Hottub voor thuis kopen

Een hottub, een heerlijke luxe die je vaak in huizen aantreft, dient als een ruim bad of gezellig zwembad gevuld met warm water, perfect om tot rust te komen. De voordelen van een hottub:

 • Ontspanning en therapie: Hottubs bieden een ideaal toevluchtsoord om stress te verlichten en vermoeide spieren te kalmeren, wat zowel het mentale als het fysieke welzijn bevordert.
 • Flexibele installatie: Zowel voor binnen als voor buiten zijn hottubs een veelzijdige oplossing om thuis een rustig toevluchtsoord te creëren.
 • Waarop letten bij het kopen van een hottub: Als je investeert in een hottub, dan spelen factoren zoals grootte, installatie ruimte, onderhoud en energie-efficiëntie een belangrijke rol om er zeker van te zijn dat de hottub goed bij je levensstijl en budget past.

Geniet van de luxe en het comfort van een hottub – een persoonlijke oase voor ontspanning en welzijn.

Wat is een hottub ?

Het is duidelijk dat je bij het kiezen van de juiste hottub voor je huis rekening moet houden met verschillende factoren, zoals het type hottub dat het best past bij je levensstijl, ruimte, budget en specifieke behoeften. Of je nu in België woont of ergens anders, de aantrekkingskracht van een hottub is universeel en biedt ontspanning, hydrotherapie en een leuke manier om gasten te vermaken. Hier is een korte gids om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen:

Draagbare hottubs

Pros:

 • Flexibiliteit bij het plaatsen in je huis.
 • Eenvoudige installatie met plug-and-play systemen.
 • Kan verplaatst worden als je verhuist.

Cons:

 • Hebben mogelijk minder functies dan ingebouwde modellen.
 • Kan minder energiezuinig zijn dan andere types.

Opblaasbare hottubs

Pros:

 • Zeer kosteneffectief en handig.
 • Makkelijk op te bergen als ze niet gebruikt worden, dus perfect voor mensen met weinig ruimte.

Cons:

 • Over het algemeen minder jets en minder krachtige hydrotherapie dan permanente hottubs.
 • Kwetsbaarder voor lekke banden en schade.

Inbouw hottubs

Pros:

 • Aanpasbaar aan je tuin- of terrasontwerp.
 • Hebben meestal een superieure duurzaamheid en hydrotherapiefuncties.

Con:

 • Vereisen een initiële investering en professionele installatie.

Houtgestookte hottubs

Pros:

 • Geen elektriciteit nodig, dus een natuurlijkere ervaring.
 • Kan milieuvriendelijker zijn, vooral als er duurzaam hout wordt gebruikt.

Con:

 • Vergt handmatige inspanning om het vuur te onderhouden.

Zwemspa’s

Pros:

 • Bieden de dubbele voordelen van zwemmen en spa ontspanning.
 • Ideaal voor zowel fitnessliefhebbers als mensen die op zoek zijn naar hydrotherapie.

Cons:

 • Zijn meestal duurder door hun dubbele functionaliteit.
 • Hebben meer ruimte nodig dan standaard hottubs.

Onderhoud

Welke hottub je ook kiest, onderhoud is essentieel om een lange levensduur te verzekeren en het water proper te houden omwille van de gezondheid en de veiligheid. Je moet het water regelmatig controleren, de filters schoonmaken en de hottub regelmatig laten leeglopen en opnieuw vullen.

Kortom, er is een hottub voor elke voorkeur en behoefte. Of je nu houdt van de eenvoud en het gemak van een draagbare hottub, de luxe van een ingebouwd model, de rustieke charme van een houtgestookte optie of de dubbele functionaliteit van een zwemspa, zorg ervoor dat je alle aspecten in overweging neemt voor je een beslissing neemt. En vergeet niet dat goed onderhoud cruciaal is voor welke optie je ook kiest, zodat je jarenlang kan genieten van de voordelen van je hottub.

Hottub is goed voor de gezondheid

Waarom een hottub kopen? De voordelen voor thuis

Investeren in een hottub voor je huis in België is niet alleen luxe, het is een doorbraak om je leven op zoveel manieren te verbeteren. Van gezondheid en welzijn tot herinneringen ophalen met vrienden en familie, laten we eens duiken in de talloze voordelen die een hottub je kan bieden.

