chronische pijn? Infrarood sauna’s kunnen je nieuwe beste vriend zijn. De diepe warmte helpt ontstekingen te verminderen en verlicht de pijn, met merkbare verbeteringen na een aantal sessies.
 • Detox als een baas: Natuurlijk is detoxen een kwestie van lange adem, maar binnen één tot twee weken van regelmatig gebruik kun je een helderdere huid zien en je energieker voelen doordat je lichaam begint met het uitzweten van opgeslagen gifstoffen.
 • Langetermijnwinst (3 maanden en langer): Als je het ongeveer 3 maanden volhoudt, kun je een aantal serieuze gezondheidsdoelen bereiken. We hebben het dan over een sterker immuunsysteem, een heldere huid, minder ontstekingen en zelfs gewichtsverlies dankzij een boost in de stofwisseling.
 • 6 maanden en langer: Blijf doorgaan en je ziet misschien nog wel meer verbeteringen, zoals een betere gezondheid van je hart, voortdurende verlichting van pijn, een stralende huid, minder stress en blijvend gewichtsverlies.
 • Wellness op maat: Iedereen is anders, dus de voordelen die u ziet van uw infrarood sauna sessies kunnen afhangen van zaken als uw leeftijd, algehele gezondheid, hoe vaak u de sauna gebruikt en andere levensstijlfactoren. Onthoud dat het erom gaat te ontdekken wat voor u werkt.

Om het meeste uit uw infrarood sauna sessies te halen, zorg ervoor dat u gehydrateerd blijft, begin langzaam met kortere sessies, streef naar een regelmatig schema (denk aan 3-4 keer per week), en combineer uw sessies met een evenwichtig dieet en regelmatige lichaamsbeweging.

Hoewel sommige voordelen meteen merkbaar zijn, komen de grote voordelen voor de gezondheid pas na een consequent gebruik van weken of maanden. En vergeet niet dat het altijd een goed idee is om met een professional uit de gezondheidszorg te praten voordat je met een nieuwe wellness routine begint, vooral als je specifieke gezondheidsproblemen of zorgen hebt.


Kopen van een infrarood sauna

Als u overweegt een infrarood sauna te kopen, is het heel belangrijk om een aantal factoren af te wegen die van invloed zijn op hoeveel u van uw sauna sessies geniet en hoe lang het apparaat meegaat. Een infrarood sauna is een grote investering in uw gezondheid en welzijn, dus het is belangrijk dat u alle belangrijke kenmerken en specificaties kent, zodat u een sauna kiest die precies bij u past.

Verwarmingstechnologie

Een van de eerste dingen die u moet overwegen is het type infraroodtechnologie dat wordt gebruikt. Infrarood sauna’s gebruiken meestal koolstof of keramische verwarmers, elk met hun eigen voordelen.

 • Koolstofverwarmers zijn erg goed in het gelijkmatig verspreiden van warmte over de sauna, zodat je saunasessie constant aanvoelt. Ze gaan ook langer mee en schaffen een groter oppervlak aan, waardoor ze efficiënter opwarmen.
 • Keramische kachels daarentegen staan bekend om hun hoge infraroodvermogen en zijn meestal iets goedkoper. Maar ze verspreiden de warmte misschien niet zo gelijkmatig als koolstofverwarmers.

Veiligheidsfuncties

Het is absoluut belangrijk dat je infrarood sauna veilig is.

 • Om gezondheidsredenen is het belangrijk om te kiezen voor sauna’s met lage EMF-niveaus, omdat blootstelling aan hoge niveaus van elektromagnetische velden (EMV) op den duur schadelijk kan zijn. Ga dus op zoek naar sauna’s met gecertificeerde lage EMF-niveaus.
 • Je wilt er zeker van zijn dat er eersteklas materialen zijn gebruikt om de sauna te bouwen, zoals niet-giftige houtsoorten en materialen die geen schadelijke gassen afgeven bij verhitting.

Grootte en capaciteit van infrarood sauna

De grootte van de sauna heeft direct invloed op hoe comfortabel u zich voelt en op de algehele ervaring.

 • Als uw huis niet groot is, wilt u weten hoe ruimte-efficiënt de sauna is. Compacte ontwerpen kunnen u nog steeds een fantastische saunabeleving geven zonder veel ruimte in beslag te nemen.
 • Hoeveel mensen zullen de sauna gebruiken? Of u alleen bent of ook anderen wilt uitnodigen, bepaalt de grootte van de sauna.

Energie-efficiëntie

Hoeveel energie uw infrarood sauna gebruikt, kan invloed hebben op uw energierekening.

 • De kwaliteit van de isolatie speelt een grote rol bij de energie-efficiëntie. Sauna’s die beter geïsoleerd zijn, houden de warmte beter vast en verbruiken dus minder stroom.
 • Ongeveer 20% van de infrarood sauna’s is ontworpen met het oog op energie-efficiëntie, wat laat zien hoe belangrijk het is om het energieverbruik te controleren voordat je tot aanschaf overgaat.

Aanpassing en comfort

Vergeet de functies niet die uw sauna sessies nog beter maken.

 • De mogelijkheid om de temperatuur in te stellen betekent dat u het warmteniveau kunt aanpassen aan uw wensen.
 • Entertainment opties, zoals ingebouwde luidsprekers of aux-poorten, kunnen uw saunasessies nog leuker maken.

Duurzaamheid en garantie

Hoe lang uw sauna meegaat is bepalend voor de waarde ervan.

 • Een goed gebouwde sauna van hoogwaardige materialen gaat langer mee.
 • Een goede garantie is een teken dat de fabrikant vertrouwen heeft in zijn product. Een langere garantieperiode geeft aan dat ze kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan en hun klanten tevreden willen houden.

Gebruikersreviews en feedback

Hoewel alle technische specificaties belangrijk zijn, kan het horen van ervaringen van gebruikers je echt nuttige inzichten geven.

 • Positieve reviews van mensen die de sauna al hebben, kunnen u geruststellen over de kwaliteit en prestaties.
 • Feedback over ervaringen met de klantenservice kan u ook helpen bij uw beslissing, want het is belangrijk om een snelle en behulpzame klantenservice te hebben om eventuele problemen op te lossen.

Als je op zoek bent naar een infrarood sauna, moet je deze punten serieus in overweging nemen. Elk van deze punten speelt een grote rol bij het bepalen van de kwaliteit, de veiligheid en het algehele plezier dat u beleeft aan uw sauna. Als u deze factoren in uw achterhoofd houdt, kunt u een infrarood sauna uitzoeken die niet alleen aan al uw eisen voldoet, maar die nog veel verder gaat en u jarenlang een veilige, plezierige en gezondheidsbevorderende ervaring geeft.