Barrel sauna of buitensauna accessoires

Barrelsauna’s zijn de perfecte mix van outdoor charme en slim design. Ze zijn als een kleine oase in je achtertuin, klein maar machtig als het gaat om het geven van die eersteklas sauna-ervaring. Laten we het eens hebben over welke accessoires een barrelsauna nog beter maakt: 

 • Weerbestendige hoezen: U hoeft zich geen zorgen te maken over de elementen. Deze hoezen zorgen ervoor dat uw sauna er als nieuw uitziet, of het nu regent of zonneschijn is.
 • Ergonomische zitplaatsen: Zeg maar dag tegen oncomfortabele banken. Deze stoelen zorgen ervoor dat u zo ontspannen mogelijk zit.
 • LED-verlichting: Het gaat er niet alleen om dat je kunt zien waar je naartoe gaat. Deze verlichting voegt een vleugje luxe toe en zorgt voor de perfecte stemming om te ontspannen.

Deze upgrades doen meer dan alleen uw saunagang verbeteren. Uw barrel sauna past perfect in uw tuin of terras, ziet er goed uit en is goed voor uw gezondheid. Het is de ideale combinatie van stijl en welzijn. Interesse in een offerte voor een barrelsauna ? Klik hier :

Barrel sauna accessoires kopen

Barrel sauna’s buiten zijn zo’n fantastische manier om te chillen, te reinigen en al die geweldige voordelen op te snuiven waarover we horen bij traditionele sauna bezoeken. Ze zijn heel bijzonder vanwege hun koele vorm, hoe goed ze de warmte laten circuleren en hoe mooi ze er gewoon uitzien. Maar weet je wat? Uw saunabezoek opleuken met wat accessoires kan het echt naar een hoger niveau tillen, waardoor elk bezoek een beetje meer “u” wordt. Laten we eens kijken naar een aantal must-haves:

 • Thermometer en Hygrometer: De temperatuur en luchtvochtigheid in de gaten houden is essentieel voor een comfortabele en veilige saunagang. Met een combinatie van deze twee kunt u de sfeer binnen in de sauna in de gaten houden, zodat alles perfect is.
 • Zandtimer: Deze kleine gadget is superhandig voor het bijhouden van je sauna chillaxing. Het is een vriendelijk duwtje in de rug om niet te overdrijven, want in een sauna kun je meestal het beste 15-20 minuten aan een stuk blijven hangen. Het blijkt dat ongeveer 60% van de saunagangers zich meer ontspannen voelt als ze weten dat ze niet constant op hun horloge hoeven te kijken.
 • Sauna stenen en wateremmer: Door water op de sissende saunastenen te spetteren komt er stoom vrij, waardoor de luchtvochtigheid toeneemt en het behaaglijke warmtegevoel toeneemt. Deze beweging, bekend als löyly, is een klassieke sauna-actie en zorgt ervoor dat de warmte beter doordringt en de bloedsomloop op gang komt.
 • Comfortabel zitten: Uw zitplaats opvrolijken met kussens of op maat gemaakte saunabanken kan een wereld van verschil maken, vooral als u er lang op zit. Zorg er wel voor dat wat u kiest de hitte en het vocht aankan.
 • Aromatische oliën: Met aromatherapie kunt u uw saunaspel serieus verbeteren. Een paar druppels van essentiële oliën zoals eucalyptus, lavendel of den in het water voordat het de stenen raakt, vult de lucht met kalmerende, helende geuren.
 • Verlichtingsopties: De juiste sfeer instellen met verlichting kan de ontspanning echt versterken. Zachte, verstelbare LED-lampen of zelfs kleurentherapie kunnen een serene sfeer creëren die perfect past bij de warmte van de sauna.
 • Hoofdsteunen: Een goede hoofdsteun kan het comfort aanzienlijk verhogen als u achterover in de sauna ligt. Het houdt uw nek en hoofd ondersteund, zodat u nog meer kunt ontspannen en echt van het moment kunt genieten.