 • Therapeutische voordelen: Er is iets bijna magisch aan in een hottub kruipen. Het warme water en de zachte massage van de jets doen wonderen voor gespannen spieren en gespannen schouders. Een zware training achter de rug? Voel je het gewicht van de dag op je schouders? De hottub is je toevluchtsoord om die pijn weg te nemen. Plus, voor iedereen die last heeft van artritis of gewrichtspijn, is de opwaartse druk van het water een zachte ontspanning die een wereld van verschil kan maken.
 • Beter slapen: Heb je ooit gemerkt dat een warm bad voor het slapen gaan je slaperig maakt? Een hottub doet daar nog een schepje bovenop. Door in het warme water te weken, stijgt je lichaamstemperatuur. Als je eruit komt, vertelt de geleidelijke afkoeling je lichaam dat het tijd is om te gaan slapen. Dus als je ’s nachts ligt te woelen, overweeg dan om 90 minuten voor het slapengaan een duik te nemen. Je zou wel eens kunnen merken dat je gemakkelijker naar dromenland afdrijft.
 • Verbetering van de geestelijke gezondheid: In de snelle wereld van vandaag kan het een uitdaging zijn om een moment van rust te vinden. Dat is waar je hottub van pas komt. Het gaat niet alleen om fysieke ontspanning, het is ook een mentale oase. De stress en bezorgdheid van het dagelijkse leven lijken weg te smelten met de stoom. Het is je persoonlijke toevluchtsoord voor stille overpeinzingen of gewoon een pauze van de digitale stormloop.
 • Sociale hub: Hottubs maken van elke bijeenkomst een evenement. BBQ’en met de familie, bijpraten met vrienden of zelfs een rustige avond wordt een beetje specialer met het borrelende water als achtergrond. Het is een unieke manier om een band op te bouwen, verhalen te delen en te genieten van elkaars gezelschap in een ontspannen omgeving.
 • Waardevermeerdering van je huis: Naast de persoonlijke geneugten is een hottub ook een slimme investering in je woning. Het is een element dat in het oog springt van potentiële kopers en dat je huis extra allure geeft. Het vooruitzicht om thuis een persoonlijke spa te hebben is een krachtige stimulans, waardoor je woning opvalt op de markt.
 • Gezondheidsstatistieken: Het bewijs zit in de cijfers. Ongeveer 23% van de hottubbezitters rapporteert een aanzienlijke verbetering van hun fysieke kwalen dankzij hun soaksessies. En het is niet alleen het lichaam dat er baat bij heeft, 30% heeft een boost in hun mentale welzijn opgemerkt. Het is duidelijk dat een hottub meer is dan een luxe; het is een weg naar een gezonder en gelukkiger leven.

Kortom, een hottub toevoegen aan je Belgische woning is investeren in een dagelijkse dosis geluk. Of je nu verlichting zoekt voor fysiek ongemak, je slaap wil verbeteren, op zoek bent naar een mentale ontsnapping of gewoon je sociale leven wil verbeteren, een hottub voldoet aan alle voorwaarden. Het is een keuze die ja zegt tegen welzijn, ontspanning en elke dag een beetje beter maken. Als deze dingen belangrijk voor je zijn, dan is een hottub misschien wel de perfecte toevoeging aan je huis.


Grootte en zitcapaciteit van hottub

De juiste hottub kiezen voor je huis in België is meer dan gewoon een aankoop; het gaat over het creëren van een toevluchtsoord voor ontspanning en sociale bijeenkomsten. Om er zeker van te zijn dat je een keuze maakt die zowel bij je ruimte als bij je levensstijl past, hebben we hier enkele tips om je door het proces te loodsen.

