Prijs van barrel sauna

Vat-sauna’s hebben een coole, unieke uitstraling die snel aanslaat. Ze hebben de vorm van een ton (go figure!), wat niet alleen voor het uiterlijk is – het zorgt er ook voor dat de warmte zich binnen beter verspreidt. Dus als je erover denkt om je tuin op te leuken met iets anders, hier is de prijs voor een van deze schoonheden:

 • De prijzen voor vatsauna’s variëren van land tot land. De prijs kan variëren van een paar duizend dollar tot meer dan tienduizend dollar. Het uiteindelijke prijskaartje hangt af van een heleboel dingen, zoals hoe groot je hem wilt hebben, de kwaliteit van de gebruikte materialen en of je extra’s wilt zoals ramen of een op maat gemaakt interieur.
 • Als je op zoek bent naar topkwaliteit, betaal dan meer. Sauna’s van eersteklas houtsoorten zoals cederhout, dat super bestand is tegen vocht en niet snel rot, zijn duurder. Maar je krijgt waar je voor betaalt – een sauna die langer meegaat en ook nog eens heerlijk ruikt.
 • Als u er wat moderne snufjes aan toevoegt, zoals kachels die op elektriciteit of hout werken, mooie LED-lampen of zelfs een geluidsinstallatie, kan dat de prijs opdrijven. Natuurlijk, het verandert je sauna in een mini luxueus toevluchtsoord, maar vergeet niet dat het de kosten verhoogt.

Dus als je in België of ergens anders in Europa bent en erover denkt om een buitensauna een beetje extra flair te geven, dan zijn dit de dingen die je moet overwegen. Het gaat erom de juiste balans te vinden tussen wat je wilt en wat je bereid bent uit te geven.

Wat bepaalt de prijs van een barrel sauna

Als u overweegt een barrel sauna te kopen, is het belangrijk om te weten welke factoren de prijs kunnen opdrijven. Door deze te begrijpen, kun je ervoor zorgen dat je een sauna krijgt die perfect bij je past zonder dat het je geld kost. De prijs van een barrelsauna kan sterk variëren op basis van verschillende kenmerken en specificaties:

 • Grootte en capaciteit van barrel sauna: Grotere sauna’s waar meer mensen in passen, kosten natuurlijk meer. Hoeveel mensen u in uw sauna wilt hebben, beïnvloedt de grootte en dus ook de prijs.
 • Houtsoort: Het soort hout dat wordt gebruikt om de sauna te bouwen bepaalt in grote mate de prijs. Eersteklas houtsoorten zoals Canadian Western Red Cedar of Scandinavisch Thermowood zijn populair vanwege hun duurzame kwaliteiten en mooie uiterlijk, maar ze zijn duurder dan budgetvriendelijkere houtsoorten zoals grenen of vuren.
 • Type verwarming: De keuze tussen een elektrische of een houtkachel kan ook de prijs beïnvloeden. Elektrische kachels zijn handig en eenvoudig in gebruik, terwijl houtkachels een traditionelere uitstraling hebben maar misschien extra stappen en kosten vereisen.
 • Isolatie en ontwerp: Sauna’s die ontworpen zijn om warmte binnen te houden, misschien door superieure isolatie of slimme ontwerptrucs, kunnen een hoger prijskaartje hebben. Dit kan dingen betekenen als dampschermen of speciale daken om te voorkomen dat de warmte ontsnapt.
 • Aanpassingsopties: Als u uw sauna wilt personaliseren, bijvoorbeeld door verschillende houtsoorten, deurstijlen of extra’s zoals ramen of veranda’s te kiezen, kan dit de uiteindelijke prijs opdrijven. Meer keuzes staat meestal gelijk aan een hogere prijs.
 • Meegeleverde accessoires: Sommige sauna’s worden geleverd met bonusartikelen zoals wateremmers, pollepels, thermometers en hygrometers als onderdeel van het pakket. Hierdoor lijkt de sauna een betere deal, ook al zijn de initiële kosten hoger.
 • Verzending en montage: Vergeet niet om rekening te houden met de verzendkosten en hoe makkelijk het in elkaar zetten is. Sommige verkopers doen er gratis verzending bij, terwijl anderen het erbij doen. En als het gemakkelijker in elkaar te zetten is, kun je besparen op installatiekosten.
 • Duurzaamheid en onderhoud: De kwaliteit van de bouw en hoe goed de sauna tegen slecht weer en rot kan, kan bepalen hoe lang de sauna meegaat en hoeveel het kost om hem te onderhouden. Dit beïnvloedt de totale waarde.