Door deze dingen toe te voegen aan uw saunaroutine, kunt u de ervaring echt pittiger maken, waardoor elk bezoek aangenamer wordt, op maat gemaakt voor u en nog heilzamer. Of u nu een vleugje aromatherapie introduceert, het comfort verhoogt of de temperatuur en vochtigheid precies goed instelt, deze upgrades kunnen een eenvoudige saunagang veranderen in een heerlijk therapeutisch en heerlijk ritueel.

Barrel sauna of buitensauna accessoires

Barrel sauna plaats kiezen

Er is iets speciaals aan barrel sauna’s waardoor ze een magische mix zijn van wellness, vrije tijd en visuele charme. Ze passen gewoon perfect in uw buitenruimte, waar u ze ook neerzet. Hun ronde vorm is niet alleen voor het uiterlijk – het helpt ook om de warmte gelijkmatiger te verspreiden. Bovendien geeft het je tuin of terras net dat beetje extra. Als u erover nadenkt waar u uw barrelsauna wilt plaatsen, zijn hier een paar dingen waar u aan moet denken om er het beste uit te halen.

 • Privacy is belangrijk: Laten we eerlijk zijn, u wilt van uw saunagang genieten zonder het gevoel te hebben dat u wordt tentoongesteld. Als u een plek kiest waar nieuwsgierige ogen u niet kunnen zien, misschien een knus hoekje in uw tuin of ergens waar u niet direct in het zicht zit, kunt u uw saunasessies echt intiemer en ontspannender laten aanvoelen.
 • Houd het dichtbij: Een sauna dicht bij huis is superhandig, vooral als het buiten koud is. Niemand wil door de kou naar de sauna. Ongeveer 70% van de mensen met een sauna geeft er zelfs de voorkeur aan dat de barrelsauna gemakkelijk bereikbaar is vanuit de woonkamer om een ijskoude wandeling te vermijden.
 • Omarm de natuur: Omringd zijn door groen heeft iets dat de hele saunabeleving verbetert. Door uw sauna in de buurt van bomen, struiken of zelfs uw tuin te plaatsen, kunt u een vredige omgeving creëren die echt bijdraagt aan de chill vibes.
 • Zonlicht: Let op hoe de zon over uw tuin beweegt. Een plek met veel avondzon kan uw sauna uitnodigend en warm maken. Maar u wilt niet dat te veel direct zonlicht het binnen onaangenaam heet maakt.
 • Een stabiele ondergrond is een must: Als u wilt dat uw sauna de tand des tijds doorstaat (en veilig blijft), moet u hem op een vlakke, stabiele ondergrond zetten. Zo voorkomt u schade aan de constructie en blijft alles stabiel en veilig.
 • Vergeet de ventilatie niet: De lucht in beweging houden is essentieel voor een comfortabele en veilige sauna-ervaring. Zorg ervoor dat de plek van uw sauna een goede luchtstroom mogelijk maakt om een te hoge luchtvochtigheid te voorkomen en de lucht binnen fris te houden.
 • Een raam met uitzicht: Uw barrelsauna richten op iets moois, zoals uw tuin, een mooi landschap of zelfs een watermassa, kan de ontspanningsfactor serieus verhogen. Ongeveer 60% van de saunagebruikers zegt dat ze zich meer op hun gemak voelen als ze een mooi uitzicht hebben om naar te staren.
 • Pad naar de barrelsauna: Zorg voor een duidelijk, veilig pad naar uw barrel sauna. Dit is belangrijk om ongelukken te voorkomen, vooral als het buiten glad is tijdens de winter of op regenachtige dagen.

In wezen draait het bij het vinden van de perfecte plek voor uw barrelsauna allemaal om het vinden van een balans tussen uw behoefte aan privacy en gemak enerzijds en de wens om in contact te komen met de natuur anderzijds. Met een beetje planning kan uw sauna een geliefd onderdeel van uw buitenruimte worden waar u graag tijd in doorbrengt.

Zie ook: barrel sauna verkoper | barrel sauna verlichting