 • Meet je ruimte op: Begin met de exacte afmetingen op te meten van waar je je hottub wil plaatsen. Het is cruciaal dat je niet alleen genoeg ruimte hebt voor de hottub zelf, maar ook voor het onderhoud. Een veelgemaakte vergissing is dat je geen rekening houdt met de ruimte die nodig is voor het onderhoud.
 • Denk aan het gebruik: Bedenk hoe je jezelf de hottub ziet gebruiken. Is het meer om alleen in te relaxen of zie je ook gezellige bijeenkomsten met vrienden en familie voor je? Interessant genoeg denkt 60% van de kopers van een hottub vooral aan de grootte om anderen te vermaken.
 • Zitcapaciteit: Hottubs zijn er in alle maten, van een knusse set-up voor twee tot een uitgebreide versie voor acht of meer. Denk aan het publiek dat je gewoonlijk hebt. In België hebben de meeste kopers het liefst een hot tub die plaats biedt aan 4 tot 5 personen, zodat er een goed evenwicht is tussen persoonlijk gebruik en gastvrijheid.
 • Evalueer de functies: Elk model heeft zijn eigen toeters en bellen, van verjongende hydrotherapiejets tot sfeerverlichting en geluidssystemen. Kies functies die je ontspanningstijd zullen verbeteren, in plaats van alleen op het uiterlijk te letten.
 • Toekomstbestendigheid: Het leven verandert en dat geldt ook voor je hottub. Je kan overwegen om een maatje groter te kiezen om je toekomstige levensstijl of gezinsuitbreiding aan te passen, zodat je hottub een bron van plezier blijft.
 • Energie-efficiëntie: Vooral in het koelere Belgische klimaat is het energieverbruik van je hottub iets om rekening mee te houden. Modellen met een betere isolatie zijn misschien groter maar kunnen op lange termijn besparingen opleveren op de operationele kosten.

Om de perfecte hottub te vinden, moet je jongleren met je ruimte, hoe je hem wil gebruiken en welke eigenschappen je hottub speciaal maken. Het is verstandig om een model te kiezen dat niet alleen in je tuin of terras past maar ook voldoet aan de behoeften van je verwachte bijeenkomsten, zodat je zeker bent van talloze momenten van ontspanning en verbondenheid.


Bij het kiezen van de perfecte hottub voor je huis in België gaat het niet alleen om de grootte of de stijl – het gaat ook om de jets. Ja, die kleine spuitjes met water zijn belangrijk, zeker als je van je bad een therapeutische sessie wil maken. Hydrotherapie gebruikt water om ongemakken te verlichten en het welzijn te bevorderen, en de magie ontstaat pas echt als je de juiste jets gebruikt. Hier vind je een overzicht van waar je op moet letten bij hottubs, zodat je het meeste uit je hydrotherapie kan halen:

 • Soorten jets: Hottubs hebben een mix van jets die elk een unieke waterstroom en massage bieden. Je vindt vooral roterende, gerichte en drukjets, en ze spelen elk een speciale rol in de hydrotherapie. Ze zijn als de verschillende kruiden in je keuken; elk voegt zijn eigen smaak toe aan de ervaring.
 • Roterende jets: Stel je voor dat water in een zachte cirkel ronddraait en je hebt roterende jets. Ze zijn als een zachte massage voor je spieren, helpen spanningen te verlichten en de doorbloeding te verbeteren. Het is een zachte, kalmerende sensatie die geweldig is voor pijnlijke gewrichten en spieren.
 • Richtjets: Dit zijn de scherpschutters, gericht op specifieke plekken zoals je rug, schouders of benen. Heb je een hardnekkige knoop of een bepaalde pijn? Richt er een richtstraal op en voel de verlichting. Het is alsof je een persoonlijke masseur hebt die zich precies richt op de plek waar je het nodig hebt.
 • Drukjets: Voor die diepere pijnen zijn drukjets je beste vrienden. Ze leveren een sterke, constante waterstraal die echt tot in de krappe plekken doordringt. Zie het als een diepe weefselmassage, perfect om de knikken uit te werken na een lange duurloop of een zware training.
 • Straalconfiguratie: Het gaat er niet alleen om dat je veel jets hebt, het gaat er ook om waar ze geplaatst zijn. De beste hottubs hebben jets die zo zijn geplaatst dat ze de juiste plekjes raken, waar je ook zit. Het is net een goed georkestreerde symfonie, maar dan voor je spieren.
 • Voordelen van hydrotherapie: En het gaat niet alleen om een goed gevoel op dat moment. Regelmatig een duik nemen in een goed gejette hottub kan spier- en gewrichtspijn serieus verminderen – volgens studies met 23%. Bovendien zegt meer dan de helft van de hottub gebruikers dat ze beter slapen. Het is duidelijk: de juiste jets kunnen een groot verschil maken voor je gezondheid en geluk.