Als je een barrel sauna gaat uitzoeken, zorg er dan voor dat je deze factoren in overweging neemt in relatie tot wat je wilt en nodig hebt. Als je een sauna kiest die het midden houdt tussen kwaliteit, functies en prijs, kun je jarenlang van je sauna-ervaring genieten. En vergeet niet dat iets meer uitgeven aan een hoogwaardige sauna kan betekenen dat deze langer meegaat en beter presteert, waardoor u later mogelijk geld bespaart op onderhoud en vervanging.


Barrelsauna kopen als investering

Vatsauna’s of barrel sauna’s trekken tegenwoordig ieders aandacht. Ze zijn een populaire keuze geworden voor mensen die een vleugje wellness in hun huis of tuin willen brengen. Hun unieke ontwerp en slimme gebruik van de ruimte maken ze een fascinerende optie voor saunaliefhebbers.

Maar zijn barrel sauna’s echt je geld waard?

 • Slim gebruik van de ruimte: Het ronde ontwerp van barrel sauna’s is heel slim. Het zorgt voor een betere luchtcirculatie waardoor ze sneller en efficiënter opwarmen dan traditionele vierkante of rechthoekige sauna’s. Dus als je weinig ruimte hebt, is hun ontwerp perfect voor kleinere tuinen of buitenruimtes.
 • Opvallende stijl: Barrelsauna’s hebben iets rustieks en charmants. Ze voegen een visueel boeiend element toe aan elke buitenruimte. Bovendien passen ze naadloos in de natuur, wat de esthetische aantrekkingskracht van je tuin of achtertuin verhoogt.
 • Duurzaam gebouwd: Omdat ze meestal gemaakt zijn van robuust hout van hoge kwaliteit, zoals cederhout, zijn barrel sauna’s bestand tegen allerlei weersomstandigheden. De kromming van het vat helpt water en sneeuw af te voeren, waardoor de levensduur van uw sauna mogelijk wordt verlengd.
 • Energiebespaarders: Dankzij hun unieke vorm en compacte formaat houden barrel sauna’s de warmte beter vast. Hierdoor kunnen ze energiezuiniger zijn dan grotere, traditioneel gevormde sauna’s, waardoor u op de lange termijn geld bespaart.
 • Gemakkelijk in elkaar te zetten: Veel barrel sauna bouwpakketten zijn ontworpen voor doe-het-zelvers. Ze worden geleverd met voorgesneden en voorgeboorde onderdelen, waardoor het in elkaar zetten een fluitje van een cent wordt. Dit kan u besparen op de installatiekosten en maakt het bezit van een sauna betaalbaarder.
 • Goed voor uw gezondheid: Zoals alle sauna’s bieden barrel sauna’s een aantal gezondheidsvoordelen, zoals een betere doorbloeding, spierontspanning, ontgifting door zweten en mogelijk minder stress. De meeslepende ervaring van een barrel sauna kan deze voordelen versterken.
 • Geweldig voor gezelligheid: Een barrelsauna kan een uniek sociaal centrum in uw huis creëren, een plek waar familie en vrienden samen kunnen komen om te ontspannen. Het gemeenschappelijke aspect van het gebruik van een sauna is voor velen een groot pluspunt.
 • Verhoogt de doorverkoopwaarde: Het toevoegen van een sauna aan uw woning kan deze aantrekkelijker maken en mogelijk de doorverkoopwaarde verhogen. Vooral een barrelsauna kan een uniek kenmerk zijn dat kopers die op wellness gericht zijn aanspreekt.

Zijn barrel sauna’s het waard? Gezien het efficiënte ruimtegebruik, de energiebesparing, het opvallende ontwerp, de duurzaamheid, de voordelen voor de gezondheid en het potentieel om de waarde van je woning te verhogen, lijken ze voor velen zeker een slimme investering. Of u nu uw gezondheid wilt verbeteren, een sociale ruimte wilt creëren of een uniek element aan uw huis wilt toevoegen, een barrelsauna kan u veel rendement opleveren. Maar vergeet niet dat het belangrijk is om deze voordelen af te wegen tegen de initiële kosten en het onderhoud om te beslissen of een barrelsauna de juiste keuze is voor uw behoeften en levensstijl.


Barrelsauna accessoires die prijs bepalen

Als u overweegt een barrel sauna te kopen, zijn er een heleboel extra’s die de prijs kunnen veranderen. Deze extra’s kunnen je sauna-ervaring een boost geven door meer comfort en gemak te bieden en het efficiënter te maken.

