Waarom een hottub voor het gezin kopen ?

Investeren in een hottub voor je gezin kan je huis echt veranderen in een heiligdom van ontspanning en plezier. Zie het als een knus, warm bad of een minibad gevuld met water van precies de juiste temperatuur en uitgerust met jets die je lichaam masseren. Het is perfect om de familie dichter bij elkaar te brengen, stress weg te laten smelten en een vleugje entertainment aan je leven toe te voegen. Een hottub biedt zoveel therapeutische voordelen. Denk maar aan beter slapen, je spieren verlichten en je over het algemeen meer ontspannen voelen. Het is een aanwinst die je levensstijl op talloze manieren verrijkt.

Dit stukje luxe in je achtertuin gaat over samenkomen, tot rust komen en verjongen. Het nodigt je uit om te pauzeren en op een speciale manier opnieuw contact te maken met je geliefden, en biedt een unieke ontsnapping aan de dagelijkse sleur.

Waarom een hottub voor het gezin kopen ?

Denk je erover om een hottub voor het hele gezin te kopen? Het is meer dan gewoon een spetterende luxe – het is een kans om een klein ontspanningsoord te creëren voor jou en je geliefden. Hier lees je waarom een hottub voor het hele gezin een geweldige aanwinst voor je huis kan zijn:

 • Gezondheidsvoordelen: Wist je dat hottubs een soort mini kuuroorden zijn? Baden in warm water kan stress wegnemen, spierpijn verzachten en je zelfs helpen om beter te slapen. Bovendien vermindert het drijfvermogen van het water de druk op gewrichten en spieren, waardoor het een geweldige herstelzone is na trainingen of blessures.
 • Tijd met je gezin: In onze wereld vol gadgets is quality time met het gezin kostbaar. Een hottub geeft je een unieke omgeving om contact te maken met je familie, ver weg van het scherm en de dagelijkse sleur.
 • Plezier in vier seizoenen: Een hottub is geen alledaagse vriend – je kan er het hele jaar door van genieten! Het is een gezellig toevluchtsoord in de winter en een coole hangplek in de zomer.
 • Party centraal: Zin in een gezellige avond met vrienden of een familiebijeenkomst? Je hottub kan het hart van het feest zijn en een relaxte sfeer creëren die gesprekken en connecties stimuleert.
 • Verhoogt de waarde van je huis: Een hottub kan je huis nog aantrekkelijker maken voor potentiële kopers. Het is een voorziening waar veel mensen van houden, dus het kan de waarde van je huis doen stijgen als je ooit beslist om te verkopen.
 • Privéoase: Naast een familieband is een hottub je persoonlijke toevluchtsoord. Het is perfect om te ontspannen na een lange dag of voor rustige ochtendmomenten.
 • Op maat gemaakt voor jou: Moderne hottubs zijn niet one-size-fits-all. Je kan ze aanpassen aan de voorkeuren van je gezin, met alles van lichaamsgerichte jets tot sfeerverlichting en ingebouwde geluidssystemen.
 • Besparing op gezondheidszorg: Regelmatig een hottub nemen kan je gezondheid op lange termijn ten goede komen, waardoor je misschien minder medicijnen en behandelingen nodig hebt. Door symptomen als stress, slapeloosheid en spierpijn te verlichten, kan je hottub deel uitmaken van je preventieve gezondheidsroutine.

Een hottub voor het hele gezin is een investering – in je huis, je gezondheid en je geluk. Het is een voorziening die zorgt voor binding, ontspanning en plezier in elk seizoen. Bedenk welke voorzieningen het best bij je gezin passen om het meeste uit je nieuwe aanwinst te halen.


Hottub veilig voor kinderen

Hottubs kunnen een leuke en ontspannende toevoeging zijn aan het gezinsleven, maar als het over de veiligheid van kinderen gaat, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Dit is wat je moet weten om kinderen veilig te houden in een hottub:

 • Koel houden: Een van de eerste dingen die je moet onthouden is dat je het water op een veilige temperatuur moet houden voor de kleintjes. Ze zijn gevoeliger voor warmte dan volwassenen, dus probeer het water niet warmer dan 35°C te houden. Nog warmer en ze kunnen oververhit raken of uitdrogen.
 • Ogen op de prijs: Als de kinderen in de hottub aan het spetteren zijn, zorg er dan voor dat er altijd een volwassene is die een oogje in het zeil houdt. Kinderen kunnen gemakkelijk in de problemen raken in een paar centimeter water, zeker als het borrelt en het zicht wordt belemmerd.
 • Kort en krachtig: Het is ook belangrijk om de kinderen niet te lang in de hottub te laten. Een snelle duik van ongeveer 5-10 minuten is genoeg om te voorkomen dat ze het te warm krijgen of uitgedroogd raken.
 • Les hun dorst: Zorg ervoor dat je kinderen genoeg drinkwater drinken voor en nadat ze een duik hebben genomen. Ze kunnen gaan zweten in een hottub en moeten dus veel drinken om gehydrateerd te blijven.
 • Leeftijd is belangrijk: Als je kleintjes jonger zijn dan 5 jaar, hou je ze best uit de hottub. Hun kleine lichaampjes kunnen de temperatuur nog niet zo goed regelen als die van oudere kinderen en volwassenen, waardoor ze sneller oververhit en uitgedroogd raken.
 • Gezondheid: Als je kind bepaalde gezondheidsproblemen heeft, zoals hartproblemen, epileptische aanvallen of huidaandoeningen, dan is het misschien beter om niet in de hottub te gaan tenzij de dokter groen licht geeft. De hitte kan deze aandoeningen soms verergeren.
 • Netheid is belangrijk: Zorg ervoor dat je de chemische balans van het water regelmatig controleert. Dat voorkomt huidirritatie en voorkomt dat bacteriën zich verspreiden. Een goed onderhouden hottub is vooral belangrijk voor kinderen, die meestal een gevoeligere huid hebben dan volwassenen.
 • Veiligheidsbarrières: Zorg ook voor fysieke barrières rond de hottub, zoals een afsluitbare hoes of hek om te voorkomen dat nieuwsgierige kleintjes erin gaan als dat niet de bedoeling is.