Als je een hottub uitzoekt, bedenk dan wat je nodig hebt van die jets. Zoek naar een variant die zowel kalmerende als gerichte massages biedt, en let op hoe ze zijn opgesteld. De juiste opstelling zal je niet alleen ontspannen, het zal je ook helpen om je goed te blijven voelen.


Materialen van een hottub

Als je overweegt om een hottub aan je huis toe te voegen, is het belangrijk om het juiste materiaal te kiezen. Het heeft een grote invloed op de duurzaamheid, het onderhoud, de energie-efficiëntie en de kosteneffectiviteit van de hot tub. Hottubs worden meestal gemaakt van materialen zoals acryl, glasvezel en vinyl. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen.

 • Acryl: Acryl staat bovenaan de lijst van hottubs omdat het lang meegaat en er glanzend blijft uitzien terwijl het bestand is tegen UV-schade. Deze hottubs krijgen wat extra kracht omdat ze verstevigd zijn met glasvezel. Ze zijn ook niet poreus, wat betekent dat je je minder zorgen hoeft te maken over bacteriën en dat je ze gemakkelijker kan schoonmaken. Wees wel voorzichtig, want ze kunnen krassen oplopen als je ze niet goed verzorgt.
 • Glasvezel: Als je op zoek bent naar iets sterks maar toch licht, dan zijn hottubs van glasvezel misschien iets voor jou. Ze zijn over het algemeen portemonneevriendelijker dan andere types en kunnen in verschillende vormen worden gegoten, zodat je wat creatieve vrijheid hebt. Het nadeel? Hun oppervlak kan wat algen en bacteriën aantrekken, waardoor je wat meer ellebogenwerk moet doen om ze proper te houden.
 • Vinyl: Hottubs van vinyl zijn ideaal voor wie op zoek is naar een budgetvriendelijke en draagbare optie. Ze zijn makkelijk te installeren en op te bergen. Ze houden echter niet zo goed stand als acryl of glasvezel, zeker niet als je te maken krijgt met perforaties of extreme weersomstandigheden.

Isolatie is een andere belangrijke overweging, vooral gezien het gevarieerde klimaat in België:

 • De kwaliteit van de isolatie: Goede isolatie houdt de warmte binnen, waardoor je minder energie nodig hebt om je water warm te houden. Dit maakt je hottub niet alleen efficiënter maar kan ook je elektriciteitsrekening doen dalen. Een goed geïsoleerde hottub kan tot 20% minder energie verbruiken, afhankelijk van hoe en waar je hem gebruikt.
 • Materiaaleigenschappen: Sommige materialen isoleren van nature beter dan andere. Zo isoleren acryl en glasvezel beter dan vinyl. Bovendien bevatten veel moderne hottubs schuimisolatie met een hoge dichtheid of reflecterende barrières om de warmte beter vast te houden.

Dit is wat we gevonden hebben:

 • Ongeveer 75% van de hottubbezitters zegt dat het materiaal van hun hottub een grote rol heeft gespeeld in hun beslissing, vooral omdat ze zich zorgen maken over duurzaamheid en onderhoud.
 • Als je voor een energie-efficiënte hottub met uitstekende isolatie kiest, kan dat de gebruikskosten met 30% per jaar doen dalen.

Voor wie in België een nieuwe hottub wil, is het dus verstandig om te kiezen voor duurzame materialen zoals acryl of glasvezel. Als je een model kiest met een uitstekende isolatie, zal je op lange termijn energie besparen en je kosten drukken.