 • Soort kachel: Kiezen tussen een houtgestookte of elektrische kachel is belangrijk. Houtkachels geven een klassieke sfeer en zijn geweldig voor grotere buitensauna’s, maar vergeet niet dat je er een schoorsteenkit voor nodig hebt. Elektrische kachels daarentegen kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt en zijn supergemakkelijk in het gebruik met een nauwkeurige temperatuurregeling.
 • Automatisering: Wilt u de omstandigheden in uw sauna regelen, zoals temperatuur, vochtigheid en verlichting? Met WiFi-bediening kunt u alles regelen, zelfs vanaf uw smartphone. Dat is nog eens gemak!
 • Houtkeuze: Het soort hout waarvan uw sauna is gemaakt heeft invloed op hoe hij eruit ziet, hoe lang hij meegaat en hoeveel hij kost. Ceder is geliefd om zijn unieke geur en rotbestendigheid; Nordic Spruce is kostenvriendelijk en ziet er aantrekkelijk uit; terwijl Hemlock Fir de goedkoopste optie is.
 • Sfeerverlichting: Om de juiste sfeer te creëren, kun je Himalaya Zoutmuren, LED Light Bars of kleurveranderende sfeerverlichting overwegen. Ze kunnen je echt helpen te ontspannen.
 • Sauna-accessoires: Klassieke sauna-extra’s zoals emmers, pollepels, timers, thermometers, hygrometers en essentiële oliën voor aromatherapie kunnen uw saunatijd verrijken. Bovendien kunnen handige items zoals rugleuningen, beenverhogers en dakbedekkingen (voor buitensauna’s) het comfortabeler en makkelijker te onderhouden maken.
 • Opbouw en installatie: Hoe makkelijk het in elkaar te zetten is en of je professionele hulp nodig hebt, vooral bij elektrische kachels, kan de totale prijs verhogen.
 • Onderhoud: Denk je aan de lange termijn? Opties zoals een metalen dak of dampscherm kunnen zorgen voor betere isolatie en weersbestendigheid, waardoor de prijs ook kan veranderen.

Bij het uitzoeken van uw barrel sauna en de bijbehorende extra’s is het belangrijk om na te denken over wat past bij uw smaak, behoeften en portemonnee. Door slimme keuzes te maken, kunt u ervoor zorgen dat uw sauna de perfecte mix is van praktisch nut, uiterlijk en waarde. Voor een diepere duik in barrel sauna accessoires en dingen om te overwegen.


Kopen van een barrelsauna

Als je een barrel sauna in je hoofd hebt, dan staat je iets moois te wachten! Deze charmante sauna’s, die doen denken aan een wijnvat, zijn een fantastische manier om de weldadige werking van een traditionele stoomsauna in uw achtertuin te brengen. Bovendien kunnen ze het uiterlijk van elke buitenruimte echt verbeteren. Maar voordat je je meteen op de aanschaf stort, zijn hier een paar slimme winkeltips om de beste deal te scoren:

 • Onderzoek doen: Voordat je begint met winkelen, is het de moeite waard om je te verdiepen in de verschillende soorten barrel sauna’s die er zijn. Dit houdt ook in dat je de verschillende materialen (zoals ceder, hemlock of grenen), verschillende maten en verwarmingsopties (elektrisch, houtgestookt of infrarood) moet kennen. Als je de voor- en nadelen van elke optie kent, kun je een weloverwogen beslissing nemen die past bij je behoeften en budget.
 • Rondkijken: Als je eenmaal weet wat voor soort barrel sauna je wilt, vergeet dan niet om de prijzen van verschillende retailers en fabrikanten te vergelijken. De prijzen kunnen nogal fluctueren, dus het loont de moeite om bij meerdere bronnen te kijken voor het beste koopje.
 • Aanbiedingen: Kijk uit naar seizoensuitverkopen, vakantieaanbiedingen of opruimingsacties. Je kunt je ook aanmelden voor nieuwsbrieven van saunaretailers of lid worden van relevante forums en sociale media om op de hoogte te blijven van eventuele kortingen.
 • Totale kosten: Vergeet niet dat de stickerprijs niet de enige kostenpost is. Vergeet niet rekening te houden met levering, installatie en eventueel benodigde accessoires. Sommige verkopers bieden zelfs gratis verzending of installatie aan, wat tot een totale kostenbesparing kan leiden.
 • Schroom niet om te onderhandelen: Als je rechtstreeks bij een fabrikant of showroom koopt, kan het geen kwaad om te proberen te onderhandelen over de prijs. Sommige verkopers zijn misschien bereid om je een deal te geven, vooral voor modellen van vorig jaar of display-items.
 • Lees recensies: Klanten reviews of beoordelingen en getuigenissen kunnen een goudmijn aan informatie zijn over de kwaliteit en klantenservice van de sauna die u overweegt. Hoge tevredenheidscijfers duiden vaak op een goede investering.

Onthoud dat het bij het vinden van de beste aanbieding voor een barrel sauna niet gaat om de goedkoopste optie. Het gaat er juist om dat u de beste prijs-kwaliteitverhouding vindt. Met deze tips in uw achterhoofd en een beetje geduld, zult u goed uitgerust zijn om een barrel sauna te vinden die perfect past bij uw behoeften, smaak en budget.