Hottubs kunnen veilig zijn voor kinderen, maar het is belangrijk om de temperatuur goed in de gaten te houden, voortdurend toezicht te houden, hun tijd in het water te beperken en algemene veiligheidsmaatregelen te nemen. Als je deze richtlijnen volgt, kan je ervoor zorgen dat iedereen een leuke en veilige tijd heeft met de hottubs.


Hoe duur is een hottub voor het hele gezin?

Als je erover denkt om een hottub in huis te halen, of het nu voor buiten of voor binnen is, dan zijn er een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden en die een invloed kunnen hebben op de totale kostprijs. Een hottub is een fantastische manier om tot rust te komen en te genieten van tijd met je geliefden, maar de prijs kan drastisch variëren afhankelijk van factoren zoals grootte, uitrusting en vakmanschap. In België, zoals op veel plaatsen, kan het prijskaartje van een hottub voor het hele gezin sterk schommelen afhankelijk van enkele belangrijke elementen.

 • Grootte en capaciteit: Compacte hottubs voor 2 tot 4 personen zijn meestal budgetvriendelijker, terwijl grotere modellen voor 6 tot 8 personen of meer meestal een hoger prijskaartje hebben. De grootte heeft een directe invloed op de kosten, want grotere hottubs hebben meer materialen nodig om ze te bouwen en robuustere apparatuur om het water te verwarmen en te filteren.
 • Materiaal en constructie: Basic hottubs zijn vaak gemaakt van minder dure materialen zoals acryl of rotomolded plastics, wat de prijs laag houdt. Premium modellen kunnen duurzamere en duurdere materialen gebruiken zoals glasvezel of acryl van superieure kwaliteit, versterkt met glasvezel, wat de prijs verhoogt.
 • Functies en accessoires: Fancy features zoals LED-verlichting, een reeks jets, ingebouwde audiosystemen en waterpartijen zoals cascades kunnen de prijs van een hottub aanzienlijk opdrijven. Bovendien heb je meestal ook accessoires nodig zoals hoezen, trappen en chemische starterkits.
 • Energie-efficiëntie: Hottubs met superieure isolatie en energie-efficiëntere verwarmings- en filtratiesystemen hebben misschien een hogere initiële kostprijs maar kunnen op termijn leiden tot lagere exploitatiekosten. Het is de moeite waard om de besparingen op lange termijn in overweging te nemen als je investeert in een energiezuinig model.
 • Installatie en levering: Het prijskaartje voor het leveren en installeren van een hottub kan enorm variëren. Eenvoudige installaties op makkelijk bereikbare plaatsen kunnen relatief betaalbaar zijn, terwijl ingewikkelde installaties met kranen of een grondige voorbereiding de totale kostprijs flink kunnen doen oplopen.
 • Onderhoud en gebruikskosten: Routine-uitgaven zoals elektriciteit, water, chemicaliën en periodiek onderhoud moeten ook worden meegerekend. Energiezuinige modellen en modellen die makkelijker te onderhouden zijn, hebben misschien hogere initiële kosten maar kunnen op de lange termijn geld besparen.
 • Merk en kwaliteit: De beste hottubs van betrouwbare fabrikanten hebben vaak een hoger prijskaartje maar zijn duurzamer, betrouwbaarder en hebben meer garantie. Investeren in een merk van hoge kwaliteit kan voordeliger uitvallen over de hele levensduur van de hottub.
 • Locatie en marktomstandigheden: Prijzen kunnen ook schommelen per regio, beïnvloed door factoren zoals de lokale vraag, de kosten van levensonderhoud en de concurrentie tussen verkopers en installateurs. In België kunnen deze elementen de uiteindelijke aankoop- en installatiekosten van een hottub beïnvloeden.

Bij het kiezen van een hottub voor je gezin is het belangrijk om je budget af te wegen tegen je voorkeuren voor grootte, kenmerken en kwaliteit. Als je geld uitgeeft voor een model van hogere kwaliteit dat voldoet aan de behoeften van je gezin, kan je er jarenlang plezier aan beleven en is het een waardevolle toevoeging aan je huis. Hou rekening met deze factoren om de hottub te vinden die je het meeste waar voor je geld geeft.