Energie-efficiëntie en gebruikskosten

Bij het kiezen van de juiste hottub voor je huis in België gaat het niet alleen om grootte en stijl – het gaat er ook om je energierekening onder controle te houden en je steentje bij te dragen aan een beter milieu. Ik geef je een overzicht van de belangrijkste eigenschappen die een hottub energiezuinig maken, zodat je kan genieten zonder je zorgen te maken over je elektriciteitsrekening of de impact op het milieu.

 • Isolatie: Het gaat erom de warmte binnen te houden. Hottubs met volledige schuimisolatie of met lagen isolatie tussen de kuip en het huis zijn hier kampioen in. Warmte beter vasthouden betekent minder energie verbruiken voor het opwarmen.
 • Hoezen: Onderschat een goede hoes niet. Die zorgt ervoor dat de warmte niet ontsnapt als je de hottub niet gebruikt en houdt ook bladeren en vuil buiten. Een goed passende, geïsoleerde hoes kan de behoefte aan verwarming echt verminderen.
 • Energie-efficiënte pompen: De efficiëntie van de pomp is belangrijk. Kies voor pompen met twee snelheden of variabele snelheden in plaats van pompen met één snelheid. Ze passen hun snelheid aan als dat nodig is – langzaam voor filtratie en snel voor die ontspannende jets – waardoor je energie en geld bespaart.
 • Kachels: Moderne, energiezuinige boilers maken je water sneller warm en houden het effectiever warm, zodat je minder energie verbruikt. De nieuwste technologie op het gebied van hottubverwarmers kan een merkbaar verschil maken in je energierekening.
 • Waterbehandelingssystemen: Schoner water betekent minder vaak verversen en lagere temperaturen. Technologieën zoals ozongeneratoren, zoutwatersystemen of UV-C zuivering kunnen je water sprankelend houden terwijl je bespaart op chemicaliën en energieverbruik.
 • Programmeerbare bediening: Kunnen instellen wanneer je hottub opwarmt is een doorbraak. Programmeer het opwarmen tijdens daluren om te profiteren van lagere tarieven en het elektriciteitsnet minder te belasten.

Het blijkt dat een hottub met deze slimme functies je energieverbruik met 25% kan verminderen, afhankelijk van hoe je hem gebruikt en van de plaatselijke energieprijzen. Bovendien kan het consequent gebruiken van een hottub hoes het warmteverlies met meer dan 75% verminderen, wat enorm is voor je energierekening.

Dus als je een hottub koopt, zorg dan dat energie-efficiëntie op de eerste plaats komt. Zoek naar uitstekende isolatie, efficiënte pompen en boilers, geavanceerde waterbehandelingssystemen en slimme controlesystemen. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Investeren in een energie-efficiënte hottub betekent dat je meer geniet van elk bad, wetende dat je geld bespaart en je ecologische voetafdruk verkleint.


Gemak van onderhoud van hottub

Als je overweegt om een hottub aan je huis in België toe te voegen, is het slim om er eentje te kiezen die geen fulltime onderhoudsklus wordt. Gelukkig hebben moderne hottubs een heleboel eigenschappen die onderhoud een fluitje van een cent maken. Dit is waar je op moet letten:

 • Filtratiesysteem: Het hart van een schone hottub is een goed filtersysteem. Het houdt het water sprankelend door vuil en andere dingen die je niet wilt zien rondzweven op te vangen. Kies voor een hot tub met meerdere filters of een hot tub die gemaakt is van eersteklas materialen zodat je ze minder vaak moet vervangen.
 • Ozon ontsmetting: Ozon toevoegen aan je hottub doet wonderen om hem schoon te houden. Het laat ozongas vrij, wat geweldig is in het doden van bacteriën en het afbreken van vuil zonder dat je daarvoor veel chemicaliën zoals chloor nodig hebt. Tegenwoordig hebben ongeveer 60% van de duurdere hottubs deze handige functie.
 • UV-ontsmetting: UV-ontsmetting is een andere coole manier om je hot tub schoon te houden. Het gebruikt UV-licht om ziektekiemen en microben te vernietigen, zodat je water helder blijft. Als je minder chemicaliën nodig hebt, bespaar je tijd op onderhoud en gaan de onderdelen van je spa langer mee omdat ze niet worden aangevreten door chemicaliën.
 • Geautomatiseerde reinigingssystemen: Als je bereid bent wat geld uit te geven, zijn sommige hoogwaardige modellen uitgerust met automatische reinigingsfuncties. Stel je voor dat je automatische stofzuigers en skimmers hebt die ervoor zorgen dat je water er uitnodigend uitziet zonder dat je hoeft te schrobben. Ja, graag!
 • Gemakkelijk toegankelijke panelen: Onderhoud is onvermijdelijk, maar panelen met gemakkelijke toegang maken het minder lastig. Hiermee kun je snel bij de pompen, verwarmers en elektrische dingen om ze te controleren of te repareren.
 • Slimme waterbehandelingssystemen: Dankzij de moderne technologie kunnen hottubs nu zo goed als voor zichzelf zorgen. Slimme systemen monitoren het water en vertellen je wanneer het tijd is om de chemicaliënniveaus aan te passen of andere onderhoudstaken uit te voeren. Ze kunnen het handmatig testen van het water met 75% verminderen en dat is verbazingwekkend.

Als je voor een hottub met deze functies kiest, kan je meer tijd besteden aan relaxen en hoef je je minder zorgen te maken over het onderhoud. Kies voor een model met deze technologieën voor een probleemloze manier om een vleugje luxe aan je huis toe te voegen.


Geavanceerde functies bij hottub

In de wereld van vandaag is baden in een hottub niet alleen genieten van warm water. Het is een ervaring, dankzij de vele hightech functies waarmee deze moderne ontspanningshubs uitgerust zijn. Als je in België bent en overweegt om een hottub aan te schaffen, dan zijn hier enkele coole innovaties waar je misschien op moet letten:

 • Aanpasbare verlichting: Vergeet de standaard verlichting. Moderne hottubs hebben LED-systemen waarmee je kunt kiezen uit een hele regenboog aan kleuren. Of je nu in de stemming bent voor kalmerend blauw of levendig rood, deze verlichting kan de perfecte sfeer creëren voor je avondlijke duik.
 • Bluetooth luidsprekers: Wie houdt er niet van muziek? Met ingebouwde audiosystemen die via Bluetooth verbinding maken met je telefoon, kunnen je favoriete afspeellijsten de soundtrack van je ontspanningstijd zijn. Het is een doorbraak voor zowel chille solosessies als gezellige bijeenkomsten.
 • Digitale bediening: Zeg maar dag tegen het geklungel met onhandige knoppen. De nieuwste hottubs hebben digitale panelen die het aanpassen van instellingen super eenvoudig maken. En nog cooler, veel hot tubs kunnen bediend worden met een app. Stel je voor dat je je hottub vanuit je zetel kan instellen zodat hij klaar is wanneer jij dat bent.
 • Geavanceerde filtratiesystemen: Het water sprankelend schoon houden moet geen karwei zijn. Dankzij geavanceerde filtratie doen moderne hot tubs het meeste werk voor je. Dat betekent minder tijd om water te verversen en meer tijd om ervan te genieten.
 • Energie-efficiëntie: Niemand houdt van een torenhoge energierekening. Gelukkig zijn de hottubs van vandaag ontworpen met uitstekende isolatie en verwarmingssystemen. Ongeveer driekwart van de gebruikers merkt een grote energiebesparing. Dat is goed voor je portemonnee en voor de planeet.
 • Gezondheid en wellness: Naast relaxen hebben veel hottubs ook hydrotherapiejets. Die zijn geweldig om pijnlijke spieren te verzachten en de bloedsomloop te stimuleren. Meer dan de helft van de hottubbezitters zegt zelfs dat deze eigenschappen een grote stimulans zijn voor hun gezondheid en stressniveau.

Een hottub kiezen gaat tegenwoordig over het vinden van een hottub die perfect past bij je levensstijl en je wellness doelen. Voor mensen in België die een nieuwe hottub willen, is het een slimme zet om te kiezen voor modellen met deze slimme eigenschappen. Het gaat niet alleen om het warme water – het gaat erom dat je thuis een persoonlijke oase creëert.